Geert Wilders over ontwikkelingen kabinetsformatie: ‘Het kan echt niet dat we dezelfde falende bende terugkrijgen in Rutte IV’

“Ze zouden met pek en veren uit de politiek moeten worden gejaagd”, aldus een furieuze Geert Wilders die niet te spreken is over de recente formatie-ontwikkelingen. Rutte III krijgt onder de noemer Rutte IV een nieuw jasje, maar inhoudelijk zit Nederland wéér met dezelfde incompetente bestuurders opgescheept. Het is volgens de PVV-leider ongekend dat Nederland een kabinet krijgt met bestuurders die verantwoordelijk waren voor de toeslagenaffaire en het desastreuze coronabeleid.

Via sociale media uit Geert Wilders zijn frustratie over het nieuws dat er een doorbraak is in de formatie. Mogelijk wordt volgende week een concept-regeerakkoord gepresenteerd. De PVV’er heeft liever dat men nieuwe verkiezingen uitschrijft. Want het is een schande dat we een voortzetting krijgen van Rutte III.

Het vorige kabinet heeft flink wat steken laten vallen gedurende deze coronacrisis en daarnaast spelen ook de schandalen van de gaskwestie in Groningen en de toeslagenaffaire mee. Wilders vindt het schandalig dat de hoofdverantwoordelijken gewoon terugkeren alsof het verleden nooit heeft plaatsgevonden.

Nu de impasse bij de formatie is doorbroken lijkt de kritische houding van de ChristenUnie ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Waar de partij lang tegen enkele ingrijpende coronamaatregelen is geweest, zijn ze plotsklaps overstag gegaan én steunen ze nieuwe voorstellen wel. Alles om maar in het kabinet te blijven, zo blijkt maar weer. De PVV-voorman noemt ze dan ook terecht slappelingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit flipflopgedrag komt uiteindelijk als een boemerang terug. Waar de partij eerst principieel tegen bepaalde coronapasmaatregelen was, steunen ze uiteindelijk de lijn Rutte wél. Maar veel CU-stemmers zullen hier vast niet blij mee zijn. Een kleine partij als de CU zal hier dan ook een keer de rekening voor betalen bij verkiezingen. Laat nu net de gemeenteraadsverkiezingen om de hoek zijn, een mooi moment voor de CU-stemmer om een statement uit te brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Geert is weer WOEDEND, WOEST en WITHEET.

  🥱

  1. Harry Haller2

   En volkomen terecht dit keer, lijkt me.

   1. Branzino

    @Harry Hakker

    Deze keer wel terecht? De vorige keren dan niet?

    1. Woordkunst

     De vorige keren was het vooral “spraak-decoratie” vanuit de DDS-redactie.

  2. Trithing

   pietje reageert aks eerste dus dan weten wij wel hoe laat het is..

 2. Pieter48

  Mijnheer Wilders begrijpt het nog niet. Natuurlijk komen de onbekwame zich zelf tot redders van ons land verhevenen weer terug in een nieuw kabinet. In het bedrijfs leven waren deze macht wellustelingen al tijdens hun proeftijd naar functie elders verwezen. In de politiek mag je zonder straf of ontslag een land richting afgrond duwen. Je hoeft zelfs ook nooit voor een tribunaal te verschijnen.

  1. Monty

   ”De Tribunalen zijn niet ver weg.”

   En wie gaan deze Tribunalen dan organiseren?
   Wilders?
   Of zou Baudet hem voor zijn.

   1. Trithing

    Wat zou monty graag willen? dat mensen die er een puinzooi van maken niet ter verantwoording worden geroepen en zo dus door kunnen gaan met hun zieke beleid

    1. Piet Paaltjens

     Trilding heeft makkelijk praten, die voelt zich veilig met zijn vaccinatie.

     1. Trithing

      Onethisch sukkeltje

     2. Woordkunst

      Kwalletje zal niet rusten voordat hij erachter is wat anderen hebben gedaan qua prikkies.
      Z’n vertrouwen in de vaccins blijkt toch niet zo rotsvast meer…

 3. Bunky01

  Jammer, Geert, dezelfde randdebielen zullen terugkeren. En waarom? Omdat het pluche zo lekker is en de kiezer het geen ene moer kan schelen. De meeste van hen zijn zeer kort van memorie en willen zich niets herinneren van alle drek die de afgelopen 10 jaar over ons is uitgestort.

 4. rafi

  Als Segers, gelijk een Simson, tenminste nog 1 moedige daad wil begaan voordat het ‘vaccin’ ook hem doodt is het wel, dat de CU nieuwe verkiezingen onvermijdelijk maakt door na een week na installatie van Rutte IV er weer uit te stappen. Maar ik ben bang dat het gewoon een zeer slappe vent is en blijft.

 5. Monty

  ”Het kan echt niet dat we dezelfde falende bende terugkrijgen in Rutte IV’’

  Als Wilders zijn anti-islam standpunt de afgelopen verkiezingen beter had verwoord had hij nu al lang en breed in het torentje gezeten.
  Wilders heeft flink verzaakt en wil daar anderen de schuld van geven.

  1. september

   De kans is ook heel klein dat Wilders het ooit voor het zeggen krijgt.

  2. Trithing

   Als monty het nou gewoon eens bij de topic houdt, of vind monty dat rutte niet heeft gefaald?

   1. Piet Paaltjens

    vindt

   2. Monty

    Ja usbtje Rutte heeft ook gefaald maar hij heeft het volk wel weten te overtuigen.

 6. LifeBuddy

  Niet alleen de sLinkse schandalen van de gaskwestie in Groningen en de toeslagenaffaire tellen mee, maar ook kanker TaTa steel en de Kanker verwekkende stoffen waar heel Zeeland kanker van krijgt, komen op het bordje van de sLinkse VVD!!! De Tribunalen zijn niet ver weg.
  zeeuws-nieuws/provincie-zeeland-weet-al-ruim-tien-jaar-van-hoge-concentraties-pfas-in-westerschelde-zeehondenrapport-verdween-in-een-la~a4ce635c/

  1. Brenda Welsh

   Maar de mosselen blijven het goed doen. Lekker gebakken met ui en een beetje sambal. Voor het gas uit Groningen moet u bij Baudet zijn. Doorpompen zei het medium van het FvD.

 7. kees cup

  De heer Wilders, in zijn hoedanigheid als een van de langst zittende leden van de tweede kamer, snapt natuurlijk best dat het kartel, zolang het er in slaagt om die ’75 plus’ aan zetels achter zich te “krijgen” (kopen), zij haar gang kan gaan.

  Aan de heer Wilders de taak, in zijn hoedanigheid als leider van de grootste oppositie partij, om de leden van de tweede kamer voor zijn zaak te winnen, en vooral die kamerleden die tot de kartelpartijen horen los te weken uit die groep van ja-knikkende knechtjes van Rutte.

  Helaas.
  De heer Wilders kan geweldig goed twitteren, en ook in de kamer kan hij fel van leer trekken, en hij kan al helemaal geweldig goed woest wezen of ergens helemaal klaar mee zijn, acties die vooral indruk maken binnen de eigen parochie.

  Maar hij is er gedurende zijn hele politieke carrière eigenlijk nog nooit echt in geslaagd om ook maar een deukje in een pakje boter te slaan.

  Helaas.

  1. Piet Paaltjens

   Wilders doet in de politiek mee voor spek en bonen.

   Mooier kunnen we het niet maken.

   1. Trithing

    Gelukkig ben jij een nobody

   2. Krasvast

    Negeren is pas echt leuk!

    1. Piet Paaltjens

     Het smeken en bedelen van Krasvast is wel grappig.

    2. Trithing

     @Krasvast, je hebt natuurlijk gelijk, maar ik moet benadrukken dat dit onethisch hondje een nobody is, een nietszeggend figuurtje is, het is iedereen duidelijk dat pietje een immens zielig leeg leventje heeft die 18 uur per dag 7 dagen in de week hier opvult op dds..

    3. Krasvast

     @Trithing: Uiteraard heb je 100% gelijk! Echter, zolang de vuns aandacht krijgt blijft hij doorgaan, ongeacht het soort aandacht. Daarom is negeren de beste optie! 🙂

  2. Monty

   ”Aan de heer Wilders de taak, in zijn hoedanigheid als leider van de grootste oppositie partij, om de leden van de tweede kamer voor zijn zaak te winnen”

   ‘Zijn zaak’. Het de-islamiseren van Nederland hoeveel moeite kan hem dit kosten, hij is immers de policus met de meeste ervaring.

   1. Trithing

    Echt monty wat ben jij toch een bekrompen kortzichtige ruggengraatloze..

    1. Monty

     ”kortzichtige”

     Wilders heeft maar één doel en dat is het de-islamiseren van Nederland.
     Of denkt usbtje dat Wilders dit nu ineens niet meer wil.

     1. Harry Haller2

      Onjuist, domme Monty. Wilders heeft veel (en heel verschillende) doelen. O.a. op sociaal en economisch terrein, t.a.v. massa-immigratie in het algemeen, inzake ongecontro’leerde subsidiestromen, op het gebied van onderwijs en nog veel en veel meer.

      Wellicht zou je het partijprogramma van de PVV eens helemaal kunnen doorlezen. Dat zal je neurotische dwanggedachten over Wilders misschien iets verlichten.

      Maar omdat je een achterlijke debiel bent, lijkt die kans me eerlijk gezegd niet erg groot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.