PvdA wil liever keiharde lockdown dan 2G-maatregel, terwijl basisscholen de grootste besmettingshaarden zijn

De ChristenUnie pleit voor een 1G-pas en de PvdA wil alle winkels en cafés sluiten. Toch sluiten beide partijen steun voor de 2G-maatregel niet uit. Wat iedereen echter lijkt te zijn ontgaan, is het feit dat basisscholen de grootste besmettingshaarden blijken te zijn. Dáár zit het echte probleem.

Het demissionaire kabinet en diverse partijen in de Tweede Kamer weten niet meer waar ze mee bezig zijn. De bestrijding van corona is een politiek spel geworden, waar lobbyisme en de zoektocht naar draagvlak de boventoon voeren.

Het doel van de maatregelen zou moeten zijn om het aantal besmettingen zo snel mogelijk terug te dringen. Iedereen kijkt wel naar ongevaccineerden, omdat zij in de ziekenhuizen belanden, maar niemand vraagt zich af waar de besmettingen vandaan komen. Daarom komt de PvdA ook met zoiets onzinnigs als een keiharde lockdown voor winkels en cafés, zoals De Telegraaf meldt.

Volgens het RIVM zijn kinderen op basisscholen nu (wederom) de groep met de meeste positieve testen, waardoor basisscholen de grootste besmettingshaarden blijken te zijn. Oeps! Van de 544.000 tests die er afgelopen week zijn gedaan, vielen er 110.000 positief uit. 20.400 van die positieve testen kwamen van kinderen in de leeftijdscategorie 5- tot 14-jarigen, meldt de NOS.

Dat is de groep die het minst last heeft van klachten en symptomen, waardoor gevaccineerde ouders makkelijk besmet kunnen raken. Die merken in de meeste gevallen ook niets van symptomen, waardoor er niets aan de hand lijkt.

We stevenen dus weer af op hetzelfde scenario als tijdens de vorige lockdown, met precies dezelfde redenen voor waarom het toen ook niet werkte. Besmette kinderen die vrolijk naar school blijven gaan en het virus meenemen naar gezinnen die noodgedwongen thuis moeten blijven. What could go wrong? En wat wil de PvdA? Nóg meer redenen introduceren om thuis te blijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Lockdowns en een 2G-maatregel gaan niets uithalen als kinderen de grootste verspreiders van het virus blijven. Tegen de tijd dat de ongevaccineerden overstag zijn gegaan is de effectiviteit van het vaccin bij de gevaccineerde groep allang verminderd. De ziekenhuizen raken dan niet meer overspoeld met ongevaccineerden, maar met ‘ex-gevaccineerden’ die continu zijn blootgesteld aan hun eigen besmette kinderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. aerosol

  Iedereen snapt toch wel dat de kleine kindertjes het doel zijn in deze nep pandemie

  1. Jack Flash

   Aerosol@ Het probleem is dat niet iedereen dat weet.

 2. Nostradamus

  Zeg dit nu niet. Straks moeten alle kinderen van 5 tot 14 ook gevaccinazi’t worden.

  1. Mistgabel

   h*tps://www.trouw.nl/zorg/pfizer-vaccin-is-veilig-voor-kinderen-vanaf-5-jaar~b046c0f3/

   1. Nostradamus

    Mistgabel, Alle varianten van Corona zijn veilig voor kinderen vanaf -9 maanden.

 3. Tommy76

  Go Fleur!

  h*tps://youtu.be/1i5QO-kcnN4

  Coronapas en 2G werkt averechts!

  1. Nostradamus

   Bedankt, ze heeft helemaal gelijk.

   Wat is die Patersnotte toch een druiloor. Het lijkt Albert Mol/Pis Paaltje wel hier op de manier waarop hij bralt.

   1. Trithing

    D666-ers als Paternotte zijn zuigers

   2. Duckday

    Die patersnotte is een grote kwal die er bestaat.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\heeft altijd commentaar op de PVV FvD .Misbaksel van het echtelijk genutsel

    1. Vanduinen

     Thierry Baudet al veel eerder:

     12 maart 2020 om 12:24 · 

     Lock down tegen Corona!

     Al op 28 januari – meer dan zes weken geleden! – vroeg ik i/d Kamer een #spoeddebat aan over het #coronavirus. Helaas zag men de urgentie niet. Vanavond is dan EINDELIJK groot debat met de minister-president. #FVD pleit voor een lock down – net als in Denemarken, Ierland, etc.

     1. Trithing

      En die lockdown werkt deze regering in de hand omdat ze de ic capaciteit niet opschalen

 4. Duckday

  Die partijen zijn media geil en waaien met alle winden mee. Als ze maar in beeld zijn hebben zij het grootste woord

 5. andergeluid

  De ChristenUnie pleit voor een 1 x Gentherapie de andere voor 2 x Gentherapie
  en anderen een test die niet werkt volgens de maker die er helaas niet meer is
  en gewoon door gaan met dit theater spel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.