Experts roepen om maatregelen wegens hogere coronacijfers, maar kabinet heeft stijging ‘ingecalculeerd’

Het aantal coronagevallen is afgelopen etmaal met 5.903 toegenomen. Ook lijkt de stijging door te zetten, meldt het RIVM. Experts roepen om nieuwe maatregelen, maar het demissionaire kabinet heeft de stijging van de coronacijfers ‘ingecalculeerd’ en ziet geen reden om de coronaregels aan te scherpen.

Bij het Outbreak Management Team (OMT) begint men zich zorgen te maken, vooral omdat er ook een griepepidemie aan kan komen. Het demissionaire kabinet ziet echter geen reden om nieuwe maatregelen te nemen, of de bestaande maatregelen aan te scherpen, want deze stijging van de coronacijfers is ‘verwacht en ingecalculeerd’. En met ‘ingecalculeerd’ bedoelen ze aansturen op aantal opnames in ziekenhuizen en capaciteit van de intensive cares.

Het demissionaire kabinet geeft dus eigenlijk toe dat men de situatie gewoon op zijn beloop laat. Veel ongevaccineerden die op de IC belanden, terwijl er ook nog een enorme wachtlijsten voor uitgestelde zorg zijn? Gewoon laten gaan!

En dit is absoluut geen pleidooi voor de herinvoering van allerlei draconische maatregelen. Die werken nauwelijks en hebben ook nooit fatsoenlijk gewerkt. Maar het is wel schrijnend om in het AD te moeten lezen dat het demissionaire kabinet deze stijging van de coronacijfers aan zag komen en bewust geen actie onderneemt. Mensen die hierdoor komen te overlijden zijn slechts een piek in de cijfers van de spreadsheets. Een stukje uitgeschoten ‘onzekerheidsmarge’.

Dit demissionaire kabinet had allang een noodprogramma kunnen uitrollen om de zorgcapaciteit te vergroten. Je leidt niet zomaar extra zorgpersoneel op, maar je kunt de hoeveelheid werk van het huidige zorgpersoneel wel verminderen. Zo zouden ze ziekenhuizen meer een beroep kunnen laten doen op artsen en verpleegkundigen in opleiding. Mensen die niet volledig bekwaam zijn de taken geven die zelfs zij snel en zonder risico zouden kunnen doen, bijvoorbeeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat is niet de hele oplossing, maar het kan wel flink wat schelen. En als er levens op het spel staan tijdens een crisissituatie, dan is dat prima geoorloofd. Maar ja, dan zou het demissionaire kabinet van de gangbare regeltjes en procedures af moeten wijken, en dat ‘kan‘ natuurlijk niet…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

86 reacties

 1. Nostradamus

  Nou, precies wat ik al meer dan een jaar roep.

  1. Antihedo

   De capaciteit vergroten is niet zo eenvoudig en het heeft geen enkele zin het aantal ic-bedden met een paar honderd te vergroten. Dan moet je de capaciteit minimaal met een factor 10 vergroten. Dat is niet zo eenvoudig omdat er dan heel veel personeel opgeleid moet worden. De besmettingen gaan exponentieel, dus de ic-bezetting ook. Dit is gemakkelijk roepen maar je kunt beter eerst de rekenmachine er bij pakken.

 2. LifeBuddy

  Zie de Grote VVD oplichter en leugenaar weer eens staan met zijn pinokkio neus, waar nog 15000 corona mutaties aan hangen. Deze week Weer een pinokkio leugen, dat we het 4e rijkste land van de wereld zijn, maar pinokkio had de midden oosten olie landen Niet meegerekend. HaHaHaHa, wat voor een flapdrol kan je zijn!!!

 3. CZ

  Het is oktober en oktober is de tijd dat men griep krijgt, als men zich dan laat testen met de zeer onbetrouwbare pçr test is de kans 100% dat men de griep als corona bestempeld…

  1. Albert Egberts

   bestempelt

   1. CZ

    Precies albert, maar niet ingaan op de inhoudt is natuurlijk een pijnlijke nederlaag voor je, naast het feit dat je toch wel een heel zielig leeg leventje hebt..

   2. Krasvast

    Negeren werkt beter.

   3. Xyz1234

    Oppervlakkig als u bent valt u weet eens over de letter t. Wat een niveau zeg.

    1. Xyz1234

     *weer

 4. Albert Egberts

  Het demissionaire kabinet geeft dus eigenlijk toe dat men de situatie gewoon op zijn beloop laat. Veel ongevaccineerden die op de IC belanden, terwijl er ook nog een enorme wachtlijsten voor uitgestelde zorg zijn? Gewoon laten gaan!”

  Ik begrijp dat het Kabinet het nooit goed kan doen. Of ze nu maatregelen invoeren of achterwege laten, op DDS krijgt men de wind van voren.

  1. Augustus

   Het kabinet kan zeker wel goed doen, zorgen dat er capaciteit is zodat er geen maatregelen hoeven genomen te worden. Kijk eens naar onze noorderburen. Maar ons demissionair kabinet besteed liever geld aan BOAs, nutteloze apps en zeer slechte deals zoals met mondkapjes dan aan de ziektezorg.

   1. CZ

    @Augustus BOEM

   2. Albert Egberts

    “Het kabinet kan zeker wel goed doen, zorgen dat er capaciteit is zodat er geen maatregelen hoeven genomen te worden”

    Het Kabinet doet alles wat mogelijk is om het aantal IC-verpleegkundigen (die vormen de bottleneck) te laten toenemen. Men stelt onbeperkt opleidingsplaatsen beschikbaar en men werft fanatiek en grootschalig studenten. Die melden zich echter te weinig aan en het verloop van IC-verpleegundigen is door de ellende van de coronacrisis toegenomen.
    Iedereen die roept dat we de toegenomen instroom van ongevaccineerde coronapatienten kunnen opvangen met een grotere zorgcapaciteit weet niet waarover hij praat.

    1. Nostradamus

     “Het Kabinet doet alles wat mogelijk is” om hun zakken te vullen en hun toekomst na de politiek veilig te stellen.

    2. CZ

     Daar is het ontslagen kabinet veel te laat mee…albert

    3. RvdBe

     Het kabinet heeft er alles aan gedaan om 80.000 zorgmedewerkers te ontslaan, 11 ziekenhuizen te sluiten en de ic bedden te halveren.
     Nu wordt de schuld gelegd bij 120 niet gevaccineerde ic patiënten welke de zorg overbelasten.
     Hoe lomp kun je zijn om daar in te trappen.

     1. Mistgabel

      👍

     2. Krasvast

      Zolang de leugen(s) maar worden herhaald, de meesten gaan het vanzelf geloven.

     3. CZ

      Nou npo wappie albert is zo lomp om daar in te trappen

    4. Xyz1234

     Degenen die niet weten waarover ze praten zijn de personen die enerzijds beweren dat het vaccin super effectief is met een bescherming van 95% en anderzijds beweren dat 15% ongevaccineerden voor een zelfde probleem kunnen zorgen m.b.t. zorgcapaciteit als 100% ongevaccineerden vorig jaar. Hoe dom moet je zijn om die tegenstrijdigheid niet te begrijpen.

  2. CZ

   albert riedelt zijn npo riedeltje weer af over de ongevaccineerden.

  3. Xyz1234

   Bij u doet het kabinet het altijd goed. Met of zonder maatregelen. En zelfs leugens van uw idool de Jonge slikt u voor zoete koek.

 5. Augustus

  Capaciteit laten afnemen, niet luisteren naar medisch specialisten en vervolgens kunnen deze bureaucraten weer paniek zaaien omdat het IC ‘helemaal vol ligt’ om vervolgens weer het sociale krediet systeem er verder door heen te kunnen pushen. De VVD is niet allen slinks maar ook gewoon door en door slecht, ze zoeken inspiratie uit de hoek van Xi.

 6. tim p

  ‘Experts roepen om maatregelen wegens hogere coronacijfers’ experts is newsspeak voor leugenaars

  vorig jaar october heeft gommers in een gesprek met publiek nog gezegd dat er GEEN extra ic bedden nodig waren
  mei dit jaar is de ic capaciteit zelfs VERLAAGD
  de ic capaciteit was sinds het aantreden van rutte al bijna GEHALVEERD.

  dit is een bewust gecreerde crisis met artificiele schaarste

 7. Albert Egberts

  “Het aantal coronagevallen is afgelopen etmaal met 5.903 toegenomen. Ook lijkt de stijging door te zetten, meldt het RIVM. ”

  Het Kabinet had de groots mogelijke moeite om de Coronapas er door te krijgen en zal pas tot aanvullende maatregelen kunnen besluiten als er politiek draagvlak voor ontstaat. Daarvoor moeten de cijfers nog een week verder oplopen

  Er is maar één maatregel die werkelijk effect zal opleveren en dat is het steviger onder druk zetten van de ongevaccineerden, bijvoorbeeld door ze zelf op te laten draaien voor de kosten van ziekenhuisopname, het verplichten van vaccinatie voor alle werknemers en het duurder maken van testen.
  Dit ligt nu nog gevoelig maar dat is een kwestie van tijd. De samenleving begint het geduld met de ongevaccineerden te verliezen. Nood breekt (grond)wet.

  1. Joko

   Dwaas!

   1. Albert Egberts

    Waarom?

    1. tim p

     het zijn de gevaccineerden die zich laten testen en de gevaccineerden die in het ziekenhuis komen, zij zijn ook degenen die de nieuwe varianten creeren (denk aan antibiotica die teveel wordt uitgedeeld(

     ben jij van joop?

     1. Albert Egberts

      Dit is enorm veel onzin in één zin.
      De wappietheorie dat vaccins nieuwe varianten creëren heeft geen enkele wetenschappelijke basis.
      Rond 90% van de coronapatiënten in het ziekenhuis zijn ongevaccineerd.

      Wat een gewauwel toch weer!

     2. CZ

      albert is een npo wap..

     3. Krasvast

      Het maakt hem niet uit wat je reactie is, zolang je maar op hem reageert.

  2. Tommy76

   @Albert

   “De samenleving begint het geduld met de ongevaccineerden te verliezen. Nood breekt (grond)wet.”

   Nee hoor de samenleving verliest wel het geduld met Rutte en de Jong. Dat een paar journalisten de boel op proberen te naaien zegt niets over wat er echt speelt in de samenleving.

   Tekorten in de zorg waren ook al aan de orde voor de coronacrisis: h*tps://archive.md/NWDOo
   Dat men nu deze schuld in de schoenen wil gaan schuiven van ongevaccineerden is de zoveelste propagandastunt van de Jonge en Rutte om hun eigen falen te maskeren.

   In België is 55% van de ziekenhuisopnamen gevaccineerd. Volgende citaat uit ‘demorgen.be’:

   “Tijdens de voorbije week van 12 tot 18 oktober werden er 614 nieuwe hospitalisaties door Covid-19 geregistreerd. 317 onder hen, of 55 procent, waren volledig gevaccineerden. Driekwart van de gevaccineerde patiënten was 65 jaar of ouder, de overgrote meerderheid zelfs 75 of ouder.”

   Citaat uit het artikel van de BBC:

   “ The figures also showed 99% of people who tested positive for Covid in the past week in Wales were under 60. Of these, 37% were unvaccinated.
   Nearly 13% of hospital patients with confirmed Covid were unvaccinated.”

   Men geeft in Nederland niet de cijfers door van wie er gevaccineerd is. Men weet het wel maar men geeft ze niet vanwege de AVG wetgeving (hoe krom wil je het hebben).

   In België en de VS gaan ze nu ook de boosterprik doorvoeren voor iedereen (na 6 maanden) net als in Israël, Denemarken en het UK.
   De prikjes werken na 6 maanden niet meer anders zouden ze dit niet gaan doorvoeren.

   In Israël en de VS is zelfs al sprake van een vierde injectie:

   AD: “In de VS hebben tot dusver zo’n 11 miljoen volledig gevaccineerde mensen al een extra inenting gehad. Het blijft voor sommige Amerikanen mogelijk niet bij een enkele boostershot. De krant The New York Times bericht dat wordt gekeken of mensen met een zwak immuunsysteem ook baat hebben bij een vierde dosis.”

   De eerste 2 prikjes werken na 6 maanden niet meer… Hoe lang het derde prikje blijft werken is nu nog onbekend. Echter het feit dat men nu al over shot 4 begint belooft niet veel goeds.

   Samenvattend: na 6 maanden doen de prikjes het niet meer en de ziekenhuizen liggen steeds voller met gevaccineerden.

   Maar als jij solidair wilt zijn geef dan je uitkering op. Dan kan er extra zorgpersoneel asngenomen worden. Door jouw uitkering kunnen zieken nu niet geholpen worden.

  3. CZ

   Het npo riedeltje van albert, de door albert zo geliefde coronabesmettingen zijn op basis van zeer onbetrouwbare en leugenachtige wetenschappelijke pçr testen tot stand…

  4. RvdBe

   Het is hopeloos, als je nog steeds niet het verschil weet tussen besmettingen en daadwerkelijke ziektegevallen is het zinloos om inhoudelijk te reageren.

  5. september

   Het aantal dat 2 maal gevaccineerd is op dit moment 83,5 %.afwachten hoeveel er dat gaan worden anders komen er weer nieuwe maatregelen

   1. CZ

    Vaccinaties oftewel experimentele vloeistof werken dus niet.

 8. marcel_2011

  Waarom zijn er te weinig verpleegkundigen? Dat komt omdat deze groep verplicht wordt “gevaccineerd”te zijn. Daardoor haken velen af en nemen ontslag. Daardoor onstaat er een groot tekort. “vaccinatie”is een keuze. En dat moet zo blijven. De zorg is niet overbelast maar ontregeld. Dat is dus wel iets anders. De schuld daarvan ligt niet bij de öngevaccineerden”maar bij de beleidsvoerders.

 9. Krasvast

  Het aantal gevallen is natuurlijk helemaal niet toegenomen, maar dat snappen de mensen thuis niet, hè Mark?

 10. marcel_2011

  Als Albert Egberts de ongevaccineerden meer wil laten betalen of zelfs het bezetten van een IC bed ontzeggen, dan zou ik zeggen doe hetzelfde met mensen die na wintersport met een gebroken been in het ziekenhuis komen. De keuze voor wintersport en ook een risico neem je toch zelf? Hetzelfde als je een auto ongeluk krijgt. Moet je maar niet in de auto stappen. Je kent het risico. Zie je het belachelijke Albert Egberts van je schrijven?
  Je discrimineert dus !!!

  1. Albert Egberts

   Ongevaccineerden nemen niet bewust een risico maar kiezen voor besmetting met het coronavirus terwijl een effectief en veilig vaccin beschikbaar is. Dat is gestoord gedrag.

   Deelname aan het maatschappelijk verkeer impliceert risico’s, zoals dat ook geldt voor reizen, klussen in huis en sportactiviteiten. Mensen die dat risico accepteren kiezen niet voor een ongeval.

   De vergelijking slaat dus als kut op Dirk.

   1. CZ

    Nee albert je pathologische npo leugenaar

  2. Krasvast

   @Marcel: Niet reageren werkt dan weer wel.

 11. tim p

  wat mensen zoals albert engbert bewust niet willen begrijpen is dat dit een gemanipuleerde crisis is waarbij ze zelf hebben toegegeven geen extra ic capaciteit te willen (gommers( , de nederlandse ic capaciteit is vijf maal zo laag als in duitsland..

  het zijn juist de gevaccineerden die op de ic belanden , kijk naar ijsland, gibraltar, ierland (watertown( en israel etc..

  albert is van joop en gelooft de mainstream media leugens en op basis daarvan roept hij op tot geweld jegens ongevaccineerden.

  1. Albert Egberts

   “wat mensen zoals albert engbert bewust niet willen begrijpen is dat dit een gemanipuleerde crisis is”

   Het is geen kwestie van begrijpen; het is idiote onzin.

  2. Albert Egberts

   “op basis daarvan roept hij op tot geweld jegens ongevaccineerden.”

   Ik roep niet op tot geweld maar meen dat ongevaccineerden de consequenties dienen te ervaren van hun onverantwoordelijke, stupide en asociale gedrag.

   1. CZ

    Jawel dat doet het npo wappie wel sterker nog, de agressiviteit om ongevaccineerden buiten te sluiten is zeer agressief, ongevaccineerden geen zorg geven dat is gewelddadig.

   2. Tommy76

    Na 3 maanden is de bescherming tegen besmetting verdwenen. Na 6 maanden tevens de bescherming tegen ernstig ziek worden.

    België: inmiddels 55% ziekenhuisopnames zij gevaccineerd. UK: 13% van de ziekenhuisopnames zijn NIET gevaccineerd.

    Israël heeft boosterprik verplicht.
    Denemarken, België, VS en Denemarken schrijven nu de boosterprik na 6 maanden voor.
    Israël en de VS spreken nu al over de vierde prik.

    Na 6 maanden werken de prikjes niet meer.

    Gevaccineerden die niet testen zijn aso’s. Ik lees steeds meer over en van gevaccineerde aso’s. De 1 wenst andersdenken dood (raar dat hij wel christenen durft dood te wensen maar niet de moslims!).
    De andere is positief getest maar blijft gewoon doorgaan met andere in gevaar te brengen.

    1. Albert Egberts

     “ Na 3 maanden is de bescherming tegen besmetting verdwenen.”

     Dit is eenvoudig niet waar. Tommy zal geen enkele bron kunnen opvoeren waaruit dat kan blijken.

     1. Tommy76

      h*tps://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.25.21262584v1.full

     2. CZ

      De npo wappie albert beweert dat een experimentele vloeistof langer dan 3 maanden werkzaam is, de cijfers wijzen ergens anders op dan dat npo wappie albert beweert…

     3. Albert Egberts

      “ CONCLUSIONS BNT162b2-induced protection against infection appears to wane rapidly after its peak right after the second dose, but it persists at a robust level against hospitalization and death for at least six months following the second dose.”

      🤓

     4. CZ

      Het npo wappie kijkt niet naar cijfers dat is wel duidelijk

   3. Krasvast

    @Tommy: Het maakt helemaal niet uit wat je schrijft, iedere reactie aan zijn adres is welkom.

    1. Tommy76

     @krasvast,

     Ja Egbert kan beter een baan gaan zoeken om zich nuttig te maken voor de maatschappij. Nu brengt hij (zij?) zijn dagen nutteloos door op deze website terwijl hij ook vrijwilligerswerk zou kunnen gaan doen in het ziekenhuis.

 12. DutchOutlaw

  Dit alles is bewust door ons kabinet veroorzaakt! Bij de vorige versoepeling zijn er 3 scenario’s aan het kabinet voorgelegd door het OMT . Uit deze 3 scenario’s heeft het kabinet de keuze gemaakt die met de meeste risico’s. Het RIVM begreep helemaal niks van de keuze die het kabinet nam. Nu zien we het resultaat.

  Aantal dagen geleden heeft Wilders een motie ingediend: De motie-Wilders over het structureel fors uitbreiden van IC-capaciteit en het aantal intensivisten en IC-verpleegkundigen (25295,nr.1403)

  Deze motie is verworpen! Tegenstemmers waren:D66,CDA,CU,VVD.
  De andere partijen waren allemaal voor de motie en één partij onthield zich van de stemming.

  Ik heb de afgelopen tijd heel veel serieuze artikelen gelezen over de “Great Reset” van het World Economic Forum (WEF). Het WEF daar is Rutte lid van,en nog meer grote politieke leiders en zakenlui.

  Dat het kabinet nu zo laks reageert is niet opmerkelijk,want het bewust laten oplopen van de besmettingcijfers heeft als doel om de druk op de IC-afdelingen hoog te houden.
  En dus ook om de druk op vaccineren kunstmatig hoog te houden.

  Zolang de besmettingcijfers hoog blijven,zal het kabinet blijven hameren op het vaccinatieprogramma. Hier vloeien vervolgens de QR-code en vaccinatiebewijzen uit.

  En die QR-code dat is nou net interessant voor onze overheid om die in stand te houden. Waarom? Zal ik uitleggen! Gewoon om je alvast te laten wennen! En waarom vraag je je nu af.

  Nou om dit: De QR-code zal straks gekoppeld worden aan je digitale indentiteitspas die de EU aan het voorbereiden is. De Belgen bijvoorbeeld krijgen rond 2023 een digitale portefeuille waarin o.a. je rijbewijzen en ID-kaart zijn opgeslagen zodat je je ook kunt legitimeren met je smartphone. En nu komt het….deze digitale pas zal gepresenteerd worden als “een handig hulpmiddel”. Maar let op: deze digitale indentiteitspas zal oneindig uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld je zorgverzekering,je medische gegevens,gezichtsherkenning,biometrische gegevens én je CO2-budget en dit alles is uit te lezen met de bijgevoegde QR-code. Deze digitale ID-pas is ook uit te lezen via het uit te rollen 5G-netwerk. Vandaar de druk van de regering om dit 5G-netwerk er doorheen te drukken. Met deze systemen kunnen allerlei instanties die daar belang bij hebben al jou gegevens inkijken. Ook willen ze het fysieke geld afschaffen en alles digitaal. Want je bankrekening staat ook op deze digitale ID-pas,zodat de overheid dus van elke cent kan zien waar die vandaan komt en waar het aan uitgegeven wordt.

  Maar het “Great Reset”-plan behelst nog veel meer en de Corana pandemie wordt hiervoor misbruikt als dekmantel.

  Om het verhaal kort te houden: Die QR-code is het begin van het einde van jou vrijheid…..onthoud dat goed. En nee,het is geen complot theorie maar bittere werkelijkheid.

 13. marcel_2011

  Het nemen van een experimentele prik impliceert een groot risico. Dit zgn vaccin is niet goed getest. Je ziet nu de ellende die eruit voortkomt in Gibraltar, Ierland, Engeland, Israel. De mensen die daar op de IC liggen zijn voor het merendeel dubbel gevaccineerd.
  Wacht maar af. Deze herfst en winter komt ook Nederland wel aan de beurt.

  1. Albert Egberts

   Op welke ellende doelt Marcel?

   1. CZ

    Het npo wappie pakt 1 woordje eruit om de aandacht af te leiden van de kern..

   2. Krasvast

    Iedere reactie aan zijn adres is welkom bij hem…

 14. marcel_2011

  DutchOutlaw, helemaal mee eens!

 15. marcel_2011

  Doe je huiswerk eens goed Albert Egberts

  1. Tommy76

   @Marcel,

   Albert blijft hangen in oude cijfers.

   In april 2021 is de vaccinatie op gang gekomen. Voor deze datum was 100% van de coronapatienten dus niet gevaccineerd. Dat is logisch want niemand was toen gevaccineerd.

   Albert blijft maar deze cijfers aanhalen. In Israël en de VS begint men nu al over prikje vier want daar weten ze inmiddels al lang dat de prikjes na 6 maanden niet meer werken.

   De personen die het virus verspreiden zijn ongevaccineerden. Die steken oudere en zwakke gevaccineerden aan….

   1. Tommy76

    P.s Laatste zin was cynisch bedoeld…

   2. september

    Já die Albert Met zijn oude cijfers,dat gaat nooit veranderen

   3. Albert Egberts

    “ Albert blijft maar deze cijfers aanhalen.”

    Waar doel je op? Ik haalde geen cijfers aan.

    1. CZ

     De npo wappie gaat vragen stellen, dan weten we genoeg…

    2. Krasvast

     Negeren werkt beter, probeer het maar, 100% garantie!

 16. DutchOutlaw

  @marcel_2011
  Het uiteindelijke doel van de Great Reset” is de totale staatscontrôle alá het Chinese sociaalkredietsysteem.
  Zelfs het Forum Van Democratie heeft bij het kabinet afgelopen tijd een motie ingediend met de vraag of het kabinet wil afzien van invoering van een sociaalkredietsysteem.

  Deze motie is door de kartelpartijen verworpen dus dat zegt al genoeg.
  Als men zich niet verzet tegen al deze waanzin is het gedaan met je vrijheid.

 17. Tommy76

  Hugo weigert de duizenden coronadocumenten openbaar te maken. De rechter heeft hem (de overheid) nu een dwangsom opgelegd van maximaal 15.000 Euro… Wat een lachertje dit!

  h*tps://archive.md/elod1

  Hetzelfde zien we ook in andere landen.

  Het wordt tijd voor een nieuwe wikileaks.

  1. CZ

   Ja en weet je wie dat gaat betalen?

   1. Tommy76

    Uiteraard de belastingbetaler… Maar als je gaat rekenen dan kost het vinden van 1 positieve uitslag al 1 miljoen Euro.

    Zodra je al deze bedragen ga narekenen dan gaat het duizelen voor je ogen. 100-den miljoenen wat we weggooien. Tel daar dan nog de kosten bij op van de bruinhemden, sorry, BOA’s…

    Maar geen extra IC capaciteit in 2 jaar tijd.

    Allemaal de schuld van de niet gevaccineerden… Ja ja…

    300.000 woningen te kort is dan de schuld van 50-ers die in hun grote woningen blijven wonen en uiteraard ook de schuld van de gepensioneerden die maar niet dood willen gaan.

    Die Rutte is de meest gluiperige MP die we ooit hebben gehad.

    1. CZ

     Het is een verdienmodel, dat klopt als een bus

   2. Tommy76

    Dat de formatie zo lang blijft duren heeft waarschijnlijk ook een smerige reden. Na de formatie is Hugo met de Noorderzon vertrokken.

    De coronabeerput gaat ooit een keer open en Rutte kan dan mooi de schuld afschuiven op Hugo die dan niet meer werkzaam is in de politiek.

    Hoekstra is ziende blind. Hij begrijpt niet dat het CDA straks compleet weggevaagd gaat worden. Bij het CDA hadden ze er slim aan gedaan om Mona naar voren te schuiven want dan hadden ze over een paar jaar nog een achterban gehad.

 18. sonny

  Zou de overheid gezorgd hebben voor meer IC bedden, ik denk toch van wel, immers ze hebben genoeg tijd hiertoe gehad!
  Alhoewel ze als tegenargument stellen dat er te weinig personeel is!
  Bullshit, ze willen zorgpersoneel niet genoeg betalen, dus nieuw personeel haakt af en de harde kern resigneert!
  Men heeft teveel poen nodig voor opvang nep- vluchters, huisvesting en uitkeringen hieromtrent!

  1. por favor no borres

   Zou de overheid gezorgd hebben voor meer IC bedden, ik denk toch van wel, immers ze hebben genoeg tijd hiertoe gehad!

   Bedden zijn er genoeg.
   Alleen zijn er geen verpleegkundigen, de welbekende handjes aan het bed.
   Gelukkig/helaas kan de overheid mensen niet dwingen om een studie van 6 jaar te volgen om dit probleem op te lossen.

   1. Harry Haller2

    “Tijdens de opleiding tot IC-verpleegkundige leer je geheel zelfstandig zorg te verlenen aan patiënten in instabiele en/of levensbedreigende situaties. De opleiding duurt 18 maanden en start twee keer per jaar: in oktober en april. De registratie in het aandachtsgebied wordt uitgevoerd door de verschillende wetenschappelijke verenigingen.”

    Zoals gewoonlijk lült kokkie weer een eind uit zijn nek.

    1. por favor no borres

     De opleiding duurt 18 maanden en start twee keer per jaar:

     Zoals gebruikelijk werkt Herr Harry Haller met halve waarheden.
     De opleiding tot IC verpleegkundige volgt op de opleiding tot verpleegkundige,(4jaar), gebleken geschiktheid in de praktijk en beheersing van de aangeboden lesstof.
     In de praktijk dus minimaal 6 jaar van niets tot IC verpleegkundige, waarbij van de starters slechts 8% de status van IC verpleegkundige kan halen.

     1. Harry Haller2

      Ja sukkel, natuurlijk is het een vervolgopleiding/specialisatie op basis van de verpleegkundigenopleiding. Niemand verwacht dat ze het kassameisje van de Jumbo in anderhalf jaar opleidingen tot intensivist.

      Jij suggereerde dat de opleiding tot IC-verpleegkundige 6 jaar duurt. Dat is een bewuste en platte leugen. Die duurt slechts anderhalf jaar, zwamneus.

 19. por favor no borres

  WENEN (ANP/DPA) – De Oostenrijkse regering overweegt specifieke vrijheidsbeperkingen voor ongevaccineerden als de besmettingscijfers en de ziekenhuisbezetting door Covid-19-patiënten verder oplopen.

  “We staan aan de vooravond van een pandemie onder mensen die niet tegen het virus beschermd zijn”, zei kanselier Alexander Schallenberg vrijdagavond na een crisisberaad van zijn regering.

  1. Albert Egberts

   De rechtse regering in Oostenrijk wordt op DDS altijd geprezen om zijn daadkracht.

 20. Krasvast

  Als het om de volksgezondheid te doen zou zijn geweest dan gil je niet om maatregelen maar om extra ziekenhuispersoneel. O wacht… daar wordt al ruim tien jaar op bezuinigd zodat je de schuld kunt neerleggen bij de mensen die eerst nadenken voor dat zij zich (zouden) laten prikken.

  1. CZ

   Tja beter en duidelijker kan je het gewoonweg niet zeggen…

  2. por favor no borres

   Waren er meer (buitenlandse)verpleegkundigen, hogere gezondheidszorgkosten, hogere premies, dan was de ongevaccineerde minderheid geen probleem voor anderen?

   1. CZ

    Nee poertje, dat is natuurlijk waar ze naar toe willen maar eerst even de Nederlanders voorrang geven op de arbeidsmarkt, oh nee dat is natuurlijk niet politiek correct…

    1. por favor no borres

     Wilt u beweren dat Nederlandse verpleegkundigen werkloos thuis zitten terwijl de regering buitenlandse verpleegkundigen hier naartoe wil halen?

 21. Albert Egberts

  Leerzaam artikel voor wappies:

  ht*ps://www.nu.nl/coronavirus/6163724/zorgen-op-ic-om-oplopende-coronacijfers-het-houdt-een-keer-op.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.