Kabinet gaat op stagiaires leunen voor kinderopvang: ‘medewerkers in opleiding zullen vaker worden ingezet’

De situatie bij de kinderopvang is nijpend. Een enorm personeelstekort heeft ervoor gezorgd dat demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) nu een beroep gaat doen op stagiaires. Wiersma schrijft aan de Tweede Kamer dat mensen in opleiding zwaarder gaan tellen bij de berekening van het minimaal aantal in te zetten krachten bij een groep.

Stagiaires mogen nu maximaal een derde vormen van de leiding van een groep. Wiersma wil de norm tijdelijk verruimen naar maximaal de helft. Het lijkt erop dat de druk op de kinderopvang te groot is geworden, waardoor allerlei belangrijke regels nu tijdelijk opzij worden gezet. Zo mogen stagiaires momenteel niet worden ingezet als ‘vast gezicht’, omdat het de ontwikkeling van een kind niet ten goede komt als er continu nieuwe groepsleiders aan komen draven. Maar omdat het personeelstekort nu zo schrijnend is, wordt die regel nu overboord gegooid.

In feite komt het erop neer dat de kwaliteit van de kinderopvang drastisch achteruit gaat. En reken maar dat dat snel zal gaan, want zo’n kinderopvang is maar wat gebaat bij goedkope krachten zoals stagiaires.

En de demissionair staatssecretaris kan wel zeggen dat het om een tijdelijke maatregel gaat, zoals de NOS aangeeft, maar het is nog maar de vraag hoe lang ‘tijdelijk’ precies zal zijn. Als er om de haverklap mensen uitvallen, omdat de kinderopvang een grote besmettingshaard is, dan lost de inzet van meer stagiaires dat probleem ook niet op. En zodra de coronacrisis voorbij is, zit de kinderopvang nog steeds met hetzelfde probleem. Er was voor de coronacrisis al een personeelstekort en omdat bijna iedere student wel vertraging met de studie heeft opgelopen, zal dat tekort ook nog wel even blijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toch is het voor de korte termijn geen slechte oplossing, zolang het ook daadwerkelijk alleen voor de korte termijn blijft. Zoiets hadden ze in de ziekenhuizen ook allang kunnen doen om het zorgpersoneel enigszins te ontlasten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Dit soort berichten tref je op DDS nooit aan.

  Waarom zou dat zijn?

  ht*ps://www.rtvnoord.nl/nieuws/865020/zwanger-en-geen-vaccinatie-tegen-corona-het-voelt-niet-goed

  1. por favor no borres

   telegraaf.nl/video/62134962/strönteigenwijze-ongevaccineerden-verantwoordelijk-voor-ziekenhuisprobleem

   1. Piet Paaltjens

    ht*ps://www.rivm.nl/nieuws/ongevaccineerde-COVID-19-patiënten-in-het-ziekenhuis-bijna-20jaar-jonger-dan-gevaccineerde

    1. por favor no borres

     telegraaf.nl/vrouw/1469068767/zarayda-jouw-opname-was-niet-nodig-geweest-en-dat-maakt-me-ziedend

  2. Trithing

   Pietje zal niet in aanmerking komen voor een VOG

 2. Uwehetgeweten

  Federale rechtszaak voor onmiddellijke stopzetting van COVID-vaccins
  America’s Frontline Doctors heeft een motie ingediend om het gebruik van COVID-vaccins voor noodgebruik te stoppen voor iedereen onder de 18 jaar, iedereen die het zogenaamde virus al hebben gehad en natuurlijke immuniteit hebben opgebouwd EN iedereen die niet voor de injectie alle eerlijke gegevens over de bijwerkingen en dodelijkheid van het vaccin hebben gekregen. Ook weten de mensen die zich laten injecteren vaak niet dat het vaccin, wat in werkelijkheid geen vaccin is, niet is goedgekeurd door FDA. Een ongelooflijk fenomeen.

  1. Piet Paaltjens

   Deze tekst is zonder bronvermelding gepikt van een debiele wappie-site.

   ht*ps://commonsensetv.nl/federale-rechtszaak-streeft-naar-onmiddellijke-stopzetting-van-covid-vaccins/

  2. por favor no borres

   “niet is goedgekeurd door FDA. Een ongelooflijk fenomeen. ”

   fda.gov/consumers/consumer-updates/learn-more-about-covid-19-vaccines-fda

   1. M. Brandenburg

    Ze willen dat je zoveel weet over het virus dat ze nu actief tegenwerking bij oppenbaring van de stukken waaop de vaccins zijn toeglaten. De FDA zegt dat de stukken over periode van 55 jaa wil vrijgeven voor het publiek waar zij dus 500 paginas per maand wil vrijgeven, dit terwijl de FDA wel binnen een eriode van 108 dagen 300.000 documenten kon bestuderen, doorlichten en evalueren en vervolgens de vaccins toelaten voor gebruik. De zaak ligt nu voor de rehter, waarbij de eis is dat binnen 108 dagen ALLE stukken waarop het experimentele vaccin (waar ondertussen door het CDC al de definitie van vaccin is aangepast omdat dit tegen het vaccin werkt, aangezien er helemaal geen immuniteit word gecreerd wat altijd een vereiste was voor een vaccin) is toegelaten worden vrijgegeven, immers als jij extensief en gedegen onderzoek kan doen met 3000.000 paginas, dan kunnen deze zonder moeite ook met 108 dagen woren vrijgegeven. Uiteraard ziet de FDA dat niet zitten, omdat dan alles bovenwater komt, wat er stinkt aan de toelating. Alsmede de diverse klokkeluiders die o grote schaal bij de FDA aan de bel hebben eghangen, maar die zijn genegeerd door de FDA, sterker nog er is gene enkele actie ondernomen om te verifieren of dat wat de klokkenluiders aangaven, daadwerkelijk is voorgevallen. Terwijl we van diverse niet aan elkaar verbonden klokkluiders vanuit doverse onderzoeken exact dezelfde zaken zijn gemeld. Het is nu afwachten tot de beslissing, zodat alle officiele stukken die normaal gesproken zonder problemen vanit eigen richtlijnen binnen twee a drie maanden standaard worden vrijgegeven nu ook gewoon inzichtbaar worden, lijkt mij een minimaal vereiste bij een expirimenteel vaccin, waarvan iedereeangstvallig roept dat het de oplossing is, maar de situatie met al die gevaccineerden enkel maar erger word. Allecijfers laat ook duidelijk zien dat ook in Nedelrand net als de rest van de wereld het aantal gevaccineerden nu meer is dan het aantal ongevaccineerden. De vraag is hoe de onzin naar buiten komt dat de ongevaccineerde het probleem zijn, wanneer de officiele cijfers duidelijk een ander verhaal vertellen dan het RIVM en onze minister van medisch apartheid.

    1. Piet Paaltjens

     Sorry dat ik het zeg, Brandenburg, maar je bent volkomen geschift.

     1. Trithing

      Maar als jij het zegt maakt het natuurlijk niet uit.

  3. por favor no borres

   Uwe het geweten, weet het even niet meer

   1. Piet Paaltjens

    Hij heeft het nooit geweten.

 3. Augustus

  Het feit is dat het grote gedeelte van de kinderen van niet Nederlandse afkomst zijn (gesubsidieerd door een overheid die Nederland wil omvolken), en de meeste mensen willen niet voor minimumloon verzorger worden in een dierentuin.

  1. por favor no borres

   Het feit is dat Augustus zijn mening op geen enkel feit gebaseerd is.

   1. Borreby Duytsch

    Nou, weleens een reclameblokje op TV of internet langs zien komen, Kok?
    Het is bijna alleen nog gemengde stellen of LTHBQxyz wat de klok slaat. Iemand zou het ‘omvolking’ kunnen noemen.
    Dat is een feit.

    1. Piet Paaltjens

     “ Iemand zou het ‘omvolking’ kunnen noemen.
     Dat is een feit.”

     Nee, dat is een bizarre en onnozele fantasie.

     1. Trithing

      We zien hier dat onnozele onethische hond pietje het niet zo nauw neemt met de feiten zoals gewoonlijk

     2. Krasvast

      Wil je de hond kwijt, gewoon negeren. Dat werkt nu eenmaal zo met honden.

    2. sonny

     Borreby-Duytsch,
     Je hebt helemaal gelijk, de reclameblokken geven de indruk in Zimbabwe te verblijven!
     Het is echt geen afspiegeling van de NL bevolking, vooral op de NPO zenders!
     Bij elke talk-show zijn alsook steeds een percentueel, niet aan de bevolking gerelateerd overtal negroiden te zien!
     Ja en nog eens ja, da’s echt een door de NPO leiding aangestuurd omvolkings voortraject!

  2. Piet Paaltjens

   “Het feit is dat het grote gedeelte van de kinderen van niet Nederlandse afkomst zijn”

   Augustus bedoelt waarschijnlijk dat het grootste gedeelte van de Nederlandse kinderen een niet-Nederlandse achtergrond heeft.
   Dat is bizarre onzin.

   1. Trithing

    Ze zullen jouw geen vog-tje geven als om kindertjes gaat

   2. Krasvast

    De beste oplossing? Negeren! 100% succes verzekerd.

    1. Harry Haller2

     De stokoude evangelist Krasje probeert zijn versleten heilsboodschap ook vandaag weer te slijten. De sukkel heeft na jaren (onder diverse nicks) nog steeds niet in de gaten dat iedereen zijn melding steevast negeert.

     1. Woordkunst

      Waarom reageer je dan?
      Dat valt niet onder negeren harr

 4. dumbfarmer

  De idioten. Dat is geen oplossing. Eerst de hele boel uithollen, daarna het vrijwilligerswerk in die sector doodmeppen met regels en administratie, en nu stagiaires inzetten.. die overigens dan een maandje doelloos rond lopen en dan vertrekken.. Zoals gewoonlijk hebben die muppets geen flauw idee van hoe de zaken buiten die bubbel van hun uitpakt.

 5. Piet Paaltjens

  Interessant voor de vaccinweigeraars op dit blog:

  ht*ps://www.ad.nl/binnenland/verdubbeling-patienten-bij-fysiotherapeut-door-klachten-na-coronabesmetting~a481b7e8/

  1. sonny

   Ernst,
   De meeste besmettingen vinden plaats bij kinderen/jeugd onderling!
   Effe een tip!
   P*do’s kunnen beter snel een boosterprik halen, voor hun eigen veiligheid!

   1. Piet Paaltjens

    Ik snap je zorg, Sonny. Beter is het helemaal met je vingers van kinderen af te blijven.

    1. right

     Piet Paljas@
     Je ondankbaarheid is stuitend, Sonny is bezorgd vanwege de vele contacten die je met kleuters hebt!
     Je loopt echt enorme risico’s!

     1. Piet Paaltjens

      Ik heb zelden contact met kleuters maar Sonny is kennelijk een pédofiel die vreest met corona te worden besmet.

     2. right

      Piet@
      Stop met liegen, kom uit de kast!
      In Nederland ben je veilig, hier heerst sowieso een abnormaal toegeeflijk klimaat mbt de p*dofelie en verdere perversie!

     3. sonny

      Right,
      De viezerik is weg?
      Hij reageert niet meer, haha!

     4. Piet Paaltjens

      Ik wens Sonny sterkte met zijn seksuele geaardheid. Het zal niet makkelijk zijn.

     5. Trithing

      pietje vindt pedöseksualiteit legaal, zijn geestesziekte noemt hij geaardheid….

     6. Krasvast

      Als je geen aandacht besteedt gaat t’ie vanzelf weg.

     7. Mr.blauw.sky

      Het tegenovergestelde geldt voor jou helaas…..

   2. right

    Sonny@
    Haha, je bent de goedheid zelver, zoveel sympathie, zelfs voor geperverteerden!
    Tja, een typisch kenmerk van rechts georienteerde goedzakken!

    1. Woordkunst

     Pietje & porretje zijn onuitstaanbaar ongedierte en bovenal bange lafaards.

     Laat ze vooral nog een extra boostertje nemen voor ze weer bibberend onder de dekentjes kruipen en hun buste van de Jonge krampachtig vasthouden terwijl ze zachtjes fluisteren:

     “Spuit me nog eens vol Hugo”

     1. Piet Paaltjens

      “Spuit me nog eens vol Hugo”

      Woordkunst is een primitieve figuur, maar dat soort dom volk mag hier ook posten.

 6. Pieter48

  Als het tegen zit zullen we voor het eind van 2021 weten met wie we te maken krijgen in het nieuwe kabinet van de firma Rutte voor list en bedrog.Het kan met deze nieuwe ploeg alleen maar beter gaan als waar we nu mee te maken hebben.Of zou het toch nog slechter kunnen . In wat voor puinhoop zijn wij beland dankzij het Rutte regime. Er is van alles weg bezuinigd.Behalve op de asiel industrie.Nog steeds wordt ons wijs gemaakt dat alle asielzoekers zielig zijn en moeten vluchten voor oorlog .Wie dit nog gelooft gelooft ook nog in de goede Sint.

 7. Trithing

  Waarom denken we dat de grenzen wagenwijd open staan? de Nederlander dient kapot gemaakt te worden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.