Filmpje! Soros-poppetje Gundogan (Volt) wordt enorm emotioneel als Baudet een inhoudelijk debat wil

Het partijkartel – met D66-slippendrager Volt voorop – doet er álles aan om vooral maar geen inhoudelijk debat te hoeven voeren over corona en vaccins. Dat ontdekte Thierry Baudet vannacht voor de zoveelste keer toen hij simpelweg wat feiten wilde delen met zijn ambtsgenoten in de Tweede Kamer. Want Volt’er Gundogan ging vol op het orgel, reageerde furieus, en had haar emoties bijna niet meer in de hand. 

Je moet wel heel apart in elkaar zitten als je heel boos wordt als een Kamerlid feiten probeert te delen. Toch is dat precies wat er gisteravond en vannacht gebeurde tijdens het coronadebat. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet deelde wat cijfers over vaccinaties én corona met het publiek én de rest van het parlement. In plaats van daar rustig op in te gaan werd er weer keihard emotioneel gereageerd. Met name Soros-poppetje Nilüfer Gundogan (Volt) had zichzelf niet in de hand. Ze liep woedend naar de interruptiemicrofoon en ging vervolgens los.

De onomkeerbare dood

“Ik heb een Turkse achtergrond,” aldus de Volter. Daarna wilde ze een Turks spreekwoord delen met de rest van de Kamer, maar haar accent was zo afgrijselijk dat mensen die daadwerkelijk Turks spreken (hallo!) er echt geen pap van konden maken. Gelukkig deelde ze de ‘vertaling’: “Wat gedaan is en dat wat gestorven is, daar is geen oplossing voor. De dood is onomkeerbaar.”

“Het feit dat hier een Kamerlid meerdere malen, ook op sociale media, spottend op de dood reageert, waaronder wanneer een voetballer neervalt na een hartinfarct, zegt meer dan genoeg. Dat wilde ik hier gezegd hebben. En de rest is allemaal kúl wat er uit zijn mond komt,” bitchte  ze vervolgens.

Dit ging natuurlijk niet om de feiten die Baudet benoemde… Zoals gebruikelijk probeerde een kartellid het onderwerp te veranderen door weer ophef te faken. Oh mijn God, Baudet twitterde cynisch dat een voetballer ongetwijfeld een hartinfarct had gekregen “door de griep”! Vreselijk! Dáár moeten we het over hebben, en niet over de fascistische maatregelen van het kabinet!

“Ja, wat ik zei over die voetballer, dat sloeg natuurlijk op het feit dat er nu allemaal nietsverhalen zijn dat door de griep er allemaal onverklaarbare hartaanvallen zouden komen,” aldus Baudet.

Natuurlijk weet iedereen in de Kamer dat ook wel. Maar het gaat ze erom dat ze het debat niet willen voeren. Inhoudelijk mag er niets gezegd worden. Het moet allemaal theater zijn, zodat het kabinet dictatoriale maatregelen kan opleggen aan de bevolking. Het politieke spel is niets meer of minder dan afleiding.

Gundogan doet er een schepje bovenop

Daarom ging Gundogan na de uitleg van Baudet wéér vol op het orgel. Nóg harder dan daarvoor, zelfs. “Ziektes en de dood daar moeten we altijd […] voorzichtig mee zijn. Maar dat soort dingen gewoon laatdunkend over te spreken. Als het gaat om HIV of het gaat om hartinfarcten of het gaat om corona […] Het gaat mij om de bodem van ethiek.”

“Maar er is geen bodem van ethiek bij de FVD! En daarom kunnen ze gerust door de bodem van ethiek zakken!” mekkerde Gundogan vervolgens. En daarna maakte ze zichzelf écht belachelijk. Want, zei ze, “ik zou graag toch weleens willen verzoeken, waarom hij zo is geworden als hij is geworden?”

Baudet kon daar natuurlijk alleen maar lachend op reageren. “Waarom bent u zo’n slecht mens? Dat is eigenlijk de vraag.” Absurd, belachelijk. Maar Gundogannetje kon zich ook op dat moment niet inhouden en schreeuwde hard “JA!” vanuit de zaal. Wat het allemaal nóg grappiger maakte.

Nou, zei de FVD’er daarop, hij deelt alleen de feiten. Uit de feiten blijkt dat er in twee coronaseizoenen net zoveel mensen zijn omgekomen als in twee recente griepseizoenen. Dat Gundogan daar een probleem mee heeft doet daar niets aan af. Cijfers zijn cijfers… zijn cijfers. Punt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Overigens was Baudet Gundogan ongetwijfeld stiekem best een beetje dankbaar, want hij kon haar interruptie gebruiken om ook Hugo de Jonge aan te spreken op zijn ontkenning van keiharde statistieken.

Iets met twee vliegen in één klap. Wat is dat in het Turks, Nilüfer?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Albert Egberts

  Het optreden van Baudet in het debat gisteren was een gênante vertoning.

  Het valt op dat in de Kamer zelden nog mensen inhoudelijk op hem reageren en in de ochtendkranten wordt ook geen letter meer aan hem besteed.

  Baudet is een zielige clown geworden.

  1. Forlan

   Ik ben ook blij dat de rosbeef weer in de aanbieding is Ernst. Next

   1. LifeBuddy

    Wow , dat was ff een Grove misstap van Volt. We zijn door de VVD

   2. LifeBuddy

    Wow , dat was ff een Grove misstap van Volt. We zijn door de VVD

  2. por favor no borres

   Michael Van Der Galien dient zijn “werkgever/geldgever” op een haast slaafse wijze.
   Krijg vaak beelden van Mohammed Saïd al-Sahaf, beter bekend als Comic Ali, bij MvdG zijn stukjes.

   1. Nikita

    Nog zo’n dwaallicht hier flikker op naar joop daar zijn je gelijken

    1. por favor no borres

     Hoe is de koffie vanochtend, rubberen rug verlater van DDS?

     1. Nikita

      Prima beter dan die bocht die jij loopt te verpatsen smeerlap.

     2. Nikita

      Je doet je naam eer aan lapswans “doe geen moeite” hahahahahahaah. wat een dropl4l ben jij hahahahaahaha

  3. Nikita

   Sokpop van DDS moet wel weer als eerste reageren, vent zak in elkaar doe ons een plezier.

  4. Xyz1234

   Het valt mij ook op dat er geweigerd wordt om inhoudelijk te reageren. In plaats daarvan wordt altijd gesproken over een tweet of appje die niets met de inhoud te maken hebben. Dit is een bekende afleidingsmanoeuvre waar kortzichtige mensen zoals u met open ogen instinken. Niemand kan de feiten over steeds lagere effectiviteit van de vaccins en hun ernstige bijwerkingen weerleggen. Dit zijn nu eenmaal feiten. Maar omdat het afwijkt van de voorgeschreven werkelijkheid van de propagandamachine is het te confronterend.

   1. Albert Egberts

    ” Niemand kan de feiten over steeds lagere effectiviteit van de vaccins en hun ernstige bijwerkingen weerleggen.”

    Jawel hoor.

    ht*ps://www.volkskrant.nl/editie/20211104/bescherming-vaccins-blijft-hoog-wel-meer-oudere-gevaccineerden-in-het-ziekenhuis~be08231a/

    1. Tommy76

     Klopt dat er steeds meer oudere gevaccineerde in het ziekenhuis terecht komen. De ouderen zijn als eerste geprikt en na het prikken zagen we een daling van de ziekenhuisopnames van de ouderen.

     Nu zijn hun vaccins nagenoeg volledig uitgewerkt maar wanen ze zich veilig door hun qr code waardoor er meer en meer gevaccineerde ouderen in het ziekenhuis terecht gaan komen.

     Heel logisch en het onderschrijft heel duidelijk het verhaal dat vaccins uitwerken binnen een aantal maanden.

     Dat de vaccins van jonge gezonde mensen uitwerkt is niet zo’n probleem want die komen sowieso niet in het ziekenhuis terecht.

     In Israël was na 6 maanden na de tweede prik de booster verplicht. In het voorjaar willen ze starten met prikje 4.

 2. Nikita

  Ze moeten eindelijk die tweede kamer eens opruimen alle mokkels eruit . Alleen maar Nederlanders in die kamer . Jullie worden geregeerd zo langzamerhand door alleen maar wijven.

 3. Pimpernel

  O jee een turk met moraal.

 4. Branzino

  Ik heb twee opmerkingen n.a.v. Baudets z.g. feiten, of eigenlijk drie:

  1. Er zijn inderdaad net zoveel corona-doden gevallen als ook gebeurd is in twee griepseizoenen ooit.

  2. Maar die griepseizoenen waren niet opeenvolgend, terwijl corona zich eigenlijk één lange periode manifesteerde. Die ernstige griepseizoenen waren 2014-2015 (8.600 doden) en 2019-2020 (9.444 doden). Het is niet zo moeilijk om twee geschikte seizoenen te kiezen en die op te tellen. Maar corona springt er wel degelijk uit als je naar slechts één seizoen kijkt, bijvoorbeeld 2019-2020 met 13.000 corona-doden. Zo’n griepseizoen hebben we gelukkig nog nooit gehad.

  3. Die aantallen corona-doden waren niet nog heel veel hoger dankzij de getroffen maatregelen. En ook de financiële ondersteuning bespaarde veel leed.

  De enige conclusie kan zijn, dar corona veel en veel ingrijpender is dan influenza en dat bovendien Baudet uit z’n nek kletst en/of bagatelliseert.

  1. Xyz1234

   Er is geen enkel bewijs voor wat u bij punt 3 beweert. Verder kun je aan landen en Staten die veel minder maatregelen getroffen hebben zien dat de maatregelen niet of nauwelijks effect hebben gehad over het verloop van het virus. Dat wordt intussen ook door steeds meer wetenschappers en analytici bevestigd. Op een bepaald moment is het tijd om het idee los te laten dat dergelijke maatregelen effect hebben als er geen bewijs voor is.

   1. Albert Egberts

    Hoe verklaart Xyz dat het aantal corona-besmettingen in Nederland spectaculair opliep nadat in juli het Kabinet de meeste maatregelen had losgelaten?

    1. Branzino

     @Albert Egberts
     Een kleine aanvulling. Geef dan meteen een verklaring voor het feit, dat de besmettingen en alles wat daarop volgt spectaculair afnamen na een week (besmettingen), twee weken (ziekenhuisopnames) en drie weken (IC-opnames).
     Ik hoop niet, dat je met een verklaring m.b.v. toeval of onbetrouwbare informatie komt.

   2. Branzino

    @Xyz123
    Je wilt me verleiden nu tijd te steken in het presenteren van bewijs? Dat ga ik niet doen, want dat zou een wijd-open deur opleveren. Noem jij maar eens landen die geen of weinig maatregelen hebben getroffen en ook geen problemen hadden. En noem meteen ook een paar epidemiologen en/of virologen die het nut van die maatregelen met argumenten betwisten. Die info heb je bl,ikjkbaar, gezien je stelline beweringen. En noem dan liever niet Maurice de Hond.

   3. Albert Egberts

    Inmiddels is Xyz geheel stilgevallen.

    1. Branzino

     @Albert Egberts
     Misschien heeft hij eindelijk het artikel gelezen waarnaar ik een tijd geleden verwees. Dat maakt aannemelijk dat er zonder maatregelen in Nederland ongeveer 134.000 corona-doden te betreuren zouden zijn geweest.
     Zie: ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7853586/

     1. Tommy76

      Branzino, dat is kolder.

      Kijk naar Zweden en kijk naar Brazilië en vergelijk dit eens met Nederland:

      Zweden: 1.474 doden per 1 miljoen inwoners.

      Brazilië: 2.835 doden per 1 miljoen inwoners.

      Nederland: 1.075 doden per 1 miljoen onwoners.

      UK: 2.065 doden per 1 miljoen inwoners.

      Als we weinig harde maatregelen hadden doorgevoerd zoals Zweden (met dezelfde stedelijke samenstelling) hadden we 1,4 meer doden gehad.

      In vergelijking met Brazilië hadden we max 2,8 maal zo veel doden gehad. Brazilië heeft helemaal niks gedaan en de ziekenverzorging is daarnaast niet te vergelijken met Nederland.

      Wat nodig is en wat echt helpt is het vaccineren van de ouderen en de zwakkeren. Gezonde jonge en jongere mensen hebben nagenoeg nergens last van.

      Echter wat we nu doen is wachten tot de vaccins uit zijn gewerkt bij de ouderen (en zwakkeren) die als eerste zijn geïnjecteerd ennvervolgens laten we alle maatregelen los voor deze groep… En dan ook nog in de herfst.

      Dom dom dom!

      De ouderen (en zwakkeren) hadden allang hun boostershot moeten krijgen. Nee, nu gaan we gezonde kids prikken! Dit druist volledig in tegen wat de WHO had gewild.

     2. Branzino

      @Tommy76
      Je berekening is er één van de koude grond. Lees het artikel eerst eens om te zien hoe men tot die schatting komt. En je mag de gevolgen in andere landen niet zo maar projecteren op Nederland. Zweden is bijvoorbeeld veel; dunner bevolkt met een heel andere dynamiek. Brazilië os helemaal; onvergelijkbaar, ook v.w.b. sociaal leven, klimaat, etc.
      Zowel in Zweden, als in Brazilië en het VK is men erg ontevreden met de gehanteerde aanpak en de resultaten daarvan.

 5. HD

  Grappig om te zien dat “ vrouwen “ met een migratie achtergrond altijd emotioneel worden als ze met Baudet in debat zijn.
  Gewoon luisteren is voor deze lui echt niet mogelijk.
  Baudet heeft gelijk.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍

  2. Yami

   Ik wist niet dat Charlie Sheen homo was 😮

   1. Woordkunst

    Zit je wel bij het juiste onderwerp?

 6. Albert Egberts

  Voor de reaguurders hier die geloven in een wereldwijde machtselite die aan de touwtjes trekt is bijgaand artikel wellicht interessant.

  ht*ps://www.uva.nl/shared-content/faculteiten/nl/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/nieuws/2021/11/onderzoek-naar-mondiale-elite.html?origin=ZTqIajedSzmOmNHrCB8ujw&cb

  1. Nikita

   Sokpop hier denkt dat wij zijn linkjes serieus nemen ….. hahahahahahaah

   1. Albert Egberts

    Wie zijn ‘wij’?

    1. Nikita

     Ik en de rest kletsmajoor jij hoort daar niet bij maar dat wist je al wel toch SOKPOP. O ja die frituurvet snuiver uiteraard ook niet en Sleptember en alle wijven als Brenda en aanhang. hahahahahaahah

     1. Albert Egberts

      Zielige stumper.

     2. Nikita

      Ik bemerk dat sneukont Wím de pijp aan maarten geeft, had ook niet anders verwacht van deze wauwelaar. Je verdoet hier je tijd met jouw geleuter heb dat eindelijk eens door. Het is misschien verstandig om je meer met grondlijn bezig te houden. O nee eruit getrapt hoor ik net . Doe je VROUW de groeten van me. O nee die neger die neger hahahahaa. mischien dat je dochters je nog op kunnen fleuren dan … Wat ? geen contact ? pffffff tis wat he.

    2. september

     Wat zegt die Nikita weer de gekste dingen,je moet je maar niks aantrekken van hem,wat is het toch een idioot

     1. Albert Egberts

      We kennen deze gestoorde man onder vele namen. Als hij zo doorgaat moet hij binnenkort weer een nieuwe naam verzinnen.

    3. Woordkunst

     Mensen die het met hem eens zijn?
     Dat had je zelf toch ook wel kunnen bedenken?

     Is niet meer dan een logisch gevolg van je klierig gedrag om steeds om links te vragen en die dan vervolgens af te keuren
     Simpelweg een kwestie van tijd dat je het zelf ook eens voor je kiezen krijgt…

 7. Meriadoc Brandebok

  Waarom is Baudet zoals hij is geworden? Waarom reageert hij met lachende smileys op Twitter als een sporter een hartstilstand krijgt? Waarom is hij zo’n slecht, zo’n in- en in slecht mens geworden?

  Ik zou het niet weten. Ergens moeten er de stoppen zijn doorgeslagen. Mensen die veel hebben gestudeerd hebben weleens de neiging gek te worden. Dat is een verklaring.

  1. Harry Haller2

   “Mensen die veel hebben gestudeerd hebben weleens de neiging gek te worden. Dat is een verklaring.”

   Zeker, denk maar aan Piet Vroon.

   1. Albert Egberts

    Piet Vroon werd niet gek. Hij leed aan depressieve klachten.

    1. Harry Haller2

     In zijn laatste maanden was Piet Vroon zo gek als een deur. Hij verscheen met een zakje CD’s met ‘ultrageheime informatie’ in een praatprogramma, werd door de vragen volkomen paranoia en verliet na 10 minuten schreeuwend en raaskallend het programma.

     1. Albert Egberts

      Ja, dat klopt wel.

      youtube.com/watch?v=rZimlrZiwiQ

    2. Harry Haller2

     “De universiteit, die Vroon al eerder in het gareel had proberen te krijgen (hij ging al jaren zijn eigen gang), schreef hem een harde brief waarin hem een afspraak met de bedrijfsarts in het vooruitzicht werd gesteld. Het was de genadeklap voor de vereenzaamde Vroon die zich steeds meer ging gedragen als een psychiatrische patiënt: hij kreeg achtervolgingswanen, dacht en sprak steeds minder coherent en werd een karikatuur van zichzelf. Hij stierf enkele maanden later als gevolg van ‘een chronische zelfmoordpoging’, zoals Busato dat treffend omschrijft.”

     1. Albert Egberts

      Tragisch, ik was indertijd enorm onder de indruk van zijn ‘Tranen van de krokodil’. Ben hem ook nog steeds dankbaar voor het feit dat hij mij op het spoor van Ernest Becker heeft gezet (‘The dinial of death’), een briljant boek.

     2. Albert Egberts

      dinial = denial

     3. Harry Haller2

      Naast ‘De tranen’ was ook ‘Wolfsklem’ briljant. Vroon was uniek.

     4. Branzino

      @Harry Hakker
      Hééé’, je bent weer terug?! Leuk! Moeilijk, zo zonder DDS, lijkt me.

      Anderen verdwenen ook, maar kwamen niet terug, tenminste niet herkenbaar.

   2. Meriadoc Brandebok

    “Geen vaderlands psycholoog is ooit zo massaal gelezen. Vroon schreef in een moordend tempo boeken en gaf wekelijks zijn mening in kranten, tijdschriften, op radio en televisie. Zijn opinies beïnvloedden zelfs het regeringsbeleid. Tot de ergernis optrad, de kritiek steeds luider werd en Vroons oververhitte geest kortsluiting maakte. Vroon — een fanatiek parachutespringer — raakte in een vrije val. Die eindigde met een harde klap. Op 14 januari 1998, 58 jaar oud, beëindigt hij zijn leven.”

    Klinkt wel een beetje hetzelfde traject als Baudet.

    Erg frappant.

    1. Albert Egberts

     “Klinkt wel een beetje hetzelfde traject als Baudet.”

     Dat onbehaaglijke gevoel heb ik ook bij Baudet, ook eenbeetje vergelijkbaar met Fortuyn indertijd, onontkoombaar wandelend richting de afgrond.

     1. Meriadoc Brandebok

      Verschil is wel dat Fortuyn nog niet in het neerwaartse traject was belandt; op het moment van zijn dood stond hij op het punt een groot aantal zetels in de Kamer te halen. Hij was, zeg maar, op het hoogtepunt toen hij stierf.

      Het is onvermijdelijk hetzelfde patroon: er wordt een hype van iemand gemaakt in de media, de provocaties worden het publiek te gortig en dan stort de komeet weer ter aarde, terwijl de media al een nieuwe politicus/opiniemaker op het oog heeft om te hypen.

     2. Albert Egberts

      Bij Fortuyn was ook zichtbaar dat hij geestelijk nauwelijks opgewassen was tegen de geest die hij uit de fles had gehaald. Het succes groeide hem boven het hoofd.

     3. Meriadoc Brandebok

      Dat is correct, het migratiedebat dat hij (niet geheel ten onrechte) aanzwengelde kon hij in wezen zelf niet voeren.

     4. Magyar

      ‘Bij Fortuyn was ook zichtbaar dat hij geestelijk nauwelijks opgewassen was tegen de geest die hij uit de fles had gehaald.’

      Vandaar dat het kabinet Kok i.s.m. het Koningshuis die man hebben laten liquideren natuurlijk, laat je nakijken zakkenwasser, Fortuyn was de rest van die politieke ratten volkomen de baas!

    2. Jack Flash

     Vroon vrat pillen in combinatie met drank voor zover ik mij herinner.
     Ultieme combinatie om labiel te worden.

  2. Jack Flash

   Men heeft het uiteraard liever niet over de doden die vallen en slachtoffers met schade aan hun lichaam door “vaccinatie”.Vroeger zou de prikactie onmiddellijk stop gezet worden. Maar dit nieuws wordt verzwegen door de op/omgekochte MSM.
   Dus beginnen we maar weer over de vorm.
   Baudet heeft een punt.

   1. Branzino

    @Jack Flash
    De MSM negeren zulke alarmerende berichten. Informeer ons alsjeblieft welke bronnen jij daarvoor raadpleegt. Want zoiets mag niet verborgen blijven.

   2. por favor no borres

    Maar dit nieuws wordt verzwegen door de op/omgekochte MSM.

    Graag meer info waar u en ik de wel betrouwbare cijfers en juiste conclusies kunnen vinden.

 8. Bunky01

  Los van de discussie wil ik graag de aandacht vestigen op 2 mensen achter de regeringstafel. Het valt mij op dat heel veel kabinetsleden tijdens de debatten de sprekers negeren door met elkaar te praten en te lachen, door bezig te zijn met hun telefoon en hen de rug toekeren. Als je het dan hebt over de verloedering van Nederland dan is dat een ultiem voorbeeld wat zeer afkeuringswaardig is. Voor deze houding kan ik geen verontschuldiging aanvoeren. Geen wonder dat de burger steeds verder van hen wordt vervreemdt.

  1. RS

   Zoals de Jonge gisteren tijdens het debat deed toen Baudet aan het spreken was. Als leraar zijnde had hij moeten weten als de kinderen in zijn klas PRECIES HETZELFDE ZOUDEN DOEN, zij STRAF zouden krijgen! Onbeschofte vlerk is het die de Jonge! Heb totaal niks met Baudet!

  2. dackus

   Inderdaad. En het gaat mij nog veel te langzaam voordat het tij keert.

 9. Woordkunst

  Trutje volt wou slim overkomen maar mist inhoud.
  En in Nederland zouden we zeggen:
  “Gedane zaken nemen geen keer” of het meer toegangkelijkere “gebeurt is gebeurt

  Waar zijn toch al die zgn “sterke bekwame vakvrouwen” waar ze in de media zo mee lopen te pronken?

  Onbekwame over-emotionele theemutsen die je nog geen breiclubje laat beheren, dat zijn het!!

 10. Tommy76

  Ik ben geen FvD stemmer maar ik moet het hier wel opnemen voor Baudet.

  In 2016 en 2018 vielen er veel griepdoden terwijl/ondanks vooraf (!!!) de ouderen en zwakkeren gevaccineerd waren tegen de griep.

  Als er geen griepvaccin zou zijn geweest dan zouden er misschien wel 4 maal zo veel doden zijn gevallen.

  Daarnaast is het zo dat als je griep hebt je uiteraard niet bij ouderen en zwakkeren langs gaat.

  Nu denken mensen dat, omdat ze een QR code hebben, ze niemand kunnen besmetten. De QR code is een soort religieus iets geworden wat de bezitter tegen de verspreiding van een ziekte schijnt te beschermen.

 11. dackus

  wanneer vallen de mensen de schellen van de ogen? Met dank voor iedereen die de vinger op de zeker plek durft te leggen.

 12. Tommy76

  Uit het AD het onderstaande. Na zes maanden de boosterprik want na 6 maanden verdwijnt de bescherming tegen ziekenhuisopnames.

  In Nederland wachten we nog even af met het zetten van de boosterprik bij de ouderen (en zwakkeren) totdat ze allemaal gestorven zijn aan Covid19…

  AD:

  16:11
  Alle inwoners van Duitsland die al zes maanden geleden tegen corona zijn gevaccineerd, kunnen een extra prik krijgen. De zogenoemde booster komt eerst algemeen beschikbaar voor ouderen, zorgpersoneel en mensen met een zwak afweersysteem. Daarna kan de rest zich opnieuw laten inenten.

  De Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn, en de organisaties van artsen zitten daarmee op één lijn na felle discussies over wie een boosterprik zou moeten krijgen, melden Duitse media. Zo was er het voorstel om bij de ouderen alleen 70-plussers een extra vaccin te geven. Tot nu toe lieten ruim 2,3 miljoen mensen in Duitsland zich al een booster toedienen.

 13. CZ

  Baudet heeft gelijk en hij legt even uit hoe hij het bedoeld heeft en dat is een legitieme uitleg…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.