Haatzaaier Norbert Dikkeboom bij Op1: ‘Willem Engel is onkruid. Geef je het de ruimte dan wordt het groot’

Bij Op1 liet Norbert Dikkeboom zich gisteravond helemaal gaan. De man heeft handtekeningen ingezameld om aangifte te doen tegen Willem Engel. Sowieso belachelijk natuurlijk, want één persoon die aangifte doet staat zo sterk of zwak als 15.000. Maar tijdens zijn optreden zijn Dikkeboom iets heel significants. Hij noemde Engel namelijk onkruid. En dat moet je verdelgen. Anders wordt het te groot.

“Ik zie Willem Engel een beetje als onkruid. Als je onkruid maar de ruimte geeft, gaat het woekeren en wordt het heel groot,” aldus Dikkeboom dinsdagavond bij Op1. En, je gelooft het niet, maar de presentatoren én de gasten keken daar niet eens gek van op. Het is schokkend taalgebruik, maar tegenwoordig wordt het door het hele Kartel volkomen normaal gevonden om anderen mensen op deze manier weg te zetten.

Goh, wie noemden andersdenkenden ook al onkruid? Zo’n 80 jaar geleden? Iemand die daar een antwoord op heeft?

“Je kunt het onkruid denk ik kort houden door te spiegelen waar we het net over hadden,” ging hij verder. “Maar hij rekent een beetje op de formule, ‘waar rook is, is vuur.’ Hij suggereert een paar dingen, maar hij herhaalt ze heel vaak. En er is een bepaalde groep in de bevolking die denkt: ‘Als hij het zo vaak zegt…’ Hij noemt bijvoorbeeld de overheid, het kabinet, die noemt hij het Regime. Bij herhaling. Dat zie je dus ook in de reacties bij zijn berichten, met name de volgers van Engel, de mensen die dat aanhangen, die spreken alleen nog maar over ‘het Regime’.”

 

Theo Hiddema: Norbert Dikkeboom is Julius Streicher

Kom er maar in, Theo Hiddema. Ja, de FVD’er heeft met enige regelmaat vergelijkingen met de Tweede Oorlog onnodig en onjuist genoemd, maar nu ziet hij eigenlijk geen andere mogelijkheid meer. “Ik gooi het eruit!:Kent u deze nog? Julius Streicher is bij Op1!” reageert Hiddema dan ook woest.

 

Het Regime

En wat betreft “het Regime”: in Nederland hebben we iets als “de vrijheid van meningsuiting.” Wij hebben allemaal het recht om het Regime Rutte III ook daadwerkelijk het regime te noemen. En weet je waarom we dat doen? Omdat het Regime steevast de vloer aanveegt met onze grond- en mensenrechten, omdat het Regime willens en wetens tienduizenden toeslagengezinnen kapot heeft gemaakt, omdat het Regime bewust demissionair is en vervolgens doet wat het wil (terwijl dat helemaal niet mag officieel), en omdat het Regime geleid wordt door een stel keiharde carrierepolitici zonder mededogen en empathie voor wie dan ook.

Daarom.

Als Norbert Dikkeboom daar een probleem mee heeft gaat hij maar lekker naar China of Noord-Korea. Daar mag je het lokale Regime óók niet bekritiseren.

Zorgwekkend

Nog niet zo heel lang geleden was een man als Dikkeboom weggelachen. Op z’n best. In veel gevallen was hij veroordeeld door iedereen aan zo’n tafel voor dictatoriale tendensen. Voor het niet respecteren en waarderen van onze belangrijkste rechten. Maar tegenwoordig moeten we dit soort giftige woorden én daden (want hij houdt het niet bij uitspraken he, hij doet daadwerkelijk aangifte!) blijkbaar maar volkomen normaal vinden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zorgwekkender dan dit wordt het niet. We bevinden ons echt op een kruispunt. Het kan nu twee kanten uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Branzino

  “Zo’n 80 jaar geleden?”

  Natuurlijk! Maar het begint al te wennen. Dat is goed, want binnenkort leest niemand het meer en dan heeft zo’n verwijzing geen zin meer.

  1. Branzino

   De vergelijking met dat dagelijkse spuitje tegen fascisme en de voorgenomen aangifte door Baudet dringt zich wel heel nadrukkelijk op.

   1. Branzino

    Advocaat Peter Plasman, ook gast in Op1, achtte een deel (van de vier onderdelen) van de aangifte zeer kansrijk, met name de opruiing. Hij zei bovendien, dat een groot aantal handtekeningen zeker iets zal uitmaken bij het OM, d.w.z. de kans vergroten dat e.e.a. in behandeling wordt genomen.

    1. Piet Paaltjens

     Om die reden is het gewenst dat zoveel mogelijk verstandige Nederlanders zich aansluiten bij deze aangifte.

     Het kan eenvoudig op: ht*ps://aangiftewillemengel.nl

   2. Branzino

    Eindelijk horen we weer eens iets van Hiddema, de verdediger van de weduwe Rost van Tonningen. En het is werkelijk onthullende tekst. Hijvergelijkt Dikkeboom met Julius Streicher en is daarmee meteen ook rijp voor aangifte wegens smaad of laster. Streicher was namelijk één van de grootste schurken in WO II. Hiddema zal enthousiaste verhalen over hem gehoord hebben van de “zwarte weduwe” Rost van Tonningen, die hij verdedigde. En mogelijk hebben die verhalen hem beïnvloed. Het enige wat Streicher na de oorlog niet verweten kon worden is, dat hij zelf iemand direct heeft vermoord. Hij werd wel persoonlijk volledig verantwoordelijk gehouden voor de dood van miljoenen Joden en werd daarvoor opgehangen.

    1. Piet Paaltjens

     “Hiddema, de verdediger van de weduwe Rost van Tonningen.”

     Ik vind het principieel onjuist om een advocaat moreel te associeren met de verdachte die hij verdedigde.
     Dit soort guilt by association is bedenkelijk onder de gordel.

     1. Gerda2

      Dat klopt PP.
      Anders moet je als advocaat wel heel goed oppassen.
      Een oorlogsmisdadiger behoort ook verdedigd te worden en de advocaat kan hier niet op aangesproken worden.

     2. Branzino

      @Piet Paaltjens
      Ik ben het in principe met je eens. Maar als een advocaat als Hiddema zondigt tegen zijn eigen principes doe ik graag een beetje mee. Norbert Dikkeboom vergelijken met Julius Streicher gaat veel te ver voor een serieuze advocaat.
      Als hij die vergelijking meent, heeft hij een veel en veel te positief beeld van Streicher, want Dikkeboom zal hij nauwelijks kennen. En dan bekruipt onweerstaanbaar me de gedachte aan de gesprekken die hij met de “zwarte weduwe” gehad zal hebben.

      Ik drukte me overigens wat onzorgvuldig uit. Hiddema was niet haar verdediger, maar haar advocaat. Hij hielp weduwe Rost Van Tonningen aan een staatspensioen. Dat was een actie waar mijn familie met een kampverleden heel veel moeite mee heeft gehad. Zij kreeg de aandacht en ook het pensioen die ze niet verdiende. Ook niet op haar hoge leeftijd, want ze bleef haar overtuiging trouw en ook uitdragen. Haar slachtoffers, voor zover ze haar aandacht overleefd hebben, kregen vaak een stuk minder.

      Vandaar mijn bijdrage. Als ik iemand beledigd heb, excuus.

     3. Piet Paaltjens

      Je beledigt, wat mij betreft, niemand maar je wrijft wel wat door in de zelfgemaakte vlek door te wijzen op de morele tekortkomingen van Rost van Tonningen. Dat mens deugde van geen kant en dat staatspensioen was een schandaal maar ook dit soort akelige mensen verdienen een advocaat die voor het vervullen van die taak niet mag worden gediskwalificeerd door te wijzen op de verderfelijkheid van de schurk die hij verdedigt.

     4. Branzino

      @Piet Paaltjens
      Ik diskwalificeer Hiddema niet door te wijzen op de verderfelijkheid van de schurk. Dat was slechts een mogelijke verklaring voor zijn actie. Overigens verdiende Rost van Tonningen die verdediging niet, maar die krijgt ze van ons rechtssysteem. Nederland is echt een rechtsstaat. Ik diskwalificeer Hiddema wel vanwege zijn vergelijking tussen Dikkeboom en Streicher.

      Zullen we de oude Hiddema maar laten voor wat hij is, namelijk een oude man die gewoon van zijn pensioen zou moeten genieten en zich niet zou moeten inlaten met mensen als FvD-politici en Willem Engel.

    2. Piet Paaltjens

     “Hij vergelijkt Dikkeboom met Julius Streicher en is daarmee meteen ook rijp voor aangifte wegens smaad of laster.”

     De oude Hiddema heeft ze niet meer zo helder op een rijtje maar een aangifte voor deze smerige vergelijking zou ik toejuichen.

 2. Appelstroop

  Je kan hem ook gewoon negeren ipv de mond proberen te snoeren.
  Zo groot is z’n groep volgelingen niet.

 3. Mar

  Ach, wie is er tegenwoordig nou geen haatzaaier meer in de ogen van een ander?

 4. Piet Paaltjens

  Ik roep iedereen op deel te nemen aan de aangifte tegen Willem Engel.

  Stop die gevaarlijke griezel!

  ht*ps://aangiftewillemengel.nl

 5. Nostradamus

  Ik roep iedereen op deel te nemen aan de aangifte tegen Pis Paaltjes.

  Stop die gevaarlijke griezel!

  ht*ps://aangiftepispaaltjes.nl

  1. Piet Paaltjens

   Link werkt niet.

   😎

   1. september

    Willem Engel was altijd al een griezel ,doe aangifte tegen hem.En Nostradamus Met al zijn aangiftes tegen iedereen.Doe een aangifte Nostradamus is een enge griezel

    1. Woordkunst

     Loop naar de pomp met je achterlijkheid, debiele fascist!!

     1. september

      Je bent zelf een debiel en een imbiciel grote idioot die je bent!!!

     2. Trithing

      Aangifte tegen pietje én september

 6. Nostradamus

  Ik roep iedereen op deel te nemen aan de aangifte tegen borres.

  Stop die gevaarlijke griezel!

  ht*ps://aangifteborres.nl

 7. Nostradamus

  Ik roep iedereen op deel te nemen aan de aangifte tegen mindy.

  Stop die gevaarlijke griezel!

  ht*ps://aangiftemindy.nl

 8. janrama

  Lachen met Mike.
  Extreem rechtse eigenaar van DDS vergeet dat zijn haat jegens alles wat naar links riekt, is omgeslagen naar opruiing via de Goebels methode.

  1. Woordkunst

   Exrteem-rechts?
   Wat ben jij een banggemaakte mongool zeg….

 9. plakband

  Dikkeboom is onkruid. Hij krijgt vooral veel ruimte op sLinks. Nu is hij een parasiterende woekerplant geworden.

  1. Piet Paaltjens

   En hij gaat deze rechtszaak zeker winnen. Griezel Engel heeft een probleem.

 10. waterman

  Engel is een griezel. Dus met Dikkeboom ben ik het roerend eens. Onkruid moet je verdelgen. En van Van der Galien begrijp ik geen donder meer. Die is ook de weg kwijt. Hij, Michael vd G, kan zich beter niet in deze discussie mengen. Laat ie zich maar bij z’n krantje houden en commentaren aan anderen over laten.

 11. Re-al

  Die Dikkeboom, hanteert taal uit de jaren dertig;
  en brengt niets inhoudelijks of bewijsbaars.
  Ja, dan krijgt hij commentaar.
  [ Aangifte kansloos. ]