Groene gekte rukt weer op: Duitsland gaat grens met Nederland volbouwen met windturbines

De Nederlandse gemeente Kloosterhaar ziet de bui al hangen: vlak over de grens in Duitsland gaan er megaturbines van 200 tot 250 meter hoog komen. Duitsland heeft een ingenieursbureau ingeschakeld om de verdere planning van de bouw van windmolens bij onze grens uit te denken. Terwijl de Raad van State veel projecten in Nederland heeft vertraagd, blijven Nederlandse grensgemeenten dus last houden van deze groene gekte.

De Raad van State heeft dit jaar een bom gelegd onder vele windturbineplannen in Nederland. Er wordt namelijk te weinig rekening gehouden met de gezondheidseffecten door de plaatsing van windturbines. Daarnaast moet er meer onderzoek komen over de invloed op de natuur. Hierdoor zijn flink wat plannen voor windparken op Nederlandse bodem in de soep gelopen. Of ze gaan niet door of de plaatsing hiervan loopt gigantische vertraging op.

De Dagelijkse Standaard

Maar in Duitsland s de windmolenmania nog altijd in aanwezig, sterker nog: ze hebben een ingenieursbureau ingeschakeld om te kijken naar de realisatie van enkele grootse plannen. Er gaan namelijk windturbines, die 200 tot 250 meter hoog zijn, gebouwd worden op de Duits-Nederlandse grens. Uit het zicht van Duitse steden, maar in het zicht van Nederlandse gemeenten. De Stentor bericht dat onder meer de gemeente van Kloosterhaar enorm baalt van de Duitse plannen.

De gemeente heeft namelijk veelvuldig verzocht om de windturbines ergens anders te plaatsen. Maar ja de verantwoordelijken in Duitsland doen alsof ze Oost-Indisch doof zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Heeft men in Nederland de windmolengekte een beetje kunnen afremmen zijn gemeenten in het oosten van het land alsnog de dupe van de Duitse windmolendrift.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Monty

  Misschien dat de nieuwe rechtse Duitse regering hier een stokje voor gaat steken.

  1. september

   Die nieuwe Duitse regering is zeker niet rechts want de S.P.D en de Groenen zitten er in en die zijn voor windmolens.

  2. StanleyC

   Vast niet, weet je wat nou zo mooi is aan cynisme. Dat het naar de kloten lopen van de maatschappij verworden is tot een grote comedy show

 2. Piet Paaltjens

  “De Nederlandse gemeente Kloosterhaar”

  Kloosterhaar is een dorp in de gemeente Hardenberg.

  1. Joko

   Kloosterhaar is een gehucht in het dorp Hardenberg.

  2. leukeditter

   ook voor windmolentjes is pietje denk ik…die smerige dingen leveren 0.0 op maar pietje zal dr wel gek van zijn want hij is wel een beetje groen links fanaat

   1. Trithing

    Klopt, pietje is voor het opdoeken van zeer vruchtbare grond om, iig voor het milieu en klimaat zeer schadelijke en vervuilende, windmolens en zonnepanelen te plaatsen

 3. Joko

  Enkele kerncentrales bij de grens bouwen, lijkt me een goede ruil. Of tenminste ermee dreigen…..

 4. Mr.blauw.sky

  Door wie zijn die D66 – patjepeeërs van de Raad van State omgekocht dat ze de groene maffia aan het dwarszitten zijn?

 5. Ali Yas

  Dat is natuurlijk van alle tijden: smerige en gevaarlijke apparaten bouw je bij voorkeur op de grens met de buren: dan is het voor de helft hun probleem.

  1. Ab Infinitum

   Dat is gebruikelijk. De meeste wind uit het zw of w. Dan zet je jouw eigen BBQ bij voorkeur precies tegen de schutting van de buren. Heb je zelf het minst last van de rook.

 6. Piet Paaltjens

  “Maar in Duitsland s de windmolenmania nog altijd in aanwezig”

  Windenergie is de goedkoopste en meest duurzame energie. De overlast kan ter plaatse bestaan maar is qua gezondheidsschade te verwaarlozen vergeleken bij de duurdere en zeer smerige fossiele energie.

  Zonder windenergie gaan we de energietransitie niet realiseren en het zal een zeer belangrijk aandeel in de totale energievoorziening gaan innemen. Bart zou zich beter moeten laten informeren.

  1. leukeditter

   hahaha als ik ut niet dacht..hij houd ook van windmolentjes…ik denk dat de vissers je allemaal kielhalen als je hier voor bent

   1. Piet Paaltjens

    houdt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.