Meldpunt Vaccinatiedwang overweldigd door reacties: al 10.000 meldingen van dwang binnen

In minder dan 24 uur nadat Tunahan Kuzu bekend maakte dat zijn partij DENK een Meldpunt Vaccinatiedwang online heeft gezet zijn er al 10.000 meldingen binnen van dergelijke dwang. Dit zijn ongelooflijke cijfers. Ongelooflijk indrukwekkend, omdat heel veel mensen dus actief meedoen. Maar ook ongelooflijk triest omdat het betekent dat vaccinatiedwang dus bijzonder veel voorkomt.

Tijdens het coronadebat legde Kuzu uit dat slachtoffers van vaccinatiedwang (en -drang) daar melding van kunnen maken bij het nieuwe Meldpunt Vaccinatiedwang. Er was, zei hij, een speciale website voor opgezet: www.meldpuntvaccinatiedwang.nl. Nederlanders die het gevoel hebben dat bedrijven, overheden of andere organisaties druk op hen uitoefenen kunnen daar dus terecht.

Nou, DENK laat nu weten dat het aanmeldingen “de verwachtingen” van de partij zelf behoorlijk “overtreft.” Er zijn namelijk al 10.000 meldingen gedaan. Tienduizend. Een 1 gevolgd door vier nullen. En dat in nog geen 24 uur tijd én terwijl het mediakartel er zo weinig mogelijk over probeert te zeggen in de hoop dat burgers er niet achterkomen dat het Meldpunt bestaat.

Kuzu reageert

Kuzu legt uit dat de Tweede Kamer “met een ruime meerderheid” een motie heeft aangenomen “die uitspreekt dat er geen directe of indirecte vaccinatieplicht mag komen.” Sterker nog, “minister De Jonge (VWS) heeft zelfs uitgesproken dat mensen ook NOOIT het gevoel mogen krijgen te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn. Toch gebeurt dat nu.” En dan niet één keer ergens in the middle of nowhere, maar getuige het aantal meldingen vrijwel in het hele land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

“Het aantal meldingen dat binnenkomt toont aan dat dit dus een wezenlijk probleem is in Nederland,” zegt Kuzu dan ook volkomen terecht. Daarom roept hij nogmaals iedere Nederlander op die hier mee te maken heeft gekregen of nog krijgt om naar de website van Meldpunt Vaccinatiedwang te gaan, en het te melden. Want alleen zo kan dit probleem goed in beeld gebracht worden en kan er hopelijk iets aan worden gedaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Forlan

  Ik had eigenlijk verwacht dat er nog veel meer meldingen zouden zijn. Als mensen nu nog niet zien waar we naartoe gaan dan zou ik even kijken naar de huidige situatie in Australië, waar ongevaccineerde MOP niet meer binnen komen in het parlement én ze niet online kunnen stemmen want… ja.. waarom.. volksgezondheid?

  Overigens heb ik me ivm mijn werk in de gehandicaptenzorg in februari al 2 prikken gehad en een stuk of 45 negatieve testuitslagen. Die booster mogen ze in m’n rectum plaatsen.

  1. Marcoweer

   Is dat vaccin dan ook in de vorm van een zetpil?

   1. CZ

    Je geaardheid doet niet ter zake marcoweer

   2. Forlan

    Ik hoop het wel. De mannelijke g-spot wordt onder ons hetero mannen zwaar onderschat 🤣

 2. CZ

  Er is enorm veel dwang en drang

 3. HD

  Komt er ook een meldpunt voor de overdreven hoeveelheid andere dan blank op de Nederlandse reclames.

 4. Albert Egberts

  Een dreigende opname in het ziekenhuis door besmetting met Corona ervoer ik als een stevige drang om me te laten vaccineren.

  1. september

   Ik wil ook geen Corona krijgen,dus Ik ga me niet melden bij dat meldpunt

  2. CZ

   Je bent een hypochondere leugenaar

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.