Opnieuw nederlaag voor de journalistiek: Omroep Brabant verwijdert logo’s van wagens uit angst voor geweld

Omroep Brabant volgt het voorbeeld van de NOS en verwijdert de logo’s en stickers van alle satelliet- en bedrijfswagens voor tv en radio. De aanhoudende bedreigingen aan het adres van de regionale omroep hebben tot dit besluit geleid.

Nederland lijkt stukje bij beetje steeds verder af te glijden tot een staat van anarchie. Geweld en angst voor geweld beginnen steeds meer de boventoon te voeren in ons land.

Het besluit van de NOS en Omroep Brabant is volkomen begrijpelijk. Het gaat hier echter wel om twee verschillende situaties met ieder een andere oorzaak. Want er is al lange tijd forse kritiek op diverse media en ze worden om de haverklap beschuldigd van het verspreiden van fake news of sterk gekleurde berichtgeving. Dat is ook wat ertoe heeft geleid dat de NOS destijds doelwit is geworden. Omroep Brabant en diverse andere media bleven toen nog redelijk buiten schot.

De Dagelijkse Standaard

Helaas gaat het tegenwoordig allang niet meer over of de berichtgeving correct is of niet. Publieke omroepen en andere mainstream media zijn inmiddels doelwit geworden van een zeer gefrustreerde minderheid, die zo’n beetje ieder excuus aangrijpt om flink te kunnen rellen. Kritiek hebben moet allemaal kunnen, maar het zou niet mogen leiden tot geweld of überhaupt de dreiging ervan. Dan kunnen we niet meer spreken van beschaving.

Dat is waar Omroep Brabant nu op reageert. Want zelfs al zouden alle mainstream media nu volledig correcte en objectieve berichtgeving hanteren, dan nog zouden ze doelwit worden, net als brandweer- en ambulancepersoneel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En we hoeven er ook niet op te rekenen dat dit de komende tijd zal gaan veranderen. Waar her en der mensen proberen om de relschoppers en bedreigers te categoriseren, noemt demissionair premier Rutte ze gewoon “idioten”. En misschien kunnen ze ook alleen maar op die manier worden gedefinieerd. Dat betekent wel dat Nederland met een groot probleem zit en waar de politie het de komende maanden nog flink druk mee gaat krijgen. Die hebben het momenteel al moeilijk genoeg, dus kiest een Omroep Brabant eieren voor zijn geld. En waarschijnlijk zullen er nog veel meer omroepen en mediabedrijven volgen, want de spanning neemt niet af en de kans op adequate bescherming is klein. Al met al is het een dramatische situatie waar het einde nog lang niet van in zicht is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Laan van poot

  De voorspelde 4 de Corona golf doet zijn werk uitstekend , de tweedeling wordt goed zichtbaar . En in heel Europa gaat dadelijk het landsbelang boven het Europa belang prevaleren , de voorspelde 4de en komende 5de golf ligt de tegenstellingen goed zichtbaar uit een. De voorspelde tweedeling worden goed zichtbaar en nu even afwachten wanneer de financiële markten zenuwachtig worden. Dan kan het gauw gebeurd zijn met de Europese droom , als het individueel maar zeer genoeg doet en de zuid Europese Staten geen geld en daadkracht meer hebben valt het vanzelf om. Altijd beweerd Corona gaat het boeltje pijn doen ,

 2. Laan van poot

  Hebben we nog echte journalisten in Nederland zijn op een hand te tellen in 9nze bananen republiek

 3. Laan van poot

  Uitstekend weer

 4. Xyz1234

  Waar komt al die onvrede en agressie toch vandaan?
  Als je een betrouwbare regering en media hebt verwacht je zoiets toch niet.

  1. Mr.blauw.sky

   Klopt, in model-democratieën zoals Rusland kijken ze wel om te gaan demonstreren…

 5. rasecht wappie

  Er rijdt hier een bus rond en die schijnt van een turkse bakker die ook die andere vette meuk verkoopt waar die turken zo vet van worden (onze domme jeugd ook trouwens)
  En op die bus, daar staat dat vreten afgebeeld met TURKSE tekst,alsof ze zich in turkije wanen,alsof er alleen maar turken die vette meuk aan de man brengen.
  Als die nou is de tekst veranderd in begrijpbare Nederlandse taal, want erg geintegreert lijkt me die turkse bakker niet ….na al 20 jaar hier in mijn woonplaats die meuk te verkopen.

  1. Piepertje

   Niet alleen die ”vette meuk”, is slecht in te grote hoeveelheden, maar wat denkt van de zoetigheid zoals bijv. Baklava? Het aantal suikerpatiënten in die bevolkingsgroepen, is schrikbarend. Ook op nierenspoel afdelingen, ligt het vol met mensen van buitenlandse origine. Vitamine D gebrek, is ook hoog scorend.

  2. Mr.blauw.sky

   Bedankt voor deze off- topic informatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.