Compleet krankzinnig! Geen geld voor de zorg, maar wél voor salaris van zorgpersoneel Afghanistan

Nederland en Duitsland hebben toegezegd om de salarissen te betalen voor onderwijs- en zorgpersoneel van Afghanistan. Taliban-woordvoerder Abdul Qahar Balkhi bedankt de beide overheden via Twitter.

Hoe kríjg je het voor elkaar?! Geld investeren in onderwijs en degelijke salarissen voor leraren is allemaal te moeilijk. En onze eigen ziekenhuizen bereiden zich momenteel voor op ‘code zwart’ omdat de zorgcapaciteit na 1,5 jaar coronacrisis nog steeds niet is uitgebreid. Maar salarissen betalen voor zorg- en onderwijspersoneel in Afghanistan kan gewoon!

De regeling lijkt onderdeel te zijn van een deal om Afghanen die het land willen ontvluchten een uitweg te geven. ‘Wij betalen de salarissen voor onderwijs- en zorgpersoneel in Afghanistan, als jullie vrije doorgang garanderen voor vluchtelingen.’

De Taliban lacht zich rot! De Nederlandse overheid probeert een eigen fout recht te zetten door geld over de balk te smijten, terwijl we de boel in eigen land niet eens fatsoenlijk op orde hebben. En wat krijgen we er uiteindelijk voor terug? Meer vluchtelingen.

Je kunt er donder op zeggen dat de Taliban de afspraken niet na gaat komen als het ze niet meer uitkomt. Op deze manier kunnen ze potentiële vluchtelingen en politieke tegenstanders mooi het land uitwerken. Ze krijgen geld van de Nederlandse en Duitse overheid via internationale hulporganisaties. Het enige wat ze verder hoeven te doen is jongens en meisjes naar school te sturen. Even wat vluchtelingen doorlaten en even de schijn ophouden dat de Taliban tegenwoordig écht ‘gematigd’ is. En zodra het geld binnen is blijkt de roep om sharia tóch wat sterker.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit soort achterlijkheid is echt met geen pen te beschrijven. Misschien is dat ook wel de reden dat de grootste mediakanalen hier geen artikel aan wijden (op GeenStijl na). Nederland heeft kennelijk geld zat voor ontwikkelingshulp en het aantrekken van vluchtelingen, maar niet voor de eigen zorg en het onderwijs. Dan is het kabinet namelijk ineens weer demissionair.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. HD

  Wat een waanzinnig aanbod, laat die gasten verrekken.
  Geen belastinggeld naar dit soort landen, Nederlands belastinggeld moet naar onze zorg.

  1. Buster

   Nederlands geld moet er zijn voor Nederlanders. Maar ons geld gaat al jaren naar het buitenland, is het niet naar Europa dan is het er wel buiten. En de werkende Nederlander die ken de tering krijgen.

   1. Piet Paaltjens

    De tering komt in Nederland al decennia niet meer voor. De werkende Nederlander kan gerust zijn.

    1. Trithing

     Je bent een domme klootzak die zijn grafiek eens een x dicht moet houden

 2. Piet Paaltjens

  “en onze eigen ziekenhuizen bereiden zich momenteel voor op ‘code zwart’ omdat de zorgcapaciteit na 1,5 jaar coronacrisis nog steeds niet is uitgebreid.”

  Nee, die code zwart was met een uitbreiding van de zorgcapaciteit (nog los van de vraag of die realiseerbaar was) niet te voorkomen geweest.
  De reden voor de code zwart is, zoals Wout weet, de te lage vaccinatiegraad. Die boodschap is echter verboden door de sponsor van DDS.

  1. GvdGvd

   Ondertussen wordt ik kotsmisselijk van uw reacties. Wat een afgang zijn mensen zoals u voor Nederland. Bah. U doet me denken aan veel van die verraders voor 80 jaar terug. Je zou maar uw buren zijn in die tijd, maar vooral nu. Onbetrouwbaar tot op het bot.

   1. Piet Paaltjens

    De feiten zijn hard, zeker voor ongevaccineerden die nattigheid beginnen te voelen.

    1. GvdGvd

     Vergeet u vooral niet uw booster vaccinatie te halen, de 80 jarigen zijn nu toch als eerste aan de beurt. Ik denk eerder dat de gevaccineerde nattigheid voelen, u zit vast al te bibberen in uw bed. Sneu dat ze het niet willen toegeven, maar ze zijn gewoonbang geworden gezien al die overlijdens van die gevaccineerde en alle bijwerkingen. Wat zult u blij zijn nou ze in Oostenrijk die gif injecties gaan verplichten. Vast zit u te wachten tot het hier zover is. Als u het nog mee mag maken dan, is ook maar de vraag gezien die derde prik.

     1. Trithing

      Ja en weet je wie die boosters betalen? precies de ongevaccineerden

     2. Nostradamus

      Gezien de hoeveelheis dubbel gecaccineerden nu in het ziekenhuis terecht komen maak ik enkele uitzonderingen dat ouderen en kwetsbaren z.s.m. een booster shot mogen halen. Pis Paaltjes is daar één van.

    2. september

     En iedereen betaalt mee aan de boosters.En wat hebben ze hier weer idiote reacties.Voor al die Trithing die moet zelf zijn grote bek houden.Een domme idioot!En GvdGvd ook.

     1. Woordkunst

      Houd jij eens keer je bek achterlijke hielenlikker, met je eeuwige nikszeggende gereutel…

  2. Trithing

   Nee pietje, code zwart wordt veroorzaakt door gasten als jij, sinds de invoering van de medisch discriminerende coronapas, waarbij de groene vinkjes brigade meent alle recht te hebben op vrijheid en zich geen moment bezig houden met regels, knallen de “besmettingen” door het dak.
   Daarnaast is er ook gewoon een griepseizoen en oh ja code zwart is alleen mogelijk als de zorg structureel afgeschaald wordt, zodat prikfascisten als jij hun vergiftigde indoctrinatie over “het is de schuld van de ongevaccineerden” kunnen spuien…

  3. RvdBe

   Vaccinatiegraad 87% en hogere besmettingscijfers dan een jaar geleden met Vaccinatiegraad 0%
   Paaltjes vind het nog steeds een goed vaccin, hij gaat wss ook met zijn auto naar de garage als bv zijn remmen kapot zijn, er wordt hem na reparatie verteld dat zijn remmen voor 87% toch niet werken, maar voor 13% wel, tevreden rijd Paaltjes weg….

  4. Arbeider65

   Een vaccinatiegraad van 84,7% is laag? In Oostenrijk is het nog lager, en in Duitsland….
   Nee, het ligt gewoon aan het personeels tekort en dat weet jij ook.

  5. Marcel41

   De code zwart komt door alle mensen die zich ziek roken, drinken en ongezond eten zodat ze met een hartinfarct op de IC komen.

   Of alle mensen die zonodig op wintervakantie moeten om te gaan skiën of snowboarden en het risico nemen om iets te breken. Nergens voor nodig, zij belasten de zorg teveel.

   Die burgemeester van Nijmegen moet helemaal zijn mond houden over dat niet-gevaccineerde bedden van andere innemen. Hij neemt (gezien zijn postuur) meerdere bedden in van niet-gevaccineerde omdat die zich zo vol propt om een deze dagen 1x een hartinfarct te krijgen met zijn bmi van boven de 50.

 3. Sjofar

  Kompleet krankzinninig. Ongevaccineerde Nederlanders ontvluchten Spanje. Spanje woest, verbolgen. Met de staart tussen de benen en zonder groeten. Hollands Glorie.

  1. Piet Paaltjens

   Ja, gênant.

 4. por favor no borres

  Indien er geld uit de pot ontwikkelshulp wordt besteed aan een voor DDS ongewenst doel, wordt het gebracht alsof het nogmaals door de belastingplichtigen moet worden opgebracht.

 5. por favor no borres

  “en onze eigen ziekenhuizen bereiden zich momenteel voor op ‘code zwart’ omdat de zorgcapaciteit na 1,5 jaar coronacrisis nog steeds niet is uitgebreid.”

  Precies Wout.
  Ze hadden gewoon de opleiding tot verpleegkundige van 4 naar 1 jaar moeten terugbrengen.

 6. Magyar

  Precies hiervoor zijn tribunalen nu op zijn plaats, en eventuele doodstraffen voor het ongedierte wat dit voorstaat.

 7. Jannes46

  Weer een voorbeeld van een “krankzinnig Kaagje”.

 8. Trithing

  We worden als volk toch com-pleet in de maling genomen!

 9. Mar

  Ach gossie, de kindjes hebben weer een nieuw woord geleerd.

  Tribunaal hier, tribunaal daar, allemaal tfibunaal.

  1. Trithing

   Jij bent ook niet goed bij je hoofd natuurlijk

  2. Woordkunst

   Tfibunaal?

 10. RvdBe

  Een nieuwe episode van het clownskabinet: openlijke steun aan terroristische organisaties.
  Nederlands geld voor de opleiding vsn terroristen, als je denkt dat het echt niet meer gekker kan, verzinnen ze zo iets weer.

  1. Mistgabel

   Zeg ik: ze komen er gewoon mee weg.
   Vergeet ook niet de terroristen sponsoren in Syrië. Miljoenen mensen op de vlucht.
   Rijden nu nog allemaal Toyota ’s van Rutte rond.

   Daar is een tribunaal toch voor? Of niet Mar?

   1. Mistgabel

    En dan hebben we de wet bestuurlijke maatregelen terrorismebestrijding.

    Grappig toch.

 11. Mar

  Is al weer een tijdje terug, Mistgabel. Toen heb ik geen enkele fvd-er of een politicus dit woord horen uitspreken. Laat staan dat het woord door Jan en alleman de site op gesmeten werd,
  Waren toen andere woorden die werden geleerd en te pas en te onpas werden geschreven.

  1. Mistgabel

   Denk dat het nou het woord van het jaar word.
   Dat zit in menigeen koppies geprent.

   1. Mistgabel

    Zelfs bij jou😜

    1. Mistgabel

     Het heeft mensen zelfs aan het denken gezet.

     Krachtig woord.

    2. Woordkunst

     Tuurlijk, genoeg ruimte in d’r hersenpan

 12. Pieter48

  Wat zijn de burgers van ons land in de loop der jaren omgevormd tot een makke kudde die alle sprookjes die de overheid en dus npo over ons uitstrooit.Nog zelden in het verleden waren de burgers van ons land zo wantrouwend over de overheid de laatste tijd. Wat voor indruk maakt de overheid de laatste jaren op de burgers. Wie kan er nog verzekerd zijn dat de overheid onze belangen en problemen serieus neemt. Er zijn genoeg voorbeelden dat de overheid er niet meer voor ons is maar wij voor de overheid. Gelukkig zijn er signalen dat de eerst goed gelovige burgers langzaam ontwaken en opstaan tegen een overheid die denkt dat wij alles voor zoete koek slikken. Geweldig.

 13. Pieter48

  Zojuist blijkt dat er in Rotterdam betoogt wordt tegen de zwabberende aanpak wat betreft het Corona virus. Jammer dat de verantwoordelijken voor dit beleid demissionair zijn anders hadden zij al eerder wegens onbekwaamheid met pek en veren de tweede kamer moeten verlaten.

  1. Piet Paaltjens

   betoogd

   1. Trithing

    Het is iedereen duidelijk dat jij je immens zielige lege leventje 18 uur per dag 7 dagen in de week opvult hier op dds.
    Je bent een nutteloos figuurtje.

   2. september

    Ze gooien Met vuurwerk en Stenen naar de politie en brandweer,er is al een politieauto in brand gestoken.Deze tegenstanders van de vaccinaties zijn gewoon gevaarlijk en komen alleen om te rellen.En zijn al 2 gewonden gevallen door Schoten van de politie.Hebben ze helemaal aan zich zelf te danken.

    1. Marcoweer

     Zouden het allemaal tegenstanders zijn van vaccinatie of personen die een gelegenheid hebben gevonden om te rellen?

     1. Woordkunst

      Befemmertje moet dat eerst aan zijn meester vragen voordat hij dat gaat beantwoorden.

     2. september

      Er zijn ondertussen nog meer gewonden gevallen.Dat waren veel relschoppers .En het was een demonstratie tegen de maatregelen.Dus allemaal ook tegenstanders van de vaccinaties.Het waren dus alle 2

     3. Marcoweer

      @woordkunst: je krijgt op zulke stellingen meestal geen antwoord of heel laat weten kwast verhaal. September weet heel goed wat voor volk het was. September weet ook heel goed dat de meeste voetbalsupporters geen treinen of bussen slopen of “tegenstanders” in elkaar slaan voor of na een wedstrijd. September weet ook best dat de meeste ongevaccineerden wat in Rotterdam is gebeurd totaal niet goedkeuren of zelfs maar er aan denken aan zulk soort activiteiten te plegen. September lukt zomaar wat maar dat weet iedereen wel.

    2. RvdBe

     Extreme maatregelen lokken extreme reacties uit

  2. Trithing

   Dat komt door het beleid en aanwezigheid van de politie, daar maken groepen misbruik van en wie krijgen de schuld, de ongevaccineerden??!

   1. Sjofar

    Baudet. Baudet riep: “kom in verzet”

    1. Woordkunst

     En in sjofel’s boekje staat dat gelijk aan rellen, je bent niet de slimste thuis he?

 14. zeester

  Tim Gielen Foloe the money Monopoly

 15. Bes Tolen

  Dat stelletje ezels leert het nooit. Duitsland en Nederland zijn de laatste jaren sterk achteruit gegaan. Het is tijd dat meer naar de specifieke uitgaven, die dit kabinet doet, wordt gekeken. Mogelijk zijn er heel wat onwettig.

 16. Ralnov

  Laat ze maar lekker terroristen financieren da achterlijke boeltje daar in Den Haag , ben ik blij dat ik geen loonbelasting af draag in NL.

 17. sonny

  Elke poging om de kameel/schapen f*ckers met geldmiddelen in hun land te houden is te waarderen, overigens is dat velen malen goedkoper dan als ze oprukken naar NL!
  Eenmaal hier aangekomen, krijg je ze het land niet meer uit!
  Dat is pas echt duur!

  1. right

   Sonny@
   80% van de bewoners uit alle Arabische/Afrikaanse landen dromen van een toekomst in Europa, ze zullen elk miniem kansje aangrijpen om dat te verwezenlijken!
   Daar moet iedereen zich van bewust zijn//worden!
   De buitengrenzen van Europa moeten op een afschrikwekkende manier dicht, dat is de enige oplossing!
   Gejammer en gevoelens over humanisme en medelijden moeten overboord, er moet, hoe naar het ook klinkt, gericht op mensen geschoten worden!
   Daadwerkelijke afschrikking is het tovermiddel!!

 18. 56RdK

  Tja, het sponseren en toelaten van terroristen en zéker als ze islamitisch zijn is al jarenmlang het doel van onze politiek.

  En Kaag, scholing van kinderen in huidig Afghanistan: betreft toch wél alleen de jongens hé?! Want Allah staat dit voor vrouwelijk volk niet toe.

 19. Bes Tolen

  Zelf vind ik het verkwanselen van Nederland door achtereenvolgende regeringen misdadig. Daarin laat men zich blijkbaar bijstaan door deskundigen maar dat zijn veelal lieden, die als jeugdig persoon al een psychisch aandoende ziekelijke afwijking naar eenzijdige extreme ideeën hadden en daarom ook bepaalde studies van sociale academie tot universitair toe hebben gevolgd. Dat staat natuurlijk. Zo kwamen we en komen we steeds meer in de verdrukking.
  De volle subsidiepotten kunnen voor zulke toestanden wel steeds geleegd worden.
  Zo zijn we aan een meerderheid van restaurants van buitenlanders gekomen en ook aan winkeltjes in oude stadswijken. Inkomenssubsidie, lening van de gemeente daarenboven die nooit wordt afgelost waar de onderwereld die inpikt, enzovoort. Dat was en is nergens voor nodig. Alles wel ter bevordering van de massa immigratie, die permanent is gemaakt. Geparachuteerde politici en dienstverleners maken de dienst uit. Naast de selectie van extreem globalisten en mensenrechtenactivisten. Dat zie je nu ook weer bij de marechaussee gebeuren. Een dienst, die over de jaren heen bij grensbewaking aan alle kanten tekort is geschoten nota bene. Deze dienst luistert niet naar de politieke verantwoordelijke dienst en de rechters maar wel naar Amnesty International, die hier in dit land toch als ongewenst extreem zou moeten worden gezien.
  De schanddaden van de overheid lijken oneindig te zijn geworden.

 20. Bolkestein

  Wel, hiervoor moeten nou dus tribinalen worden ingevoerd. Voor dit soort landverraders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.