Minister zelf ook verrast dat Nederland salarissen zorg- en onderwijsambtenaren Taliban zou gaan betalen

Bijna de hele Tweede Kamer was in rep en roer toen de woordvoerder van de Taliban ineens bekendmaakte dat de Nederland en Duitsland de salarissen zouden gaan betalen voor Afghaans zorg- en onderwijspersoneel. In ruil daarvoor zouden vluchtelingen vrije doorgang vinden. Demissionair minister Knapen (Buitenlandse Zaken) zegt zelf óók verrast te zijn door dit bericht.

PVV-leider Geert Wilders riep demissionair minister Knapen naar de Tweede Kamer en vroeg: “We gaan toch geen terreurorganisatie direct of indirect ondersteunen? Gaan we dat ook bij IS en al-Qaida doen? Er is in Nederland een zorgcrisis en dan gaan we geld geven aan de zorg in Afghanistan. Is de minister helemaal gek geworden?”

Knapen zegt behoorlijk te zijn geschrokken van de tweet en noemt het geen goede weergave van de werkelijkheid. Het probleem is alleen dat de correcte weergave van de werkelijkheid door hem niet wordt gegeven. Daarom lijkt het eerder alsof hij er vooral van baalt dat de Taliban deze informatie zo openbaar heeft gemaakt.

“Er mag geen hongersnood uitbreken. Dat is in niemands belang. Afghanistan mag ook geen terroristische uitvalsbasis worden. En het onderwijs voor meisjes mag ook niet in elkaar storten”, zegt Knapen volgens de NOS. “En het is vervelend maar de Taliban zijn daar de baas, dus daar kunnen we niet omheen.”

Hieruit blijkt dat er dus wel degelijk een motief is voor Knapen, de Duitse overheid en de EU, om de Taliban (indirect) financieel te steunen. Of het geld voor salarissen voor ambtenaren van de Taliban nou direct uit de zak van Nederland en Duitsland komt (dus van de belastingbetaler) of via de Wereldbank, maakt eigenlijk niet uit. Dat geld komt sowieso voor een deel weg bij rijke landen, waaronder Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ook het volgende citaat maakt het er niet beter op: “Maar we hebben niets toegezegd. We zijn daar niet met een zak geld heen gegaan. We onderzoeken mogelijkheden.” Of de Taliban nou direct geld krijgt, of dat er geld wordt gespendeerd aan middelen (zodat de Taliban zelf geld overhoudt voor andere zaken), het eindresultaat is hetzelfde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. dumbfarmer

  goh.. hadden we echt niet verwacht.. dat die prutsers iets niet door hebben… ze klooien vrolijk maar wat aan as usual. complete snafu daar

 2. Drostemannetje

  Er komen een hoop tribunalen aan

  1. Nostradamus

   Ook voor Sidney Smeets. Om net een paar reden meer als de gemiddelde Demagoog66-er. Op DDS staat voldoende bewijs om ‘m eenzaam op te sluiten, ditmaal zonder internet.

 3. Eppo123

  Wij zijn als Nedrigland zo naief. Geert heeft gelijk, echter helaas krijgt hij geen gelijk.

  1. Laan van poot

   De tijd werkt in zijn voordeel. Komende gemeenteraad verkiezingen worden de traditionele partijen weggevaagd . En tegen die tijd komt bij de gewonde leden van die partijen die hun old boys netwerk in deugen zien vallen het ongenoegen naar boven en vanzelf de vuile was. De Arabische merrie van D66 heeft haar bit en haar teugels al in de gender bak gegooid , Sidney Smeets is nog niet uit de partij gezet dus onze kindervriend mag haar handje vast houden , uitgescheten met de gemeenteraad verkiezingen in maart , niet voor het tribunaal maar wel banaal

   1. Nostradamus

    Eerst maar eens zien dat de verkiezingen eerlijk verlopen. Laat niet al het tellen over aan slinksen want die zijn het minst betrouwbaar.

   2. Piet Paaltjens

    We herkennen het debiele gewauwel van Cootje uit duizenden.

    En de komma staat nog steeds consequent op de verkeerde plek.

    1. Trithing

     pietje gaat niet in op de inhoudt, wat een zielig leeg leventje heb je dan..

     1. Piet Paaltjens

      De bijdragen van Cootje hebben net zo weinig inhoud als die van usb. Het betreft in beide gevallen laagopgeleide sukkels die te dom zijn om te poepen.

     2. Nostradamus

      Sidney Smeets gaat nooit in op de inhoudt vanwege: h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

      Hij vind zichzelf een hoger opgeleide. Hij heeft vast het diploma NT.2 😂😂😂 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    2. Harry Haller2

     ‘Laan van Poot’ is anders een originele en intrigerende nick & trigger die Piet Paaltjens danig geirriteerd doet raken.

     Vertel eens Piet, waarom is dat?

     1. Piet Paaltjens

      Ik werd nooit zo blij van Cootje, Harry, tegen deze wonderlijke nickname heb ik geen bezwaar.
      Laan van Meerdervoort of Laan van Lijster en Koekoek had ik ook leuk gevonden.

     2. Harry Haller2

      Ok, ik geloof je. Maar lieg niet meer.

     3. Piet Paaltjens

      Ik lieg nooit, Harry. Ik ben een waarheidslievend mens.

   3. por favor no borres

    De tijd werkt in zijn voordeel. Komende gemeenteraad verkiezingen worden de traditionele partijen weggevaagd .

    In welke gemeenten doet de PVV mee aan de gemeenteraad verkiezingen en waar denkt u dat zij een bepalende meerderheid halen?

 4. 56RdK

  “… We onderzoeken mogelijkheden.”
  Tuurlijk, we onderzoeken de mogelijkheden.

  Om het gajes dat zich bij ons voordeed als asielzoeker en zodra in bezit van Nederlandse verblijfspapieren daar vervolgens op vakantie ging, terug te halen.

  Ja, “we onderzoeken de mogelijkheden” want wij, politicy, willen deugen en zijn woke …!!

  En wij het eigen volk? Dat mag verrotten en betalen, in alle opzichten!

  1. Trithing

   Tingelingeling

 5. Bolkestein

  Dus als we de Taliban geen geld hadden gegeven hadden we nu die ongewenste immigranten niet? Dat is toch win-win. De Taliban geld geven en opgescheept zitten met ongewenste immigranten is immers het omgekeerde: Verlies-verlies.

 6. Bolkestein

  Er mag geen hongersnood uitbreken. Dat is in niemands belang. Afghanistan mag ook geen terroristische uitvalsbasis worden. En het onderwijs voor meisjes mag ook niet in elkaar storten”, zegt Knapen. “En het is vervelend maar de Taliban zijn daar de baas, dus daar kunnen we niet omheen.

  En dat moeten we vooral aan de Taliban toevertrouwen. Niet dus. Hoe Gekke Henkie wil je het hebben?

 7. Patt

  Als je denkt dat er iets veranderd bij de verkiezingen heb je het mis. Voor de verkiezingen komt hersenspoel machine of wel de media weer in actie. Met hun gratis D66 reclame
  In allerlei talkshows zie je 70 procent D66, VVD, 30 procent PvdA en GroenLinks. De rest zie je mondjes maat.

 8. GewoonJohan

  Quote :”Minister zelf ook verrast dat….”

  Is het niet ironisch dat de minister van buitenlandse zaken zijn eigen zaakjes niet kent ?
  Dit is trouwens niet zomaar een dingetje, maar het gaat over de gefaalde missie in Afghanistan dat vrijwel zeker het gesprek van de dag is op die afdelingen.

  Begrijp ik nou goed dat wij of de wereldbank de salarissen van de Taliban gaan betalen, zodat vluchtelingen een vrije doorgang krijgen. (en dus niet worden omgebracht)
  M.a.w , we gaan dus door de knieën voor terrorisme en afpersing.

  Het feit dat Ben Knapen niet weet wat er gaande is op zijn afdeling toont aan dat hij incompetent is of gewoon liegt.
  Dit lijkt op een beerputje waarvan het dekseltje kan worden opgetrokken.

  Zomaar een paar vraagjes.
  Wie betaald er nu eigenlijk precies wát aan de Taliban ?
  Welke doorgang krijgen die vluchtelingen precies en waarheen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.