Spanning aan de Poolse grens! Wit-Rusland stuurt enorme groep migranten, Polen stuurt 12.000 militairen versterking

De Poolse regering waarschuwt voor een mogelijke confrontatie met Wit-Rusland, omdat Wit-Russische grenswachten actief een grote groep migranten richting de Poolse grens stuurt. Polen heeft al 10.000 militairen gestationeerd aan de grens, maar voegt daar nu nog eens 12.000 militairen aan toe.

Deze streek van de Wit-Russische regering is misschien wel het meest opzichtige en meest duidelijke voorbeeld van de inzet van migranten als geopolitiek wapen. Het gaat hier namelijk om migranten vanuit het Midden-Oosten en Afrika, die in veel gevallen terug zijn gestuurd toen ze vanuit Wit-Rusland aanklopten bij Polen.

Wit-Rusland lijkt echter de pech te hebben dat ze niet hoeven te rekenen op moralistische argumenten vanuit politieke partijen, waardoor dergelijke migranten alsnog binnen worden gelaten. Polen zet zonder pardon extra militairen in en Litouwen, die hetzelfde vreest, volgt het Poolse voorbeeld, meldt de NOS.

De enige hoop voor Wit-Rusland om van de migranten af te komen is door druk vanuit EU-lidstaten op Polen en Litouwen. De EU zelf is juist, ondanks al het gewauwel over mensenrechten, zelf ook druk bezig met strengere grensbewaking. En omdat Wit-Rusland de migranten actief aanspoort om deze kant op te komen, is de wil om ze op te nemen waarschijnlijk nóg kleiner. Het is hier namelijk overduidelijk dat het politieke motief van Wit-Rusland de boventoon voert, terwijl bij andere migrantenstromen nog het idee heerst dat de vluchtelingen uit eigen wil (of noodzaak) deze kant uitkomen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is nu dus aan Polen (en Litouwen) om Wit-Rusland niet in de kaart te spelen. Een harde confrontatie tussen Poolse militairen en Wit-Russische grenswachten is daarom te riskant, maar een te harde aanpak van de migrantenstroom ook. Als zij het nu verkeerd aanpakken dan kun je er donder op zeggen dat het moralistische gezever van EU-lidstaten (Nederland waarschijnlijk voorop) de boventoon gaat voeren. Dat zou betekenen dat Polen en Litouwen in een kwaad daglicht komen te staan, EU-lidstaten nóg meer asielzoekers op gaan vangen en Wit-Rusland deze ‘slag’ wint. En als dat eenmaal is gebeurd dan is het hek van de dam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. rasecht wappie

  Reken maar dat dit gajes de weg naar de honingpot vind en ongehinderd binnenstapt en gelijk vraagt waar ie gaat wonen, voor welk merk wasmachine ie gaat en het liefst een benedenwoning met tuin breed.

  1. LifeBuddy

   De VuileViezeDictatuur sLinkse partij met zijn pinokkio, zal wel luisteren naar de andere witte rus dictatuur. Dus trek alvast maar je beurs open. We kunnen nog wel wat dokters, professors, apothekers en IC geleerden gebruiken.

 2. rasecht wappie

  Reken maar dat dit gajes de weg naar de honingpot vind en ongehinderd binnenstapt en gelijk vraagt waar ie gaat wonen, voor welk merk wasmachine ie gaat en het liefst een benedenwoning met tuin en 5 kamers betreed voor het geval zijn hele familie ook beslist om van de honingpot te profiteren.

  1. Mikse

   Waarom gajes?l

   1. CZ

    Het gajes zit in Den-Haag, en gajes nodigt gajes uit..

   2. Harry Haller2

    Daar heeft jouw Talmoed het onfeilbare antwoord toch op, neppe brillenjood?

    1. CZ

     Verder gaat het goed met haller?

   3. halo1

    Het is een sterke term.. maar deze mensen interesseert het totaal niet dat ze onze maatschappij destabiliseren en op enorme kosten jagen.. ze beginnen al met wetsovertreding… toch wel een beetje “gajes”..

 3. Joko

  Deze kwestie is zeer ernstig te nemen. Hier worden letterlijk illegaal grenzen overschreden. Volgens mij is dit een kwestie voor het samenwerkingsverband NATO. Nu kan men laten zien zoiets niet te tolereren. Of geven we weer toe en gaan we laag in de touwen hangen? Het moet uit zijn met alle slampamperigheid.

 4. sonny

  Alle “vluchtelingen” die vanuit Wit Rusland er in slagen onze kant op te komen, gaan verdeeld worden over EU lidstaten!
  De gelijktijdig met Covid19 opgekomen, tegen alle middelen resistente ‘EU virusinfectie’ ook wel genoemd “surrealistisch humanisme syndroom”, zal daar zorg voor dragen!

  1. right

   Sonny@
   Daar kan ik niet mee besmet worden, heb natuurlijke afweerstoffen tegen dat zelvernietigingssyndroom!!

 5. Monty

  Wat een sterke leider die Aleksandr Loekasjenko.
  Laat zich niet de les lezen en weet precies wat je met ‘vluchtelingen/gelukzoeker’ moet doen.

  Hadden wij maar zo’n leider.

  1. CZ

   En weer sla je de spijker op z’n kop, die leider hebben we inderdaad niet, hij is er wel maar krijgt niet de kans…

   1. ElGuapo

    Monty lijkt wel wijzer te worden.

    1. CZ

     Soms betrappen we monty op wijze dingen..

   2. Monty

    ”hij is er wel maar krijgt niet de kans…”

    Ben benieuwd wie usbtje dan op het oog heeft.
    Ik kan niet bedenken welke Nederlandse politicus zo met mensen levens durft te spelen.
    Maar word lid schijnbaar wel.

   3. Monty

    ”hij is er wel maar krijgt niet de kans…”

    Ben benieuwd wie usbtje dan op het oog heeft.
    Ik kan niet bedenken welke Nederlandse politicus zo met mensen levens durft te spelen.
    Maar word lid schijnbaar wel.

   4. Monty

    Kom usbtje, laat mij niet langer in spanning.

    Wie is er in Nederland gelijkwaardig aan Aleksandr Loekasjenko?

  2. Nostradamus

   Sterke leiders, daar wil facistje Mindy wel even voor bukken. Wellicht heeft die sterke leider wel een grote spuit met een beschermend vaccin.

   1. Monty

    Zoals je kan lezen uit CZ zijn reactie schijnen wij ook zo’n sterke leider te hebben.

    ”hij is er wel maar krijgt niet de kans…”

    Alleen durft CZ/usbtje zijn naam niet met ons te delen.

    1. ElGuapo

     Ochtendspettertjes uit Konty in voorbereiding op de volgende Wilders/Baudet bashsessie.

    2. Harry Haller2

     Monty is een kleine smeerlap en hypocriete zuigtröl die anderen woorden in de mond probeert te leggen.

     1. ElGuapo

      Over hypocriete zuigers gesproken….

      “Voor de rest van Nederland is het wel vervelend dat zij bestaan. Ik zou zeggen: isoleren dit smaldeel en afknijpen tot ze zich overgeven. Hahahah.”

     2. Monty

      ”hij is er wel maar krijgt niet de kans…”

      Zijn niet mijn woorden Harry.

 6. Ritter

  De landen die nog “push back” doen tegen de illegale massa immigratie zoals Polen, Hongarije, enzovoorts zorgen er in essentie voor dat Noord/West Europa niet word overlopen met illegale migranten.

  Want het doel van de illegale migranten is Noord/West Europa; daar staat immers een gratis huis, levenslange uitkering; gratis gezondheidszorg; enzovoorts te wachten.

  Als Polen bezwijkt dat is het hek van de dam want miljoenen (potentiële ) illegale migranten staan klaar voor de reis naar Noord/West Europa via de Oost Europese landen.

  Eenmaal in Europa krijg je ze er niet meer uit. Het uitzettingsbeleid werkt niet.

  Twee dingen zijn nodig om de stroom van illegale migranten af te remmen:

  1: Geen “beloning” voor de illegale migrant in de vorm van een gratis huis; levenslange uitkering; enzovoorts. Dat werkt demotiverend om de reis naar Noord/West Europa te maken.

  Dus er moet niets meer te halen zijn in Noord/West Europa.

  2: Grenzen ( buitengrenzen) sluiten.
  =======

  Bijna 1400 plekken in de asielopvang worden bezet gehouden door uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de regels moeten migranten 28 dagen na een afgewezen asielaanvraag het land verlaten, maar gebeurt dat lang niet altijd. “

  ht*ps://wnl.tv/2021/11/08/uitgeprocedeerde-asielzoekers-houden-honderden-bedden-bezet/

  1. henk43

   Ah Ritter, Ik lees net dat een aanhanger van de door jou aangebeden Trump asiel heeft aangevraagd in Wit Rusland .Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.

  2. Albert Egberts

   wordt

  3. ElGuapo

   Extreem domme mensen zullen op willekeurige tijdstippen iets naar voren brengen wat minder relevant is dan zij zelf al zijn. Deze zogenaamde kakkerlakpusballetjes hebben daarnaast dan ook vaak veel moeite om hun taalnazi syndroom in bedwang te houden.

   1. Krasvast

    @Guapo: Negeren werkt veel beter, kan hij lekker gaan smeken, bedelen en schreeuwen om reacties. 🙂

    1. Albert Egberts

     Ik dank Krasvast voor de aandacht die hij pleegt te vestigen op mijn relevante bijdragen.

 7. kattekop

  Het gehele Poolse leger moet de grens gaan bewaken want de vijand overschrijdt hun grens.

 8. Ritter

  De illegale migranten aan de Poolse grens weten precies waar de “honingpot” staat. En daar willen ze dan ook naar toe.
  ============

  “Wij willen Naar Nederland”

  ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/690400255/migrantendrama-aan-de-poolse-grens-wij-willen-naar-nederland

 9. Vrijedenkert

  Beleg van Wenen (1683), voornamelijk Polen en Litouwers die de Oostenrijkers te hulp schoten en zo hebben voorkomen dat het Europese continent werd overgenomen door het Ottomaanse rijk.

  En ook nu weer zijn het Polen en Litouwen die een poging doen de Europese belangen te verdedigen…

 10. DutchOutlaw

  Leve de EU!!!……maar niet heus! En de voorstanders maar zeggen: de EU levert ons veel voordeel op. Welke???????????????????????????????????????????????

  Sinds we in de EU zitten is het nog nooit zo’n klerebende geweest in Europa.

 11. Klaus Schwab

  Het is gewoon niet meer te handhaven. Lijkt wel op een oorlogssituatie. Ons sociale stelsel is op deze manier niet te handhaven. Er zou een regeling moeten komen dat je alleen gebruik kan maken van sociale voorzieningen als je een paar jaar belasting hebt betaald. Geen levenslange uitkering meer voor deze lieden. Ook geen voorrang meer op huisvesting. Door bepaalde mensen/groeperingen zal dit als discriminatie worden gezien, maar de enige manier om deze stormloop te voorkomen is om de gratis geldmachine voor deze mensen stop te zetten. Nederland heeft zelf genoeg problemen, en we zitten niet te wachten op nog meer ellende uit verweggistan.

  1. Vrijedenkert

   Die gehele invasie/omvolking van West-Europa en ook geheel Europa moet gewoon stoppen en compleet naar nul!
   Het is niet alleen sociaal stelsel maar de gehele westerse/Europese levenswijze en samenleving wat in 2000 jaar is opgebouwd wat om zeep wordt geholpen.

  2. ElGuapo

   Niet slecht Schwabbie.

  3. Docm

   “Door bepaalde mensen/groeperingen zal dit als discriminatie worden gezien”. Nee, het woord “discriminatie” wordt om strategische redenen misbruikt, voor misleiding dus. In artikel 1 van de Grondwet staat “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.”. Daar staat dus “in gelijke gevallen”, dat willen die bepaalde mensen/groeperingen niet begrijpen. Een verschil in behandeling is niet zomaar verboden discriminatie.

   1. ElGuapo

    Albinopinootje nr 2….

 12. Appelstroop

  Beelden:

  h*tps://9gag.com/gag/abgq2EO

  h*tps://9gag.com/gag/aqGZzm7

  h*tps://9gag.com/gag/ay9pQbV

  h*tps://9gag.com/gag/ajg6W0G

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.