Pepijn van Houwelingen (FVD) in fel debat met D66’er Sjoerd Sjoerdsma: ‘Er komen tribunalen’

Het was vandaag wel een dagje in de Tweede Kamer. Er was een plenair debat over buitenlandse zaken. FVD’er Pepijn van Houwelingen wilde dat haatbaard Sjoerd Sjoerdsma van D66 de minister opdracht zou geven Letland aan te spreken op het walgelijke antidemocratische gedrag van het uitzetten van ongevaccineerde parlementariërs. In plaats van daar rustig antwoord op te geven ging Sjoerdsma helemaal los op Van Houwelingen. “Wees eens een man!” zei hij onder meer beledigend. Uiteindelijk werd Van Houwelingen op zíj́n beurt boos en liet hij Sjoerdsma weten: “Uw tijd komt nog wel. Er komen tribunalen.”

In debat over buitenlandse zaken wilde Pepijn van Houwelingen (FVD) van Sjoerd Sjoerdsma (D66) weten of die de minister opdracht wilde geven Letland aan te pakken. Dat land heeft ongevaccineerde parlementariërs namelijk niet alleen uit het parlement gezet, maar hun loon ook nog eens bevroren. Ze mogen er niet in. Ze mogen niet stemmen. Ze mogen niet meedebatteren. En ze krijgen dus ook niet betaald. Omdat ze niet gevaccineerd zijn. Het is wanstaltig.

Sjoerdsma laat zijn ware aard zien

Je zou denken dat Sjoerdsma daar direct antwoord op kan geven door te stellen dat hij dat inderdaad natuurlijk zal doen. Want D66 vindt democratie heel belangrijk, enzo. Maar nee. In plaats daarvan ging Sjoerdsma los op FVD en dan met name op Van Houwelingen. Want zijn fractievoorzitter Thierry Baudet had onplezierige uitspraken gedaan over Hugo de Jonge en/of de jodenvervolging. Of Van Houwelingen die even wilde terugnemen of er afstand van wilde nemen, tenminste. Natuurlijk was Van Houwelingen daar niet van onder de indruk. “Geef nou eens antwoord op mijn vraag!” eiste hij.

Daarop liet Sjoerdsma zien wat voor man hij écht is. Want hij probeerde Van Houwelingen toen te vernederen. Niet als politicus, maar als méns. “Wees eens een man,” zei hij onder meer out of the blue. Vervolgens daagde hij Van Houwelingen uit om de uitspraken van Baudet te bevestigen. “Hij staat hier een beetje bedremmeld mij te beschuldigen dat ik geen antwoord heb gegeven. Maar ik heb hem antwoord gegeven. Wat er in Letland is gebeurd kan niet en als de minister […] daar iets van wil zeggen, hij heeft mijn steun. Maar nu ú, meneer Van Houwelingen! U. Want het gaat hier over de waardigheid van het parlement, de waardigheid van onze democratie. En ik wil van u weten: staat u achter die verachtelijke uitspraken van de heer Baudet of niet en neemt u die terug?!”

Vergelijkingen

“Ik zal deze clown een antwoord geven,” zei Van Houwelingen daarop. “U bent dus heel erg ontevreden met vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. Oké. Met welke periode mogen we úw misdaden, uw misdaden hier, dan wel vergelijken?”

“Deze periode is niet gemakkelijk te vergelijken met een andere periode,” aldus Sjoerdsma op de zijn typische arrogante en boze manier. Toen bazelde hij weer wat over hoe vreselijk het is allemaal, over dat Van Houwelingen een roman zou hebben geschreven onder pseudoniem waarin hij Hitler zou hebben verheerlijkt, “dan kan je hier gaan staan en mij een vraag stellen. Maar ik vraag het aan u, als u niet het lef hebt om die woorden hier te herhalen in het parlement… dan is hij zijn titel van Kamerlid niet waard.”

“Het zijn natuurlijk walgelijke insinuaties zoals we die van de heer Sjoerdsma gewend zijn,” reageerde Van Houwelingen. “En inderdaad, u bent niet in staat om ook maar één antwoord te geven. U heeft geen enkele vraag van mij beantwoord en u bent ook niet in staat een vergelijking te geven. En dat is ook logisch. Want úw misdaden – oké, via de voorzitter – de misdaden van de heer Sjoerdsma, die zijn inderdaad niet te vergelijken met die periode omdat ze onvergelijkbaar zijn. Want ze zijn op een wereldwijde schaal zoals we van een globalist als kunnen verwachten.”

Maar, ging hij verder, “uw tijd komt nog wel. Er komen tribunalen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een keihard debat. Maar wat nou zo opvallend is? Álle andere media berichten alleen over de laatste twee zinnen van Van Houwelingen. Ze zeggen letterlijk niets over de beschuldigingen die híj́ eerst naar zijn hoofd geslingerd kreeg door Sjoerdsma.

Gek he? Je gaat bijna denken dat de media een agenda hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De extreemrechtse radicalisering van FvD zet zich voort. Inmiddels schreeuwt men “uw tijd komt nog wel” voor het tribunaal. Ja, zo schreeuwde Adolf H. te B. ook naar politici die hem niet gunstig gezind waren. Dit is regelrecht extremisme.

  Passend is nu slechts één zaak; het spreekrecht van Van Houwelingen voor onbepaalde tijd opschorten. We kunnen intolerantie niet met tolerantie bestrijden.

  1. Tom Bombadil

   De extreemlinkse radicalisering van d666 en groenlinks is verontrustend voor iedereen die geen Afghanistan aan de noordzee wil.

   En stop eens met de rare en leugenachtige vergelijking met rechts en de extreem linkse socialisten van de nsdap. A hitler heeft meerdere malen gezegd dat zijn vorm van socialisme maar op 1 punt met de communisten verschilde en dat was op ras.

  2. leukeditter

   Pleur toch op idioot..sjoerdsma de grootste arrogante klootzak van europa..misselijke vent

   1. hans-e-pans

    Sjoerd Sjoerdsma veinsde tijdens het debat maar weer eens dat hoe vreselijk hij geraakt was door de opmerking(en) van Pepijn van Houwelingen.

    Maar de tijd zal het leren of dat nu snel is of dat het nog enige tijd duurt het zal gebeuren want dat het gaat gebeuren is zeker.

    Sjoerd Sjoerdsma de grote intrigant van D66, noem alleen maar de naam Johan Remkes en we weten gelijk wat voor een adder Sjoerd Sjoerdsma is.

   2. Mr.blauw.sky

    ‘as usual…. als men niet wil of kan antwoorden.. dan maar op de man of partij aanvallen op om de zaak de man onder te schijten en af te leiden dat men domweg geen antwoord geeft.

   3. Meriadoc Brandebok

    Leukeditter meent dat arrogantie genoeg is om mensen voor een tribunaal te zetten.

    Laten we dan met Thierry beginnen.

    1. Trithing

     Het wordt eens tijd dat er wat mensen ter verantwoording worden geroepen, het volk onderwerpen aan een experiment bv, we hebben de Neurenberg code…

  3. Woordkunst

   Bokkeloel zwelgt weer in zijn forum koortsdroom, zou hij soms stikken in z’n eigen gal als hij niet met regelmaat z’n ranzige riedel kan ratelen?

   En waar is klausje schwab? Die pietluttige pootaardappel had het toch zo gehad met WOII vergelijkingen?
   Of mag het nu ineens wel…

   1. Mr.blauw.sky

    ‘as usual…. als men niet wil of kan antwoorden.. dan maar op de man of partij aanvallen om de zaak of de man onder te schijten en af te leiden van het feit dat men domweg geen antwoord geeft.’

    1. Woordkunst

     Blauwbek tracht een punt te maken over….over wat eigenlijk?

     1. Piepertje

      Dat zijn uitkering te laag is! Het is namelijk een onrendabele.

     2. Mr.blauw.sky

      Misschien kunnen je bro’s een handje helpen met de interpretatie…
      Vraag het anders Johnno even..

    1. Mr.blauw.sky

     Misschien kunnen je bro’s een handje helpen met de interpretatie…

  4. september

   Wat een extremist is die van Houwelingen en degene die sjoerdsma voor een tribunaal willen zijn ook hele grote idioten.

   1. Woordkunst

    Je loopt zelf ook niet over van mentale kracht nablatende nikszeggende nul!

   2. Krasvast

    “nikszeggende nul!”

    Inderdaad, het is een sokpop. Negeren werkt het beste, 100% succes verzekerd.

   3. Meriadoc Brandebok

    Precies.

 2. HD

  Als er een tribunaal komt dan weg graag zonder D666 magistraten, ik vraag me af of er wel rechters zijn die geen lid zijn van D666.
  En graag een tribunaal waarvan het vonnis al vaststaat.
  Afijn Sjoertje als eerste dus, ben benieuwd hoe hij zich zal verdedigen.

 3. palko

  Een grotere politieke onbenul als Sjoerd Sjoerdsma is er op deze aardkloot nauwelijks te vinden. Dit leeghoofd, anders zou je niet bij het hedendaagse DDDDDD’66666 terechtkomen, kan beter zijn pruilerige mond houden. Hopenlijk krijgt Sjoerdsma binnenkort last van een ongeneeslijke vorm van vergeetachtigheid. En vergeet hij bij het oversteken van een drukke trambaan goed op te letten. Wat een triest en troosteloos figuur is die Sjoerdsma toch.

 4. janrama

  Dit debat onbevoordeeld bekeken in tegenstelling tot Mike.
  Pepijn komt over als een zenuwachtig, gluiperige NSB eitje, die slaafs zijn sekteleider volgt. .

  1. Woordkunst

   Alsof jankdrama zo onbevoordeeld is….

  2. por favor no borres

   Voor geld verkondigt MvdG alles, niet gehinderd door enige vorm van een geweten.
   Zijn volgend kind heet gegarandeerd Thierry of Simone.
   Alles voor het geld, niets voor principes.

 5. rasecht wappie

  Tribunalen?
  Please, laten we het hopen dat het zover komt.
  En die Sjoerdsma…..ik vergelijk hem met die achterbakse jongetjes van vroeger in mijn klassen op de lagere school en daarna de 6 scholen die ik heb doorlopen waarvan ik nu van een redelijk goed pensioen kan leven, na 50 jaar gewerkt te hebben.

 6. StemPzeweg

  Stuk voor stuk zijn het walgelijke figuren bij die FvD, een dieptepunt in de Nederlandse geschiedenis

  1. MM

   Ik verafschuw uw woorden.
   Is een fan van smeerbeer Sjoerd en die vuige club?

 7. por favor no borres

  FVD’er Pepijn van Houwelingen wilde dat haatbaard Sjoerd Sjoerdsma van D66 de minister opdracht zou geven Letland aan te spreken op het walgelijke antidemocratische gedrag van het uitzetten van ongevaccineerde parlementariërs.

  Simpel vraagje: Waarom zou de peuter v. Houwedingen dat zelf niet kunnen doen?

 8. Monty

  ‘Er komen tribunalen’

  Maar wanneer komen die dan?
  Voordat Nederland in een totalitaire contr0lestaat is veranderd of erna.

  Of komt die totalitaire contr0lestaat er toch niet omdat Baudet de macht overneemt?

  1. por favor no borres

   Wat is nu mooier dan een tribunaal, welke 85% van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt.
   Kan niet wachten.

 9. dumbfarmer

  as usual.. als men niet wil of kan antwoorden.. dan maar op de man of partij aanvallen op totaal niet terzake doende onderwerpen om de zaak onder te sneeuwen en af te leiden dat men domweg geen antwoord geeft.

 10. Monty

  h..ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/freek-jansen-is-klaar-met-de-ontmanteling-van-de-krijgsmacht-defensie-is-de-treurigste-begroting-van-allemaal/

  ‘Er komen tribunalen’

  Baudet zoekt steun bij defensie. Noem het een complot.

  Gideon van Meijeren pakt Tweede Kamer aan: ‘Zogenaamde complottheorieën komen steeds weer uit’

  Baudet doet niet zomaar zo’n uitspraak.

 11. Trithing

  De Neurenberg code wordt massaal gebroken door een hele bevolking te onderwerpen aan een experiment, dus laten we vooral hopen dat er een tribunaal gaat komen

 12. Mar

  Oei, lees eens wat Baudet vindt van tribunalen:

  Februari 2021:

  De vraag die vanuit het publiek gesteld werd, was of politici voor “een soort tribunaal” berecht moeten worden voor de coronamaatregelen die ze hebben genomen.

  Baudet antwoordde daarop dat hij geen voorstander is van strafrecht met terugwerkende kracht. “Ik beschouw het Neurenberg-tribunaal ook als illegitiem”, zei de Forum-leider. “Je moet niet met terugwerkende kracht mensen berechten. Wat je gewoon moet doen, is via democratische weg dit regime wegstemmen. Dat moeten we doen, dan kunnen ze een uitkering aanvragen want het wachtgeld schaffen we wel af.”

 13. Buzz68

  Donders zijn dat bedreigingen?
  Ik vind het wel meevallen hoor.
  Als hij oprecht gelooft in zijn gelijk, dan heeft hij toch niets te vrezen van een rechtzaak/tribunaal?
  Ik zit persoonlijk nog te wachten op de dag dat Rutte in de boeien wordt geslagen in de 2e kamer en wordt afgevoerd door de Politie voor alle rottigheid die hij op zijn geweten heeft zoals de kinderopvangtoeslag affaire.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.