Winkeliers vrezen voor winkelsluiting nu kabinet dreigt met nieuwe maatregelen. Brancheorganisatie: ‘Wij willen 100% schadevergoeding’

Winkeliers vrezen voor wat het kabinet gaat mededelen tijdens de persconferentie van aanstaande vrijdag. Een sluiting van niet-essentiële winkels ligt op de loer. Brancheorganisatie INretail bereidt zich hier al op voor, zij eist 100% schadevergoeding bij een eventuele winkelsluiting. 

Ondernemers in Nederland zien de bui al hangen: een winkelsluiting van niet-essentiële winkels ligt op de loer nu het kabinet nieuwe maatregelen heeft aangekondigd. Het OMT vreest voor een ‘code zwart’ in de Nederlandse ziekenhuizen en het kabinet baalt dat de milde lockdown het aantal besmettingen niet heeft verminderd. Harde maatregelen, waaronder de sluiting van winkels, zouden nu zo maar een optie kunnen zijn.

Brancheorganisatie INretail zegt dat ondernemers onrustig zijn door het nieuws van vandaag. De vorige lockdowns hebben een financiële aderlating van jewelste veroorzaakt bij veel ondernemers, vandaar dat zij nu al reppen over een 100% vergoeding. Tegen het AD zegt een woordvoerder het volgende:

“Het is begrijpelijk dat er extra restricties komen. Voor ons, maar ook voor andere sectoren, zoals de horeca, contactberoepen en de evenementensector, is het echter nog niet duidelijk wat het kabinet vrijdag zal afkondigen. Het is enorm spannend zo vlak voor de feestdagen. Wij geloven nog steeds in het model van afstand houden in de winkels in combinatie met een maximum aantal bezoekers. Bijna een jaar geleden, 15 december, gingen duizenden winkels op slot. Dat duurde geen drie weken, maar vijf maanden. Amper of nog niet eens hersteld van die klap, krijgen we mogelijk een nieuwe harde lockdown. Sommigen hebben echt de handen in het haar van de stress.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vrijdag krijgt Nederland te weten wat de plannen van het kabinet zijn. Een korte lockdown, waar men nu over spreekt, zal natuurlijk uitmonden in een lange lockdown. De grote dupe hiervan zal ondernemend Nederland zijn en de onderwijswereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Marcoweer

  En wie gaat dat betalen?

  1. Trithing

   Er wordt gewoon geld bijgedrukt

   1. Marcoweer

    O dan is het opgelost, ik was even bang dat het weer op het bordje zou komen van zoete lieve Gerritje.

    1. Trithing

     Op naar de hyperinflatie

 2. Docm

  Als een restaurant aan het strand een week lang wegens slecht weer geen gasten heeft, dan wordt er niet vergoed, al helemaal niet 100%. Een virus pandemie is net zo goed als slecht weer een natuurverschijnsel, dus waarom dan wel 100% vergoeding?

  1. Trithing

   Dat komt ten eerste omdat jij oerdom bent en ten tweede, slecht weer wordt niet opgelegd en duurt geen 2 jaar

   1. Re-al

    @Docm : er is helemaal geen pandemie; bijna niemand wordt er ziek aan.
    De ziekenhuis-capacitiet is afgebroken; dat wel.

   2. Woordkunst

    Groot gelijk Trithing!

    Als Docm werkelijk dacht een goed argument te hebben dan heeft hij het denkvermogen van een pootaardappel…

 3. Monty

  Waar zijn de schandalen die Rutte 4 dwarsbomen en nieuwe verkiezingen doen afdwingen?

 4. rasecht wappie

  Heerlijk toch, laat ik gewoon alles Nl, DHL, UPC en DPD naar me toe brengen.
  Essentiële winkels blijven gewoon toegankelijk.
  Dus No Problem.

 5. Re-al

  Dat het MKB nu nog niet door heeft, dat dit partij-kartel ze gewoon kapot wil maken…
  Quarantaine kampen. Klimaat lock down. The Great Reset. You will own nothing.
  build back better = break backwards bullshit.

 6. september

  Alle supermarkten blijven gewoon open en bij de rest kan je gewoon alles nog bestellen

  1. Woordkunst

   Daar zullen de mensen wiens bedrijf de nek is omgedraaid veel aan hebben.
   Maar zolang jij je natje en je droogje maar krijgt is het allemaal dik in orde?

 7. Vrijedenkert

  Middenstand, horeca, kermis en evenementen branche hebben jarenlang op bepaalde partijen gestemd o.a. een zogenaamde ondernemers partij, diezelfde partijen die deze ondernemers nu massaal de nek omdraaien terwijl besmettingen massaal plaatsvinden op scholen, privé thuis en dan werk…

  Hard gelach maar deze ondernemers krijgen nu de rekening gepresenteerd van eigen stemgedrag!

  Waar gaan al deze ondernemers volgende verkiezingen op stemmen…
  Weer op hetzelfde gespuis?

  1. Jack Flash

   Onderdeel van de bankenstrategie Vrijdenkert.
   MKB financiert zijn eigen ondergang.

   Het is wachten op hyperinflatie.

 8. HierBenIk

  Geen medelijden mee. Allemaal maar piepen, maar gemeenschappelijk als retailers en horeca een vuist maken, dat durven ze niet. Nee, ik heb het respect echt verloren. Eerst had ik nog medelijden, nu al lang niet meer. Allemaal slapjanussen. Ze gaan maar failliet, ons wordt ook die vaxx door de strot geduwd. Bah.

 9. Paardenmiddel

  De crimininelen in denhaag gaan gewoon door, totdat we massaal zeggen; dit gaan we niet doen
  dDe burgemeesters laten het gewoon gebeuren ten koste van de ondernemer.

 10. HenC

  Laat jullie juristen maar kijken naar het Mediamarkt Arrest van 2014 waarin duidelijk staat dat niet de staat maar het bedrijf bepaalt wie binnen mag, volgens de grondwet.
  De staat kan dus geen 3G of 2G beleid aan de deur opleggen volgens de grondwet. Mediamarkt Arrest 2014
  Horeca en winkelier werk samen tegen deze tirannie !

 11. HenC

  Laat de middenstand bonden en horeca nederland maar een lezen dat de grondwet de staat verbiedt een deur politiek op te leggen. Het Mediamarkt Arrest van 2014 verbiedt de staat zich te bemoeien met deurpolitiek via 2G of 3G.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.