GroenLinks-wethouder Groot Wassink moffelt rapport dat negatief bericht over niet-westerse allochtonen weg: “Zeg maar dat ik op vakantie ben”

Diversiteitsdrammer en wethouder namens GroenLinks Amsterdam Rutger Groot Wassink heeft een onwelgevallig rapport over anti-homogeweld weggemoffeld. Uit het onderzoek bleek namelijk dat de daders veelal mensen met een niet-westerse achtergrond zijn. Groot Wassink wilde dat persvragen over dit rapport werden “afgehouden”. 

Tsja wat moet je als diversiteitsdrammende wethouder doen als de cijfers in een rapport je niet bevallen? De resultaten zo snel mogelijk bagatelliseren, persvragen ontwijken en het rapport wegmoffelen. Dat is wat GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink heeft gedaan toen hij het rapport over het anti-homogeweld in zijn stad in handen kreeg.

Eerder bleek al dat Groot Wassink de publicatie van het rapport had vertraagd. De resultaten waren er al in februari van dit jaar, maar werden pas in de zomer naar de Amsterdamse raad gestuurd. De Telegraaf heeft nu gevoelig appverkeer in handen gekregen die nog meer zoetsappige nieuwtjes aan het licht brengen over de Amsterdamse diverstiteitsmarxist.

Uit het appverkeer wordt duidelijk dat alles uit de kast wordt gehaald om kritische persvragen te voorkomen. Ambtenaren verzinnen smoesjes om Groot Wassink wat ademruimte te geven. Journalistieke media krijgen namelijk geen antwoord op hun kritische vragen: ze krijgen te horen dat het zomerreces is en dat Groot Wassink op vakantie is en niet bereikbaar is. Ondertussen blijkt dat Groot Wassink druk aan het appen is met zijn ambtenaren op het moment dat zij deze slechte smoesjes naar journalisten sturen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terwijl Rutger Groot Wassink en zijn team van diversiteitdrammers iedereen de maat nemen over inclusiviteit en institutioneel racisme, nemen ze het zelf niet zo nauw met transparantie en bestuurlijke openheid. De gelederen werden gesloten om kritiek te weren. Van GroenLinksers moet je dus ook niet al te veel verwachten als ze pleiten voor een nieuwe bestuurscultuur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Florissa

  Wat kan je verwachten van communisten ,vreten er zelf prima van ,en doen wat ze behaagt ,volk is dom ,en zij voelen zich boven iedere verheven .

 2. RvdBe

  Die vent is dus een echte homohater net als zijn moslimvrienden.

  1. Piepertje

   En ook nog eens multimiljonair, dankzij zijn voorkennis van zaken.

 3. Pieter48

  Mijnheer Groot-Wansink is nog steeds zijn communistische veren niet verloren.Wat niet past in zijn links correcte grachtengordel denkwereldje mag niet geopenbaard worden. In maart weten we of de inwoners van Amsterdam verder willen met het linkse afbraak college.

 4. tata

  Pol Pot had wel raad geweten met dit type.

 5. Meriadoc Brandebok

  Theo Hiddema in NRC hedenavond:

  “Hij [#Baudet] laat zich ook te lichtzinnig beïnvloeden door mensen van de propaganda-afdeling: JFVD-volk dat met beduimelde vingertjes foute tweets voor hem maakt. Die types moeten met pek en veren de straat opgegooid.”

  Hier schopt Hiddema Baudet keihard in zijn ballen.

  1. Marcoweer

   Ging het over Baudet of het gluiperige Groen Links?

  2. Krasvast

   Je kunt het Guusje niet kwalijk nemen, de man is reddeloos verloren en dat viert hij iedere zondag in de kerk.

   1. Mr.blauw.sky

    Gelukkig voor ons geloof jjij nergens in..

  3. GvdGvd

   Heej Hobbitje, en nou weer snel terug naar fantasyland, ook al ben je er maar een aftrekseltje van, Tolkien had iets anders op het oog als zo iemand die de naam misbruikt. Stumper !

 6. Mistgabel

  Maar daar hadden we geen rapport voor nodig.

 7. Shooter

  Tegen deze wegkijkerij is niemand opgeWassink

 8. MM

  1 vd topkandidaten voor ’t tribunaal.

 9. Baco

  “Hugo de Jonge verborg vernietigend rapport over 2G-beleid”

  1. Krasvast

   @Baco: Hoeveel wil je er hebben over Marcus Rötte?

 10. Wally

  De bewijzen zijn al vele jaren duidelijk zichtbaar, linkse politiek is een ramp voor ons volk, ons land, onze levenswijze en alles.

  1. Emma Louise

   Voor het hele universum.

 11. Jannes46

  De dictatuur van de Groene Khmer.

 12. Joko

  Heel herkenbaar. Daarom verwondert het mij niet.

 13. Response

  Stiekem, achterbaks, oneerlijk, non-transparant, niet alleen Wassink maar ook de andere GL-ers van het A’damse college zijn er niet vies van. Alles voor de macht en het eigen gelijk en het ‘deugen’.

 14. Eppo123

  Onbegrijpelijk dat die linkse etterbakken daar altijd maar mee wegkomen.
  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 15. De witte roos

  Is dat Lenin?

 16. Bunky01

  Wederom een leuk inkijkje in de wondere wereld van een politieker. Alles – het maakt niet uit of de politieker links of rechts georienteerd is – wat de deze figuren niet welgevallig is wordt onder de dekmantel gehouden of van tafel geveegd of het wordt zodanig aangepast (gemanipuleerd) dat het weer in het desbetreffende straatje past. Helaas, al dit soort van randdebielen, worden in het stemhokje door ons gekozen. Het lijkt erop dat je alleen nog maar een plaats in de politiek kan innemen als leugen en bedrog je handelsmerk is. Van buiten schone schijn maar eenmaal aan de macht (in welke vorm dan ook) ontpoppen velen van hen zich als een wolf in schaapsklederen.

 17. Scevian

  Wat mij opvalt is dat sommige er een dagtaak aan hebben alles wat de DDS publiceert in een kwaad daglicht willen zetten. Waar halen deze mensen de tijd vandaan.
  Kunnen deze mensen niet beter een eigen website opzetten.
  Of kan de redactie niet een max aan reacties instellen , bijvoorbeeld 2 reacties.
  Het ontaard nu vaak in soort verkapte scheldpartijen ,naar iedereen die het wat anders ziet.
  Tegen sommige zou ik willen zeggen, ga wat nuttigs doen met je leven. Zoek een baan (of is dit je baan?)
  Zal maar geen namen noemen , want negatieve aandacht is ook aandacht
  Wie de schoen past , trekt hem aan.

  P.S geniet altijd van de stukjes .

  1. Harry Haller2

   ontaart

  2. Gregorius van Dubbeldam

   ontaardt

   🤓

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.