Diederik Gommers wil basisregels terug voor iedereen: ‘50% besmettingen komt bij gevaccineerden vandaan!’

Diederik Gommers – de IC-arts die denkt dat hij Gods gift aan de mensheid is in deze coronatijden – is wel klaar met al die ontzettend beperkte ‘vrijheid, blijheid’ die we de afgelopen tijd iets van kregen. We moeten terug naar de basisregels, en wel meteen! Afstand houden, mondkapje op, handen wassen. Want, geeft hij toe: het blijkt dat gevaccineerden de ziekte ook door kunnen geven. Sterker nog, momenteel komt de helft van de besmettingen vandaan bij mensen die ingeënt zijn.

Wat waren we blij he, toen de basisregels er voor een groot deel afgingen? Natuurlijk, mensen zoals ik beweerden dat de regels ongetwijfeld terug zouden komen, maar nee, zeiden de ‘niet-wappies,’ dat was heus niet zo. Heel veel mensen werden gevaccineerd! Dus vrijheid, blijheid! We zouden meer, meer, meer vrijheid krijgen. Niet minder!

Diederik Gommers: basisregels graag!

Nou, daar denkt Apartheidspas-pusher Diederik Gommers heel anders over. Want hij zegt zich ernstig zorgen te maken over het stijgende aantal officiële besmettingen. De oplossing? Geen regels gericht op ongevaccineerden. Oh nee. Maar regels gericht op ons allemaal. De basisregels moeten terug, aldus Gommers.

“We dachten dat als je gevaccineerd bent, je niet besmettelijk bent. Maar dat blijkt helaas wel zo,” aldus paniekkip Gommers over een punt waarop de wappies óók alweer gelijk hebben gekregen.  Inmiddels komt ongeveer 50 procent van de besmettingen bij gevaccineerden vandaan. Dus je moet wat scherper in de wedstrijd zitten. Als we met z’n allen de basismaatregelen volgen, dan kunnen we erger voorkomen.”

Dan gaat het dus om de ranzige, totaal niet-wetenschappelijke anderhalve meter-regel, het dragen van mondkapjes, het wassen van handen, etc. “Kan je geen afstand houden, draag dan een mondkapje. Dat is wat het beste werkt, want het gaat om ons gedrag,” aldus Gompie.

Blijf in je eigen bubbel

En eigenlijk moeten Nederlanders maar helemaal geen grote groep mensen meer ontmoeten. Nee, het is veel beter om jezelf thuis op te sluiten. “Je wil dan het liefst in een bubbel leven waarin je een vast aantal mensen ontmoet, maar niet teveel andere nieuwe mensen. Dan ontstaat er een te groot risico,” aldus Gommers. “Als je dan toch andere mensen ontmoet, door je werk of het bezoeken van een café of restaurant, dan wil je niet geïnfecteerd raken. Dan komen die basismaatregelen weer in beeld.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo gek dit. Want de zogenaamde “wappies” waarschuwden hier ook tijden geleden al voor. Dat ze ons uit elkaar willen houden, dat ze vooral niet willen dat we elkaar opzoeken… en dat ze willen dat we zo geïsoleerd mogelijk raken.

Nah. Gekkigheid natuurlijk. Gewoon de basisregels even herinvoeren zoals Gommers wil en voor je het weet komt het oude normaal weer terug! Toch?

Ha.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Krasvast

  Gommers, die naam alleen al.

 2. Jack Flash

  Het gezeik duurt op een paar maanden na al bijna 2 jaar.
  Steeds meer mensen, waaronder gevaccineerden beginnen door te krijgen dat dit niet meer om een virus gaat.

 3. Adriaen van Bergen

  “The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting a different result.”, niet van Einstein, maar wel waar.
  Komt nog bij dat als je naar de Amish kijkt, dat die gewoon zijn doorgegaan met leven en helemaal geen problemen hebben ondervonden.

  1. Neutral

   En de andere 50% van de 25% mensen die zich niet in hebben laten enten.

 4. Nostradamus

  En nu komen de vaccinazi’s er langzaam achter dat het ingespoten experimentele vaccin helemaal niet zo goed beschermd. Beter kan als gezond mens van onder de 70% ziek worden en herstellen met medicijnen als Ivermectine. Maar neen zeiden de Big Pharma wetenschappers. Alleen vaccineren!!! Want daar verdienen miljarden aan! Oh wacht, dat laatste zeiden ze niet in het openbaar.

 5. Magyar

  Als het nog niet duidelijk was dan is het nu wel duidelijk, het maakt dus geen zak uit of je nu wel of niet gevaccineerd bent, gewoon èèn grote zwendel dat vaccineren, alleen de farmaceutische industrie vaart er wel bij en de zakkenvullende politici, zeg maar hun gewillige helpers.

 6. Joko

  Duidelijk wordt langzamerhand dat de mensen die gevaccineerd zijn ‘tegen corona’ net zo goed niet gevaccineerd hadden kunnen worden. Het maakt allemaal geen fluit uit, met dat verschil dat veel mensen iets ingespoten hebben gekregen waarvan eigenlijk niemand weet waartegen. De pharmacie vindt het allemaal wel best zo.

  1. Albert Egberts

   “Duidelijk wordt langzamerhand dat de mensen die gevaccineerd zijn ‘tegen corona’ net zo goed niet gevaccineerd hadden kunnen worden.”

   Dit is belachelijke onzin en dat weet Joko ook dondersgoed.

   1. Joko

    Dan krijg je nu de gelegenheid het ons eens uit te leggen. Jij bent een van de weinigen die aanneemt dat ‘het wel iets uitmaakt’. Wat maakt het uit en waarom?

   2. Mistgabel

    Joke is duidelijker slimmer dan u.
    Maar daar is niet zoveel voor nodig…

  2. Krasvast

   @Joko: “Het maakt allemaal geen fluit uit…”

   Dat zou nog de best mogelijke uitkomst zijn. Punt is dat niemand het weet, ze zijn massaal gaan prikken terwijl de data voor werkingen op de lange termijn ontbreken. Er zijn er daardoor wel héél veel nieuwe proefdieren bij gekomen.

 7. rasecht wappie

  Komt niet alleen bij vaccineerde vandaan, maar ook is de vergrote meerderheid in ziekenhuizen oud en ziek.

 8. RvdBe

  En dan staat uiteraard nu de geldigheidsduur van de vaccinaties ter discussie in Europa, dus alsnog testen of nog een paar spuiten er in om van een berg af te mogen skiën.
  Gewoon doorgaan met die spuiterij en groene vinkjesmaatschappij, goed luisteren naar Hugo en Mark en vooral niet zelf nadenken want dat hebben ze niet graag, dat vinden zij asociaal.

 9. leukeditter

  tja Kwalbertje ga je het nu een beetje geloven of daagt het nog niet in je seniele brein?? 50% kun je gerust 80 van maken !!

 10. Albert Egberts

  “We dachten dat als je gevaccineerd bent, je niet besmettelijk bent. Maar dat blijkt helaas wel zo,”

  Sinds de Delta-variant is het inderdaad een feit dat gevaccineerden wel besmet kunnen raken en ook het virus kunnen overdragen.
  Ze doen dat echter wel in veel mindere mate dan ongevaccineerden omdat ze veel minder virus bij zich dragen en ook voor een kortere duur. Essentieel is ook dat gevaccineerden hoogstzelden de IC bereiken en alleen als er sprake is van een immuunstoornis of ander ernstig onderliggend lijden.

  Ongevaccineerden vormen wel een groot probleem omdat ze veel besmettelijker zijn voor een langere tijd en een groot risico lopen op de IC te belanden waar ze dan vervolgens langdurig een IC-bed blokkeren met alle gevolgen voor de zorg van dien.

  1. Riche

   Dat vaccins werken is wel duidelijk. Achter Dat ze slechts tijdelijk werken is ook duidelijk. Wat er gebeurd naar tig vaccinaties is onduidelijk.Dat je kwetsbaren niet beschermd door kinderen die zelf nergens last van hebben is nu ook wel duidelijk. Echter gevaccineerd of ongevaccineerd, het blijkt dat de meerderheid in het ziekenhuis en de IC gewoon te dik is of andere aandoeningen hebben. Met andere woorden het vaccin is niet de heilige graal die ons kan redden. Eerder is het de doos van Pandora gebleken.

  2. Mistgabel

   Nog zo’n schaap..

   Beh

  3. leukeditter

   rivm en omt naaper kwalbert egberts..zelf wat onpartijdig nieuws opzoeken ouwe reus , dan kom je tot andere gedachten

  4. september

   Dat is helemaal waar en wat die leukeditter over je zegt dat je seniel bent ,allemaal grote onzin

  5. Mistgabel

   Schapie, blijf volhouden, blijf volhouden.

  6. Mistgabel

   Hee schapie, let je op

   h*tps://www.ad.nl/den-haag/meer-mensen-met-hartstilstand-en-beroerte-ziekenhuizen-oefenen-op-code-zwart-ic-bedden~a7a79293/

   1. Mistgabel

    Let maar op: door vaccinnetje.
    Wisten we ook al…

 11. Branzino

  De conclusie hier, dat vaccineren helemaal niets uitmaakt is niet wat Gommers zegt. Hij heeft het over besmettingen, niet over ziektegevallen. De ziekenhuiscijfers zijn daar tot nu duidelijk over, lijkt me: vooral ongevaccineerden worden opgenomen en dan ook nog eens nauwelijks op de IC.

  1. Albert Egberts

   @Branzino,

   Volgens mij zeg je in het laatste zinsdeel het omgekeerde van wat je bedoelt.

   1. RvdBe

    Hij zegt het goed, alleen had jij anders gewenst .

   2. Branzino

    @Albert Egberts
    Klopt helemaal, ik vergiste me, dank.
    Dat gevaccineerden nauwelijks op de IC belanden is een fraaie onderbouwing van de waarde van een vaccin.

    1. Branzino

     Als bovendien ruim 83% van de mensen is gevaccineerd en toch nog 50% van de besmettingen veroorzaken, is dat toch een significant voordeel van vaccineren. Helaas hadden we wel op meer gehoopt, maar het voordeel van Vaccineren blijft: minder besmettingen, veel minder opnames, nauwelijks IC en nog minder dodelijke afloop. Doe mij die booster maar.

     1. Mistgabel

      In Vlaamse ziekenhuizen waren tussen 16 en 22 oktober reeds 70% van de covid patienten volledig gevaccineerd!

      236 van de 333 opgenomen Patienten!
       
      Belgisch minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vandaag in het parlement👇 h*tps://t.co/hOHApNNTba

     2. janszm

      Het is waarschijnlijk beter nog een paar weken te wachten met deze uitspraken. Het percentage zal snel oplopen.

     3. Branzino

      @Mistgabel
      Goed geprobeerd, echt. Maar ik vraag me wel af, waarom iemand die een internetbericht vindt dat zijn mening lijkt te bevestigen terwijl ALLE andere cijfers en specialisten deze mening lijken te weerleggen, niet even verder zoekt of dat bericht wel betrouwbaar is (hier is het een minister, dus…) en of er ook nog een verklaring bij wordt gegeven. Bestuurders willen tenslotte weten of ze met cijfers niet een modderfiguur slaan.

      Als je op vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/28/hospitalisaties kijkt vind je een verklaring, maar vooral ook uitleg over de betekenis van die percentages. Bekijk vooral ook het filmpje, want dat verklaart een boel.

      Voor hen die dit niet willen nagaan: vaccinaties beschermen zeer tegen ziekenhuisopnames (dus tegen ernstige vormen van covid19). Ter bevestiging vond ik ook nog dit, bericht van een week geleden: vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/22/grafiek-ziekenhuisopnames-gevaccineerden/

     4. Albert Egberts

      Deze feiten zal Mistgabel negeren, Branzino. Zoals je al aangaf: de meest toegepaste strategie tegen cognitieve dissonantie is hier de feiten domweg negeren en de onjuistheden even domweg herhalen.

     5. Mistgabel

      Is de Belgische minister van Volksgezondheid…

      Neem je jezelf nog wel serieus?

     6. Magyar

      Laat je niet fucken door die twee clowns Mistgabel, die logen al tijdens hun eerste boertje.

     7. Krasvast

      @Magyar: Inderdaad, negeren is de beste remedie. 100% succes.

     8. Branzino

      @Mistgabel, Krasvast en Magyar
      Het is inderdaad de Vlaamse minister van Volkezondheid. Die zou hier op DDS onmiddellijk gewantrouwd worden, vandaar die … Maar de info die ik vervolghens geef zijn gewoon verifieerbare feiten en navolgbare rekensommetjes. Die kun je natuurlijk negeren, maar iedereen die serieus naar de waarheid hier zoekt zal ze beoordelen.

      Negeren is inderdaad de beste manier om niet wijzer te worden en je uiteindelijk verbaasd te moeten afvragen hoe de wereld zo heeft kunnen veranderen: even niet opgelet en alles blijkt anders te zijn en de race is al gelopen.

  2. Mistgabel

   Hahahahaha wappie

 12. sonny

  Gezien mijn introvertie heb ik weinig last van anti-kudde regels!
  De meeste mensen praten enkel om te praten, hebben eigenlijk niets te melden, willen enkel hun eigen stem graag horen!
  Ja, ik ben een gelukkig mens, zonder de ziekelijke notoire kudde-behoefte constant onzin te leuteren en tegen iedereen aan te hangen, te plakken!

  1. right

   Sonny@
   Dus de Corona regels zijn handig voor jou, maar let op dat je geen kluizenaar wordt haha.
   Je vermijdt dus nietszeggende haagsebluf blabla!
   Ik prefereer veel mensen om mij heen, gezellig!

   1. sonny

    Right,
    Ik ga vaak naar Limburg, overwegend heerlijk rustige mensen, ik voel me daar thuis!
    Gezien de situatie op de huizenmarkt, ben ik op zoek naar een woning aldaar,

 13. Mistgabel

  Hahahahahahahahahaha.

  .ze hadden beter maanden terug advies bij de Wappies kunnen halen…

 14. leukeditter

  ojeeee Blasio heeft zijn gram gehaald in new york. 26 kazernes gesloten , volk in danger.
  En de coronapers cheffin van Biden ook al covid ondanks een serie spuitjes. hahaha wat zullen de prikkers een spijt krijgen

 15. leukeditter

  dit is weer zo.n fabeltje zeker kwalbertt :82 procent was gevaccineerd
  “In de loop van de tijd begon het mij steeds meer op te vallen dat ik voornamelijk gevaccineerden aan de telefoon had die positief waren getest,” laat de GGD-medewerker weten.

  “Ik ben toen een tijdje gaan bijhouden of de index (degene die besmet is) die ik moest bellen gevaccineerd of niet gevaccineerd is,” schrijft Sam. “Dit heb ik een tijdje volgehouden met als resultaat: 82 procent van degenen die positief zijn getest die ik moest bellen, was gevaccineerd!”

  “Ook viel mij op dat gevaccineerden ernstigere klachten hebben dan ongevaccineerden, tenzij de ongevaccineerden een onderliggende ziekte hebben,” vervolgt ze. “Vaak hebben ongevaccineerden een paar dagen symptomen, maar niet heel erge, en bij gevaccineerden duurde het langer voordat de symptomen over waren (die vaak ook erger waren).”

  1. Branzino

   @leukeditter
   Ik ben zelden bevooroordeeld v.w.b. nieuwsbronnen. Maar als ik de drie die voor deze citaten verantwoordelijk zijn lees, haak ik meteen af. Hier komt ook dat bericht van MUMC+ vandaan, inmiddels tig keer gecorrigeerd door bestuurders van het ziekenhuis zelf. Ik geloof, dat ik de bronnen hier niet bij naam mag noemen, dus helaas, zelf opzoeken.

   1. leukeditter

    nee jij haakt liever bij rutte aan die liegt nooit whaaaaa

 16. janszm

  Hoeveel keer nog tegen die onbenullen: mond kapjes helpen niet, daarvoor is het virus te klein
  Je vangt ook geen muggen met een grof visnet.
  De minimum afstand is 3,00 meter. (Openbaar vervoer,?)
  Zonder ingrijpen van overheden waren wij nu begonnen aan griep ’21-“22, zonder heisa.
  Helaas, corona moest als afleiding dienen voor het hogere doel van enkelen.

  1. Branzino

   @janszm
   Natuurlijk ontsnappen virussen aan een mondkapje, hoe fijnmazig die ook is. Alleen als er luchtdicht wordt afgesloten is er bescherming, bij medische mondkapjes dus alleen. En waar dacht je dat virussen blijven als er wel goed afgesloten zou worden? Dan blaast het kapje zichzelf heel langzaam op zeker.
   War er wel gebeurt is het volgende. De uitgaande luchtstroom wordt afgeremd door het masker, zodat de virusdeeltjes niet zover weggeblazen worden. Of dit veel effect heeft is nog steeds een vraag die door verschillende specialisten verschillend wordt beantwoord.

 17. Mistgabel

  Wanneer wordt het binnenhof met die kwakzalvers door de politie nou omsingeld, duurt dat lang zeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.