Filmpje! Sjuul Paradijs woest om ‘tribunaal’-uitspraak en wil strafrechtelijke vervolging FVD: ‘Smeerlapperij!’

“Het staat vast dat wat er nu gebeurd smeerlapperij is van de hoogste plank. Het is belletje trekken, de boel in de fik steken en daar zit een strategie achter. Dan zeg ik: duvel op.” Dat zei voormalig Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs gisteren bij Op1 over uitspraken van FVD’er Pepijn van Houwelingen over de komst van een coronatribunaal. Want Sjuul kan zich heel boos maken als zijn politieke vrienden onder vuur liggen. Zij mogen alles roepen. Maar oh wee als FVD en PVV iets terugzeggen. Dan moeten ze terug hun mand in. Sterker nog, Paradijs wil dat FVD’ers nauwlettend in de gaten gehouden worden en dat als ze dingen zeggen op sociale media die hij niet vindt kunnen, dat het OM dan ingrijpt en ze vervolgd. Ah. Als een soort van… tribunaal dus, Sjuul?

“We hebben een Grondwet hier van 200, 250 jaar – ik weet het niet precies. En we hebben een parlement, ongeveer het hoogste orgaan wat we hebben. Laten we ons dat afpakken door dit soort lui? Dan zeg ik: duvel op!”

Nou, die “lui” waar je het over heeft zijn door honderdduizenden mensen – zo’n twee miljoen zelfs als we de stemmen van FVD en PVV combineren! – in het parlement gekozen, Sjuul. Anders dan jij zijn het volksvertegenwoordigers die daar zitten om niet alleen zichzelf, maar hun kiezers te vertegenwoordigen. Heb eens wat respect voor ze, mediakarteltuig dat je bent.

Paradijs wil een tribunaal voor FVD’ers en PVV’ers

Vervolgens zei Paradijs dat de manier waarop “de Tweede Kamer” momenteel omgaat met FVD (en dus ook met PVV) in zijn ogen contraproductief is. Daarbij vergeet hij even dat die twee partijen ook deel uitmaken van de Kamer. Maar nee. Wat het mediakartel en het partijkartel betreft zijn FVD en PVV buitenstaanders. Zíj́ zijn niet “de Tweede Kamer.” Dat zijn alleen de andere partijen die braaf doen wat hen verteld wordt en die het op alle belangrijke punten met elkaar eens zijn.

“Laat ze maar kletsen,” ging Sjuultje verder. “En de andere kant is, we hebben een openbaar ministerie: Kamerleden staan niet boven de wet. Misschien niet in de Tweede Kamer, maar wel daarbuiten. En alles wat ze er buiten doen – kijk wat er gepubliceerd wordt op Facebook en op Twitter. Dat moet getoetst worden aan het wetboek van Strafrecht als het gaat over haatzaaien of als het gaat over wat die vereniging precies uitspookt.”

Met andere woorden: Paradijs wil dat een rechter iets doet aan FVD. De andere gasten waren het daar helemaal mee eens. De presentatoren óók. Maar natuurlijk komt dit op precies hetzelfde neer als wat Van Houwelingen zei over het kabinet en het coronabeleid. Een tribunaal is een onafhankelijke rechter die kijkt naar het gedrag van de machtigen en die handel en wandel toetst aan de mensenrechten.

Hypocrisie in actie

Dít is de dubbele maatstaf van het mediakartel en het partijkartel: zij mogen steeds weer roepen dat FVD’ers en PVV’ers vervolgd moeten worden. Maar als FVD’ers en PVV’ers dan een keertje het kartel een koekje van eigen deeg geven is het land te klein. “Pak ze aan!” “Houd ze in de gaten!” “Vervolg ze als ze iets zeggen dat wij niet kies vinden!” FVD’ers en PVV’ers moeten dat maar accepteren. Maar als ze dan zeggen dat ze vinden dat het Regime Rutte III misdaden tegen de menselijkheid begaat en daarvoor op juridische wijze ter verantwoording geroepen moet worden, dan is het land te klein en is het vreselijk fascistisch allemaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De hypocrisie van mensen als Sjuul Paradijs – die al jaren deel uitmaken van Het Kartel – is werkelijk stuitend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. tata

  Sjuul van het mediakartelparadijs..

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, de sLinkse [g]liberalen van de VVD glijden van het paradijs naar het vageVuur. Nu blijkt dat de sLinkse VVD niet alleen [nedere]land maar ook heel europa naar het afvoerputje laat glijden, Laat het tribunaal Niet lang op zich wachten. Hoe zou het met Mona zijn!!!

 2. Magyar

  Ach gut, heeft men die hazenlip ook opgetrommeld om zijn mening te geven?

  1. Piet Paaltjens

   Magyar tobt met ernstig overgewicht maar dat gaan we natuurlijk niet als argument tegen hem aanvoeren.

   😎

   1. Woordkunst

    Pietje pispaal kampt met ernstige breinrot, maar dat gaan we natuurlijk niet als argument tegen hem aanvoeren…

    1. Piet Paaltjens

     Breinrot is wel een tekortkoming die je kan hinderen in zinnig redeneren. Dus als ik daar aan zou lijden kun je me daar op aanspreken.

    2. Krasvast

     @WK: Negeren geeft 100% resultaat. Tot die tijd blijft het vuilnis alleen maar stinken.

   2. Magyar

    De psychopathische gesjeesde soosjoloog Paaltjens meent in zijn glazen bol te kunnen zien of iemand leidt aan overgewicht, we zullen maar lachen om die trieste pygmee op plateauzolen.

    😀

    1. Piet Paaltjens

     Nee hoor, arme kerel, ik had indertijd het twijfelachtige genoegen om je Facebook-pagina’s te bekijken. Daarop was een behoorlijk obese man te zien maar mogelijk ben je inmiddels gaan sporten en afgevallen.
     Die Facebook-pagina heb je, toen duidelijk was hoe je met vrouw en vrachtwagen open en bloot op het internet te bewonderen was, schielijk verwijderd, en dat was wel verstandig. Iedereen hecht immers aan zijn anonimiteit, zeker als je jezelf met doodsbedreigingen en andere vuiligheid op het net pleegt te presenteren.

     1. Magyar

      Mijn facebook verwijdert, hoe kom je daar nu weer bij Wìm, ik heb slechts Wìm Hùtten in de ban gedaan, je weet wel die Wìm die jij ontkent te zijn en waarbij je weer eens deerlijk door de mand viel met je leugens en ontkenningen die hufter niet te zijn. En Wardy Doosje natuurlijk a.k.a Beukman.

      Doe nog eens een linkje Wìm van de Correspondent, kunnen we weer eens schateren…..

      😀

     2. Piet Paaltjens

      Je bent zo’n ontroerende sukkel, Rob.

      Waarom zou je je Facebook afschermen voor anderen als je niets te verbergen hebt? Gaat het nog een beetje lekker met Henny, of heeft ze je verlaten?

      En jij maar denken dat ik Wím Hútten ben die een abonnement heeft op de Correspondent. Je trapt overal in en je bent ontroerend dom

      Dit is inderdaad om te schateren.

      😂

     3. Krasvast

      @Magyar: BINGO

    2. Krasvast

     @Magyar: Negeren geeft 100% resultaat. Tot die tijd blijft het vuilnis alleen maar stinken.

 3. Piet Klein

  Sjuul volgende keer eerste een IQ-test doen voordat je dit soort uitspraken doet. Een strafrechtelijke vervolging is een prima idee. Dat gaat zijn niet verliezen en jij wel.

 4. Uwehetgeweten

  Tribunaal is wel goed.
  Als je niks te verbergen hebt.
  Dan wordt je gerehabiliteerd.

 5. KippiX

  Dat zogenaamde ‘links’ dat we hier zien, is sinds het ‘Zwarte Schaap’ met Marcel van Dam en Hans Janmaat, geen spat veranderd.
  Zullen ze dan zelf niet doorhebben dat het ‘f*sc*sm’ waar ze zo op tegen zijn, zelf aan het uitvoeren zijn?’
  Ik denk dat ze het wel degelijk doorhebben.
  Maar wij hebben ze ook al 30 jaar door!
  Ik denk dat menig rechtsdenkende kiezer linkser is dan die kliek die zich links noemt.

 6. Piet Paaltjens

  Bij OP1 werd besproken hoesje om moet gaat met de de belletjestrekkers van het FvD, politieke vandalen die slechts als doel hebben de provoceren, de zieken en onze parlementaire democratie te ondermijnen.
  Voermans meende dat je ze in het parlement altijd moet blijven tegenspreken en moet blijven proberen het debat te zoeken. Paradijs meende dat je deze zieke vandalen beter consequent kunt negeren en strafrechtelijk kunt aanpakken als daar grond voor is.
  Ik ben geneigd het met Paradijs eens te zijn. Het inhoudelijke debat met deze trieste figuren is niet mogelijk. Ingaan op hun provocerende onzin en leugens suggereert dat het inhoudelijk ergens op slaat. Superieur zwijgen lijkt me echt de beste strategie voor fatsoenlijke Kamerleden. De Regering zal inhoudelijk moeten reageren maar kan dat kort en ironisch doen.

  1. Piet Paaltjens

   hoesje = hoe je

   1. Woordkunst

    Nee te laat, je bent nu nog minder serieus te nemen dan je daarvoor was…..

  2. Branzino

   @Piet Paaltjens
   Ik opteer eerder voor de aanpak van Voermans, die het met Paradijs eens was dat je fout gedrag buiten het parlement heel serieus moet aanpakken, desnoods door te vervolgen, maar dat je ook ongewenst gedrag in de Tweede Kamer in het debat heel fel moet bestrijden. Hij vond, wat mij betreft terecht, dat collega kamerleden nog teveel wegkijken als een FvD-lid weer eens een foute uitspraak doet, de laatste tijd vrijwel dagelijks dus. Dus beide aanpakken hanteren, wat mij betreft: heel fel foute Twitter-, Facebook-, FvD-site- en andere berichten bestrijden, desnoods via de rechter en in de Kamer het debat veel feller voren, wel op een correcte en acceptabele manier natuurlijk.

   1. Piet Paaltjens

    maar dat je ook ongewenst gedrag in de Tweede Kamer in het debat heel fel moet bestrijden. Hij vond, wat mij betreft terecht, dat collega kamerleden nog teveel wegkijken als een FvD-lid weer eens een foute uitspraak doet”

    Op papier is dat de beste weg maar ik zie dat dit in de praktijk onmogelijk is. Er zijn Kamerleden die helder afstand nemen van deze gevaarlijke waanzin maar die worden vervolgens getrakteerd op de overtreffende trap die zo ver van het padje is dat een zinnige inhoudelijke reactie niet mogelijk is. In de tussentijd heb je de indruk doen ontstaan dat dit soort waanzin een inhoudelijke reactie verdient.

  3. Branzino

   Vergis ik me, als ik stel dat we zo’n tribunaal eigenlijk al hebben en er ook regelmatig gebruik van maken? De besluiten waar menig kamerlid bezwaar tegen heeft, zijn democratisch aangenomen. Dus daar kun je moeilijk iemand voor misdadig noemen. Maar als zo’n besluit tegen de Grondwet of een andere wet ingaat, hebben we daarvoor nu al bestuursrechters en in laatste instantie de Raad van State. Dat zijn toch ook op tribunalen lijkende instanties, helemaal geïntegreerd in ons staatssysteem.

   En verder hebben kamerleden de mogelijkheid om op verschillende manieren gedrag van regering te onderzoeken. De parlementaire enquête is volgens mij de meest vergaande. Ik ben ervan overtuigd, dat zo’n onderzoek er t.z.t. zal komen, al is het alleen maar om er voor een volgende pandemie van te leren. Heel nuttig en leerzaam dus.

   1. Stanly2000

    Inderdaad, de Raad van State als laatste onafhankelijk tribunaal!
    ‘Raad van State medeplichtig aan discriminatie slachtoffers toeslagenaffaire’

    1. Branzino

     @Stanly2000
     Terechte kritiek op de RvS. Daar waren ze zelf 2 jaar geleden ook al achter gekomen en vandaag bieden ze excuus aan. Hopelijk komt er meer.

     Maar met mijn opmerking bedoelde ik de RvS als instituut in Nederland. Dat is de hoogste rechter die bestuurlijke misstanden moet beoordelen. Dat “tribunaal” van Van Houwelink en blijkbaar ook Wilders is er dus gewoon. Als we vinden, dat dit niet goed functioneert moeten we het niet opheffen, maar verbeteren.
     Maar het probleem met beide heren is, dat zij hun vervolging op individuen wil richten, dat is iets heel anders dan bestuurlijke misstanden willen corrigeren. Dat interesseert ze helemaal niets, heb ik de indruk. Zij willen bloed zien, de rest is kennelijk bijzaak. En hun volgelingen ruiken bloed, als wilde dieren, corona-0bestrijding is bijzaak. Dat kun je o.m. zien aan de manier waarop zij de corona-maatregelen nu benaderen. De beleidsmakers (in de Tweede Kamer en in de regering) moeten berecht worden. De vraag hoe we nu van corona afkomen wordt nooit beantwoord, zelfs niet in behandeling genomen.

 7. Klaus Schwab

  In het Forumland der blinden is eenoog koning.

 8. maraton

  Hoogste tijd dar Therry de echte naam van zijn partij prijs geeft.
  FvD : Forum voor Destructie.

  1. Antihedo

   Schorum voor Destructie

 9. AS210854

  Wilders staat toch al voor het d666 tribunaal. 🤮🤮🤮🤮🤮

  1. Klaus Schwab

   Ben ik volkomen met je eens. Was een onzinnige politieke afrekening gestart door Ivo Opstelten met steun van D66. Hans Spekman en Rob Oudkerk hebben soortgelijke dingen over Marokkanen gezegd en werden niet vervolgd. PvdA he ! Overigens gaat het nu over Baudet die naar mijn mening helemaal de weg kwijt is en de meest onzinnige dingen en vergelijkingen roept over bijvoorbeeld de nazi tijd, de jodenvervolging, en dat Bill Gates achter de corona epidemie zit.

 10. HD

  De Telegraaf 🤣🤣🤣 gluiperiger kan bijna niet, in de tweede wereldoorlog ook al dubieus.

  1. Krasvast

   En nog steeds! Al 20 maanden lang zijn zij de roeptoeter en megafoon van het WEF-kartel.

 11. aerosol

  Hij kon het geld goed gebruiken die plofkop

 12. dumbfarmer

  Een tribunaal = een rechtbank, iemand vertellen dat ie daar nog wel eens voor terecht kan komen zie ik nooit als een bedreiging.. meer als een belofte!
  Dat heel dat deugvolk nu “spontaan” “woest” en “beledigd” is.. viel te verwachten. Het is gewoon weer de pot die de ketel verwijt dat ie zwart ziet met daarbij opgeteld een aardige tunnelvisie en negeren van wat ze zelf ook janken, roepen en uitvreten.

  Dat iemand iets roept over een tribunaal vind ik totaal in het niet vallen bij de boel te belazeren zoals onze minister president bewezen meermalen heeft gedaan…
  Maar daar hoor je natuurlijk niemand over, of dat daar het OM ook goed voor is om eens naar te kijken.