RIVM steeds positiever over omikronvariant: ‘Het virus lijkt inderdaad een stuk milder te zijn’

Recentelijk kwam er goed nieuws uit het Verenigd Koninkrijk: het Imperial College van Londen en de Britse equivalent van het RIVM zijn voorzichtig positief over de omikronvariant, die milder lijkt te zijn. De kans op een zware infectie lijkt een stuk kleiner en de ernst van een zware omikron-infectie lijkt ook behoorlijk mee te vallen. Het RIVM lijkt nu ook voorzichtig positief.

Volgens het RIVM zijn er aanwijzingen dat de omikronvariant al na twee of drie dagen besmettelijk is, in plaats van pas na vier of vijf dagen. Dat lijkt slecht nieuws, maar is het juist niet. Het betekent namelijk dat het virus zich niet sneller verspreid doordat het besmettelijker is, maar alleen dat het snel besmettelijk is. Coronamaatregelen zouden dan juist effectiever moeten zijn tegen de omikronvariant, omdat ze minder lang hoeven te duren.

Het RIVM houdt echter nog wel een slag om de arm, dus in de praktijk zal er nog niet veel veranderen qua coronamaatregelen. Men zet nog steeds in op boosterprikken, want het minste of geringste kan de zorg nog steeds overspoelen, zo redeneren ze volgens de NOS.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In de praktijk zou dat echter ook wel flink mee kunnen vallen. De omikronvariant is, zo lijkt het volgens het RIVM, sneller besmettelijk, een stuk milder en dus minder ziekmakend te zijn. De mensen die er wel ernstig ziek van worden, zijn volgens de Britse instituten veel sneller weer beter. Met de huidige lockdown en geleidelijke versoepelingen zou het dus goed mogelijk zijn dat de gevreesde omikrongolf geen ene moer voorstelt.

Het zou zelfs zo kunnen zijn dat de zorg helemaal niet overspoeld zal raken, maar een enorm snelle doorstroom gaat merken van coronapatiënten die twee tot drie keer sneller weer opkrabbelen en naar huis kunnen. Natuurlijk is er nog veel onzeker en zullen er heus wel mensen flink ziek worden van de omikronvariant, of zelfs overlijden. Maar vergeleken met eerdere varianten lijkt deze toch echt héél erg veel milder te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

100 reacties

 1. Averroes

  Een flinke tegenvaller voor Piet Paaltjens of een van zijn persoonlijkheden.
  Ziet zijn levensdoel in rook opgaan. Zijn hoop op een D66 dictatuur wordt kleiner.

  1. Nikita

   Piet kan rustig van zolder komen nu hahaha

  2. Trithing

   Vele natte coronadromen zullen bij deze ontwikkeling uit elkaar spatten…

   1. Branzino

    @Trithing
    Dus jij gelooft de RIVM-info nu toch wel. Dat is dan wel weer winst.

    1. Trithing

     Waar schrijf ik dat branzinootje?

     1. Branzino

      @Trithing
      “Waar schrijf ik dat?”

      Je schrijft dat nergens. Het was een veronderstelling van mij en geen waarneming. Zoals je inmiddels zult weten, ben ik daarmee heel zorgvuldig.
      Maar jouw uiteenspattende corona-droom omvat ook een oordeel over het RIVM. Het kan niet anders dan dat je het RIVM nu wel gelooft nu ze een grote draai gemaakt hebben over het gevaar van omikron. Tot vandaag heb je uitgedragen, net als veel anderen hier, dat het RIVM van geen kant deugt en niet de moeite van aandacht waard is. Als je dat oordeel nog steeds velt, zou dat heel vreemd zijn, omdat je dan het RIVM nog steeds niet gelooft ondanks de 180 graden gedraaide opvatting. Zo beland je in een heel pijnlijke spagaat, lijkt me. Ik heb met jullie te doen.

     2. Krasvast

      @Trithing: Branzino Blabla, je weet wel…

      🙂

   2. Krasvast

    Negeren, dat is de beste optie, ook voor 2022.

  3. Gregorius van Dubbeldam

   Ik hoop enorm dat dit goede nieuws op waarheid berust. Niet alleen zou het betekenen dat de druk op de zorg niet zo groot zal worden als gevreesd maar het biedt ons zelfs een route uit de pandemie.

   Hoopvol, maar nog even aankijken.

   1. Trithing

    debieltjesdam vindt dat de boosters weer in de kast gezet kunnen worden..

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Zo ver ben ik nog niet, en het RIVM ook niet.

   2. leukeditter

    nou ouwe dubbelsuf..door blijven gaan he met prikken!! want de jonge wil dat tot je omvalt

   3. Xyz1234

    De pandemie is al lang ten einde. Maar lege en hopeloze zielen zoals u klampen zich vast aan deze zelf gecreëerde crisis. Waarschijnlijk omdat ze in het oude normaal een nog treuriger bestaan leidden. Zet uw irrationele angst eens aan de kant, verman u en maak iets van uw leven zolang het nog kan. En val vooral anderen niet lastig met uw apocalyptische toekomstbeelden over een virus met een ifr van 0.15%

    1. Baco

     BOEM

 2. Branzino

  Goed nieuws, eindelijk, hoewel het RIVM wel heel voorzichtig blijft reageren en nog wat slagen om de arm houdt. Terecht, wat mij betreft.
  Het valt me wel op, dat corona-critici de positieve berichten van gisteren uit Engeland positief hebben ontvangen en niet even kritisch of afwijzend als bij de sombere berichten eerder. Ik ben daarom benieuwd hoe nu op de RIVM-signalen van Van Dissel en RIVM-modelleur Jacco Wallinga gereageerd wordt. Is het RIVM nu eindelijk een erkende nieuwsbron geworden of worden ze nog steeds als leugenaars en saboteurs van ons welbevinden beschouwd t.b.v. een omwenteling van onze samenleving. M.a.w. handlanger van The Great Reset.

  1. Trithing

   Kijk brazino legt iedereen graag even de woorden in de mond, stuurt het gesprek wel even, misschien moet branzino even kijken naar blckbx.tv waarin door professoren en wetenschappers het achterlijke beleid uiteen gezet wordt en vooral ontmaskerd…

   1. Branzino

    @Trithing
    Maar het RIVM zie je nu toch wel zitten? Blckbx.tv doet dat nog niet, maar dat komt vast wel.
    Ik weet overigens helemaal niets van die site, want ik zo mijn principes en vermijd dergelijke z.g. “nieuwsbronnen”.

    1. Trithing

     Wat jij doet is bewust je kop in het zand steken en je natte coronadroom levend houden, door enkel eenzijdige informatie te genereren… je bent nogal een prikfascistische domme reaguurder…

     1. Branzino

      @Trithing
      Duidelijk, maar dat oordeel kende ik al een tijdje. Mag ik hieruit afleiden dat jij ook de MSM volgt?

     2. Branzino

      @Trithing
      En verder blink jij zeker niet uit in het verstrekken veelzijdige informatie. Of mis ik iets?
      Ik lees inderdaad infobronnen niet, als ik zeker weet misleid te worden.

     3. Trithing

      Jullie prikfascisten krijgen genoeg informatie maar zijn in de ban van de massahypnose en manipulatie, dus zitten jullie oren en ogen pot, potdicht.

     4. DubbelZout

      Je kunt een booster gaan halen
      Zou ik zeker doen
      Oh nee, wacht…

  2. Krasvast

   @Trithing: Dat is een makkelijke, eindeloze lappen tekst die je direct over kunt slaan, vol van zichzelf, de narcist.

   1. Magyar

    maurice.nl/2021/12/24/een-verbijsterende-ervaring-met-de-twijfeltelefoon/

    Lezen!

    1. Trithing

     Zo das klare taal

     1. Trithing

      Twijfelaars die op basis van aannames wordt overgehaald

    2. Krasvast

     @Magyar: Bij twijfel nooit inhalen, het betreft hier immers een onomkeerbare medische ingreep waarvan de gevolgen op de lange termijn onbekend zijn. De druk (QR-code) neemt echter toe. Verder blijkt uit helemaal niets dat er sprake zou zijn van een pandemie, anders dan dat de WHO de definitie heeft aangepast.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “@Magyar: Bij twijfel nooit inhalen”

      Magyar heeft zich allang laten vaccineren en krijgt dezer dagen zijn boostershot.

     2. Magyar

      Ga is deaud Dubbeldom, het liefst heel langzaam en pijnlijk!

     3. Gregorius van Dubbeldam

      Magyar ontkent het niet, en dat is geruststellend.

      Hij is een primitief figuur maar net nog slim genoeg om zich te laten vaccineren.

     4. Magyar

      ‘een geestig verslag van een wappie die aan het debatteren slaat.’

      Die man heeft meer opleiding genoten als een gesjeesde soosjoloog zoals jij Dubbeldom! Het is wel weer duidelijk dat je het niet hebt gelezen en zwetst als een kip zonder kop….

     5. Trithing

      Debieltjesdam komt nogal onzeker over

     6. Gregorius van Dubbeldam

      “Die man heeft meer opleiding genoten als een gesjeesde soosjoloog zoals jij Dubbeldom! ”

      Ik ben helaas geen socioloog, Magyar, dat is een respectabele academische discipline, net zoals Bestuurskunde, het vakgebied waar jij in afstudeerde.

      😀

    3. Gregorius van Dubbeldam

     Dank, Magyar, een geestig verslag van een wappie die aan het debatteren slaat.

     😂

     1. Trithing

      Zie branzinootje, jij hebt je oren en ogen potdicht zitten met prikfascistische coronaströnt

  3. Harry Haller2

   De beunhazen van het RIVM blijven maar achter de feiten en onderzoeksresultaten aanhobbelen. Omicron blijkt niet meer dan een loopneus te zijn en de amateurs Dutte & Kluns vervielen weer door totale onnozelheid in paniekvoetbal. Nederland is die kneuzen echt dankbaar.

   In een heuse democratie zou de mogelijkheid bestaan om dit brakke echelon uit de kelderklasse weg te stemmen.

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Je weet vast, dat het RIVM niet alleen staat in haar z.g. “gebeun”. Vrijwel alle, ik ken geen uitzonderingen, buitenlandse collega-instituten delen haar oordeel. Alleen de getroffen maatregelen verschillen, maar dat zijn vaak met politiek vermengde beslissingen. Dat omikron minder gevaarlijk lijkt te zijn is heel plezierige info. De nog steeds voorzichtige opstelling van het RIVM is dat voor mij ook.
    Maar op DDS opereren alleen zuurpruimen, die zelfs positieve berichten van een zuur en scherp randje weten te voorzien. Man. Man, sta toch eens wat optimistischer in het leven. Dat is toch geen leven zo. Het is dat het zonnetje hier nu lekker schijnt, maar ik zou er haast somber van worden.

    Het RIVM kan alleen in een dictatuur verwijderd worden en niet door verkiezingen. In een heuse democratie kan dat wegstemmen ook, maar alleen als een partij met die visie het voor het zeggen krijgt en dat opheffen van het RIVM als programmapunt heeft. En dat lijkt me heel onwaarschijnlijk, gelukkig.

    1. Harry Haller2

     Branzino, dat omicron niet gevaarlijk is, was al bijna twee weken bekend. Maar door de angstige paniekreacties van dit klunzeninstituut wist Rutte niks beters te bedenken dan het land op slot te gooien, iets wat geheel overbodig blijkt te zijn geweest. Even langer wachten na de hoopvolle en positieve eerste omicronberichten was op zijn plaats geweest, maar ze schijten permanent in hun broek van angst.

     Met het zooitje wegstemmen bedoelde ik natuurlijk Rutte & Co, niet het RIVM. Jou moet je ook alles uitleggen.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      “Branzino, dat omicron niet gevaarlijk is, was al bijna twee weken bekend.”

      Dit is onzin, Haller. Er waren een paar voorzichtige indicaties dat de ziektelast zou kunnen meevallen maar net zoveel bronnen die dat ontkenden.

      Je praat met de wijsheid van de koe in de kont.

     2. Harry Haller2

      Al op 28 november berichtte de Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee (die ook als eerste omicron signaleerde) dat de symptomen totaal anders en veel milder waren dan Covid-19.

      Een maand geleden dus.

     3. Gregorius van Dubbeldam

      “Al op 28 november berichtte de Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee (die ook als eerste omicron signaleerde) dat de symptomen totaal anders en veel milder waren dan Covid-19.”

      Ja, en daar werd bij vermeld dat de populatie gemiddeld veel jonger was en ze daar in hartje zomer zitten.

      Voor een meer realistisch beeld, let opa de vele slagen om de arm: nos.nl/artikel/2410830-rivm-mogelijk-nog-meer-goed-nieuws-over-omikron

     4. Trithing

      debieltjesdam luistert enkel naar het eenzijdige rivm riedeltje want ja die weten het natuurlijk wel.

      #nattecoronadroom

     5. Krasvast

      Hij heeft de tijd van z’n leven, een heel legertje dat hem van reacties (bevrediging) voorziet.

     6. Gregorius van Dubbeldam

      opa = op

     7. Gregorius van Dubbeldam

      “Hij heeft de tijd van z’n leven, een heel legertje dat hem van reacties (bevrediging) voorziet.”

      Klopt, Krasvast, en op jou reageert zelden iemand.

      Hoe zou dat komen?

     8. Branzino

      @Harry Hakker
      Het land is om twee redenen op slot gedaan. Voor de bestrijding van delta bleken de vorige maatregelen niet afdoende, terwijl de nog onbekende omikron eraan kwam. De effecten op delta zijn zoals gehoopt. De effecten op omikron kennen we nog niet.
      Een uitstekende strategie, lijkt me.

     9. Mr.blauw.sky

      Stop maar Krasje, je maatje luistert toch niet…

     10. Trithing

      Je praat onzin branzino, de deltavariant is vaccinatieschade, en ze willen iedereen op basis van vage aannames dwingen tot boosteren.
      Verder is het zo dat de QR het grootste probleem is, we zien namelijk dat de “besmettingen” sinds de invoering van deze medisch discriminerende code, door het dak knallen en dat komt door de gevaccineerden zelf.

    2. Trithing

     Branzinootje gaat niet in op de kern

     1. Krasvast

      Uiteraard niet, dat is vaste prik

    3. M. Brandenburg

     Nee dat is een pertinente leugen, er is al bewijs dat experts waaronder Nobelprijs winnende Virologen niet alleen monddood maar ook zwart worden gemaakt.
     Wat jij wilt zeggen dat ook in het buitenland de door de overheid goedgekeurde en aangewezen viologen hetzelfde zeggen. Het feit dat men actief vanuit overheid en organisaties als RIVM en biojvoporbeeld CDC bewezen cenzuur plaatsvind maakt dat we weten dat de boel belazert wordt, wanneer er in de wetenschap cencuur plaats vind of consensus word geroepen weet je dat de boel aan alle kanten stinkt.

     1. Trithing

      Tja en dan houden de prikfascisten zich natuurlijk oorverdovend stil

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “ er is al bewijs dat experts waaronder Nobelprijs winnende Virologen niet alleen monddood maar ook zwart worden gemaakt.”

      Dat lijkt me een platte leugen maar mogelijk kan deze bewering worden onderbouwd.
      Ik verwacht het overigens niet.

     3. Trithing

      Nee wat er gebeurt is dat jij ogen en oren vol hebt met coronaströnt en niet het vermogen hebt om anders te denken en te kijken dat met een prikfascistische dwang..

     4. Trithing

      “Dat lijkt me een platte leugen”

      Ons niet

 3. JFU

  Artsen in Afrika hebben dit al weken geleden vastgesteld.
  Veel besmettingen, maar geen ernstig zieken.
  Helaas hebben onze bestuurders last van tunnelvisie, zodat andere meningen en feiten terzijde worden geschoven. In plaats daarvan paniek en angst zaaien en klakkeloos aannemen wat de RIVM raaskalt. De gevolgen merken we elke dag. Wat een beleid.

  1. Trithing

   Ja de natte coronadroom moet wel heel blijven natuurlijk..

  2. Krasvast

   “Helaas hebben onze bestuurders last van tunnelvisie…”

   Nee, het zijn WEF-slaven en zij hebben een kraakhelder agenda: Sloop het land en ploeg het om zodat the great reset gezaaid kan worden. Met de groeten van Klaus Schab die niemand kent.

   Succes ermee!

   1. DubbelZout

    “ Met de groeten van Klaus Schab die niemand kent”

    Klopt, het zijn ook alleen hardcore complot wappies zoals u, die alleen al bij het horen van zijn naam in de broek p*epen
    Het is een beetje zoals de mysterieuze Keyzer Soze in de Usual Suspects

    1. Trithing

     Complotwappies bestaan niet, wat wel een feit is dat complottheorieën complotfeiten zijn…

    2. Krasvast

     @Triting: Bovendien krijgen zij keer-op-keer gelijk!

     #helaas

  3. Mistgabel

   👍

 4. Re-al

  Het is sowieso oplichterij.

  De huidige inzet van de PCR-techniek,
  kan helemaal geen onderscheid tussen
  verschillende virussen en varianten bepalen.

  En als de WHO zegt : er is wereldwijd,
  hooguit een IFR van 0,15%,
  is er helemaal geen “pandemie” / ‘epidemie”.

  Teug naar normaal.
  Open de economie. Open de samenleving.

 5. Re-al

  DDS : Als jullie gaan “beoordelen” = censureren,
  kunnen jullie het wel vergeten.

  Het wemelt op DDS-reacties al van de undercover ambtenaren:
  Piet Paaltjes, Branzino, Aai, Dubbeldam, bijvoorbeeld;
  met manipulatieve verhalen, om de mensen te bedriegen
  en om de VvMU de nek om te draaien.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ja, Re-al, maar we worden er grof voor betaald, dus misschien ben je alleen maar jaloers.

   😎

   1. Trithing

    pietje riedelt hier de hele dag zijn leugenachtige liego de jonge riedeltje

 6. M. Brandenburg

  Data uit de gehele wereld laat zien dat ook zonder enige maatregel het virus geen drol voorstelt, terwijl je bij besmetting wel die geweldige natuurlijke eel sterkere weerstand opbouwt die niet na een maand verdwijnt. Data uit de gehle wereld laat overduidelijk zien dat het virus zo goed als niet voor oipnames zorgt. Zelfs in Zuid-Afrika waar ze jaarlijks meerdere levensbedreigende virussen hebben rondwaren word het virus enkel in het ziekenhuis gevonden bij mensen die op basis van totaal andere zqken in het zieknhuis liggen en geen last hebben van het virus. Besmetting betekent niet dat je ziek bent. En zelfs in een land alwaar maar 32% gevaccineerd is zien we dat ook de ongvaccineerde zo goed als niet in het ziekenhuis komen en na meer dan een maand is daar in een land met 4x de bevolking van Nederland NIEMAND overleden aan de variant. Endat met nu meer dan 130.000 Omnikrom besmettingen. En allemaal zonder maatregelen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “Data uit de gehele wereld laat zien dat ook zonder enige maatregel het virus geen drol voorstelt,”

   Mijn data zeggen dat er aan Corona inmiddels meer dan 5,5 miljoen mensen zijn overleden, in het besef dat er enorm veel orderegistratie plaatsvindt.

   1. Trithing

    Dat is 0,073333333333333% van de wereldbevolking.
    Jouw definitie van data is zo verschrikkelijk uit het lood, je telt het aantal doden vanaf het begin, dan kun je wel aan de gang blijven

    1. Branzino

     @Trithing
     Er zijn cijfers van veel wereldwijde epidemieën. Ook daar worden geen seizoenscijfers genoemd, maar het totaal aantal doden voor de hele duur van de epidemie. Covid19 scoort dan heel hoog en dat aantal zal nog vele jaren verder stijgen. En dat totaal tot vandaag, 5.500.000, is alleen maar zo hoog a.g.v. de enorme hoeveelheid maatregelen, vaccinaties. Waren die er niet, dan was het aantal waarschijnlijk 4 à 5 maal zoveel geweest. En dan hebben we het nog niet eens over de aanstaande omikron-variant, die ook niet zonder slachtoffers zal blijven.
     Je wilt wat cijfers?
     * Pokken: jaarlijks 400.000 doden, vele jaren achtereen. Uitgeroeid met vaccinaties
     * Polio: een grote zorg voor ouders, niet zoveel doden, uitgeroeid door vaccinaties
     * SARS (een corona-virus): grote zorg wereldwijd, plm. 750 doden
     * MERS (een corona-virus): grote zorg wereldwijd, plm. 650 doden
     * Hongkong griep: 1.000.000 doden
     * Spaanse griep: wereldwijd extreem veel doden; in Nederland plm.28.000
     * Ebola: ruim 11.000 doden in plm. 5 jaar
     * Influenza/griep: jaarlijks 250.000 – 500.0000 doden wereldwijd, in Nederland 400 – 9.500 per jaar, gemiddeld 4.000
     * Corona/covid19: wereldwijd tot nu 5.500.000 doden, in Nederland tot nu plm. 30.000 in nog geen twee jaar en ondanks draconische maatregelen en een vaccin

     Je ziet het, Covid springt er in de vergelijking met elke andere epidemie heel negatief uit. Ik neem niet aan, dat je nu gaat beweren, dat die andere epidemieën ook niets voorstelden. Toen waren er ook soms zelfs nog geen effectieve therapieën.

     1. Harry Haller2

      Branzino noemt bewust het aantal doden niet aan de Spaanse griep: dat waren er namelijk 20.000.000 (zegge twintig miljoen) in anderhalf jaar tijd.

      Aanzienlijk meer dus dan door corona, waarbij in ogenschouw moet worden genomen dat er toen slechts ca. 2 miljard mensen waren, een derde van het huidige aantal waardoor het aantal doden verhoudingsgewijs nog veel hoger ligt.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “Aanzienlijk meer dus dan door corona, waarbij in ogenschouw moet worden genomen dat er toen slechts ca. 2 miljard mensen waren”

      Ja, maar er waren ook geen vaccins, een minder geavanceerde gezondheidszorg en geen wereldwijde maatregelen. Als we in dezelfde situatie zouden zitten als bij de Spaanse griep hadden we zeker de 20 miljoen doden moeten betreuren.

     3. Harry Haller2

      “Als we in dezelfde situatie zouden zitten als bij de Spaanse griep hadden we zeker de 20 miljoen doden moeten betreuren.”

      Daar weet jij niets van: allemaal aannames.

      En dan nog is het verhoudingsgewijs veel lager dan met de 2 miljard aardbewoners van toen.

     4. Gregorius van Dubbeldam

      “Daar weet jij niets van: allemaal aannames.”

      Ja, maar gecalculeerde aannames. Er is voor Nederland berekend dat we zonder maatregelen rond de 150.000 doden hadden moeten betreuren. Deze vermenigvuldigingsfactor toepassen op de wereld betekent dat we rekening hadden moeten houden met 150 miljoen doden.

      Dan laten we de loopneuzen en ander ongerief nog buiten beschouwing

     5. Baco

      “Waarschijnlijk”

      Ik hoor je niet over het jaarlijks vermoorden van 50.000.000 (vijftig miljoen) weerloze ongeboren baby’s, dat is pas een pandemie……

     6. Gregorius van Dubbeldam

      Klopt, ik sprak ook niet over de aantallen verkeersslachtoffers en de doden door fijnstof.

     7. Baco

      Ik praat over 50.000.000 baby’s das wat anders dan de voorbeelden die jij hier aanhaalt.
      Je bent een hypocriete eikel… die met z’n medisch discriminerende QR code iedereen de maat neemt, in paniek vrienden laat testen, hoe achterlijk ben je dan…

     8. Gregorius van Dubbeldam

      Over de werkelijke aantallen had je misschien beter even kunnen googelen.

      nl.wikipedia.org/wiki/Abortus

     9. Baco

      Je bent een wappie, die de inhoudt niet kan handelen, ruim 42 miljoen abortussen per jaar is een pandemie, sinds het begin van de telling zijn er +/- 1,5 miljard weerloze ongeboren baby’s vermoord.

      “ In 2020 werden er wereldwijd meer dan 42 miljoen abortussen uitgevoerd.
      Dit maakt abortus de grootste doodsoorzaak ter wereld.
      Het getal ligt vele malen hoger dan verschillende andere doodsoorzaken zoals overdraagbare ziektes, het coronavirus of kanker, zo blijkt uit statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).”

     10. Gregorius van Dubbeldam

      Als je een abortus gelijkstelt met een moord op een bewust levend mens zou je een punt hebben, maar die opvatting komt hoogstens bij achterlijke orthodoxe gristenen voor.
      In onze rechtsstaat en wetgeving wordt dit als een zeer achterhaald standpunt gezien.

     11. Baco

      Je praat om de kern heen en je bent echt helemaal van de pot gerukt als je nuance gaat maken over een levend mens.
      Abortus is moord daar kan jij of welke wet iets van vinden maar het is en blijft moord.
      Het is geen opvatting dat maak jij en alle abortus idioten ervan.
      Jij miept over 5,5 miljoen “coronadoden” maar als het over 42,6 miljoen bewust vermoorde baby’s gaat ga jij nuanceren en draaien en ontkennen.

     12. Gregorius van Dubbeldam

      “ Abortus is moord daar kan jij of welke wet iets van vinden maar het is en blijft moord.”

      Nee, abortus is geen moord, en dat wordt in onze rechtsstaat bij de wet bepaald.

      Ik realiseer me overigens per ongeluk weer in gesprek geraakt te zijn met de zwakbegaafde trôl Trithing/usb. Dat schiet niet op, dus je gaat onder de negeerknop.

     13. Baco

      Jawel dat is wel degelijk moord, het is een zieke gedachte om een levend mens dood te maken.
      Als we jouw leven aborteren, afbreken, dan noem je het ook moord, jullie zijn zieke moordenaars.
      Je kunt het gesprek niet winnen dus daarom vlucht jij achter je toetsenbordje.

     14. Branzino

      @Harry Hakker
      Een kleine correctie op je cijfers, als je me toestaat. De Spaanse griep leidde niet tot 20.000.000 doden, maar tot 20.000.000 à 50.000.000 doden, maar er wordt ook 100.000.000 geschat. Ik noemde alleen het Nederlandse aantal doden, omdat mij dat het meeste zegt. Van de andere epidemieën, behalve de seizoensgriep, heb ik zo gauw geen Nederlandse cijfers kunnen vinden.
      Maar om met welke cijfers dan ook de ernst van corona te bagatelliseren is heel erg misplaatst. Corona veroorzaakte tot vandaag 5.500.000 miljoen slachtoffers en in Nederland plm. 30.000. Zo doet corona dus best “aardig” mee. Zeker als je in aanmerking neemt de draconische maatregelen. Maar je kunt er nog wat meer aan cijferen. Zonder maatregelen had delta-variant waarschijnlijk een R0 van plm. 4 gehad. Dat betekent ook 4x zoveel doden, dus inderdaad de plm. 20.000.000 die Van Dubbeldam al noemde. De omikron-variant is zeker besmettelijker met een geschatte R0 van misschien wel 10 zonder maatregelen, maar misschien minder ziekmakend. Het is nog onduidelijk, maar dat er iets heel ergs staat te gebeuren is voor de ziekenhuizen inmiddels geen vraag meer. Ik hoorde de afgelopen dagen van twee mensen uit de frontlinie in ziekenhuizen heel dramatische verhalen. Men wil alleen nog weten hoe erg het zal worden en of het voor hen dan nog te behappen is.
      De capaciteit van de ziekenhuizen is nu een beperkende factor aan het worden, maar ook met onbegrensde capaciteit zullen de problemen (ernstig zieken en doden) immens zijn. In ons land gelden gelukkig heel strenge maatregelen, maar in veel landen heeft men die stap niet durven zetten en lopen de besmettingen inmiddels sterk op.

      Voor de goede orde, ik citeer hier nu slechts mensen die inside-informatie hebben en die ik 100% vertrouw.

     15. Branzino

      @Harry Hakker
      De ziekenhuizen bereiden zich voor op een corona-golf zo rond eind januari en begin februari. En ze gaan ervan uit, dat ook iets minder zieken mensen nog steeds heel veel hulp nodig hebben. Zoveel hulp, dat het lang niet zeker is, dat de ziekenhuizen die kunnen geven. Kortom, een heel spannende periode, waarin Nederland gelukkig nog niet vooroploopt met aantallen besmettingen. M.i. dankzij die lock-down dus.

     16. Gregorius van Dubbeldam

      “De omikron-variant is zeker besmettelijker met een geschatte R0 van misschien wel 10 zonder maatregelen, maar misschien minder ziekmakend. Het is nog onduidelijk, maar dat er iets heel ergs staat te gebeuren is voor de ziekenhuizen inmiddels geen vraag meer. ”

      Op dit blog lijkt het idee te bestaan dat omikron niet meer is dan een lichte griep. Haller meent dat je er hoogstens een loopneus van kunt oplopen, de kans op sterfte acht hij verwaarloosbaar klein.

      Het kan inderdaad meevallen in vergelijking met eerdere, dramatische, prognoses, maar dat er een heel ernstige situatie dreigt kan onmogelijk worden ontkend.

     17. Branzino

      @Gregorius van Dubbeldam
      Het valt me erg tegen van sommige deelnemers hier, waaronder Hakker, dat men zo lichtvaardig doet over omikron en in het algemeen corona.

      Omikron zal voor sommige individuele patiënten misschien iets minder ernstig zijn en minder dodelijk, laten we het hopen, maar voor de ziekenhuizen maakt dat weinig uit. Ziek is ziek en heeft zorg nodig, wordt daar gezegd. Het mogelijk hogere aantal besmettingen veroorzaakt toch een situatie in de ziekenhuizen waar ze nu al slapeloze nachten van hebben. En die loopneus van Hakker, ik gun het hem heel welgemeend van harte en alle anderen hier. Maar veel teveel covid-patiënten houden het helaas niet bij een loopneus of lichte griep. Mijn kennissen zijn heel veel gewend, ook tijden andere epidemieën, maar van wat ze nu meemaken zijn zelfs zij regelmatig volledig van de kaart. De zorg voor de patiënten zelf is heel belastend, het begeleiden van andere niet behandelde patiënten is dat ook, maar ook de zorg voor de familie. Er moet regelmatig beslist worden over leven of dood van een naaste, soms beide ouders. Het zijn echt dramatische verhalen die zelfs in de verste verte niet lijken op de verhalen rond een griepepidemie, hoe zwaar die ook is. En dat nu al bijna twee jaar, zonder tijd om even bij te tanken

      Helaas slagen mensen, ook hier, er in om de zeer dreigende situatie te ontkennen of te bagatelliseren.

    2. Krasvast

     @Trithing: Negeren is effectief, 100% succes verzekerd.

     1. Mr.blauw.sky

      Goed dat je Krasvlokje negeert!

 7. henk43

  @ Alle wappies hier:De door jullie zo aanbeden Donald Trump heeft een interessant interview gegeven over Corona en de vaccins .Verplicht leesvoer.

  1. Trithing

   De wappies krijgen steeds meer gelijk

  2. henk43

   Hebben jullie het interview inmiddels gezien? Of past dat niet in het straatje van de Wappies

   1. Baco

    “De door jullie zo aanbeden”

    Fout, als jij daar al vanuit gaat is alles al gekleurd.
    Heb jij de afgelopen 2 jaar onder een rotsblok geleefd?
    De mensen die jullie als wappie wegzetten hebben allemaal gelijk gekregen en krijgen de komende tijd ook gelijk, het erge is nog dat jij gewoon meegaat in de corona idioterie, de medisch discriminerende QR, ontkenning dat ivermectine goed is, pçr testen, npo propaganda, etccetc

    1. henk43

     Nog steeds niet bekeerd zie ik wel.Heb je nu geen geloof meer in de zo door
     alle wappies aanbeden Donald?

 8. Bolkestein

  Als een kabinet halsoverdekop bijeen kan komen om op een persco beperkingen aan te kondigen, kunnen ze dus ook zo snel mogelijk al die onzinnige vrijheidsbeperkingen en sluitingen die ons land kapot maken gaan afschalen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ja, maar daar is geen enkele aanleiding toe.

 9. september

  En even opletten Baco is weer de zoveelste naam van USB.3.0

  1. Mr.blauw.sky

   Die verandert toch nooit…

   1. Baco

    Verliezer van de dag verandert ook niet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.