Filmpje! D66-Kamervoorzitter slaat debat over misdaden van het Regime dood – maar Gideon van Meijeren vecht terug

Het was vandaag ongelooflijk om te zien in de Tweede Kamer: toen FVD’er Gideon van Meijeren de vele misdaden van de kabinetsleden rustig samenvatte werd hem het woord afgenomen door D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Parlementariërs mogen nu namelijk ook al niet meer zeggen dat ze vinden dat het kabinet misdaden pleegt. Nog even en alle oppositiepartijen worden helemaal verboden. We staan op de grens van een heel belangrijk moment in onze geschiedenis en het partijkartel speelt met vuur… zonder dat ze dat zelf overigens beseffen.

In zijn bijdrage in de Tweede Kamer vandaag veegde Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren op epische wijze de vloer aan met het misdadige wanbeleid van het Regime Rutte III. Want, zei hij, dit wanbeleid gaat veel verder dan incompetentie. Het is misdadig. Er worden daadwerkelijk misdrijven gepleegd.

“Onze grondrechten en vrijheden worden onder valse voorwendselen, dus op onrechtmatige wijze, van ons afgepakt,” aldus Van Meijeren. “De integriteit van ons lichaam wordt niet meer beschermd. En het schaapachtige deel van de bevolking, dat gelukkig steeds kleiner wordt, wordt stelselmatig geïndoctrineerd en gemanipuleerd met angstpropaganda zodat ze maar onderdanig blijven en vooral blijven gehoorzamen.

“En wie fundamentele kritiek durft te uiten op het beleid wordt zoveel mogelijk tegengewerkt of zelfs monddood gemaakt,” ging hij verder. Daarbij noemde hij wetenschappers en andersoortige experts die, als ze ook maar iets van het wanbeleid zeggen, meteen kapot worden gemaakt in de media. Besmeurd. Weggezet als “kwakzalvers.” En dan zijn er ook nog al die gewone burgers, aldus Van Meijeren, die op vreedzame wijze demonstreren, maar vervolgens in elkaar worden gehengst door losgeslagen hordes oproerpolitie.

“Landverraad”

Later in zijn inbreng had Van Meijeren het ook over Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus – beide ministers – die voor de camera net doen alsof ze altijd 1,5 meter afstand houden en trots een mondkapje dragen… maar die zich héél anders gedragen als de camera’s weg zijn. Ja, ook in het gebouw van de Tweede Kamer. Dan is het alsof dat hele virus niet bestaat. Dit betekent natuurlijk, legde de FVD’er uit, dat zij zelf óók weten dat hun maatregelen volstrekt niet helpen en totaal geen bijdrage leveren aan de bescherming van de volksgezondheid.

Hij concludeerde daarom dat deze bewindslieden en de parlementariërs die hen steunen “willens en wetens, opzettelijk!, grondrechten en vrijheden van burgers worden afgepakt, onder valse voorwendselen. En precies dát is waarom een deel van de beleidsmakers, zowel vanuit het kabinet als Kamerleden die dit beleid steunen en toejuichen, is dit beleid niet zomaar incompetent, maar misdadig.”

“En het gaat niet over de minste misdaden,” zei Van Meijeren. “Ambtsmisdrijven, maar ook misdrijven als wederrechtelijke vrijheidsberoving, landverraad, dood door schuld, en in het ergste geval zelfs massamoord.”

D66-Kamervoorzitter snoert Van Meijeren de mond

Dat was het moment waarop D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp ingreep. Want oh, oh, oh, zij en haar Kamervrienden vinden het echt héél erg uitgemaakt te worden voor “misdadigers.” Daar breekt hun tere hartje van! Dat kan toch niet zomaar! En dus kreeg een gekozen volksvertegenwoordiger te horen dat hij zijn bek moest houden. Dat de vrijheid van meningsuiting niet voor hem geldt omdat hij lid is van een échte oppositiepartij en lijnrecht durft in te gaan tegen het Deugen van het Kartel.

Natuurlijk sloeg Van Meijeren terug. Als een Kamerlid er daadwerkelijk van overtuigd is dat er misdaden worden gepleegd door het Regime, nou, dan heeft zo’n parlementariër “de plicht” om daar wat van te zeggen. En dat zal hij altijd doen, of Bergkamp en haar matties dat nou prettig vinden of niet.

Hij kreeg daarbij steun van PVV-Kamerlid Gidi Markuszower. Die kreeg eerder namelijk óók al te horen van Bergkamp dat hij zijn mond moest houden omdat hij op zijn beurt zei dat het immigratiebeleid van het kabinet “misdadig” is, en dat er ooit tribunalen zouden moeten komen om hiermee te dealen.

Het partijkartel speelt met vuur

Met andere woorden, twee oppositiepartijen werd vandaag het recht om hun mening te uiten in het hol van de leeuw – in de Tweede Kamer – ontnomen. Het zou de belangrijkste debatplek moeten zijn van Nederland. Maar dan alleen als je netjes zegt wat het partijkartel wil horen.

Het is tekenend voor de angst bij het kartel. Ze zien dat steeds meer mensen zich niet alleen tegen het coronabeleid keren, maar tegen het kartel zélf. De beweging in de samenleving is  voelbaar. Ze voelen het, ze zien het, ze horen het.

En dus raken ze in paniek. Ze beginnen om zich heen te slaan, hopende dat ze het tij kunnen keren door ondemocratische oplossingen – het zal mij niet verbazen als ze binnenkort ook nog gaan proberen FVD dan wel de PVV illegaal te verklaren. Zo ver willen ze ongetwijfeld óók gaan als ze denken dat het werkt.

Maar dat is precies waarin ze zich vergissen. Ze spelen namelijk met vuur. FVD-kiezers en PVV-kiezers voelen zich al weinig gehoord in Den Haag. Als hun parlementariërs nu ook nog eens op deze manier de mond gesnoerd wordt verliezen ze natuurlijk ook dat laatste kleine beetje respect dat ze nog hebben voor de democratie. En het logische gevolg daarvan is dat ze op héél andere manieren in verzet komen. Op manieren die wij natuurlijk afkeuren, maar die je desalniettemin van verre ziet aankomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Oh. En dan nog wat. Natuurlijk heeft Van Meijeren gelijk dat het Regime bijzonder serieuze misdaden pleegt. De oplossing voor dat probleem is niet hem het woord te ontnemen, maar door het kabinet direct tot de orde te roepen en een einde te maken aan dit dictatoriale wanbeleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. por favor no borres

  “We staan op de grens van een heel belangrijk moment in onze geschiedenis en het partijkartel speelt met vuur… zonder dat ze dat zelf overigens beseffen.”

  Geloven we een klojo met een marmot op zijn kin?”
  “Wij doen het niet.”
  “Wij zijn sterker dan dat.”
  “En wij zijn beter dan dat!”

  1. Marcoweer

   Het lijkt erop dat u niet veel hebt met “klojo’s met een marmot op de kin” , maar wie bedoelt u daar eigenlijk mee?

   1. GvdGvd

    Blijkbaar te laf om de naam te noemen, die Borres.

    1. Mr.blauw.sky

     Je held Cootje is weer terug onder een nieuwe nick, gvd.

  2. Woordkunst

   En waarom zouden we van jou iets aan moeten nemen stokende mongoloïde?

 2. dumbfarmer

  en die muppets in vak K zich maar afvragen.. waardoor de bevolking met de dag minder vertrouwen heeft in dat hele circus..
  dat licht natuurlijk niet aan het monddood maken van tegengeluiden en zelfs onthouden van stemrecht door (met voorkeursstemmen gekozen) volksvertegenwoordigers!!!

  En dan durft Rutte te zeiken Letland?!?!?! Wat is het verschil met wat hun precies doen behalve dat ze tenminste eerlijk zijn in plaats van het via allerlei spelletjes en de zogenaamde ‘onpartijdige’ voorzitter te spelen op basis van gefakte verontwaardiging..??

 3. HD

  Er zijn natuurlijk vele die nog steeds vinden dat dit kabinet het uitstekend doet, dat mag.
  Er zijn er ook velen die vinden dat dit kabinet verantwoordelijk is voor onnodig slachtoffers, door jarenlange bezuinigen op de zorg, dat mag dan weer niet.

 4. por favor no borres

  “En dan zijn er ook nog al die gewone burgers, aldus Van Meijeren, die op vreedzame wijze demonstreren, maar vervolgens in elkaar worden gehengst door losgeslagen hordes oproerpolitie.”

  Hoe krijgt iemand het uit zijn strot.

  1. GvdGvd

   Dat klopt, die Romeo’s, genoeg video’s gezien, hoe ze uit die busjes stapte om die boel te laten escaleren. Vorig jaar sloegen ze op die ouderen in, zag het zelf op die live beelden. Hoe krijg je het uit je strot om het te ontkennen. Ook die politie zelf die op die ouderen insloegen, bij vreedzame protesten. Maar blijf vooral ontkennen !

   1. aerosol

    Laat maar gaan dat soort opmerkingen. Letland member of de Eu is in no-time een dictatuur geworden. In Oostenrijk ga je straks de gevangenis in of krijg je een hoge boete. Duitsland Italie Frankrijk. Iedereen sluit de ogen voor misdaad.

    Deze mensen gaan pas de ogen openen als het veel te laat is.

  2. Piet Paaltjens

   “ debat over misdaden van het Regime “

   Het betrof een debat over de Begroting van het Ministerie van Justitie.

   Waar het FvD opduikt is er sprake van totale vervreemding. Dit Kamerdebat werd gegijzeld door een zieke clown die maar één bedoeling heeft: onze democratische rechtsstaat opblazen.

   Akelig om aan te zien.

   1. Antihedo

    Op dit moment pleegt de FvD de grootste misdaden in het land. Door de coronavaccinatie, overigens zonder duidelijke argumenten, af te raden, hebben een deel van de bevolking aan het twijfelen gebracht en zijn velen niet gevaccineerd. Niet dat door vaccinatie alle doden kunnen worden voorkomen maar het is wel een stap in de goede richting. Baudet heeft vele doden op zijn geweten.

    1. Piet Paaltjens

     Hear, hear!

     1. september

      Die Gideon van Meyeren kraamt de grootste onzin uit,Forum zal gelukkig maar een kleine partij blijven

    2. Woordkunst

     Kan wel merken dat de spuitjes bij jou verkeerd zijn gevallen, tip voor de toekomst:

     Niet typen tijdens een koortsdroom..

 5. Piet Paaltjens

  Het filmpje wordt afgebroken op het moment dat Omtzigt van Meyeren met de grond gelijk maakt.

  Dat is wel jammer voor het totale beeld.

  1. Marcoweer

   Daar ik moet ik u helaas wel gelijk ingeven. Vond het ook mooi hoe dat meisje( ongelooflijk hoeveel kinderen er in die kamer zitten) links achter Omzigt vol adoratie ,met een blik van ik hoop dat ik ooit ook zoeen goede politicus word maar dat zit er vast niet in, naar hem keek.

  2. leukeditter

   piet paalzaad ziet het natuuurlijk andersom…hoe bestaat et

   1. Woordkunst

    Doet die kneus toch altijd?

  3. Jack Flash

   Omzigt waant zich heilig verklaard sinds de toeslagaffaire.
   Als wefaanhanger kletst hij ook weer liever over de vorm dan over de inhoud.

   1. Jack Flash

    Omzigt verwijt van Meijeren dat hij Grapperhaus de aangewezen persoon vindt om aan de bel te trekken, terwijl Grapperhaus zelf verdacht wordt…

    Het niveau bereikt zijn dieptepunt in de
    kamer met die schijnheiligen.

    1. Mr.blauw.sky

     Die Grauss had er allang uitgeflikkerd moeten zijn.

  4. Emma Louise

   Het korte filmpje waarin Omtzigt Van Meijeren door het ijs laat zakken:

   ht*ps://youtu.be/J8TkoJLe5to

 6. Augustus

  Het is heel simpel, het is een kabinet Schwab. De poppenkast die er speelt stelt niet zo heel veel voor, enkel moeten we het natuurlijk ‘normaal’ houden zodat rustig de plannetjes doorgedrukt kunnen worden. Heel normaal is het natuurlijk, om grondrechten te schenden en de rechtstaat af te breken.

  1. Piet Paaltjens

   Dat bedoel ik met de totale waanzin die het FvD veroorzaakt.

   Knettergek.

   1. Jack Flash

    Uiteindelijk dus een goeie knuppel in dat schijnheilige hoenderhok daar dankzij deze FVD’er.

    1. Mr.blauw.sky

     Het derde rijk was nog maar een flauwe voorafschaduwing van wat er ons komend jaar te wachten staat..

   2. Augustus

    Klopt, heel gek natuurlijk. Iemand die het over ‘tribunaal heeft’ is knettergek. Iemand die daadwerkelijk met daden miljarden aan schulden veroorzaakt, half Afrika naar binnen haalt en vervolgens mensen tegen hun wil opsluit is heel normaal in uw Noord Koreaanse natte droom.

    1. Monty

     In Noord-korea wordt de grote leider niet tegen gesproken.
     In Noord-Korea is er geen oppositie.

     In Noord-Korea heerst er rust en vrede op straat.
     Ons land lijkt in de verste verte niet op Noord-Korea.

 7. Pieter48

  Mijnheer Gideon verteld hier toch wel wat feiten.Ook draaft hij op wat punten door. Het valt ook niet mee voor het kartel om de stand van zaken onder ogen te zien .Er mag geen commentaar geleverd worden op het al jaren durende falend kabinet. Er is onder Rutte op alle belangrijke zaken bezuinigd. Behalve op de asiel industrie.Wat de kosten van deze industrie zijn is ook moeilijk te achterhalen. Nu er een soort gezondheid crisis speelt faalt het kabinet weer. Burgers in ons land die het geen vertrouwen meer hebben in de politiek en dat uiten worden niet serieus genomen door de politiek.Zelfs onze democratie begint scheurtjes te vertonen.Ik ben benieuwd of er burgers van dit land nog iets positiefs zien in het team Rutte.

 8. sonny

  De mond van oppositie-sprekers snoeren gebeurt structureel, dit gaat de coalitie opbreken!
  Vooral indien het thema immigratie wordt besproken, zal het electoraat de wenkbrouwen fronsen.
  Het is voor de kiezers inmiddels onbegrijpbaar geworden, het begrip ‘multicultureel’ slikten ze nog, maar hetgeen nu wordt aangestuurd lijkt meer op stichten van een islamitische ‘monocultuur’.
  Over enkele jaren zijn autochtonen notabene een minderheids groepering in eigen land!
  Vooral gelet op vermeerderingsdrang van de overwegend ongeschoolde, integratie onwillige en dus economisch nutteloze volken!

 9. JohanDijk

  Echte coole gast die Gideon. Daar kunnen die linkse jonge kamerleden alleen maar jaloers naar kijken.

  1. Piet Paaltjens

   Vergis je niet, deze keffende marmot heeft wel degelijk aanhangers.

   1. Woordkunst

    Wat ben je toch ook een kinderachtig kutje

   2. Krasvast

    Negeren werkt dan weer wel!

   3. Trithing

    Pietje is pedöseksueeltje die het niet zo goed kan hebben dat Gideon zo stevig in z’n schoenen staat

    1. Mr.blauw.sky

     Beter om je seksuele fantasietjes te negeren , UsBusje.

     Volg anders de raad van je maatje Poemien maar gewoon op, dat is beter voor iedereen.

     1. Trithing

      Uiteindelijk reageert blauw sky

    2. Mr.blauw.sky

     Nee hoor, advies geven mag in dit land..

     1. Trithing

      Ook blauw sky kan het niet verkroppen en verdedigt pietje met hand en tand

     2. Mr.blauw.sky

      Het gevoelige huidje van Busje is vandaag weer helemaaaal rood…

     3. Trithing

      Blauw sky wenst blijkbaar graag nog wat dieper te gaan in het ziektebeeld van pietje en uiteindelijk ook van hemzelf

     4. Mr.blauw.sky

      Busje blíjft grote moeite hebben met het lezen van de Nederlandse taal..

     5. Trithing

      Blauw sky spreekt zichzelf tegen

     6. Mr.blauw.sky

      Busje is het overzicht in het draadje natuurlijk weer helemaal kwijt…

     7. Piet Paaltjens

      Busje is pédofiel en ongevaccineerd.

      Wat een narigheid.

     8. Trithing

      Kijk de voorbips maatjes en leugenaars hebben elkaar gevonden

  2. Branzino

   JohanDijk
   “Daar kunnen die linkse jonge kamerleden alleen maar jaloers naar kijken.”

   Je heb wel een beetje gelijk. Als je naar de TV-minuten kijkt zou je inderdaad haast jaloers worden. Maar je moet er niet het geluid bij aanzetten. Dan wordt je als links jong kamerlid slechts overvallen door plaatsvervangende schaamte, zeker als je ook naar het geluid van de interrumperende collega’s en kamervoorzitter luistert.

 10. GewoonJohan

  Wat mag ik deze keer niet zeggen DDS ?

 11. GewoonJohan

  Gideon van Meijeren is iemand met pit en hij is bijzonder scherp.
  Ik denk zelfs dat hij zo scherp is, dat ze niet weten hoe ze hem moeten vasthouden.
  Maarten van Traa was ook zo’n iemand ten tijden van de IRT.
  Hij had dat deksel van die bëérpüt er helemaal afgetrokken, maar nét voordat hij zijn openbaring wilde maken kwam hij tragisch aan zijn einde.
  Natuurlijk wilde veel mensen de onderste steen boven hebben, maar toen zijn vadertje Kok van de pvda dat het genoeg is.
  En stil was iedereen in de kudde waarna het boek van de IRT sloot, en waarvan de mensen die daarvan profiteerden NU nog steeds de dienst uit maken.

  2 dingen, Journalisten zouden de Haarlemse en de Leidse connectie moeten checken.
  Gideon van Meieren zou moeten beginnen om zijn remmen te checken.

  1. Mr.blauw.sky

   Baudet had al drieentachtig keer onder het asfalt moeten liggen als we jouw complotgelül serieus moeten nemen.

   1. GewoonJohan

    Wat is complotgelül ?
    Alles wat ik eerder schreef zijn harde feiten, kun je gewoon even de kranten uit die tijd op naslaan.

    Haarlemse en Leidse connecties zijn géén harde feiten maar wel toevalligheden die héél vaak voorkomen.

    Ik zie dus geen complot maar eerder logica.
    Waar zie jij een complot ?

   2. Mr.blauw.sky

    Misschien het draadje even teruglezen vriend.

    “Hij had dat deksel van die bëérpüt er helemaal afgetrokken, maar nét voordat hij zijn openbaring wilde maken kwam hij tragisch aan zijn einde.
    Natuurlijk wilde veel mensen de onderste steen boven hebben, maar toen zijn vadertje Kok van de pvda dat het genoeg was en stil was iedereen in de kudde waarna het boek van de IRT sloot, “

    1. GewoonJohan

     Quote : “Hij had dat deksel van die bëérpüt er helemaal afgetrokken”
     Van Traa wilde inderdaad nog een aantal extra dingen openbaren die de invloedrijken aangingen.
     Dit was nadat ze de ÏRT zaak eerder probeerden te sluiten.

    2. GewoonJohan

     Quote:”..maar nét voordat hij zijn openbaring wilde maken kwam hij trägisch aan zijn einde.”
     De altijd punctuele Maarten kwam inderdaad tragisch aan zijn einde.
     Opeens waren de rëmmen kapot van zijn auto en reedt hij in op een file.

    3. GewoonJohan

     Quote: “Natuurlijk wilde veel mensen de onderste steen boven hebben..”
     Men dacht de IRT zaak te kunnen sluiten na de dööódt van Maarten van Traa.
     Maar het bleef door ëtteren en het begon duidelijk te worden hoezeer de öndërwërëld met de bovenwereld verstrëngeld was.

    4. GewoonJohan

     Quote :”…toen zijn vadertje Kok van de pvda dat het genoeg was en stil was iedereen in de kudde waarna het boek van de IRT sloot.”
     Inderdaad zei Kok op een gegeven moment dat het genoeg is , en niemand mocht het er meer over hebben.
     De zaak werd dus weer terug in de döófpöd gestopt.

    5. GewoonJohan

     Volgens mij heb ik nu alles voor je ontleedt knüll , maar ik kan toch echt nergens bespeuren waar ik heb gezegd dat Kok een opdracht zou hebben gegeven om van Traa om te leggen.
     Daarnaast kun je alle dingen natrekken op feitelijke juistheid.
     Nog vragen verder ?

  2. Mr.blauw.sky

   Dat Kok van Traa heeft laten vermoorden, stond dat ook in de krant?

   1. GewoonJohan

    Wie heeft er hier ooit beweerd dat Kok een moord heeft laten plegen op van Traa ?
    Je moet wel even bij de les blijven, anders kun je beter world of warcraft blijven spelen.

 12. GewoonJohan

  Okay, dus wat ik waarschijnlijk NIET mocht zeggen van DDS was :
  bëérpüt, Äffáïrre, Schääpjës, bälllén en cörrüptïË.

  Toch wel grappig hoe een muppet van jullie vandaan nog een bericht typte over het monddood maken van een debat door een kamervoorzitter, terwijl jullie hier zelf aan mee doen met jullie idiote filtersysteem.
  Wordt het niet eens tijd om hier iets aan te doen ?
  Zomaar een suggestie.

  1. Mr.blauw.sky

   Baudet had al drieentachtig keer onder het asfalt moeten liggen als we jouw complotgelül serieus moeten nemen.

   1. GewoonJohan

    Je begint te haperen en je herhaalt jezelf.
    Zo te zien heb ik weer eens een bot opgeblazen.

    1. Mr.blauw.sky

     Dat is omdat één van de twee reacties onder de verkeerde reactie geplaatst was.

     1. GewoonJohan

      OK robot.
      Vegeven.

  2. GewoonJohan

   WÏM(mmm) is nog een naam dat we schijnbaar niet mogen schrijven van DDS.
   God mag weten waarom.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.