Filmpje! Thierry Baudet vol passie: ‘Luisteren naar een klojo in een witte jas? Wij doen het niet!’

Op campagne vanwege de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag al in een paar gemeenten gehouden worden, heeft Thierry Baudet hard uitgehaald naar het kleine groepje dictatoriale experts dat ons land, samen met het Regime, al anderhalf jaar in gijzeling houdt. “Luisteren naar een klojo in een witte jas?” zei de FVD-leider, “wij doen het niet. Wij zijn sterker dan dat. En wij zijn beter dan dat!”

Dit is echt een filmpje dat iedereen die geïnteresseerd is in onze vrijheid moet kijken. Want Thierry Baudet verwoordt de situatie waarin wij ons bevinden perfect.

Hij legde uit dat het hem doet denken aan het zogenaamde Milgram-experiment. Hierbij kregen gewone mensen te horen dat het voor de wetenschap van het grootst mogelijke belang was dat ze meededen aan een experiment. “Willekeurige proefpersonen moesten stroomstoten toedienen aan andere willekeurige proefpersonen. Met als argument, ‘de wetenschap!’ En wat bleek? Tweederde van de proefpersonen was bereid om zo’n zware schok toe te dienen aan die andere groep proefpersonen dat ze, in de beleving van de personen die de schok toedienden, dood gingen. Tweederde van de mensen was bereid om andere mensen te elektrocuteren omdat één of andere klootzak in een witte jas dat tegen ze zei.”

Goddank was het experiment nep. Er werden niet écht stroomstoten toegediend. Maar de proefpersonen dachten dat dit wél het geval was. En daarvan waren dus tweederde bereid om hun medeburgers te doden. In naam van de wetenschap én omdat een “expert” het vroeg.

Eenderde

“Wij en jullie zijn die eenderde” die dat nooit zullen doen, zij Baudet vervolgens tegen zijn toehoorders. “Wij doen dat niet. Wij doen dat niet! Wij zijn die eenderde van de mensen, één op de drie, die weigeren om tegen hun geweten, tegen hun gezond verstand, tegen hun waarden in dingen te doen die onverenigbaar zijn met ons geweten. Die onverdedigbaar zijn. Die we niet gaan doen!”

“Het afsluiten van de samenleving, het opsluiten van mensen, het anderhalvemeter leven, niet meer kunnen knuffelen, niet meer elkaar kunnen zien, niet meer elkaar de hand kunnen schudden, niet meer samen kunnen doen, de hele economie te gronde richten… luisteren naar één of andere klójo in een witte jas! Wij doen het niet. Wij zijn sterker dan dat. En wij zijn beter dan dat.

Extremisten

“Dat is waar Forum voor Democratie over gaat,” ging Baudet verder. “Ze demoniseren ons en mij, en ze zeggen dat ze onze partij gaan verbieden, en ze zeggen dat wij extremisten zijn… Weet je wat het is? Zíj́ zijn extremisten. Zíj́ zijn de mensen die onze samenleving iets extreems aandoen, iets belachelijks aandoen, die ons met de meest krankzinnige maatregelen confronteren en die denken dat wij gek zijn. Dat wij dat allemaal maar accepteren. Dat wij zomaar die idioten in die witte jassen een beetje gaan volgen!”

“Daar gaat het om. Daar gaat deze strijd om. Dat is het project van niet alleen mijn leven, niet alleen van onze partij, maar het leven van ons állemaal.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. En dat kan het partijkartel in haar jeweetwel steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Monty

  Ben benieuwd hoeveel leden van FvD gevaccineerd zijn?
  Of accepteert Baudet geen gevaccineerden als leden.

  1. Marcoweer

   Jazeker wel FVD is namelijk voor eigen keuze. Het FVD raad het af om je te vaccineren en vind het niet verstandig. Toch als iemand zich vrijwillig wil laten vaccineren zal dat het FVD een worst wezen en moet die dat vooral doen en dan nog is diegene van harte welkom als lid bij het FVD. FVD is namelijk tegen uitsluiting en staat voor gelijkheid van ieder mens.

   1. Nostradamus

    😂😂😂👍🏻

   2. Pauline Kummer

    Ik denk niet dat u zonder kloppen bij hem op visite komt. Baudet, hij heeft zo zijn eigen referentiekader.

    1. Woordkunst

     En bij jou is het altijd open huis?

     1. Marcoweer

      Waarschijnlijk alleen voor het mannelijke gedeelte uit de buurt mits ze een zakcentje achterlaten op het nachtkastje.

 2. StemPzeweg

  Thierry spuugt in het gezicht van de hardwerkende zorgmedewerkers. Als dit hiermee niet duidelijk is dan weet ik het ook niet. Uitschot van het laagste soort!

  1. Marcoweer

   Wat weet u nu van hardwerkende medewerkers?

   1. Nostradamus

    😂😂😂👍🏻😂😂😂👍🏻

   2. Woordkunst

    Hij heeft er wel eens plaatjes van gezien

    1. dumbfarmer

     kan niet.. die staan altijd in een happy pose op facebook..
     misschien heeft ie er es van gehoord ergens

  2. leukeditter

   klootzak…ik heb 3 nichten die werken in rotterdamse ziekenhuizen…er staan 6!!! afdelingen leeg omdat het personeel weg is of ziek is.. het is geen coronavirus lomperd , het is een zorgcrisis waar rutte voor gezorgt heeft… dringt het nog niet door tot je botte hersens?

   1. Piet Paaltjens

    De nichten van leukeshitter liegen of zijn compleet van het padje.

    Meer smaken zijn er niet.

    1. september

     En wat zou je zeggen van Leukeditter Met zijn gescheld hij wordt Met de dag idioter en gekker

   2. Antihedo

    Volgens Thierry is het maar een griepje, dus daarvoor hebben we ook geen grote ziekenhuiscapaciteit nodig. Thierry wil het virus gewoon laten verspreiden en voor de gevolgen voor de zorg heeft hij altijd de andere kant op gekeken. Misschien moet hij wat minder vloggen en wat meer de rekenmachine pakken en gewoon zijn werk goed doen.

 3. janrama

  Baudet knettergek, is bekend.
  Maar hoe benoem je de blinde volgelingen?

  1. Joko

   Jij zou dolgraag een stroomstoot uitdelen als dat van je gevraagd wordt . Jij bent een echte slinkse volgeling. Daar is je antwoord. Wees er maar trots op!

   1. Antihedo

    Baudet is of knettergek of de master op puppets. Maar zijn geleuter heeft er tot geleid dat ik minder vrijheid heb dan als hij zijn klep gehouden had. Waarom wil Thierry mijn vrijheid inperken? Welk complot zit hierachter?

 4. Meriadoc Brandebok

  Als Thierry met zijn vuist op en neer ging leek hij net op de Führer die een rede hield. Kijk ook naar de waanzin die uit zijn ogen straalt; het fanatisme van een gek.

  1. Marcoweer

   Nu doet u een vergelijking met een periode waar ze nu net mee bezig zijn dat niet meer te doen. Deze vergelijkingen zijn namelijk walgelijk en kunnen tevens erg kwetsend overkomen voor nabestaanden.

   1. Nostradamus

    😂😂😂👍🏻😂😂😂👍🏻😂😂😂👍🏻

  2. Brenda Welsh

   Dat doet hij altijd, een onderdeel van zijn voorstelling en geheel overgenomen door Pepijn van Houwelingen. Bij het instuderen van het lesuur worden wat middeltjes gebruikt. Zo de meester zo zijn knecht. Gevaarlijke horror clowns.

   1. Marcoweer

    Dus meneer Brandebok is leermeester van Pepijn van Houwelingen? U bent niet alleen een racist maar ook een verspreider van nep nieuws. Of laat u nu een staaltje van begrijpend lezen zien wat ons een inkijkje geeft van u verstandelijk vermogen en intelligentie?

   2. Piet Paaltjens

    Klopt, Brenda, Baudet heeft met zijn roedel afgesproken dat ze moeten proberen maximaal effect te sorteren teneinde ophef en ontregeling te veroorzaken.

    Het valt overigens op dat het enige meisje in deze rebellenclub, Simone Kerseboom, zich al een paar weken muisstil houdt.
    Zou ze nattigheid voelen?

    1. Woordkunst

     Dat zou wel eens een opgevat kunnen worden als een seksueel getinte opmerking.
     Het zou u sieren zich ver te distantiëren van dit soort seksistische en ongepaste uitingen…

     1. Piet Paaltjens

      Als Simone in deze context nattigheid voelt zal dat geen seksuele opwinding betreffen. Die associatie lijkt me jouw probleem.

 5. Monty

  ”En dat kan het partijkartel in haar jeweetwel steken.”

  Precies, anarchie we hebben geen regels en wetten nodig.

 6. Klaus Schwab

  In het land der blinden is eenoog koning.

  1. Woordkunst

   Hee klaus, moet jij niet stampij maken om de ww2 opmerking van brallendebok?
   Of mag het nou in een keer wel?

   1. Klaus Schwab

    Jij bent duidelijk 1 van die blinden.

 7. por favor no borres

  “Luisteren naar een klojo in een witte jas? Wij doen het niet. Wij zijn sterker dan dat. En wij zijn beter dan dat!” zei de FVD-leider.

  Dit is echt een filmpje dat iedereen die geïnteresseerd is in onze vrijheid moet kijken. Want Thierry Baudet verwoordt de situatie waarin wij ons bevinden perfect.

  Trump, Baudet, MvdG, zoek de verschillen.

  1. september

   Er zijn weinig verschillen tussen. En verder praat Thierry Baudet onzin.

  2. Docm

   Ja, waarom zou je luisteren naar een klojo in een witte jas? Het staat hierboven, FVD “staat voor gelijkheid van ieder mens”. Helaas is dat niet waar, zoals je kunt vaststellen als je om je heen kijkt. De mensen zien er niet alleen heel verschillend uit, ze verschillen ook sterk in hun geestelijke competenties. Ik zag laatst een kaalhoofdige wappie meneer op het journaal: “wij zijn niet debiel”, zei hij, wat ik heel grappig vond.

   1. Marcoweer

    Gaat het wel een beetje goed met u?Waar de heren Piet en Branzino elke keer met een duidelijk verhaal komen en een punt maken waar je het mee eens kunt zijn of niet, komt u elke keer met een heel warrig verhaal waar ik elke keer bij denk welk punt probeerd de beste man te maken.

 8. Piet Paaltjens

  Wat een trieste deconfiture van in aanvang niet ongetalenteerde politicus.

  Heel pijnlijk.

 9. Branzino

  Het Milgram-experiment, waaraan Baudet hier in zijn speech refereert, speelde zich af in 1961/1962, bijna 60 jaar geleden. Ik ben er uitvoerig over geïnformeerd in mijn studie.
  Het was in de tijd van het Eichmann-proces. De resultaten zijn op allerlei manieren geïnterpreteerd, ook Baudets interpretatie is niet nieuw. Stanly Milgram, van Joodse afkomst, zelf gebruikte het als de ultieme verklaring van de Holocaust, waar massa’s mensen de genocide accepteerden of zelfs meededen.
  Hééé, legt Baudet hier impliciet opnieuw dat verband tussen corona en de Holocaust? Het zal toch niet waar zijn en hem per ongeluk ontglipt zijn?

  Overigens, Baudets tweederde aan gehoorzame deelnemers aan het Milgram-experiment was de conclusie bij slechts één van de ruim twintig vergelijkbare experimenten. Over het geheel genomen gehoorzaamde slechts ruim 40%, een minderheid dus. Baudet misbruikt de uitkomsten van het experiment op grove wijze. Een meerderheid van de deelnemers was namelijk ongehoorzaam en staakte deelname voortijdig. Zo zitten mensen blijkbaar in elkaar en niet zoals Baudet suggereert: volgzame meelopers achter “witte jassen” aan.
  En over de wel gehoorzamende deelnemers is veel meer te zeggen, dan dat zij blind de witte jassen volgden. Ze hadden allemaal hun eigen redenen. Lees de ruim beschikbare internet-informatie maar. Het is in ieder geval hier allemaal demagogisch gezwam van Baudet.

  1. Piet Paaltjens

   “Het Milgram-experiment, waaraan Baudet hier in zijn speech refereert”

   De verwijzing naar het Milgram-experiment door Baudet slaat (naast de terechte opmerkingen terzake de onjuiste interpretatie van Branzino) ook nergens op omdat het onderzoek beoogde na te gaan in hoeverre mensen onder autoritaire druk bereid waren medemensen pijn aan te doen. In de paranoia van Baudet kan hij wel een autoritaire druk menen te ontwaren naar burgers om zich te laten vaccineren maar die druk heeft dan toch niet als beoogd effect medemensen pijn of andere narigheid te bezorgen, integendeel zou ik zeggen; het vaccin draagt bij aan de veiligheid van anderen.

 10. Piet Paaltjens

  twitter.com/ZusterMerel/status/1463419150911557637?s=20

 11. september

  Iedereen moet hier ophouden met die vergelijkingen met de jaren 1930-1945 omdat het nergens op slaat.

 12. Vanduinen

  “Dat wij gek zijn” bralde hij nog. Dit experiment is eerder als een grap op TV nagespeeld. Klojo’s in witte jassen…Onze artsen, specialisten, hartchirurgen worden schandelijk te kijk gezet door dit individu. Voor deze spreekbeurt in een donkere wintermantel gestoken.

 13. Pauline Kummer

  Waarlijk, de gekte voorbij. Hij heeft “iets” met jassen. Lavendel vervangen?

  1. Harry Haller2

   Paljas.

 14. Piet Paaltjens

  “Geweldig nieuws! Vanaf vandaag houdt Simone Kerseboom – Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie – een blog bij voor De Dagelijkse Standaard. Ze schrijft meerdere stukjes per week over wat haar opvalt in het nieuws, hoe het gaat in de politiek, en wat ze eigenlijk van Den Haag vindt.”

  We vernamen al een maand niets meer van het kersverse Kamerlid.

  1. Marcoweer

   En dat vind u een gemis? Ik zou u willen adviseren geen slapende honden wakker te maken.

  2. DubbelZout

   Met zo”n dwaas als leider zou ik ook sprakeloos zijn
   Het houdt niet op met die beste man
   Nu zijn dokters ook al klunzen die er geen verstand van hebben
   Who”s next ?

  3. por favor no borres

   Door Michael van der Galien 18 september 2021
   Goed nieuws! Vanaf nu maakt DDS elke week minimaal twee podcasts!
   Eén korte, en één lange.

   “Geloven in een klojo met een marmot op zijn kin?”
   “wij doen het niet.”
   “Wij zijn sterker dan dat.”
   “En wij zijn beter dan dat!”

 15. Piet Paaltjens

  Baudet luistert niet naar klojo’s in witte jassen.

  Verstandige mensen wel:

  ht*ps://www.destentor.nl/gezond/longartsen-misverstand-dat-gevaccineerden-net-zo-goed-in-ziekenhuis-terechtkomen~a8ab4a370/?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20211125&utm_userid=&ctm_ctid=8fabf1c2f1dddc9e426a47bde58ead74

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.