Van Dissel geeft toe: vaccins zijn nog maar 50% ‘effectief’ tegen besmetting

Vaccins zouden ons een uitweg moeten bieden uit de coronacrisis. Nou, dat is toch niet helemaal het geval. Want zelfs Jaap van Dissel geeft nu toe dat de effectiviteit van de vaccins “tegen besmetting” gedaald is tot een magere 50%. In juni beweerde hij nog dat het 75% was. 

Jaap van Dissel van het RIVM is vandaag wat teruggekomen op eerdere positieve uitspraken die hij gedaan heeft over de effectiviteit van de coronavaccins. In juni stelde hij dat die vaccins 75% effectief waren wat betreft het voorkomen van besmettingen. Dit was in zijn ogen best een heel redelijke score, en hoegenaamd reden om het hele land semiverplicht aan de naald te laten gaan.

Maar nu komt hij daar op terug. Want, zei hij vandaag tijdens de “corona briefing” in het comité dat hierover gaat in de Tweede Kamer, van die 75% is nog maar 50% over. Dit betekent dus dat gevaccineerden het coronavirus toch wel heel veel gemakkelijker doorgeven dan gedacht – en dat de idiote QR-regeling gebaseerd op iemands vaccinatiestatus eigenlijk best wel dom is.

Tegelijkertijd riep Van Dissel dat er nog wel ander nieuws was; nieuws waarvan vaccinpushers dan heel erg blij zouden moeten worden. Ofzo. Want de vaccins beschermen volgens hem wel 75% tegen infectie, wat inhoudt dat je wel ziek wordt maar slechts met milde klachten. Wat betreft ernstige ziekte is de bescherming ‘zelfs’ 95% . Aldus Van Dissel. Tegen Tweede Kamerleden.

Gek genoeg (ahem) geven diezelfde Tweede Kamerleden aan dat ze toch wat twijfel hebben met betrekking tot de cijfers en waarop die gebaseerd zijn. Zie PVV’er Fleur Agema, bijvoorbeeld.

En zij stelt ook dat bijna de helft van de coronapatiënten in het ziekenhuis “volledig gevaccineerd” is. “Zorgelijk,” schrijft ze daarover:

En ook Pepijn van Houwelingen zet er vraagtekens bij, al was het maar omdat hij graag wil dat de data per ziekenhuis wordt gegeven – iets dat de ‘experts’ van het OMT niet willen doen. De Kamer moet verifiëren dat het allemaal wel klopt, zegt de FVD’er daarop. Maar daar hebben de OMT-lieden lak aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Albert Egberts

  De effectiviteit van de vaccins tegen besmetting is inderdaad gedaald. Dat was 75 procent in juni en is nu 50 procent. Dit betekent dat gevaccineerden dus makkelijker andere mensen kunnen besmetten. De vaccins beschermen nog wel 75 procent tegen infectie (waar je milde klachten van krijgt). Tegen ernstige ziekte (waarbij ziekenhuisopname nodig is ) beschermen de vaccins voor zo’n 95 procent.

  h*tps://nos.nl/liveblog/2404178-van-dissel-effectiviteit-vaccins-tegen-besmetting-minder-kabinet-betreurt-uitlekken-maatregelen

  1. Mistgabel

   Struisvogel

   1. Mikse

    Schildpad

    1. Woordkunst

     Kwal

  2. Piepertje

   Aldus dokter speklapje. Weet alles beter. Waarom zien we hem niet op TV?

   1. Woordkunst

    Albert heeft meer een kop voor radio en een stem voor schrift…

  3. CZ

   Van de weinige mensen die op de ic’s liggen is ruim 44% gevaccineerd, het wordt tijd dat juist die mensen buitengesloten gaan worden en alle zorg moet worden ontzegt, we moeten in de geest van albert blijven denken

  4. ElGuapo

   Fabeltjeskrant uil

 2. Nostradamus

  Gedaald? Vast altijd zo geweest! Toveren met cijfers…

  Maar fijn dat hij toegeeft dat ook ((drie)dubbel) gevaccineerden steeds vaker in het ziekenhuis en de IC terecht komen.
  Natuurlijk sowieso geen goede zaak dat mensen op de IC komen maar benoem de achtergronden van i.i.g. de ongevaccineerden en ga gericht te werk. Het clownkabinet is echter bang om voor rassies uitgemaakt te worden.

  1. september

   De derde vaccinatie kunnen de boven de 80 in December het eerst krijgen.De rest danaar,,als ze willen

   1. Mistgabel

    Nee andere struisvogel, niks te willen, als je hem straks niet neemt, vervalt je QR code.

   2. Nostradamus

    Joh, ik maar denken dat jij, Albert Mol en Mindy jullie lekker (tig keer) vol hebben laten spuiten met die spuiten van Mark 💉 en Hugo 💉.

   3. Human Beast

    Ftop kleuter, met je danaar.
    De rest is oud nieuws.
    Terug naar school dude.

   4. Gerda2

    September, misschien mogen de oudjes dan met de feestdagen in quarantaine.

    In woonzorgcentrum Klaverveld in het Belgische Zedelgem heeft zich een grote corona-uitbraak voorgedaan. 28 bewoners en zeven medewerkers zijn positief getest. Opvallend: alle bewoners hadden hun derde prik gekregen.
    “Wij hebben een vaccinatiegraad van -97- procent onder onze medewerkers en zo goed als -100- procent bij onze bewoners. We hebben ook recent een derde prik toegediend aan onze bewoners en toch worden wij nu effectief geconfronteerd met 28 besmettingen bij onze bewoners en zeven bij medewerkers verspreid over vier van onze vijf leefgroepen,” zei Kurt Ryheul, directeur van het woonzorgcentrum, tegenover de regionale zender Focus-WTV.

    focus-wtv.be/nieuws/bezoekersstop-wzc-klaverveld-zedelgem

    Een bericht voor de broodnodige nuance.

    Marcel Levi, arts en voormalig ziekenhuisdirecteur, stelt dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen niet zo enorm is dat de ziekenhuizen er van omvallen: “Er is wel waanzinnige druk en dat is omdat er een verschrikkelijk personeelstekort is. Dan kan je die paar extra coronagevallen er niet bij hebben.”
    ‘Nu minder IC-bedden dan aan begin crisis’

    Levi ziet met lede ogen dat er nu op de IC’s minder operationele bedden zijn dan aan het begin van de coronacrisis: “Dat is vreemd, want toen kwamen we al tot de ontdekking dat we er te weinig hebben in Nederland. En wat is er de afgelopen anderhalf jaar gebeurd? Niks. Er is geen plan gemaakt waarin we zeiden: wij willen als land anderhalf keer zoveel IC-bedden.”

    gids.tv/video/388804/marcel-levi-bij-jinek-nu-minder-ic-bedden-dan-aan-begin-crisis-er-is-geen-plan-gemaakt

    Een paar dagen terug reageerde Marcel Levi op dezelfde manier als in het filmpje hierboven, toen het over URK ging. Maar de stemmingmakerij was alweer op gang gekomen.
    Dit heeft natuurlijk met het hogere besmettingscijfers te maken.
    Maar tot nu toe 19 doden gedurende het hele corona gebeuren (dat ligt toch niet veel hoger dan het landelijk gemiddelde). Voor de laatste coronadode moet je terug naar medio mei 2021.
    Of zijn er mensen die andere cijfers hebben?

    coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0184/sterfte

    1. Nostradamus

     Gerda2, er zijn nu 28 besmettingen wat mij niet heel erg verbaast. Gevaccineerden én ongevaccineerden kunnen het virus doorgeven. Ergens verwacht ik eerder een verspreider bij het gevaccineerde personeel omdat zij vaak denken dat ze beschermend omdat hun dat door de kabinetsclowns verteld is. Een ongevaccineede zal met klachten eerder thuis blijven, lijkt mij.
     Hoe zwaar zijn de ziekteklachten van de besmette bewoners?

     1. Gerda2

      Nostradamus@Hoe zwaar zijn de ziekteklachten van de besmette bewoners?

      Ik heb het idee dat het op het ogenblik van verschijnen van het artikel, wel meeviel, maar zeker weten doe ik het niet.

    2. Mikse

     “De oudjes” In onze kringen hebben de ouderen status.

     1. Gerda2

      Mikse, ik heb jaren met ouderen gewerkt.
      Voor mij heeft de term “oudjes” geen enkele negatieve lading zoals in de zin waarin ik het woord gebruik. Van mij mogen ze gerust zo over mij praten als ik die leeftijd mag bereiken.

     2. Mikse

      @Gerda2, Hardliners bij ons zijn uiterst dwingend in de omgangsvormen. Maar ik begrijp u wel. De mini serie “unorthodox” op Netflix geeft een heldere weergave hoe het er aan toegaat. De moeite van het belijken waard.

     3. Gerda2

      Mikse, ik heb geen Netflix en dat zal niet snel veranderen, denk ik.
      Geen behoefte aan, al zijn velen er zeer mee in hun nopjes.
      Dus helaas kan ik de door jou aangeraden serie niet bekijken.

    3. september

     al die cijfers,ik kijk altijd naar het coronadashboard.En vandaag waren er weer ruim 9000 positief getesten. Zelfs als de helft onbetrouwbaar is dat heel veel

  2. Branzino

   @Nostradamus
   Maar weinig deelnemers hier kunnen goed omgaan met de cijfers die gegeven worden. Dat het percentage gevaccineerden in ziekenhuizen en IC toch hoger is dan gehoopt, zegt weinig over de effectiviteit van de vaccins. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, en dus ook hoe minder mensen ongevaccineerd zijn, hoe meer gevaccineerden in de ziekenhuizen en hoe hoger hun percentage t.o.v. de ongevaccineerden. Een kwestie van gewoon rechttoe-rechtaan rekenwerk. Kijk voor een heel korte maar heldere uitleg op: vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/28/hospitalisaties-vierde-golf-en-andere-golven/
   Voor nog meer inzicht, kijk op: vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/22/grafiek-ziekenhuisopnames-gevaccineerden/

   1. Nostradamus

    Prima, die effectiviteit. Echter, de effectiviteit van het vaccin heb je alleen bij de kwetsbaren. Gezonde mensen komen bijna niet in het ziekenhuis. Vorig jaar niet en nu niet. Als gezond levend mens word je even ziek. Een stevige griep. Voor ernstiger gevallen behandelbaar met medicijnen die hier niet eens toegestaan zijn.
    Alles maar ook alles is gericht op het vaccineren van iedereen. Dat is bizar en niet nodig. Dat kan maar één ding betekenen. Als dat kwartje bij jou niet wil vallen…

   2. CZ

    Nee branzebino, de echte cijfers worden niet vrij gegeven.

    1. Branzino

     @CZ
     “de echte cijfers worden niet vrij gegeven.”

     Hoe is het dan mogelijk, dat jij ze wel kent? Een geheim netwerk, misschien? Ik zou daar graag aan meedoen, want hoe meer info, hoe beter.

  3. CZ

   Het valt mij op dat nadat gisteren de achterlijke regeltjes bekend zijn gemaakt de npo vandaag ineens met het verhaal komt dat de ic’s steeds voller raken met gevaccineerden…

   Dus iedereen die ongevaccineerden de schuld geven, jullie excuses wordt op prijs gesteld

 3. leukeditter

  albert de jonge , je blijft een gigantische lomperik.. van dissel zegt 50% maar hij weet dat het maar 20% is want ze liegen allemaal….kuipers gehoord de smerige jood??? allemaal gaan ze voor de bijl , langzaam maar zeker gaan bij vele mensen de ogen open.. de jonge durft de cijfers niet eens te geven aan de kamer want die 4 van de 5 op de IC klopt geen ene zak van.. laat dan zien maar dat verrekt hij. nog geen oogjes open bij ons huisvarken kwalbert??

  1. por favor no borres

   leukeditter : kuipers gehoord de smerige jood???

   Oeps.

  2. Albert Egberts

   “kuipers gehoord de smerige jood???”

   Leukeditter ontpopt zich ook nog als een ranzige antisemiet.

   🤮

   1. Human Beast

    Aldus de ranzige kinderlõkker.

    1. Mikse

     U weet dat het mag. Er wordt niet opgecensureerd, dat werken wij dagelijks.

     1. Mikse

      werken = merken

  3. Mikse

   Weinig genuanceerd.

   1. Woordkunst

    *boze joodse geluiden*

 4. Mistgabel

  Niet te geloven wat een stelletje struisvogels heb je hier toch
  Zitten ze nog die prilkies die niet goed schijnen te werken, en per maand de werking vermindert te verdedigen.
  En nog vragen ze zich niet af wat ze met die nutteloze troep in hun lichaam moeten.

  1. por favor no borres

   Niet te geloven wat een stelletje struisvogels heb je hier toch

   Volgens uw logica bestaat de wereldwijde wetenschap voor 90% uit struisvogels, zakkenvullers, dombo`s en nietsweters.
   Maar gelukkig weet u beter, u kent de echte cijfers en effecten.
   U bent een gezegend mens.

   1. Mistgabel

    Die wetenschappers en zo, vertelde u ook dat het met die 2 prikkies opgelost was.

    Ik kon u al een tijdje geleden vertellen dat u de booster krijgt.

    1. Mistgabel

     Zal u vast vertellen dat prikkie 4 ook eraan komt.

     Noteer ook even…

  2. Mistgabel

   Spuit die gasten ook maar lekker helemaal vol.
   Spuiten, spuiten, trap ze vol met die troep.

   1. por favor no borres

    U bent een gezegend, wijs maar ongevaccineerd mens.

    1. Mistgabel

     En dat blijft ook zo.

     Ik ga u nu vast vertellen dat de gevaccineerde de overhand krijgen en in het ziekenhuis belanden.

     Noteer vast.

     1. Mistgabel

      Of dacht u dat de ongevaccineerde nu nog die 2 nutteloze troep gaan nemen?

      Koekoek.

     2. Albert Egberts

      Dit lijkt me wel informatief voor Mistgabel. Bekijk ook het filmpje:

      h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5264513/sommige-medewerkers-kregen-zelfs-dreigbrieven-thuis

     3. Branzino

      @Mistgabel
      “Ik ga u nu vast vertellen dat de gevaccineerde de overhand krijgen en in het ziekenhuis belanden.”

      Ik hoop, dat je gelijk krijgt, maar schat die kans heel hoog in. In Nederland maakt namelijk langzaam maar heel zeker het laatste deel van de weigeraars de draai naar vaccineren. En omdat de vaccins niet 100% effectief zijn, zoals altijd gezegd, zal met hetzelfde tempo het percentage patiënten in ziekenhuis en IC groeien naar 100%. Zo logisch als wat, toch? Maar de druk zal er dan wel langzaam vanaf gaan en daar gaat het tenslotte om.

     4. Branzino

      @Mistgabel
      Er ontbrak in mijn reactie een essentieel woordje:
      “En omdat de vaccins niet 100% effectief zijn, zoals altijd gezegd, zal met hetzelfde tempo het percentage gevaccineerde patiënten in ziekenhuis en IC groeien naar 100%.”

     5. Mistgabel

      Maar Branzino, wist niet dat ze met mild… in het ziekenhuis belanden bedoelden…

      Ook zo’n leugen.

     6. Heinzs

      @Misty,…Het gaat een hele klus worden om van die QR code af te komen. En die registratie bij de GGD.

     7. Heinzs

      Misschien is het een idee om een registratie kaart in te voeren met “niet gevaccineerd” en een soort van ZIP code voor de horeca e.d.

    2. Nostradamus

     Oh ja. Jij bent er natuurlijk ook één die zich vol laat spuiten met de spuiten van Mark 💉 en Hugo 💉.

     1. september

      En ik wil hier zeggen dat het onwaarschijnlijk dat er op den duur alleen maar gevaccineerden in het ziekenhuis.En ik Ben ook 2 keer gevaccineerd,de laatste keer in mei.En die derde voor mij dit jaar niet,want Ik Ben nog Lang geen 80.net zou oud als Cootje hier

     2. Nostradamus

      @september
      Dat hoeft helemaal niet zo onwaarschijnlijk te zijn. Wanneer de ongevaccineerden allemaal (een paar keer) ziek zijn geweest en hersteld dan doet dat virus niet veel meer. Wanneer daarnaast ook nog eens alle kwetsbaren gevaccineerd zijn, waarschijnlijk minimaal 2x p/j. Dan is het vrij aannemelijk dat het wel alleen gevaccineerden in het ziekenhuis liggen.
      De reden hiervoor is dat het virus nog vele jaren onder ons zal blijven.

     3. Mistgabel

      September…, als u eens uw kop uit het zand haalt…

      h*tps://www.ggdnog.nl/over-de-ggd/nieuws/boostervaccinatie-voor-60plus-begint-op-6-december

 5. Human Beast

  Tjezus , de man is 64 jaar.
  Mijn opa van 81 ziet er nog jonger uit.
  Wat een fossiel zeg met die gore baard en geel gebit met rotte tanden.
  Vieze man.

  1. Gerda2

   Jules uit het filmpje is pas 51 jaar.

   Er wordt ons medegedeeld dat Jules fit en ongevaccineerd is. Jules is wel jaren verslaafd geweest en heeft ook lang in een afkickkliniek gezeten.
   Ook meerdere malen gevangenisstraffen uitgezeten, wat mij voor de lichamelijke gezondheid niet zo best lijkt.
   Voor een gedeelte kan dat de conditie van zijn gebit verklaren.
   Dus we zullen moeten geloven dat er geen onderliggende aandoeningen meespelen. Of dat aannemelijk is mag iedereen zelf bepalen.
   Mijn vertrouwen in de MSM is wat dat betreft zo goed als 0.

   MAAR DE BOODSCHAP IS FIT EN ONGEVACCINEERD.

   We kunnen ook wel eens filmpjes plaatsen van mensen met vaccinatieschade, neurologische aandoeningen, verlammingen enz.
   Wanneer hoorde je vroeger over voetballers die op het veld onwel werden (hartproblemen) of zelfs kwamen te overlijden. Zo goed als nooit. Nu komt het regelmatig voor.
   We hebben ook al een paar maanden te maken met oversterfte in alle leeftijdsgroepen onder de 65 jaar, behalve jonge kinderen. Dit is uitzonderlijk. Hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn, maar ongetwijfeld valt er zeker een flink aantal vaccinatiedoden onder.

   1. Mistgabel

    Waar haalt u dat bericht van Jules vandaan?
    Link?

    1. Gerda2

     Bericht van Albert E. speciaal aan jou gericht.

     h*tps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5264513/sommige-medewerkers-kregen-zelfs-dreigbrieven-thuis

     1. Mistgabel

      Bedankt, maar bedoel dit:

      Jules is wel jaren verslaafd geweest en heeft ook lang in een afkickkliniek gezeten.
      Ook meerdere malen gevangenisstraffen uitgezeten, wat mij voor de lichamelijke gezondheid niet zo best lijkt.

     2. Mistgabel

      Zie nu pas dat het aan mij gericht was.
      Maar waarom die dat doet en/of ik er überhaupt wat aan kan doen…

      Zal geen dreigbrieven sturen of iemand echt kwaad willen doen.
      Geef alleen mijn mening, of je het er mee eens bent of niet.

     3. Gerda2

      Gewoon zijn naam in de zoekmachine gooien. Er was best het één en ander over hem te vinden, o.a. EO.
      Volgens de sites was hij al een tijd clean. Ik hoop dat hij er weer behoorlijk bovenop komt.

     4. Gerda2

      En wat blijkt nu, Jules heeft multiple sclerosis.
      Dat las ik op de UEFA site (april 2018).
      RTL , een grote oplichter.
      De MEDIA is het virus.

      More than 35 years on, Jules is unable to play the game as he lives with multiple sclerosis. However, this has not stopped him channelling his energy into helping prevent others falling into the same problems he endured in his youth.

      uefa.com/insideuefa/news/0244-0f8e5fcbc0ac-3ed94fb244ed-1000–a-new-start-through-football/

      FIT en ONGEVACCINEERD!!!!!

 6. Yami

  Dit soort reaguursels is waarom ik soms mensen kanker toewens, en hun kroost leukemie.

  1. Yami

   Als ironische straf op het feit dat men wilvol achterlijk zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.