Thierry Baudet gaat los in heerlijke Twitterrant op Roderick Veelo en corona-Apartheid – en het is episch

Op Twitter werd Thierry Baudet uitgedaagd door RTL’er Roderick Veelo. Die gaat op punten waar dat mag soms fel in tegen het partijkartel – maar weet wel altijd precies hoe ver hij kan gaan. En dus voelde hij zich geroepen om ‘afstand’ te nemen van Baudet toen die een vergelijking maakte die Roderick en zijn kartelvrienden niet leuk vinden. Het antwoord van Baudet mocht er zijn: een epische twitterrant waarin hij het hele beleid van uitsluiten kapotmaakt.

Gisteravond verbaasde Thierry Baudet zich erover dat oud-concentratiekamp Buchenwald het discriminerende 2G-systeem hanteert bij een tentoonstelling over… het uitsluiten van mensen. Dat is, zegt hij terecht, nogal ironisch:

Totaal terecht natuurlijk, maar je weet dat kartelistas dit echt niet kunnen accepteren.  Want dan moeten ze toegeven dat ze feitelijk de politieke erfopvolgers zijn van de nazi’s en andersoortige fascisten. Dat kan natuurlijk niet.

En dus voelde Roderick Veelo zich geroepen om even helaas los te gaan. Want schande!

Nou, als er iemand zich moet schamen, dan toch de persoon die dit soort discriminatie en apartheid niet in de meest harde woorden mogelijk veroordeelt, Deugkneus.

Baudet vond de opmerking van Veelo dan ook wat merkwaardig, en reageerde rustig:

Vervolgens zeurde Roderickje dat er inderdaad goede inhoudelijke kritiek te leveren is op het discriminerende en walgelijke 2G-systeem, maar wel op de door hem goedgekeurde wijze. Het moet wel deugen wat je zegt – en vooral hoe je het zegt.

Dit soort volk is zo ontzettend vermoeiend. En maar klagen over “de toon,” waardoor het nooit over de echte inhoud gaat. Te weten: een apartheidssysteem op basis van medische gegevens.

Ook hier was Baudet niet van onder de indruk. “We zullen zien in welke afgrond van medemenselijkheid dit allemaal uitmondt,” aldus de FVD-leider. “Maar in de jaren 30 was het ook bijzonder lastig om te voorzien hoe het af zou lopen, vergeet dat niet. Wie kon exact voorspellen, toen de eerste ‘voor Joden verboden’-bordjes kwamen, dat Buchenwald, Dachau en al die andere, in ons collectief geheugen gegrifte namen het eindstation zouden worden?”

“Precies dáár om is het van belang om juist wél te blijven waarschuwen, te blijven vergelijken, te blijven zíen hoe bepaalde processen uit het verleden ook nu – helaas! – weer terugkeren. Want ga je eenmaal die glijdende schaal af van uitsluiting, discriminatie, mensen wegzetten als verspreiders van “ziektekiemen” – ja, dát leert ons de geschiedenis! – dan kom je steeds verder in dehumanisering en polarisatie terecht, en van daaruit zal het een steeds kleiner stapje zijn om mensen ook daadwerkelijk fysiek iets te gaan aandoen,” aldus Baudet.

“Kijk naar de geweldsverheerlijkende oprisping van Volt-Kamerlid Nilüfer Gündogan gisteravond. Ze bood vandaag haar welgemeende excuses aan – dat valt te prijzen – maar het zégt iets over de state of mind van steeds meer mensen in dit land. Weet je hoeveel doodsbedreigingen ik krijg, hoeveel bizarre agressie wij “ongevaccineerden” ervaren? Zie je dan niet hoe gevaarlijk dat is, Roderick? Begrijp je dan niet hoe het één tot het ánder leidt?”

Zo is het. En laat mij heel duidelijk zijn: als je dit nu nóg niet ziet, dan wíl je het niet zien – en ben je eerder deel van het probleem dan van de oplossing.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Oh, en dan als kerst op de taart had Baudet ook nog wat te zeggen over het eigenlijke doel van de lockdowns en andersoortige fascistische maatregelen:

Zo. Die mogen alle deugkneuzen in hun jeweetwelsteken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Joko

  Op basis van oneigenlijke argumenten kwamen mensen de kampen niet uit. Op basis van andere argumenten komen mensen er nu niet in. Er zit dus wel verschil in! De twitteraar Veelo grijpt zijn kans om deugpropaganda te uiten. Dat is niet intelligent. Baudet maakt een vergelijking die deels mank gaat.

  1. aerosol

   Veelo is om, hij was ooit kritisch maar…. Hij zal er wel een mooie tesla aan overhouden.

  2. Piet Paaltjens

   “Baudet maakt een vergelijking die deels mank gaat.”

   Het understatement van het jaar!

 2. Piet Paaltjens

  Veelo heeft gelijk, Baudet is alle schaamte voorbij.

  1. Woordkunst

   Wat weet jij nou van gené, schaamteloze hork

   1. Harry Haller2

    Bedoel je soms gêne, analfabeet?

   2. Krasvast

    @WK: Negeren werkt veel beter, bovendien komt hypocriete Harry er ook steeds bij.

    1. Piepertje

     Met onrendabele, die zelf nog nooit maar iets gepresteerd hebben en die anderen de maat nemen als men een stijl of schrijffout maken, moet je sowieso geen antwoord geven. Je praat ook niet met wat er onder je schoenen zit. Ze zijn hun hele leven, al kwaad op zichzelf, omdat ze zelf op elk gebied gefaald hebben.

    2. Krasvast

     BAM!

  2. Harry Haller2

   Baudet is een psychiatrische patient. Het zal me niet verwonderen als hij op een gegeven moment gedwongen wordt opgenomen omdat hij een gevaar vormt voor zichzelf en zijn omgeving.

   1. Xyz1234

    Loopt Baudet bij een psychiater of zuigt u dit uit uw duim?

    1. Harry Haller2

     Baudet is gestoord – gewoon een ouderwetse gek, zoals ze vroeger voor het muziekkorps uitliepen. De man deugt niet, is hysterisch, paranoia en arglistig. Maar geloof jij gerust dat hij een verzetsheld is, Xyz. Dat mag.

     1. leukeditter

      Harru kruip in je hok…af lelijk ding

     2. Piet Paaltjens

      Hear, hear!

   2. Peter den Bekker

    Hoe weet jij dit Harry? Oh, je bent hem tegengekomen in de kliniek.

  3. wijsneus

   Geen argunemten meer?
   zielige reactie van cancelculture, er komt nog wel een tribunaal!

  4. Xyz1234

   U bent principieel tegen Baudet dus geeft u iedere opponent van hem gelijk. U kunt op geen enkel argument tegen 2G een weerwoord bieden dat hout snijdt. Inhoudelijk komt u simpelweg tekort en dus moeten we het weer met een oppervlakkige dooddoener doen.

 3. por favor no borres

  Net getrouwd en drukker met twitter dan met zijn vrouw.
  Ik wens haar sterkte met die narcistische loser.

 4. Klaus Schwab

  Niet alleen Thierry Baudet maar ook Michael van der Galien is alle schaamte voorbij.

  1. por favor no borres

   sonny 2 dagen geleden

   Dat krijg je als het verdienmodel prevaleert boven moraal en zelfrespekt.
   Typisch linkse lafheid en hebzucht!

  2. wijsneus

   Geen argunemten meer?
   zielige reactie van cancelculture, er komt nog wel een tribunaal!

 5. Marcoweer

  Gelukkig had Baudet ook nog een kerst op de taart.

 6. wijsneus

  Geen argunemten meer?
  zielige reactie van cancelculture, er komt nog wel een tribunaal!

 7. Uwehetgeweten

  Ze willen dat je van vacinatie tot vaccinatie je vrijheid gaat leven .
  Terwijl de vacinatie je eigen immuunsysteem ondermijnt.
  De stelling van dat het vaccin een paar miljoen mensen had gered is een voorzichtige schatting., Dus een zeer plausibel getal.
  Softenon ter vergelijk was ook een experiment wel vaccin.
  Uw zou eens naar de afbeeldingen moeten kijken en met het aantal slachtoffers vergelijken
  Met de aantallen van het huidig vaccines.
  Kan dit een regelrechte ramp worden
  Daarbij als je DNA/ GEN veranderd.
  Mag je je, eigen nog wel een mens noemen naar gods wil.
  Let wel er zijn maar een 2 wegen.
  Welke je kiest.

  1. Klaus Schwab

   Sorry, maar wat is dit voor taaltje ? Koeterwaals ?
   Leer eerst maar eens normaal Nederlands alvorens te reageren.

   1. Marcoweer

    En wie bent u om iemand te weerhouden om te reageren in Koeterwaals?Trouwens ook gewoon duidelijk wat hij schrijft , misschien ligt het niet begrijpen meer bij u zelf.

   2. Trithing

    klausje praat liever, net als pietje/albert over de vorm ipv de inhoudt

   3. aerosol

    Het schijnt dat ic’s vol liggen met moslims en donkere mensen met overgewicht en tekort vitamine D. Maar ja daar wordt niet over gepraat. Wel over Urk en Staphorst.

    Maar ja het is een psyop. Het is een overname van globalisten waar we nu midden in zitten. Banken farma internationale org nemen de wereld over met misinformatie en angst. Een psyop kan je zien als 9 11 (patriot act). Aanval op eigen volk om een probleem te creeeren en vervolgens iedereen in angst te houden en dan met de oplossing te komen. Democratie is verleden tijd en overheden voeren alleen wetgeving uit van de globalisten. Daarom moet je kijken naar de wetgeving en op welke momenten die wordt ingevoerd.
    Het zijn bewuste acties om het westen te demoraliseren en de rode loper uit te rollen voor bovengenoemde partijen. De multinationals en who wef etc.
    Daarom zijn woke racisme agendas daar allemaal onderdeel van en drukt soros de schoolboeken.

    Het doel is om kinderen te prikken en 2G overal in te voeren (eerst EU en daarna de rest).

    Zie wat elon musk over mrna zegt of charles morgan over crisp enzymen etc dan snap je wel waarom ze iedereen willen prikken.

    Het is dus bewust het westen kapot maken en vrijheden en grondrechten af te nemen anders werkt het niet.

    1. Mr.blauw.sky

     Het zou Poetin in ieder geval prachtig uitkomen als uw zienswijze op werkelijkheid gebaseerd is.

     Poetin kan handenwringend aan de zijlijn blijven staan afwachten totdat het Westen zichzelf voorgoed vernietigd heeft.

    2. Trithing

     Sorry hoor de ic’s liggen niet vol, er is gewoon te weinig capaciteit, verder heb je gewoon gelijk natuurlijk..

     1. Mr.blauw.sky

      Nee hoor de IC s staan natuurlijk half leeg..

     2. Trithing

      En jawel hoor blauw sky heeft weer moeite met begrijpend lezen

     3. Mr.blauw.sky

      Maar ja hoor Busje, je zegt het zelf: ‘Sorry hoor de ic’s liggen niet vol’..

      Je moet natuurlijk wel wat meer je best doen op je nederlands in plaats van telkens terug proberen te krabbelen..

     4. Trithing

      Nee hoor blauw sky je bent echt verschrikkelijk en begrijpt de interpretatie natuurlijk helemaal niet..

     5. Mr.blauw.sky

      Maar ja hoor Busje, je moet echt wat beter je best doen met schrijven en niet steeds proberen terug terug te krabbelen…

     6. Trithing

      Zoals ik zeg jij begrijpt het niet, i rest my case

     7. Piet Paaltjens

      Thrithing liet zich vaccineren en speelt hier de rol van antivaxer.

      Ziek.

     8. Trithing

      Geen van beide kun jij hard maken, je bent een onethische asociale hond die gist naar medisch geheime gegevens van mensen..

    3. Harry Haller2

     Kletspraat.

  2. september

   Er komen gelukkig steeds meer ongevaccineerden dus Thierry Baudet behoort tot een minderheid. En die hier om een tribunaal roepen ,dat komt er toch nooit.

   1. Branzino

    @september
    Correctie: Er komen gelukkig steeds meer gevaccineerden . Het grappige is dat hier geldt: eens gevaccineerd, altijd gevaccineerd. Je kunt hoogstens de volgende prikken weigeren, maar wanneer je dan eindelijk doorgaat voor ongevaccineerde is onduidelijk. Die minderheid aan ongevaccineerden van vandaag is dus voorlopig nog geen meerderheid, hoe ook Baudet ook zijn best doet.

    1. september

     Dat klopt,Ik zij het fout,Zie Ik nu.Het moet dus zijn,dat er ook steeds Minder ongevaccineerden komen.

  3. aerosol

   sja het is gewoon een psyop om het westen te veranderen en daarna de rest vd wereld. Maar ja wel mrna spuitje. Kijk bijv wat elon musk in 2019 over mrna heeft gezegd of charles morgan over crispr enzymen. Dan snap ik farma wel waarom ze willen prikken

   1. Harry Haller2

    Kletspraat en lülkoek voor/door domme mensen zonder opleiding die alle rationalitei overboord hebben gekieperd.

    Je bent een sukkel en een aluhoedje-wappie, aerosol. Een een gevaar voor de ozonlaag 🙂

   2. Krasvast

    “Dan snap ik farma wel waarom ze willen prikken”

    Want wanneer stopt het? Na 10 liter?

    1. Trithing

     Zolang iedereen bij elke scheet in paniek raakt en omwille van vakantie, uitgaan, voetbal wedstrijden, zich laat fuckcineren zal het niet stoppen.

 8. Mar

  Baudet en anderen vergeten een detail.
  Mensen kwamen in dit kamp terecht om redenen waar zij niets aan konden veranderen. Je afkomst kan je niet veranderen. Huidskleur en handicap veranderen niet spontaan vanzelf.

  Baudet en ongevaccineerde vrienden hebben wel 2 keuzes om uitsluiting te voorkomen.
  Toch kiezen voor vaccinatie of besmet raken met corona, in het ziekenhuis belanden, genezen en een bewijs “genezen van corona” krijgen.
  Helaas is er voor mensen die geen vaccinatie kunnen nemen vanwege bewezen grote gezondheidsrisico’s geen oplossing op dit moment.

  En nu afwachten of mijn verwachtingen uitkomen.

  1. Mr.blauw.sky

   Dat de Holocaustvergelijkijng nergens op slaat kunnen we nog zo vaak proberen duidelijk te maken, de harde kern van de complotdenkers is nou eenmaalten diepste niet bereid de waanzinnig grote verschillen wézenlijk tot zich door te laten dringen.

   1. Trithing

    Ze moeten jullie beide van de straat halen, jullie zieke imbecielen vergelijken alles met de joden vervolging, doe eens normaal zeg

    1. Mr.blauw.sky

     We weten dat het Nederlands jouw tweede taal is Busje, maar nu maakte het wel erg bont….

     Kun nou echt niet een keer wat meer moeite doen om de reacties GOED te lezen voordat je begint te schelden en te dreigen?

     1. Mr.blauw.sky

      maak je

 9. Meriadoc Brandebok

  Iedereen die Baudets woorden serieus neemt is een historisch onbenul. In de jaren ’30 had Franz von Papen, één van de laatste Weimar-kanseliers, het verbod op de Sturmabteilung opgeheven. Sindsdien waren knokpartijen tussen de nazi’s en communisten aan de orde van de dag. Maar nog crucialer was dat knokploegen de Joden in elkaar sloegen en hen, die zich tegen het antisemitisme verzetten, eveneens een afranseling gaven.

  Er was geen sprake van alleen “uitsluiting”; in de laatste fase van Weimar was geweld tegen Joden aan de orde van de dag. Complotwappies willen die situatie van de Joden betrekken op de eigen positie in de Nederlandse samenleving. Dit is niet alleen historisch onbenullig, maar ook nog eens misdadig.

  1. Mr.blauw.sky

   Juist!
   Hieronder een fragment uit de MSM van vandaag, een interview met met de internist Marcel Levi.

   “”In Londen, zei u eerder, zag u ziekten die we hier al eeuwen niet meer zien.

   „Vond ik eerst fascinerend, later begon het me tegen te staan. Je denkt: Londen, wereldstad, modern, mooi, er gebeurt veel, en dat is ook zo, maar de armoede is extreem. Overal zie je tenten met mensen die op straat slapen, hele gezinnen soms. Hè? Is dit Europa? Dit kán toch niet? Die armoede spoelt aan op de spoedeisende hulp en dan zie je dus mensen met scheurbuik, met waanzinnige zweren, met tumoren die uit hun lichaam puilen, mensen die bloed hoesten. Op de eerste foto die je maakt zie je een enorme tumor in de longen. In Nederland is dat exceptioneel, daar is het normaal.”

   Hoe kan dat in een land waar de gezondheidszorg gratis is?

   „Als je op straat leeft, of illegaal bent, wacht je kennelijk tot het echt niet meer gaat. Het is een harde maatschappij, zonder sociale vangnetten. Als je je baan verliest, krijg je drie maanden salaris mee, en dat is het. Bij het visitelopen had ik afgeleerd om te zeggen: u mag morgen naar huis. Naar huis? Ik heb geen huis. In Nederland betalen we meer belasting – prima. Hier heb je wel vangnetten. En een geweldige infrastructuur. De fietspaden, de wegen: echt onvergelijkbaar met Engeland. Met elk ander land ter wereld trouwens.”

   Toch zijn we razend.

   „Gek hè. Hoe beter het gaat, hoe bozer we worden. Je moet veel kennis op het gebied van psychologie en sociologie hebben, wil je dat snappen. Ik heb ook nog nergens een goed antwoord gelezen. Mensen praten over vrijheid die hun is afgepakt terwijl ze aan het demonstreren zijn. Ze praten over de beperkingen alsof hun iets vreselijks wordt aangedaan. Is het echt zo erg? Het zit in hun hoofden en ze hitsen elkaar op.”

   Mag een overheid vaccinatie opleggen?

   „Vaccinatie is een medische handeling en een van de pijlers van de gezondheidszorg is dat je zelfbeschikkingsrecht hebt. Dus ook het recht om te weigeren. Vanuit medisch perspectief stuit het me enorm tegen de borst om mensen te dwingen.” “”

   1. Monty

    👍

 10. Piet Paaltjens

  Opmerkelijk.

  twitter.com/higgenswillem/status/1464641239081529358?s=21

  1. Harry Haller2

   Joost Niemöller wordt alleen door jou en andere linkse minkukels als een rechts- extremistische halve zool beschouwd: in essentie is hij natuurlijk een intelligente en verstandige journalist die gewoon een andere mening heeft dan jij.

   1. Piet Paaltjens

    Ik vond het opmerkelijk dat Joost Niemöller, die in FvD- en PVV-kringen zeer wordt gewaardeerd, hier een vaccinatieplicht bepleit. Zover was ik inderdaad nog niet.

    Vond een andere tweet die hij vandaag verzond wel interessant:

    “Antivaxxers zijn er van overtuigd dat je dood gaat aan het vaccin en zonder vaccin zou blijven leven. Maar dat denken ze niet echt. Anders zouden ze niet zo agressief zijn. Ze zijn doodsbang dat ze ernaast zitten. Dat verklaart hun paniekerige woede.”

    1. Trithing

     Je bent een achterlijke leugenaar.

     “Antivaxxers” denken dit helemaal niet, het gaat helemaal niet meer om de vaccinatie maar om het beperken van vrijheden, omdat gevaccineerden zich niet aan de basis regels houden waardoor de medisch discriminerende QR is geïntroduceerd.

     1. Piet Paaltjens

      Je moet je kritiek richten op Joost Niemöller, usb, die schreef dit.

      Je hoeft je als gevaccineerde overigens niet aangesproken te voelen. Jij bent wel boos maar dat komt door frustratie over je intellectuele beperkingen.

     2. Trithing

      Je bent een onethisch hondje die maar blijft gissen naar medisch geheime gegevens

    2. Harry Haller2

     Ik denk dat Niemöller dat goed geanalyseerd heeft en precies de vinger op de zere plek legt.

     Het is doodsangst die de antivax wappies tot hun woedende uitspraken brengt.

     1. Trithing

      “antivaxxers” zijn helemaal niet bang integendeel natuurlijk wat we wel zien is dat gevaccineerden in hun tenalady schijten bij het horen van weer een nieuwe variant

     2. Piet Paaltjens

      “antivaxxers” zijn helemaal niet bang”

      Als ze niet bang zijn zijn ze zeer dom. Je niet laten vaccineren is een gevaar voor je gezondheid.

     3. Trithing

      Jij bent een onethisch hondje

 11. Nikita

  Mensen mensen leer nu eindelijk eens dat je met piet, harry, frituurbakker, september, en al de aanhang van dit gespuis geen discussie aan kunt gaan. Dat willen ze ook helemaal niet. Ze willen alleen maar dat je reageert, les 1 niet op reageren is vele malen beter. DDS lacht zich helemaal vierkant hier leven ze van.

  1. Piet Paaltjens

   Blijf weg Nikita, de inhoudelijke discussie is niks voor jou.

  2. Krasvast

   @Nikita: 100%

 12. Nikita

  Hahahahahahahahha negeren negeren negeren

 13. Uwehetgeweten


  Dringen de virussen toch tot diep in de longen door en gaan ze de longcellen infiltreren, dan schiet een tweede laag in actie: de macrofagen. Dit zijn ‘pacmancellen’ die de aangetaste longcellen opruimen. Daarmee tasten ze echter ook het longweefsel aan. De pacmancellen sturen signalen naar de immuuncellen. Die haasten zich op hun beurt naar de plaats van het onheil. Ze brengen ook vocht mee, waardoor er vocht in de longen opstapelt. De immuuncellen komen in contact met het virus en gaan specifieke antistoffen maken. Na enkele weken verschijnen de antistoffen, die het virus in het beste geval uitschakelen.

  De eigenlijke schade aan de longen is het directe gevolg van deze immuunreacties. Stel dat je deze reactie zou ‘boosten’, dan kan je in theorie ook de schade verergeren”

 14. Uwehetgeweten

  One of the most vaccinated societies, Israel now has one of the highest infection rates in the world, raising questions about the vaccine’s efficacy.

  1. Krasvast

   Daarom snel een booster erachteraan.

   🙂

  2. Branzino

   @Uwehetgeweten
   Wat een nieuws zeg, maar …….. wel wat laat. Het is een bericht in de New York Times van 18 augustus 2021, wel dit jaar dus. Er staan ook wat verklaringen bij wat de oorzaak zou kunnen zijn.
   Allemaal inmiddels achterhaald dus. In Nederland en de omringende landen is de effectiviteit weliswaar afgenomen, maar tegen ziek worden niet zo heel veel.

 15. Uwehetgeweten

  Zodat je eigen immuunsysteem nog meer verminderd

  1. Krasvast

   Zo schijnt dat inderdaad te werken. Het menselijk immuunsysteem kan bij een goede gezondheid en een goed gestel prima omgaan met virusinfecties. Maar kennelijk willen de meeste mensen aan die 10 liter.

 16. Uwehetgeweten

  datzelfde interview ook aangeeft dat vaccins de verspreiding van het virus niet afremmen, en daarmee dus duidelijk maakt dat er geen enkel argument is om kinderen te vaccineren. Kijkend naar de sterftecijfers aan Covid-19, vanaf het begin van de pandemie tot nu, zijn er in de leeftijdsgroep 0 tot 24 jaar welgeteld 45 doden te betreuren. Op een totaal van 26.321 geeft dit een aandeel van 0,17 procent.

  In aantal besmettingen zullen de kinderen van de lagere school natuurlijk hoger scoren dan de rest van de bevolking: zij worden ook dagelijks het meeste blootgesteld aan corona, maar nogmaals: ze ondervinden hier zelf nauwelijks last van. Verder is ook aangetoond dat die leeftijdsgroep niet verantwoordelijk is voor de druk op de zorgsector: in week 26 (28 juni t.e.m. 4 juli) maakte de leeftijdsgroep van 6 tot 19 jaar 5,9 procent uit van alle mensen die met corona in het ziekenhuis belandde

  1. Branzino

   @Uwehetgeweten
   Het gaat in de discussie over het vaccineren van kinderen vooral niet over de gezondheid van die kinderen zelf. Het gaat wel over de rol die zij kunnen spelen bij de verspreiding van het virus onder andere bevolkingsgroepen. En dan kunnen ze heel goed de instroom in ziekenhuizen ongewenst beïnvloeden. Er is daarom alle reden om goed te bekijken wat je met kinderen zou willen en welk effect bereikt kan worden. Ik pleit niet meteen voor vaccineren, maar zou het wel willen doorrekenen.

   Je noemt voor mij voor het eerst dat getal van ruim 26.000 coronadoden. Dan valt dat sterftecijfer wat lager uit dan wanneer je uitgaat van ongeveer 18.000 doden, zoals veel vaker gebeurt. Is dat de bedoeling? Die 18.000 doden zijn de positief geteste doden van het RIVM. Die 26.000 doden zijn door landelijke medici gemelde corona-doden aan het CBS, via gemeenten. Dat laatste getal betreft dus geen doden die met zekerheid met corona geïnfecteerd waren, maar zijn diagnoses van artsen, ook van ongeteste patiënten. Het werkelijke aantal zal wel ergens tussen die twee uitersten inliggen.

 17. Piet Paaltjens

  “De beelden van wanhopige familieleden op de stoep van het ziekenhuis – en échte mensen die écht doodgaan – zullen onvermijdelijk hun werk doen. Het argument zal zijn dat niemand het recht heeft om zich niet te laten vaccineren als dit betekent dat andere, onschuldige, mensen overlijden als gevolg van dit principe.”

  ht*ps://www.hpdetijd.nl/2021-11-27/niemand-heeft-recht-om-vaccin-te-weigeren-als-anderen-doodgaan/

 18. Bes Tolen

  Dit soort belastingen is ongewenst, geeft voeding aan labiele gevoelens van onzekerheid en wel voor de tweede keer.

 19. Bes Tolen

  Sorry, mijn opmerking hoort niet bij dit artikel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.