Incompetente De Jonge belooft inhaalslag boosterronde en legt schuld voor trage start bij Gezondheidsraad

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge beweerde dat er eind deze week 700.000 boosterprikken zouden worden gezet. Tegen het einde van het jaar zouden dat er drie miljoen moeten zijn. Demissionair premier Rutte en De Jonge zeggen allebei te balen van de trage start en leggen de schuld bij de Gezondheidsraad, die te traag advies zou hebben gegeven.

Zo’n beetje de hele Tweede Kamer viel al over De Jonge heen toen hij vol trots bekendmaakte dat er binnen een week tijd 700.000 prikken zouden worden gezet. De GGD had er een hard hoofd in, vooral omdat zij personeelstekort hebben en onvoldoende locaties. Alles en iedereen moet worden opgetrommeld om die inhaalslag te kunnen maken. Nu beweert De Jonge dus dat we eind van dit jaar 3 miljoen prikken zullen hebben gezet, terwijl er nog niet eens voldoende personeel is.

Maar het echte probleem voor Kamerleden én experts is het feit dat Nederland helemaal onderaan bungelt, terwijl het demissionaire kabinet half oktober al aan had gegeven de boostercampagne te willen lanceren. Vrijwel alle landen om ons heen prikten er al vrolijk op los, terwijl Nederland tot 2 november moest wachten op een positief advies van de Gezondheidsraad, meldt het AD. Daarna moesten de GGD’s nog in staat van paraatheid worden gebracht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is dus belachelijk van Rutte en De Jonge om te doen alsof deze trage start door de Gezondheidsraad komt. Er is gewoon maar wat aangeklooid, waardoor de hele boel nu vertraging op heeft gelopen. En Rutte en De Jonge doen ook net alsof ze voor die tijd niet kónden beginnen, omdat de Kamer dat niet zou accepteren. Het demissionaire kabinet had gewoon vaccins aan kunnen bieden aan mensen boven een bepaalde leeftijdscategorie, die ze op vrijwillige basis konden nemen. Zo’n boostercampagne hoeft helemaal niet compleet centraal te worden geregeld. En al helemaal niet als zo’n beetje iedere huisarts zelf gewoon zo’n prik kan zetten bij wie hem hebben wil.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. kattekop

  Dat we onderaan bungelen wat injecteren betreft maakt niks uit want die boosters helpen toch niet net zoals die eerste 2 injecties.

  1. Trithing

   Ja maar voor de medisch discriminerende QR code moet het dan weer wel..

   1. Piet Paaltjens

    De gezondheidszorg discrimineert voortdurend bij medische handelingen, naar leeftijd, naar sekse, naar persoonlijke omstandigheden en naar gezondheidstoestand.

    Deze discriminatie is zowel gewenst als onvermijdelijk.

    1. Trithing

     pietje moet wel anders heeft hij geen Medisch discriminerende QR code

    2. Krasvast

     Negeren werkt veel beter, daarmee zorg je dat hij uiteindelijk alleen nog maar gaat smeken en bedelen om reacties. Zolang je een psychopathische narcist voedt met aandacht blijft hij doorgaan. Negeren is de enige remedie.

 2. Mar

  Voor januari gaan ze niet halen voor alle 60-plussers want bijvoorbeeld mensen van 61 en 62 jaar kregen de 2e prik in juli bij de huisarts.Tel er 7 maanden bij op en je zit in februari.

 3. Piet Paaltjens

  De Jonge heeft gelijk, de boostercampagne startte laat vanwege het late advies van de Gezondheidsraad, die daarvoor overigens ook inhoudelijke redenen had.

  Ik acht dit een storm in een glas water: net als bij de eerdere campagne starten we in Nederland wat later en halen we andere Europese landen snel in.

  Wel een goede zaak dat DDS, bij monde van Wout Willemsen een snelle uitvoering van de boosterprik bepleit.

  1. leukeditter

   de jonge heeft gelijk hahaha …pietje pietje volgens mij naai jij de jonge..ist lekker?

   1. LifeBuddy

    Als het maar Jong is. Vies!!!

  2. right

   Piet@
   “late advies van de Gezondheidsraad”
   Dan kan onze overheid beter de info halen bij de Belgische adviesraad, het failliete maar uiterst alerte Belgie geeft Nederland les in organisatie!

  3. dumbfarmer

   wat nou.. laat advies.
   De gezondheidsraad zei het al net na augustus.. dat die muppets toen niets gedaan hebben en het interessanter vonden om op bijv de cover van Linda te komen is geheel aan hun te wijten, nergens anders aan.
   Maar uiteraard.. as usual, wordt de schuld overal elders neergegooid in plaats van waar die hoort te liggen: bij het mismanagement waar we in nederland mee opgescheept zitten.

  4. Peter den Bekker

   Piet, ook nu weer een leugen van Hugo. De Gezondheidsraad heeft begin september al geadviseerd de voorbereidingen te treffen voor de boosterprik. Ook dat advies heeft hij genegeerd, zoals zo vaak.
   En zoals altijd krijgen anderen weer de schuld, typerend voor Hugo en typerend voor heel dit puinzooitje.

  5. HenC

   In het advies van de Gezondheidsraad stond ook: Zorg dat je voorbereid bent om onmiddelijk op te starten. Maar voor de Jonge is onmiddelijk een onbekend begrip.
   Eerst nog een advies vragen, wat onmiddelijk betekent. Voorbereid zijn is voor hem een onbekend begrip.
   Hier enkele van de volgende smoesjes, te weinig priklocaties, tienduizend medewerkers te weinig, computerstoringen, te weinig transportmogelijkheden te veel niet werkbare Feestdagen zoals Kerst en Oud en Nieuw en ga maar verder… Meer dan 130.000 vaccinaties per dag zijn nodig om zijn gelijk te bewijzen.
   Op 10 december hebben we het eerste miljoen gehad volgens de Jonge. We wachten af.

   1. Piet Paaltjens

    “Zorg dat je voorbereid bent om onmiddelijk op te starten. Maar voor de Jonge is onmiddelijk een onbekend begrip.”

    De uitvoering van deze taak ligt bij de GGD. Daarover heeft deze Minister weinig te zeggen en als je kritiek hebt op de snelheid van het opstarten van de boostervaccinatie zul je bij Rouwvoet moeten zijn.

    1. HenC

     Weer een nieuwe uitvlucht.
     Wie heeft de verantwoordelijkheid aan het begin van de vaccinatie opzet bij de GGD gelegd en niet zoals enkele jaren geleden bij de griep uitbraak een speciale taskforce die toen binnen enkele weken alles kon regelen.
     De GGD is niet in het leven geroepen om massa vaccinatie te regelen. Het blijft nog steeds een versnipperde organisatie die niet is opgezet voor deze taak.

    2. HenC

     Ook al ligt het bij de GGD… Deze demissionaire minister de Jonge meldt trots dat er in één week 150.000 + boosterprikken gezet zijn!
     Met dit tempo halen we de 1.000.000 wel voor het eind van het jaar.
     Een derde van de beloofde drie miljoen…..

    3. HenC

     De GGD heeft een nieuwe reden om te vertragen!
     Gepensioeneerde kennis van het vak is niet meer geldig!
     Gepensioneerde artsen en medewerkers zijn kennisloos verklaard!
     Heeft deze demissionaire minister natuurlijk ook niets over te zeggen!
     Zijn kennis is ook over de houdbaarheids datum!

 4. LifeBuddy

  Zou Mona Keizer ook zo een sLinks afschuifsysteem gehanteerd hebben, Over de Rug van……?

 5. HD

  Grappig, een vriend van ons werkt in het basisonderwijs, het schoolbestuur heeft besloten dat ( overheid betaalt toch ) iedereen tweemaal per week zelf moet testen.
  Leerkrachten krijgen per week 2 sets ( duurste soort ) a 40,-.
  Veel leerkrachten testen zogenaamd en verkopen de sets op marktplaats.
  Totaal 400 leerkrachten onder één bestuur, € 96000 per maand, groot deel is voor het opkrikken van de salarissen.
  En er zijn ongeveer 150.000 leerkrachten in het basisonderwijs, reken maar uit waar de overheid mee bezig is, geld is waarschijnlijk geen probleem.

  1. Trithing

   liego de jonge zegt ook dat er heel veel wordt geïnvesteerd in de zorg🤦🏻‍♂️

   1. Krasvast

    @Trithing: Dat klopt, er wordt geïnvesteerd in de sloop van de nationale gezondheidzorg, dat doet Rutte c.s. al meer dan tien jaar.

  2. dumbfarmer

   monkey sees.. monkey does! het beste voorbeeld van een basisschool directeur gooit met miljoenen voor ‘dansen voor janssen’, dus hun kunnen het ook..

 6. dumbfarmer

  ik begin te snappen hoe die faalhaas het voor elkaar heeft gekregen voor nageslacht te zorgen.. ik wed dat ie domweg te laat was met de pil te halen en toch wat heeft aan zitten klooien.. en toen ineens oops.. maar dan was het de farmaceut schuild van de pil, de apotheek of zijn vrouw, maar hij in ieder geval niet! Het resultaat was niet ingecalculeerd…

 7. Krasvast

  Het zal je gezegd worden: prikminister van volksvernietiging.

 8. Joko

  Voor wie het Duts machtig is:
  “….Ein russischer Virologe, Professor Anatoly Altshtein, hält es für möglich, dass die neue Mutante des Corona-Virus, „Omikron“, die Pandemie beenden könnte. Omikron“ habe nämlich über 30 Mutationen in einem einzigen Gen seines Spike-Proteins, was zu viel sei. So etwas mache ein Virus üblicherweise weniger pathogen (= krankheitsverursachend). Er untermauert damit, was man in Japan vermutet: Dort hat sich die Delta-Variante wahrscheinlich „in die eigene Auslöschung mutiert“, es gibt sie nicht mehr…”

  1. Piet Paaltjens

   Het scenario van Altshein zou in theorie kunnen uitkomen en dat zou heel mooi zijn maar de laatste berichten wijzen er helaas niet op. De nieuwe variant blijkt nog veel besmettelijker dan Delta en leidt in Zuid Afrika tot veel ziekenhuisopnames. Op grond van de huidige inzichten moet worden gevreesd dat we echt met een nieuw virus te maken hebben die de pandemie op een nieuw hoogtepunt zal brengen.

   1. HenC

    Hoogtepunt.
    In ZuidAfrika is nog niet eenderde gevaccineerd, daarom zijn er daar zoveel mensen in het ziekenhuis gekomen. Het is hun eerste infectie.
    Bij ons zal het geweldige vaccin er voor zorgen dat niet veel extra mensen in het ziekenhuis komen. Vooral niet omdat we toch allemaal op tijd die booster krijgen. En voor januari hebben alle 1,8 miljoen niet gevaccineerden hun natuurlijke immuniteit bereikt. ( of zoals die Duitse wijsneus minister zei “sind sie tot” ) Bij gebrek aan kandidaten zal het virus eenzaam uitsterven zoals Japan al laat zien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.