DDS Tweede Kamer 35

Thierry Baudet en Geert Wilders bekritiseren Caroline van der Plas: 'Wat een enorm slecht idee zo'n omgangsvormendebat!'

Politieknov 18 2021, 16:51
Voor het eerst sinds de Tweede Kamerverkiezingen van maart neemt Caroline van der Plas van BBB hard positie tegen Geert Wilders én Thierry Baudet. Maar die twee leiders slaan wél meteen terug. En terecht. Want Van der Plas wil een "debat" over "omgangsvormen" in de Kamer. Zoals Wilders volkomen juist stelt: "Wat een enorm slechte idee."
Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging is vaak best goed bezig. Maar dit is natuurlijk dieptriest. Want ze wil net als de rest van het partijkartel een "debat" over "omgangsvormen" in de Tweede Kamer. Dit omdat FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen gisteren zei dat er na de coronacrisis best weleens tribunalen konden komen in verband met het fascistische, dictatoriale coronawanbeleid van het Regime Rutte III.
"Vanmorgen spoeddebat aangevraagd over 'gedrag en omgangsvormen in Tweede Kamer' [na aanleiding van het] tribunaal-dreigement Van Houwelingen," aldus Van der Plas op Twitter. "We moeten het eens over ons EIGEN gedrag gaan hebben hier. Het loopt de spuigaten uit zo. Wat is nog acceptabel en wat niet. Debat liefst met [minister-president Rutte] erbij."
https://twitter.com/lientje1967/status/1461330654763884544
Thierry Baudet en Geert Wilders reageren op deze Deugactie
Helaas voor Van der Plas vinden Thierry Baudet én Geert Wilders dat een onwaarschijnlijk belachelijk idee. Baudet reageert door te stellen dat deze vreemde actie bewijst dat Van der Plas heel graag lief gevonden wil worden door het partijkartel.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1461337719984963591
Geert Wilders gaat er dieper op in. "Wat een enorm slecht idee," schrijft hij. "Niet doen zo’n debat met Rutte over 'omgangsvormen'. Want, zegt hij, zoiets is echt "te belachelijk voor woorden. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen." Met andere woorden, als je als politicus niet tegen dit soort harde opmerkingen kunt, dan moet je maar lekker een andere baan zoeken. In de fabriek of op het veld, bijvoorbeeld.
"Bovendien," stelt hij vervolgens, "de vrijheid van Kamerleden is niet onderhandelbaar en Rutte een hele grote leugenaar."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1461352099736809475
Van der Plas: 'Het gaat niet alléén om Van Houwelingen'
In een vervolgtweet laat Van der Plas weten dat het niet alleen om de uitspraken van Van Houwelingen gaat. "NB: dit debat moet gaan over ALLE omgangsvormen met elkaar," schrijft ze. "Over en weer. Niet alleen over Van Houwelingen en zijn woorden gisteren. Maar ook over elkaar voor racist of xenofoob uitmaken, door elkaar heen schreeuwen, Kabinetsleden die Kamerleden schofferen en andersom."
Maar dat vindt niet iedereen een logische redenering. Zoals één bijzonder oplettende Twitteraar stelt, had ze zo'n debat dan al lang kunnen aanvragen bij één van de honderden momenten waarop leden van het partijkartel FVD'ers én PVV'ers wegzetten als homofoben, antisemieten, racisten, seksisten, of hele dan wel halve neonazi's. Dat ze dat niet gedaan heeft bewijst dat ze nu lekker meedoet met de rest.
https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/1461338336304545804
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het goede nieuws? Nu Baudet en Wilders BBB'er Van der Plas even hebben terechtgewezen kan ze natuurlijk gewoon pas op de plaats maken en toegeven dat ze wat al te haastig was met haar verzoek. Kom op Caroline, we doen allemaal weleens iets overhaast. Een staatsvrouwe beseft het wanneer ze dat doet, doet dan een stap terug, en gaat over tot de orde van de dag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten