Lockdown voor ongevaccineerden! Oostenrijk sluit 35 procent van haar inwoners bijna volledig uit om deel te nemen aan de samenleving

Oostenrijk gaat ongevaccineerden bijna volledig buitensluiten van de samenleving. Als een van de eerste landen in Europa mogen inwoners zonder coronavaccin alleen nog naar hun werk of naar de supermarkt. De Oostenrijkse regering hoopt hiermee de vaccinatiegraat omhoog te schroeven. Ongeveer 35 procent van de Oostenrijkse bevolking kan dus bijna geen kant meer op.

Het zat er al een tijdje aan te komen in het hedendaagse Oostenrijk. Inmiddels is het Alpenland getransformeerd in een totalitaire vacciniatiestaat. Het coronavaccin werd niet zo lang geleden nog aangeprezen als een vrije en persoonlijke keuze. Dat is het inmiddels al lang niet meer. De Oostenrijkse christendemocratische bondskanselier Alexander Schallenberg accepteert geen ongevaccineerden (vanaf 12 jaar en ouder) meer in zijn land.

Archieffoto Oostenrijk: De uitreisbeperkingen worden gecontroleerd door de politie in Oostenrijk. Bron: Spitzi-Foto / Shutterstock

Miljoenen Oostenrijkers mogen vanaf maandagochtend alleen nog de deur uit voor werk of om een boodschap te doen bij de buurtsuper. Ironisch genoeg meldt de Oostenrijkse regering er ook nog bij dat ongevaccineerden wél de deur uit mogen om een coronavaccin te halen.

Nederland volgt Oostenrijk op grote lijnen
Ook in Nederland zijn ze binnenkort van plan om iedereen zonder vaccin uit te sluiten. Nog niet middels een lockdown voor ongevaccineerden, maar wel door een coronapas te gaan verplichten om toegang te krijgen tot de samenleving. Het zogeheten ´testen voor toegang´ zal daarbij verleden tijd zijn. Uitzondering op de nieuwe regels is wanneer je eerder besmet bent geweest en inmiddels genezen van het coronavirus. Ook dan ben je weer welkom in de maakbare samenleving van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge.

Opiniepeiler Maurice de Hond heeft geen goed woord over voor het naderende 2G-systeem in Nederland. “Het 2G-systeem doet denken aan de zwartste pagina van onze geschiedenis”, aldus De Hond in een kritische publicatie op de website van De Dagelijkse Standaard. Ook FVD-leider Thierry Baudet is uiterst sceptisch over de plannen van het demissionaire kabinet Rutte III en roept op tot “verzet, voordat het te laat is.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het uitsluiten van mensen -om welke redenen dan ook- past niet binnen een democratische samenleving. Alleen, behalve een steeds groter wordende tweedeling onder de bevolking (gevaccineerden versus ongevaccineerden) lijkt nu ook onze geloofwaardigheid en (nog ernstiger) onze rechtsstaat te worden aangetast.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Xyz1234

  Maar je mag vooral geen vergelijking maken met discriminatoire regimes uit de geschiedenis. Want dat is pas erg!

  1. Piet Paaltjens

   Het is in elk geval nogal dom.

   1. KippiX

    @ Piet Paaltjens Van redactieleden en moderators wordt niet verwacht dat zij meedoen op het forum om de boel op te hitsen. Dus houd eens op met die onzin van je en ga je werk doen ACHTER de schermen!

  2. Krasvast

   @Xyz: Het is niet meer de vraag of er vergeleken kan worden.

   In 1941 werd het voor Joden verboden het City Theater aan het Leidseplein te bezoeken, op de deur hing een papier met de mededeling “Voor Joden verboden”

   In 2021 leest men bij datzelfde theater: “Verboden voor ongevaccineerden”

   Een beter vergelijk bestaat niet, en dit is nog maar het begin!

   ht.ps://i.imgur.com/lYCGVvQ.jpg

   1. Monty

    Niet gevaccineerd zijn is een vrijwillige keuze.
    Jood zijn is dat niet.

    1. Piet Paaltjens

     Je kunt dit onmiskenbaar feit eindeloos blijven herhalen, Monty, maar de plaat voor de kop van Krasvast is krasvast. Hij zal dit schaamteloos blijven herhalen.

     1. Human Beast

      @E.T. ,als er iemand een betonnen plaat voor ze’n harses heeft met de dikte van het topdek van een bergbezinkbassin ben jij het wel.

    2. KippiX

     En die twee hebben gemeen dat een ander voor hen bepaalt dat ze worden uitgesloten.

    3. Nostradamus

     Door types zoals jij VOEL ik mij een Jood in iNazi Duitsland of een Neger in Zuid-Afrika. Gevoel is toch alles voor Wokies als jij?

    4. Duckday

     Alles kan waar een wil is

 2. Nikita

  Human beast
  Dat je hier nog reageert valt het jou niet op dat links hier alleen nog reaguurt?
  onze vaste kern zit in de kroeg fees te vieren, het zure gepeupel is wat overblijft hahahahahah
  Dat gepeupel lekker laten ratelen. Proost knul……

  1. Nikita

   fees=feest

  2. Heinzs

   Dat is ook de bedoeling met een QR code op zak.

   1. h4d3z

    Nu nederland nog!!!

 3. kattekop

  De testen verdwijnen gewoon omdat ze eindelijk doorhebben dat die niks waard zijn en omdat ze in de VS per 1 januari ermee gaan stoppen.

  1. leukeditter

   leuk dat mijn eigen dokter zei gisteren in de kantine: die testen zijn totaal niet betrouwbaar. heel veel positieven zijn na een hertest ineens negatief en dat zijn er heeel veel zei die dokter

   1. Mikse

    @Ditter, Wij hebben er gelukkig niks mee te maken. Wij testen alleen op vruchtbaarheid, voor ons van levensbelang. En het is nog leuk ook, Ditter.

    1. leukeditter

     lekker ja, levensbelang nee

  2. dumbfarmer

   Alleen is men daar wel zo slim om voorbereidingen te treffen en het aantal ziekenhuisbedden sterk uit te breiden.
   Die vooruitziende strategie mist hier totaal.

 4. Riche

  Ongevaccineerden zijn het kwaad volgens aanhanger van the great reset. Eerst omdat ze een gevaar waren voor gevaccineerden. Nu is het om de ongevaccineerden te beschermen. Daarom mogen ze nergens meer naar toe.
  Echter de gevaccineerden van nu zijn de ongevacineerden van morgen, tenzij ze injectie na injectie blijven nemen. Dus moet het wel een wij – zij verhaal blijven. Anders zouden gevaccineerden misschien wel eens denken hoe vaak ze voorgelogen zijn en niet meer meedoen met die religie. Er is maar 1 ware religie volgens Judas de Jonge en Paus Rutte. Denkt u daarover anders dan wacht u uiteindelijk de brandstapel.

  1. Piet Paaltjens

   “Denkt u daarover anders dan wacht u uiteindelijk de brandstapel.”

   Rustig maar en zoek psychotherapeutische hulp.

  2. dumbfarmer

   Als je dat idee even verder overdenkt, kun je eigenlijk ‘ongevaccineerden’ vervangen voor: iedereen die zelf nadenkt en/of er een eigen mening op na houd dan die gepredict wordt..
   Tijdens de inquisities deden ze hetzelfde: alle afwijkende denkbeelden uitroeien door bangmakerij (je gaat naar de hel als je je niet aan de geboden houd), achtervolging en brandstapel. En dat onder luid applaus en gejuich van alle “gelovigen”.

 5. Nostradamus

  In welk land was die meneer geboren die de tweede wereldoorlog veroorzaakte?

  1. GvdGvd

   In Oostenrijk toch. En het was toch Sebastiaan Kurz die moest wijken, hier doen ze dat op een andere manier toch, hier krijg je eerst een cursus aangeboden “hoe moet ik op een geloofwaardige manier flauw vallen achter mijn desk (Bruno Bruins/Hugo de Jonge. Met als beloning functie elders. Nou is bij Bruno goed gelukt. Denk bij Sebastiaan ook wel. Eens smerige vieze van volksverraders die er over blijven. En lui zoals Piet Paal(tjes) zwaaien met de N*zi vlag.

 6. Duckday

  Ja dit was toch het land waar het snorretje vandaan kwam en de propaganda films

 7. Duckday

  Dus ook alle kinderen van 13 zijn gebonden aan de lokdown als het goed is .
  EN WAAROM HOEVEN KINDEREN GEEN MONDKAPJE OP IN HET OPENBAAR VERVOER
  zij zijn ook besmetbaar en kunnen het virus overdragen. (Waarom hamert de jong op inenten ?

  1. Trithing

   Het punt is dat een griepvirus rekening houdt met leeftijd, buiten of binnen, landsgrenzen etc etc

 8. Re-al

  Het is [ medische ] discriminatie van de ergste soort.
  Een misdaad tegen de menselijkheid.

  p.s. Zo’n ruime 30% van de mensen daar, is niet ge-“vaccineerd”;
  dat zal bij ons ook zo zijn : dus : zo’n 5 miljoen mensen !

  1. Trithing

   Het is absoluut medische discriminatie

  2. Piet Paaltjens

   De ernstige problemen in Oostenrijk zijn het gevolg van een te lage vaccinatiegraad.

   Trek je conclusies.

   1. Trithing

    Nee hoor, het “virus” houdt geen rekening met experimentele vloeistofgraden

   2. Trithing

    Buiten dit, het is en blijft medische discriminatie, maar het mooie is dat we nu gaan zien dat de gevaccineerden die denken dat ze het alleenrecht hebben op vrijheden, een zeer grote rol spelen in de verspreiding van het “ virus” en er grote druk op de zorg

   3. september

    En hier is al 87% gevaccineerd en dus 1,8 miljoen niet.En dus veel meer dan in Oostenrijk,het aantal gevaccineerden dus.

  3. Docm

   Er is niets mis met discriminatie (onderscheid maken). Wel of geen rijbewijs, etc. In artikel 1 van de Grondwet staat “in gelijke gevallen”. Wel of niet gevaccineerd zijn geen gelijke gevallen. Dus uw “ergste soort” is onzinnig.

   1. Piet Paaltjens

    Dat is juist, grondrechten zijn niet absoluut en dienen altijd tegen andere grondrechten worden afgewogen.

    Het is totale waanzijn de Corona-maatregelen te beschrijven in termen van fascisme, schending van mensenrechten en discriminatie.

    1. Piet Paaltjens

     waanzijn = waanzin

    2. Docm

     Inderdaad. De overheid is onder artikel 22 Grondwet verplicht om de volksgezondheidsbeleid beschermen. Het beleid is om ernstige ziekte tgv infectie zo klein mogelijk te houden, dan moeten ongevaccineerden uit de buurt van andere mensen worden gehouden. Zoals men het nu in Oostenrijk doet. Geen halfzachte maatregelen, want anders blijft het doorgaan.

     1. Piet Paaltjens

      Juist, en tot de verantwoordelijkheid van de Regering behoort ook de plicht kwetsbare ongevaccineerden tegen zichzelf in bescherming te nemen.

     2. Trithing

      Nee pietje, wat jij doet is een groep mensen benoemen die geen part hebben aan de oplopende “besmettingen” en jij bent een prikfascist die de hele dag hier zijn npo riedeltje afdraait.

     3. Trithing

      Groep mensen = ongevaccineerden

    3. Trithing

     Als grondrechten niet absoluut zijn waarom zijn het dan grondrechten, we weten natuurlijk dat pietje de grondwettelijke recht van de mens met voeten treed.

     1. Piet Paaltjens

      treedt

     2. Trithing

      Je moet taalfascistische bek houden klootzak

     3. Piet Paaltjens

      ht*ps://www.groene.nl/artikel/grondrechten-zijn-niet-absoluut

     4. Trithing

      Jij kunt linkjes plaatsen wat je wil, grondrechten zijn natuurlijk wel absoluut anders zijn het geen GRONDRECHTEN domoor

    4. dumbfarmer

     Wat totale waanzin is, is te beweren dat je grondrechten selectief kunt toepassen.
     Het is letterlijk artikel 1 die zegt: Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
     En de definitie van discriminatie is precies dat: uitsluiting van iemand op basis van welke grond dan ook.
     Het hele verhaal zoals het nu is opgetuigd gaat dus gewoon regelrecht tegen artikel 1 in, en ik kan me voorstellen dat er nog wel tegen een aantal rechten van de mens (die gebruikt werden voor het opengooien van onze grenzen bijv) wordt gezondigd.

     1. Docm

      Nee, er staat “in gelijke gevallen”. Iemand zonder rijbewijs is een ander geval dan iemand met rijbewijs. Je mag iemand niet uitsluiten op de basis van voor de kwestie irrelevante criteria.

     2. dumbfarmer

      Donder op met die onzinnige vergelijking.
      Het halen van een rijbewijs is wat anders dan je laten injecteren met een nog steeds als experimenteel te boek staand middel waarvan de lange termijn werking nog onderzocht wordt.
      Als ik een rijbewijs haal, hoef ik enkel te weten wat de regeltjes zijn, die toe te passen en daarmee ben je er dan. Dat heeft verder geen invasieve actie of gezondheidsrisico’s. Die shots: wel.

     3. dumbfarmer

      En daar komt nog eens bij: als ik geen rijbewijs heb, wordt ik niet geweigerd op allerlei sociale gelegenheden. Dat gebeurd ook niet op basis van welk ander papiertje dan ook, maar wel of ik een QR code kan laten zien.

     4. Pauline Kummer

      @dumpfarmer, nogal een rare vergelijking met dat rijbewijs. Dat document gaat over het deelnemen aan het verkeer. Met alleen een zwemdiploma en geen rijbewijs bent u niet gerechtigd de openbare weg op te gaan om een touringcar te besturen. Regels zijn regels. Dat is met een QR code ook zo.

     5. dumbfarmer

      Sinds wanneer mag ik de openbare weg niet op als ik geen rijbewijs heb??
      Dat gebeurd al door gewoon rond te lopen of te fietsen. Een rijbewijs zegt enkel dat ik geacht wordt kennis te hebben genomen van de regels en de vaardigheid heb een bepaald voertuig te kunnen bedienen.
      Dat wordt nergens als iets optioneels of vrijwilligs genoemd, en ik hoef daar verder geen gezondheidsrisiko bij te lopen (tenzij ik dat voertuig met hoge snelheid ergens tegen parkeer) of een bepaalde status te overleggen, anders dan dat ik leef en in nederland gevestigd ben.

      Zo niet met de injecties, die telkens weer als ‘vrijwillig’ neergezet worden, maar ondertussen is men daar nu achteraf allerlei regeltjes aan het hangen zoals die QR code, die per maand kunnen verschillen en ondertussen toch door allerlei gekonkel, gemanipuleer of direct over de ruggen van kinderen je toch gedwongen wordt je te conformeren aan het naratief dat vanuit den haag opgedrongen wordt.

      Daarbovenop komt dan ook nog eens: al ben ik genezen, getest of gevaccineerd, ik wordt dan ook nog eens verplicht om mijn medische gegevens te delen met een overheidsinstantie..
      Ook dat, is nergens voor nodig als ik een rijbewijs moet halen.

      En onder het mom van ‘regels zijn regels’ zijn de meest bizarre misdaden begaan en afgeschoven naar ‘degenen die de regels maken’, dus ook die opmerking mag gerust met een korrel zout bekeken worden.

     6. Heineken

      Je moet dan niet tegen paaltjes aanrijden.
      Dat is verboden bij de wet.

   2. Trithing

    Je bent te dom om te poëpen, buiten sluiten op basis van medisch discriminatie is natuurlijk wel van het ergste soort, wat ze zouden moeten doen is alle gevaccineerden buitensluiten van alle sociale leven in dit land.. vind docm dit geen discriminatie

    1. Piet Paaltjens

     vindt

     1. Trithing

      Prikfascist

    2. september

     Aldus Trithing Met een domme en idiote reactie,je blijft een grote idioot!!!

   3. dumbfarmer

    Als dat het geval is dat er niets mis is met discriminatie…. waarom hebben we dan dat hele gedonderjaag over zwarte piet en woke of een hele partij die er voor opgericht is?

 9. Trithing

  Het is natuurlijk heel raar dat we niets horen van het feit dat er partijen zijn die hierop tegen zijn, de FPÖ bv

 10. dumbfarmer

  Dus.. wel de lasten (werken “mag”), maar niet de lusten (allerlei sociale gelegenheden)… waar lijkt dat op.. oh ja..
  wat als die 1/3 zich nu spontaan reageerd: het ene niet, dan het andere ook niet, en zich spontaan en-masse ziek meld? wordt lachen dan, kijken of die lui in de regering nog zo’n grote mond hebben

 11. Joko

  De storende factor Egberts of hoe die vent zich ook mag noemen, is alleen weg te krijgen als we allemaal zijn schrifturen de hemel in prijzen en hem (cynisch) in alles gelijkgeven. Dus mocht u van mij reacties op E. lezen, die wat merkwaardig overkomen, dan weet u dat ik in de aanval ben.

  1. Heinzs

   Op 14:00 uur de vijand nadert…

  2. Piet Paaltjens

   Ik word altijd blij van positieve feedback, Joko.

   1. Joko

    Heel bekend. Heb ik ook.
    Herstel…..Dat heb ik ook.

 12. Heineken

  Het kan nog erger.
  Zonder QR code!!! straks verplicht ontslag, leven zonder ziektekosten verzekering of levens verzekering, enkele reis naar inentingskampen. Totale omvorming, Indoctrinatie en gelijkschakeling voor gevaccineerde jeugd om hen geschikt te maken voor de doeleinden die onze regering nastreeft.
  Deze vorm hanteerde de nazi’s, stalinisten en maoisten.

  in een kranten commentaar stond eens!!

  “Nooit kijkt de fuhrer vriendelijker,
  nooit lacht hij zo dan wanneer hij uitkijkt over zijn jeugd en hun stralende gezichten ziet”.

  1. Piet Paaltjens

   “Zonder QR code!!! straks verplicht ontslag, leven zonder ziektekosten verzekering of levens verzekering, enkele reis naar inentingskampen.”

   Paranoia is een akelige psychische aandoening.

   1. dumbfarmer

    … werd ook een jaar geleden gezegd toen bepaalde mensen die qr code voorspelden..

 13. Heineken

  Helaas zijn er mensen die voor paaltjes staan met hun egoïstische denkwijze.
  Ik hoor niemand praten over 1.000.000 mensen die de vaccinatie niet mogen hebben of waar deze niet werkt vanwege medische gronden.
  Het is natuurlijk erg makkelijk om ook deze mensen onder de zelfde noemer te plaatsen van weigeraar in deze verschrikkelijke NERO maatschappij.

  Verdeel en heers.

 14. Heineken

  Het meest ergere er aan is dat die 1.000.000 kwetsbaren, en dat is denk ik nog aan de lage kant. Gebruikt worden door het kamp van gevaccineerde om te zeggen dat die QR code of straks 2G er is om hun te beschermen.
  Je ontneemt ze eerst toegang tot het normale leven, en gebruikt dan hun ziekte, om te zeggen we doen het allemaal voor jou, wij denken aan jouw bescherming!!
  Terwijl we allemaal weten dat gevaccineerde burgers net zo besmettelijk zijn als ongevaccineerde ondermensen.

  1. Piet Paaltjens

   “Terwijl we allemaal weten dat gevaccineerde burgers net zo besmettelijk zijn als ongevaccineerde ondermensen.”

   Dat is onjuist: gevaccineerden zijn minder en korter besmettelijk na besmetting.

   1. Heineken

    Dus besmettelijk.
    Een kleine zaadlozing of grote zaadlozing geeft evenveel kans op een zwangerschap.

    1. Piet Paaltjens

     Ja, ook gevaccineerden kunnen het virus overbrengen maar doen dit in aanmerkelijk mindere mate en in een aanmerkelijk kortere periode.
     Vaccineren helpt dus.

 15. Re-al

  Kijk wat er in Australie en Canada gebeurt : de uitsluiting gaat steeds verder.

  Terwijl on-gevaccineerden niet ziek worden; al 2 jaar niet.

  1. Re-al

   Sowieso wordt 99,8% niet ziek [ aan dit zgn. “killer-virus”. ]

   1. Piet Paaltjens

    Het probleem is inderdaad het kleine percentage dat wel ziek wordt.

 16. Heineken

  Zoals Sywert van Lienden zei!!!De overheid betaalde te veel voor de mondkapjes. Maar wat ze betalen voor de ooglapjes is echt big business.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.