Verrassing! Burger krijgt de schuld: ‘Naleving basisregels onvoldoende’, kabinet dreigt met extra coronamaatregelen

Het demissionaire kabinet, dat zelf te laat ingreep en niet voorbereid was om direct degelijke coronamaatregelen te nemen, zit nu te zeuren dat de burger de basisregels niet voldoende naleeft. Kennelijk heeft de halve lockdown, waarmee eigenlijk het meeste nog gewoon kan, niet geleid tot de snelle daling van het aantal besmettingen die alleen het kabinet verwachtte.

Het riedeltje is inmiddels bij iedereen bekend. Het demissionaire kabinet zag de stijgende coronacijfers en ontkende dat het een probleem zou zijn. ‘Ingecalculeerd‘ zei demissionair zorgminister Hugo de Jonge toen nog. Diezelfde dag was het ineens wél een probleem en toen ging men pas aan de slag met het plannen van vergaderingen over de te nemen coronamaatregelen. Adviesje hier, lobby’tje daar en het eindresultaat was het absoluut minimale, want alleen daar was draagvlak voor.

Vervolgens ging men zich beraden over écht strenge maatregelen, want natuurlijk heb je die ruim anderhalf jaar na het begin van de coronacrisis nog niet achter de hand. In de tussentijd ging men het even een paar weken aankijken. Je weet het maar nooit. Wellicht, héél misschien, zou de absoluut minimale inspanning voldoende zijn om in korte tijd het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen terug te dringen!

En warempel, het heeft geen ene moer uitgehaald. De besmettingen rijzen de pan uit, ziekenhuizen bereiden zich voor op ‘code zwart’ en nu is het volgens het kabinet ineens de schuld van de burger dat de coronamaatregelen geen effect hebben, meldt De Telegraaf. Burgers zouden de basisregels ineens niet goed genoeg naleven, want de rekenmodelletjes van het RIVM (die altijd al oh zo accuraat zijn gebleken) hadden een andere uitkomst voorspeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus komt het demissionaire kabinet nu met extra coronamaatregelen die ervoor moet gaan zorgen dat de coronacijfers alsnog omlaag gaan. En wat die ook mogen zijn, tegen de tijd dat we het effect ervan beginnen te zien is ‘code zwart’ allang bereikt. Dan zijn we wederom tientallen doden verder en heeft De Jonge weer een ‘mooi leermoment’ voor zijn ministerschap erbij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. jjvdberg

  Inderdaad. De naleving van de spelregels die de regering oplegt in de hoop dat die het tij kunnen keren, worden inderdaad niet goed nageleefd. Bijv.: In den haag onlangs koffie gedronken op het plein, binnen of buiten was geen probleem zonder QR code. Een bekend restaurant in den Haag met terras liet ons kiezen voor binnen en buiten. QR code behoefden we niet te tonen. Geen probleem. Ontzettend veel mensen lopen met mondkapje. Jawel. Maar dan erg vaak op de kin en soms onder de neus. Winkeliers staan boven verse of bereide levensmiddelen zonder masker. Kijk eens rond in het openbaar verkeer. De schuld alleen geven aan het kabinet?? Denk dan eens aan de balk en de splinter. Zoniet. Dan is er ook de mogelijkheid tot het aanschaffen van een bril. Blijf gezond.

  1. dumbfarmer

   vind je het gek??
   Met alle maatregelen en spins die ze maken telkens.. “mondkapje werkt niet”, om te verdoezelen blijkt later dat ze gewoon hebben zitten aanklunzen.. en ineens zijn ze verplicht.. en nu weer niet.. maar oh wacht, dan weer wel bij bepaalde gelegenheden..
   En.. het zou nu nog steeds zo zijn dat ongevaccineerden voor de hoge toename zorgen terwijl dus iedereen met een QR code gezellig ongetest (of zelfs getest en positief) zijn dagje uit kan doen en in de kroeg in elkaars nek zitten te hoesten… terwijl dus diezelfde ongevaccineerden eerst negatief getest zijn..
   Elke boerenpummel, inclusief mezelf, snapt echt totaal geen barst van de redenatie dat dan 2G veiliger is???
   En dan nog maar te zwijgen van de eigen miskleunen (zoals een gezellige bruiloft).
   Serieus, kijken die gasten es in een spiegel, en kunnen ze dan zelf zonder in een lachstuip te schieten zichzelf dat uitleggen???
   En zo is er dus een hele sloot aan uitspraken en maatregelen die achteraf gewoon bewezen onzin worden.. maar ook dan drukt men nog steeds dezelfde drammerij er door, want: het naratief…
   Ik vind het in ieder geval niet vreemd dat veel mensen zoiets hebben van: gast, kom eerst eens met een duidelijk kloppend verhaal, dan praten we verder. In de tussentijd (in de woorden van onze eigen Minister President): pleur op

   1. Mistgabel

    👍

   2. jjvdberg

    Al hebben we veel klachten over de regering. Dat pleit ons zelf niet vrij van het zorgen dat de samenleving, onze familie enz enz besmet, ziek en/of dood gaat.
    Of is het zo als de regering fouten maakt dan moet wij dat ook maar doen en alleen naar de ander kijken wat die fout doet. Wij maken allemaal deel uit van een samenleving. We zijn ook verantwoordelijk voor de ander en dat niet alleen overlaten aan de overheid.

    1. Astralc

     Het coronavirus is een zoönose, dus je kan het zelfs van het vogeltje in je tuin krijgen of de hond van de buren die je er zonder bij na te denken aan het aaien bent en visa versa, dat risico zou laag zijn, maar er is onvoldoende onderzoek om dat zo maar even vast te stellen of als waar weg te zetten. Ben dus eerst wel eens benieuwd, welke rol dieren spelen in verspreiding met wat gedegen onderzoek. Het kan zo maar zijn dat wij in meederheid doen wat we moeten (zeker niet allemaal) en dieren mee helpen aan de verspreiding. Het is heel simpel, eigenlijk weten we het niet, maar denken dat het mee valt op basis van bijna net niets, dat is niet erg bevredigend en m.i. reden genoeg vanuit de overheid mensen op dit ‘mogelijke’ gevaar te wijzen.

    2. dumbfarmer

     Mee eens, het pleit ons niet vrij. Maar.. als je dan eens een keer een duidelijke lijn ziet in plaats van wat gekwakkel, gedraai en gefaal, dan zou het een heel stuk makkelijker zijn je aan die lijn te houden.
     Nu draait dat bij elke persconferentie zo’n beetje 180 graden om, dus hoe wil je je dan ergens aan houden als het morgen beboet kan worden??

  2. Uwehetgeweten

   Gevaccineerde op even dagen totale vrijheid .
   Ongevaccineerde op oneven dagen totale vrijheid.
   Op een gegeven moment is iedereen besmet geweest en herstelt of gevaccineerd.
   Dus resistent voor het virus.
   Nu alleen nog Swab laten arresteren.
   En hupsakee het heeft zichzelf opgelost.
   Komt er een nieuw geval gaat de cyclus overnieuw van start.

  3. Trithing

   De regering? nee het demissionaire kabinet die tegen de grondwettelijke regels in wetten veranderd.
   Er is geen regering………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. leukeditter

  Vieze smeerlap de jonge, wist i allangggg dat 3 december de cijfers slechter zouden wezen..geef het volk maar de schuld smeerlap, ik hoop dat je verzuipt in de plee

  1. por favor no borres

   DDS-redactie: redacteuren gaan strenger handelen tegen grensoverschrijdende reacties.
   Tot zover deze editie van de fabeltjeskrant.

   1. LifeBuddy

    Hoezo, vrijheid van meningsuiting!!! Als je wilt heb ik nog wat grensoverschrijdende reacties van sLinkse ministers!!!

   2. Mistgabel

    Was uw familie vroeger ook goed in melden?
    Zo te zien valt de appel niet ver van de boom…

   3. september

    Vooral van die leukeditter die met de dag gekker wordt.En LifeBuddy heeft hier ook weer een idiote reactie

    1. Woordkunst

     Natte scheet september heeft z’n mentale hoogstandje er ook weer opzitten.
     Ga maar gauw naar bed knulletje, als je bent bijgeslapen mag je samen met ikke pikke porretje mensen erbij lappen als het stel klikkende kneusjes dat jullie zijn…

  2. Mistgabel

   👍

   1. Mistgabel

    Oh, 👍 moest onder leukeditter.

    1. Woordkunst

     Ik accepteer hem ook wel hoor ^_~

  3. Klaus Schwab

   Wanneer laat jij je vaccineren Leukeditter ? Je grote voorbeeld Thierry Baudet schijnt zich nu ook te hebben laten vaccineren. Ga jij nu ook verstandig worden, of blijf je een wereldvreemde wappie ?

   1. Piet Paaltjens

    Leukeditter is ook gevaccineerd, net zoals Nostradamus en Trithing. Ze voeren hier een show op.

    1. Trithing

     Maar dat weet pietje helemaal niet dat gist hij, en zijn gedrag is onethisch en grensoverschrijdend om te gissen naar medisch geheime gegevens

   2. september

    Thierry Baudet die zegt dat hij niet gevaccineerd is.Onder Forum van Democratie zijn de meeste ongevaccineerden. En er blijven altijd wappies.

 3. por favor no borres

  Het demissionaire kabinet, dat zelf te laat ingreep en niet voorbereid was om direct degelijke coronamaatregelen te nemen, zit nu te zeuren dat de burger de basisregels niet voldoende naleeft.

  Tuurlijk. Als het kabinet op tijd stevige maatregelen neemt, staat de complete DDS redactie euforisch te juichen dat we een bekwame regering hebben.
  Tot zover deze editie van de fabeltjeskrant.

  1. Mistgabel

   Mensen geloven Ed en Willem Bever ook niet meer.
   De geest is uit de fles.

 4. Piet Paaltjens

  Als alle Nederlanders zich consequent aan de basisregels zouden houden hadden we geen probleem.

  Mooier kan ik het niet maken.

  1. dumbfarmer

   voorbeeld doet volgen… iets anders kan ik er ook niet van maken..

  2. RvdBe

   Jou kunnen ze ook niets wijsmaken he 🤣🤣

 5. Mistgabel

  En over fascisten gesproken
  Oostenrijk wil weigering 1e vaccinatie €3600 boete, en weigering booster €1500 geven.

  Dus het 3e prikkie moet u ook maar nemen, anders €1500,- boete,

  1. Mistgabel

   Het komt allemaal van die kut EU af, dus reken er maar op.
   De QR code maatschappij zal en moet er komen.

   1. Mistgabel

    Ausweis bitte.

    1. por favor no borres

     U heeft geluk.
     Degene die u “Ausweis bitte ” hoort roepen, laten psychisch gestoorden ongemoeid.

     1. Mistgabel

      Rutte?

     2. Mistgabel

      U mag jij zeggen hoor, ben nog niet zo oud.

     3. Mistgabel

      Ouwe lemming van me.

     4. por favor no borres

      @ Mestvork.
      Tracht uw emotionele flexibiliteit iets te temperen en uw gedachtes in een posting samen te vatten. Nu komt u wel bijzonder ongecontr0leerd over.

  2. dumbfarmer

   Effe snel je poen omzetten in goud en in je sokken duwen, of op een bankrekening van een postbusbedrijfje in nederland gooien.. van een kale kip kun je niks plukken.. ook niet 1500 euro boete! 😉

   1. Mistgabel

    Je moet altijd spreiden, paar bitcoin adressen werken ook goed.

   2. Mistgabel

    Tip: ff opletten, maar koop straks Sprinters short op indices AEX, DAX, CAC40 en Dow Jones/S&P500.

    h*tps://www.ingsprinters.nl/sprinters

  3. Trithing

   Ja wat denk je, die fuckcinaties moeten toch ergens van betaald worden…

 6. Joko

  Het coronavirus muteert in een totalitaire dictatuur, dat het wankele evenwicht probeert te houden tussen mensen zo lang mogelijk in leven houden en mensen laten sterven (want er zijn er toch veel te veel). Er dreigt echter voor de bewindvoerders een hachelijke toekomst, want als er met alle vrijheidsbeperkende maatregelen geen verbetering optreedt, de ziekenhuizen vol blijven en de besmettingscijfers rampzalig blijven, is het uit met regeren. Dan is vluchten onmogelijk geworden.

  1. Cranehammer68

   Mooi verwoord Joko, helemaal mee eens

 7. tim p

  de maatregelen werken zowiezo niet, ook de vaccins niet, vraag het aan gommers

  h**ps://freewestmedia.com/2021/11/20/german-states-with-a-high-vaccination-rate-have-the-highest-excess-mortality/

  1. Mistgabel

   👍

 8. Loes

  Ik heb net de twee pinokkio,s gezien ,ze kunnen zich zo melden bij comedy central als stand-up comedians bah wat een ontwijkers ,weer geen duidelijkheid

  1. Mistgabel

   Nou, humor hebben ze niet.
   Wel veel leugens.

  2. Piepertje

   Voor ”de duidelijkheid”, moet u bij speklapje Paaltjens of onze frituurvet opruimer en gecertificeerde pathetische leugenaar borres zijn. Twee kleine luiden, die nooit iets berijkt hebben, maar hier op dit forum de ”weishijd in pacht blijken te hebben. En let op!

   1. Krasvast

    @Top: BAM!

 9. allid

  Wie domheid zaait, zal domheid oogsten.

  En het gewas waar de roverheid na Wo2 bewust voor koos, wordt nu geoogst.

  Ja, dom, naive, over het paard getilt angstig horig volk,
  kopschoppers, vandalisten, geweldadige argressive hufters van Nederland.

  Het is niet jullie schuld. Jullie zijn het instrument.

  Het is wel een beetje de fout van jullie ouders, die hebben het laten gebeuren.

  Het arrogant niet naleven van corona regels van Nederlands domste volk is nog geen argument de onaantastbaarheid van de individueele mens te schenden, deze te demoniseren en uittesluiten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.