Ziekenhuizen gaan coronapatiënten weer verspreiden over zorgregio’s wegens toegenomen druk op zorg

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is in één week toegenomen met 24 procent (van 335 naar 415), dus moeten ze weer worden verspreid over de zorgregio’s. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) begint morgen weer met dit proces.

Op de IC steeg het aantal opnames ook: 98 tegen 66 een week eerder. Het LCPS verwacht niet dat de cijfers voorlopig zullen dalen.

Nederland staat er echt belachelijk beroerd voor. Lange termijn planning of überhaupt vooruitdenken zit er niet in als het gaat om de coronacrisis. Het LCPS was vorige week namelijk nog gestopt met het spreiden van coronapatiënten, maar gaat dat nu dus alweer hervatten.

Nog steeds heeft dit demissionaire kabinet (missionair op corona!) geen extra bed of extra zorgpersoneel geregeld. Gewoon op de oude voet door blijven gaan en ineffectieve maatregelen blijven nemen. Alles om maar niets aan de zorgcapaciteit te hoeven doen. En inmiddels hebben ze zich zó diep in de nesten gewerkt, dat we allemaal kunnen zien dat dit enorm faalbeleid is.

Demissionair minister Grapperhaus zorgt liever voor meer handhaving om te controleren op de coronapas. Demissionair minister De Jonge heeft miljarden euro’s over de balk gesmeten om sneltesten, mondmaskers en een CoronaCheck-app te regelen. Als ook maar een fractie van dat geld naar het uitbreiden van de zorgcapaciteit van ziekenhuizen voor coronapatiënten was gegaan, dan waren al die geldverslindende maatregelen waarschijnlijk niet eens nodig geweest.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar nee, in plaats daarvan wordt de schuld bij ongevaccineerden gelegd, want die blijven het coronavirus maar overleven en ‘houden die (kleine hoeveelheid) bedden bezet’, zoals De Jonge stelde. En de NOS werkt daar doodleuk aan mee door weer te wijzen naar ziekenhuizen in de Biblebelt. Het RIVM gaf aan dat toch 25 procent van de coronapatiënten in het ziekenhuis wél gevaccineerd is. Mocht dat virus de komende weken echt weer opleven, dan is het een kwestie van tijd voordat de ziekenhuizen vol liggen met gevaccineerde coronapatiënten. Het wordt nog even zoeken voor het kabinet wie ze dán de schuld kunnen gaan geven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. por favor no borres

  DDS modus aan.

  Onzin, Corona bestaat niet voor blanke hetero mannen, is een verzinsel van de Big Pharma.
  IC`s zijn helemaal leeg.
  Wij van rechts weten het altijd beter.
  Corona is een links complot, gefinancierd door Soros, Gates en Schwab.

  1. Mistgabel

   Veel meer volledig gevaccineerden dan gedacht belanden toch als covidpatiënten in het ziekenhuis. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

   1. por favor no borres

    Zolang die 80% gevaccineerden geen 80% van de ziekenhuis opnames vertegenwoordigen, blijf ik overtuigd van het nut van vaccineren.

    1. Mistgabel

     Ben je er nou nog niet achter dat ze waardeloos zijn?
     Tjeesus…, duurt dat lang, hardleers…

     1. Antihedo

      Slechts 25% van de coronagevallen in het ziekenhuis zijn gevaccineerd. gevaccineerden. Het overgrote deel gevaccineerden (85%) levert een klein aandeel aan coronagevallen (25) in de ziekenhuizen. Ik heb geen idee hoe je dit in het voordeel van de niet-gevaccineerden uit wilt leggen. Blijkbaar is de rekenmachine van onze Wout kapot want een beetje journalist had dit uit moeten rekenen.

     2. CZ

      Echt niet, het gevaar zijn de gevaccineerden die denken dat ze beschermd zijn en het virus niet kunnen verspreiden, hoe simpel kun je zijn…

     3. Antihedo

      Je moet wel een flinke plaat voor de kop hebben om het feit dat ongevaccineerden meer dan 15 keer meer kans heeft om met corona in het ziekenhuis te belanden te bagatelliseren. Misschien toch een keer de rekenmachine er bij pakken.

   2. Angelique1

    Er is sprake van overgevaccineerden. Griepprik, Meningokokken, Bakkersziekte. Je raakt erdoor aan de (zuurstof)fles. Of zit ik mis?

    1. Albert Egberts

     Lijkt me wel.

    2. CZ

     Men weet niet hoeveel vaccinatieschade dit tot gevolg heeft

  2. hans-e-pans

   Laten we ervan uitgaan dat de spreiding ook werkelijk nodig is en dat het ook gebeurd.

   Dan is een van de redenen dat er gespreid moet worden, dat ze IC-bedden afgeschaald hebben naar ongeveer 1100 en nog een paar, nu zijn er minder IC-bedden dan dat er waren voordat men ook maar had gehoord van Corona/Covid-19/Sars-Cov-19.

   Als je als Roverheid weet of denkt te weten dat er nog golven, of golfjes, achteraan zullen komen dan zorg je toch dat er weer genoeg IC-bedden aanwezig zijn.

   Maar het is als zoveel dingen in Nederland, het draait om GELD, ORDINAIR GELD.

 2. Albert Egberts

  De snel toenemende besmettingen vinden vooral plaats in regio war de vaccinatiegraad lag is, zoals in de Biblebeltgemeenten.

  We mogen van Wout de ongevaccineerden niet de schuld geven van de oplopende besmettingen maar het is toch lastig te ontkennen dat de oorzaak van deze problematiek ligt bij ongevaccineerden?

  1. Borreby Duytsch

   Ja, want gevaccineerden kúnnen immers geen corona doorgeven aan andere gevaccineerden.

   1. J. Punt

    Dat wordt met veel onzinnige blabla verkondigd. Dankzij het slappe onderwijs snappen de meesten niet wat er bedoeld wordt. Als er meer en beter les wordt gegeven in exacte vakken, wis, natuur, scheikunde en mechanica, ziet men de fouten en gaten die in deze verhaaltjes zijn geslopen, ondanks de nietszeggende praatjes elke dag op tv van onze ‘experts” waar de logica nooit echt prio 1 is . Dus het is in mijn ogen allemaal B*llsh!t

  2. Ben van Zwol

   Negeren werkt beter, leuk om te zien dat hij uiteindelijk gaat smeken om aandacht en reacties.

  3. leukeditter

   Je IQ zakt naar min waarden..ook knap!!

   Former world No. 25 Jeremy Chardy says he has a “series of problems” after taking the COVID-19 vaccine and his 2021 season is over. This summer, 34-year-old Chardy decided to get vaccinated and it didn’t work out well for him.

   Chardy, now ranked at No. 73 in the world, claims he is unable to train and play. “Since I got my vaccine [between the Olympics and the US Open], I have a problem, I have a series of problems. As a result, I can’t train, I can’t play.

   […] I prefer to take more time to heal myself and be sure that, in the future, I won’t have any problems,” Chardy told L’Equipe.

   Chardy regrets taking the vaccine
   “At the moment, my season is stopped and I don’t know when I’ll start again

  4. CZ

   Het is het griepseizoen en albert laat zich van alles wijsmaken, maar voorop staat dat gevaccineerden de verspreiders zijn…

   1. Ben van Zwol

    Juist! Bovendien is en wordt hun immuunsysteem verzwakt door het gerommel op celniveau.

    1. Albert Egberts

     Dit is een bekende wappie-theorie, Ben, maar helaas slaat het nergens op.

     1. CZ

      Gelukkig krijgen de wappies altijd gelijk…

    2. DubbelZout

     Voor wappies is “gerommel op celniveau” zoals u dat noemt een win-win situatie
     Ik bedoel, slechter kan het toch niet worden

 3. Tommy76

  De bescherming tegen ziekenhuisopnames is bij 70+ inmiddels gedaald tot zo’n 40%.

  Net na de vaccinaties kwamen er steeds minder 70 plussers in het ziekenhuis. Nu zien we weer steeds meer 70 plussers in het ziekenhuis terecht komen.

  We naderen dus het omdlagpunt dat de vaccinaties zijn uitgewerkt en dat de ziekenhuizen vol gaan stromen met gevaccineerden die zich onaantastbaar voelen vanwege hun coronapas.
  Juist op dit moment gooit Hugo de boel open voor de gevaccineerden (Dansen met Janssen 2.0). En dan ook nog in de herfst zodat de klap nog groter wordt.

  h*tps://www.ed.nl/gezond/ziekenhuizen-schrikken-van-stijging-coronapatienten-het-is-echt-nog-niet-voorbij~a8052fe7

  Dit artikel stond ook in het AD.

  Citaat:

  “Gevaccineerd
  In Maastricht voelen ze dezelfde spanning. Zeker omdat het ziekenhuis deze week opeens weer veel opnames ziet. De afdeling waar chirurgische patiënten zijn opgenomen, is nu weer voor de helft ingericht als corona-afdeling. Tien mensen, bijna allemaal boven de 80 jaar, zijn hier opgenomen. Of ze zijn gevaccineerd? Twee vrouwen knikken ‘ja’. Van de tien coronapatiënten op de afdeling, hebben ten minste negen een vaccin gehad.“

  We hadden even geen opnames van gevaccineerde ouderen maar nu komt het op gang omdat hun prikjes uit zijn gewerkt. De rest van de bevolking volgt spoedig – mede dankzij de coronapas!

  1. Albert Egberts

   “De bescherming tegen ziekenhuisopnames is bij 70+ inmiddels gedaald tot zo’n 40%.”

   Voor zo’n stellige bewering heeft Tommy vast wel een gedegen bron.

   1. Tommy76

    Inderdaad en jij intussen ook…

    1. CZ

     BOEM

  2. por favor no borres

   Twee vrouwen knikken ‘ja’.

   2 vrouwen, geen verpleegkundigen, zeggen niets, schrijven niets, maar knikken.
   Valt het kwartje al?

   1. Tommy76

    Haha! Dit meen je niet?

    Maar goed, ik begrijp dat je het niet kunt volgen 🙂

    Lees je verder in het artikel:

    “Gevaccineerd en toch in het ziekenhuis, hoe kan dat? Internist-infectioloog Astrid Oude Lashof is niet zo verrast: ,,Ouderen reageren minder goed op het vaccin. En de afweer die ze opbouwen door vaccinatie verdwijnt sneller dan bij jonge mensen.’’

    Het verdwijnt SNELLER dan bij jonge mensen.

    Valt het kwartje al?

    In de winter werken de prikjes ook niet meer voor de jongeren.

    Voel je hem aankomen?

    In Israël hebben ze het nu al over een vierde injectie in het voorjaar.

    1. Mikwa

     Geklets over Israel. Ik weet het.

     1. Mikse

      Er zit iets niet goed in jouw geheugen. Salman Zaraka, heeft het uitgelegd, een 4e prik is nodig tegen nieuwe varianten.

     2. CZ

      “een 4e prik is nodig tegen nieuwe varianten.”

      Nee die is puur nodig voor de QR om overal binnen te komen en het medisch discrimineren in stand te houden, overigens wist je dat de “nieuwe varianten” vaccinatieschade is!

 4. september

  De toenemende besmettingen Vinden vooral daar plaats,iedereen moet daar ver van wegblijven

 5. Mistgabel

  If you’re double jabbed start to worry.

 6. Tommy76

  Begin september lagen er 224 coronapatienten op de IC. Nu 158.

  Begin september lagen er 466 coronapatienten in het ziekenhuis (buiten de IC om). Nu 580.

  Dagelijks worden er zo’n 8.500 mensen in de ziekenhuizen opgenomen.

  Jammer genoeg besmetten de gevaccineerden elkaar (o.a) en dus ook de ouderen waarvan het vaccin uit aan het werken is.

  In de winter zullen de overige vaccins uit zijn gewerkt dus dan weten we het wel.

  1. september

   Het aantal coronapatienten neemt dus nog steeds toe.En als de vaccins uitgewerkt zijn,komen er wel nieuwe.

   1. Tommy76

    @september,

    Inderdaad! In Israël is de derde prik verplicht voor iedereen die meer dan 6 maanden geleden zijn tweede prik heeft gehad.

    Boek een reis naar Israël en je krijgt hier ook mee te maken.

    Het is nu afwachten hoe lang deze derde prik het blijft doen.
    Israël loopt maanden voor op ons dus het is zeer interessant om Israël in de gaten te houden.

    Momenteel is er al sprake van een vierde prik in het voorjaar in Israël maar dat is dus nog even afwachten.

    Die prikjes zijn absoluut niet zonder risico op korte termijn (zie lareb.nl) en we hebben nog geen flauw idee wat het gaat doen op langere termijn.

    Zelfs de Jonge heeft toegegeven dat meerdere vaccinaties niet wijs en niet slim is.

    Wat wel wijs is is om de verspreiding aan te pakken d.m.v. ventilatie en CO2 metingen (verplicht in België) en dan in de zomer de boel open te gooien waarbij we de ouderen en zwakken tijdelijk beschermen.

    Een beetje zoals Zweden heeft gedaan.

 7. Pffff

  Zaai genoeg paniek zo dat mensen niet meer voor hun zelf kunnen denken! Kijk naar grotere plaatje het begin is er met je supermarkt barcode voor ieder mens! Eerst of je gevaccineerd bent en nu ook al met je levens geschiedenis valt af te lezen. En in u.k op scholen al met gezichts herkenning onder het mom vroude veilig. In nl voelen festival etc er al wat voor. Reken maar uit want, wat in China al is krijgen wij nu

 8. Mistgabel

  Een keer een leuk bericht.

  h*tps://www.welt.de/politik/ausland/plus234505764/Frexit-Sehnsucht-Frankreichs-EU-Skepsis-nimmt-enorm-zu-selbst-in-der-Regierung.html

 9. RvdBe

  415 patiënten en ze schieten zgn in de stress, allemaal onzin om je aan die spuit te krijgen.
  De serologische test willen ze ook niet aan omdat ze bang zijn dat ongevaccineerden welke corona gehad hebben beter beschermd zijn dan degene met de kunstmatige immuniteit.
  De spuit moet er in om het ego van Hugo te strelen: barst maar!

 10. J. Punt

  Bezuinigingen, sluiting, personeel wegtreiteren naar andere jobs toe met lange roosters en slechte vergoedingen. Veel afdelingen in reguliere huizen zijn gesloten en dmv systeemwandjes omgetoverd tot opslag of zelfs fietsenstalling. Botweg ontkennen dat vers opgeleid medisch personeel nergens voor nodig is maar wel broodnodig 5000 nep agentjes de straat opgooien. De dominee op zondag is indrukwekkender.

 11. por favor no borres

  Ongevaccineerden kunnen op steeds minder sympathie rekenen van verpleegkundigen, vooral van IC-verpleegkundigen.
  Hoe zou dat toch komen?

  1. RvdBe

   Dit soort beweringen zijn onderdeel van het angst en schuldgevoel aanpraten om de Hugospuit te laten zetten, dat wil niet zeggen dat ze hier en daar geen ic verpleegkundige kunnen vinden om zoiets naar buiten te brengen.
   Heb je je griepprik al gehaald?

   1. por favor no borres

    De griepprik krijg ik begin november.
    Hoeveel verpleegkundigen en IC-verpleegkundigen heeft u de laatste week gesproken ?

    1. CZ

     Er zijn mensen die nooit een griepprik halen en gewoon gezond zijn, ic personeel dient, ongeacht wie het is, gewoon haar werk te doen, daar worden ze voor betaald.
     Het zijn altijd de vaccinazidrammers die menen te moeten vertellen hoe ic personeel zich voelt, dat zij menen te moeten aangeven dat er onderscheid moet worden gemaakt…

     1. por favor no borres

      Er zijn mensen die nooit een griepprik halen en gewoon gezond zijn

      Er zijn rokers welke geen longkanker krijgen.
      Maakt dat roken minder schadelijk?

    2. J. Punt

     Doen we ook niet aan…. flauwekul een griepprik voor een fitte vent. zieligerds genoeg die hem in plaats van mij mogen hebben.

    3. RvdBe

     Ik ben niet gevaccineerd dus ik kom niet zoveel ic verpleegkundigen tegen, neem aan dat u ze de afgelopen weken allemaal heeft gesproken ivm de gevolgen van het om zeep brengen van u immuunsysteem?

 12. J.C.

  Goochelen met cijfers en getallen is ook een kunst. En het dan ook nog in hapklare brokken kunnen brengen is verwonderlijk, magisch bijna. Het moet wel een grote tovenaar zijn, die dat aan de welgestelde boodschappers geleerd heeft.

  1. Albert Egberts

   Wie goochelt er met getallen?

   1. J.C.

    @Albert Egberts

    “Wie goochelt er met getallen?”

    Dat is nou net de grote vraag. Het is maar net wie of wat je hoort en of ziet, en naar wie je wilt luisteren of kijken.

    De gecreëerde onzekerheid en of schijnveiligheid is een constante. Dit leidt natuurlijk tot de vraag: wat is de werkelijke kwetsbaarheid……..?

    1. Albert Egberts

     Bij twijfel over de getallen adviseer ik je je te richten op de informatie wetenschappelijke instituten (zoals het RIVM) en de serieuze media.

 13. Bob Fleumer

  Ivermectine moet worden vrijgegeven dan is de druk op de zorg in no time verdwenen!

  1. Albert Egberts

   Dit slaat weer nergens op.

   h*tps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/03/22/ema-raadt-gebruik-ivermectine-bij-covid-19-af-buiten-klinisch-studies

   1. CZ

    Maar wat is het probleem als het helpt albert? want dat is inmiddels wel bewezen…

    1. Albert Egberts

     Nee dus.

     1. CZ

      Het helpt natuurlijk wel, wat zou de echte reden zijn om dit middel tegen te houden?

     2. Albert Egberts

      Omdat het niet werkt en wel ongewenste neveneffecten heeft.

     3. CZ

      Het werkt natuurlijk wel, de echte reden waarom dit middel niet op de markt komt is vanwege het feit dat er dan geen geld door de gevestigde orde wordt verdiend.
      Daarnaast is het natuurlijk nog veel vreemder dat een product dat wel werkt in no-time als onbetrouwbaar wordt weggezet en dat men mensen volspuit met een experimentele vloeistof, waarvan iedereen inmiddels weet dat deze experimentele vloeistof kan leiden tot ernstige bijwerkingen met dood tot gevolg…

     4. Albert Egberts

      “Het werkt natuurlijk wel, de echte reden waarom dit middel niet op de markt komt is vanwege het feit dat er dan geen geld door de gevestigde orde wordt verdiend”

      Kijk, zo ziet een complottheorie er uit. Je roept maar wat zonder onderbouwing en alle wetenschappers die het hebben onderzocht zijn gewoon oplichters c.q. lakeien van de farmaceutische industrie.

      Zucht!

    2. Albert Egberts

     h*tps://www.foodagribusiness.nl/msd-ivermectine-niet-geschikt-tegen-coronavirus/?gclid=CjwKCAjw_L6LBhBbEiwA4c46ullK-GdQTqM4-7CB5lsKaV-UiM3x6O10vl6xxtC913vcGuzxIJQhdBoCPRoQAvD_BwE

  2. Albert Egberts

   ht*ps://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/cochrane-werkzaamheid-ivermectine-tegen-covid-19-hoogst-onzeker-.htm

 14. Augustus

  Geen toegenomen druk, elk griepseizoen is het heel erg druk. De capaciteit is wel stelselmatig verminderd, zelfs tijdens 2020-2021 hebben ze de capaciteit weten te verkleinen.

  1. Albert Egberts

   Lees eens een krant, Augustus, dit onnozele gebabbel is ergerlijk en beledigend voor al die mensen in de zorg die zich nu door toedoen van de ongevaccineerden kapot zitten te werken.

   1. RvdBe

    Lees eens een krant……
    Hij meent het!

    1. Albert Egberts

     Bijvoorbeeld deze: ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/18/ziekenhuizen-dreigen-weer-vast-te-lopen-door-toename-covid-19-a4062267

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.