Thierry Baudet reageert op Zweden met QR-microchips in hun hand: “Zo gaat het met alle ‘complottheorieën'”

Thierry Baudet heeft gereageerd op de nieuwste rage in Zweden: een chip in je hand zetten waarop je vervolgens allerlei informatie laat uploaden. Waaronder, niet schrikken, je vaccinpaspoort. Dat was toch een complottheorie? Nou, zegt Baudet,  “zo gaat het met alle ‘complottheorieën. Een paar maanden later worden ze gewoon werkelijkheid.”

Goed nieuws voor onze lieve Europese vrienden woonachtig in Zweden! Zij konden al wat langer een chip in hun hand laten zetten met wat persoonlijke informatie erop. Gewoon, want handig. Maar nu wordt het nog handiger allemaal. Want hun QR-code kan er ook op geupload worden. Dus hop, lekker een chip in je hand met je vaccinpaspoort erop. Is dat niet fijn?!

Baudet reageert: weer een ‘complottheorie’ die werkelijkheid wordt

Nou, Thierry Baudet vindt van niet. Want, stelt hij op Twitter, dit lijkt er verdomd veel op dat een zogenaamde “samenzweringstheorie” waarheid geworden is. (Nog?) niet bij ons, oké, maar dus wel in Zweden, ironisch genoeg één van de landen waar het qua ‘coronapaniek’ mee lijkt te vallen verder.

“Zo gaat het met alle ‘complottheorieën’,” schrijft Baudet. “[E]en paar maanden later worden ze gewoon werkelijkheid en dan zegt iedereen: ‘Oh! Bedoelde je dat! Ja, dat is er nu inderdaad…’ en de karavaan trekt verder en de zon gaat op.”

Microchips zijn populair

Dit gebruik van microchips die in je hand worden gezet is al langer gaande in Zweden. Duizenden (minimaal) mensen hebben blijkbaar zo’n chip laten zetten onder het motto dat het kan helpen “het leven gemakkelijker” te maken. Want stel je voor dat je een sleutel mee moet nemen overal naartoe. Nee, dan is je laten chippen als een hond veel praktischer natuurlijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En nu een interessante gedachte: in Zweden is er historisch heel veel vertrouwen in de overheid die kinderen al vanaf extreem jonge leeftijd opvoedt, en de christelijke kerk is er zo ongeveer niet-bestaand. Vervolgens kan dit dus gebeuren.

Goh. Zou er een verband zijn tussen die twee zaken en je ‘lekker makkelijk laten chippen‘?

Zomaar, out of the blue, gewoon omdat het kan, even een citaat uit Openbaringen:

“Het maakt dat allen, klein en groot, rijk en arm, vrij en slaaf, een merkteken ontvangen op hun rechterhand of op hun voorhoofd; niemand kan iets kopen of verkopen als hij dat teken, de naam van het beest of het getal van zijn naam, niet draagt.”

Ik zeg niks.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Appelstroop

  Ik zou em in m’n linkerhand laten zetten.

 2. por favor no borres

  Kan mij niet herinneren dat Baudet gewaarschuwd heeft voor technische vooruitgang welke vrijwillig door mensen omarmd worden.

 3. Piet Paaltjens

  De complottheorie ging over het inspuiten van micro-chips met de vaccinaties waarmee vervolgens via 5G mensen op afstand bestuurbaar zouden worden.

  Deze chip heeft hier helemaal niets mee te maken.

  Baudet zwetst.

  1. JochemX

   Hij zwetst niet helemaal, want technisch verschilt het niet veel. Ik geef toe een sterretje op je jas was duidelijker voor de handhavers.

  2. Krasvast

   @JochemX: Negeren geeft betere resultaten.

  3. dumbfarmer

   ik heb dat ergens al wel eens geroepen… chippen net als je kat of hond!

  4. dumbfarmer

   ik ga eens zoeken naar mijn RFID long range reader.. reuze handig dat!! langs lopen en in 1 seconde iemand’s BSN, QR, IBAN enz jatten! geweldig die technologie 😉

  5. Xyz1234

   Onzin. Die zogenaamde micro-chip is een verzinsel van u zelf. In de betreffende tweet waar u naar refereert heeft hij het over chips, niet micro-chips. Een micro-chip inspuiten wordt inderdaad lastig want die zijn relatief groot. Maar nano-chips kunnen prima worden ingespoten. De zogenaamde quantum dots zijn daar voorbeelden van, heb ik u de vorige keer ook al uitgelegd. Maar zoals dat gaat met domme en ook nog eens koppige mensen, willen feiten niet doordringen in hun betweterige hoofden.
   Los hiervan is het vrijwillig meewerken aan het integreren van het menselijk lichaam in de digitale wereld niet bepaald slim te noemen, omdat je daarmee steeds meer autonomie verliest. Maar collectivistische geesten zonder eigenwaarde en gedreven door gemakzucht zien niet waar dit uiteindelijk toe leidt.

 4. LifeBuddy

  Net zoals ik nu arisch sLinks verplicht wordt om een bankoverschrijving aan een willekeur te geven, Moet ik zeer spoedig verplicht een zelfde chip als in mijn telefoon in mijn lijf laten plaatsen. Dat is wel makkelijk in de winkel als je moet afrekenen. En ook nog zonder fraude.

  1. Piet Paaltjens

   “Moet ik zeer spoedig verplicht een zelfde chip als in mijn telefoon in mijn lijf laten plaatsen.”

   Je spoort niet lekker, LifeBuddy. Ik zou voor deze paranoia hulp zoeken.

  2. Branzino

   @LifeBuddy
   Je hebt een heel klein beetje gelijk. Er wordt voortdurend onderzocht hoe Nederland veiliger te maken is en nieuwe identificatiemethoden spelen een belangrijke rol.

   Geïmplanteerde chips worden bekeken, maar gebruik ervan wordt niet serieus overwogen. Oorflappen zeker wel. Bij runderen en schapen loopt momenteel een proef en die verloopt naar wens.
   Modefabrikanten zijn al druk met het ontwikkelen van modelijnen met oorflappen. Er wordt ook nagegaan of mensen met natuurlijke hangende flaporen deze niet kunnen gebruiken. Maar daar zijn esthetische bezwaren tegen uit rechts-extremistische kringen. Ze vinden het niet passen bij al dat ijzer in de hoofden van veel aanhangers. Bovendien wordt de hersenactiviteit verder benadeeld dan alleen met dat ijzer in de buurt.

   Je ziet, er is volop bedrijvigheid op dit onderwerp. Baudet is weer eens helemaal niet op de hoogte.

   1. M. Brandenburg

    VErplichte vaccinatie werd ook niet overwogen (je vijrheid weg of een vaccinatie en dan alsnog je vrijheid weg is dwang)
    QR code (vaccinatiepaspoort) werd ook niet overwogen, de schaapjes lopen nu met hun links totaitair ausweis overstrata.
    Een Chip werd al helemaal niet overwogen, we zien in Zweden de eerste gevallen.

    Je herkent een linksedwaas altijd, het zijn zij die als een kikker langzaam gekookt in een pan met langzaam aan de kook gebracht water zelfs nadat de ene na de andere wappie vorspelling uitkomt, hardnekkig volblijven houden met hun QR-code in e hand en de vaccinatie naald in hun arm om dat ze dachten er vrijheid mee te krijgen dat het allemaal niet waar is.

 5. Branzino

  Dit is de bekende aanpak van Baudet. Laat ik hem helpen. Er zijn nog veel meer verschijndelen, technologische ontwikkelingen die met weinig fantasie gelijk gesteld kunnen worden aan ooit verspreide theorieën.

  Deze onderhuidse chips bestaan al jaren en er werd jaren geleden al over bericht, toen corona alleen nog maar een biermerk was (hoewel, misschien toen al het begin van een complot, om de mensen rijp te maken?).

  Maar het implanteren van chips bestaat al sinds 1998, toen prof. Professor Kevin Warwick de allereerste was. Hij bediende ermee het licht thuis, opende zijn deuren en werd begroet zodra hij binnenkwam.
  Ook interessant is dit bericht van plm. 3 jaar geleden: businessinsider.nl/duizenden-zweden-laten-een-microchip-implanteren-scheelt-een-hoop-gedoe-met-pasjes/

  Het is allemaal niets nieuws.

 6. janrama

  Lachen met Mike.

  “de christelijke kerk is er zo ongeveer niet-bestaand. Vervolgens kan dit dus gebeuren”

  1. Branzino

   @janrama
   Ruim de helft van de Zweden is lid van de Zweedse Kerk, een christelijke religie, en dat wordt je daar uit eigen keuze, niet door geboorte. In Nederland is ongeveer 40% christelijk, meestal bij de geboorte al. De suggestie van Van der Galien, dat een laag percentage christenen mensen toegankelijk maakt voor technologische vernieuwingen als hier omschreven, klopt dan in ieder geval niet in Zweden.

 7. Buzz68

  … veel zaken beginnen met vrijwilligheid -en voor je het weet wordt het opgedrongen -en vervolgens afgedwongen.

  1. M. Brandenburg

   JE hoeft ook maar de steun te krijgen van ongeveer 30% van de bevolking vervolgens wakkeer je de angst aan en je kan je links totalitaire heilstaat invoeren.

   Wie wel geleerd heeft van et verleden herkent de patronen die zich elke keer weer herhalen, de oorzaak waarmee men het aanwakkert is het enige dat verandert. Dan zijn het de Joden, dan is het de rijken die de arme uitbuiten, en dan is het Covid, de uitkomst is altijd hetzelfde, een links totalitaire heilstaat waar je je vrijheid kwijt bent en de staat bepaald wat je en wanneer je iets mag.

 8. Mistgabel

  Nou, heb je het al.
  Helaas komt alles uit wat ik eigenlijk allang wist.

  h*tps://www.geenstijl.nl/5162363/escalatieladdertje-hoor/

  1. Mistgabel

   Nederlanders vanaf 18 jaar mogen booster, EU-coronapas vervalt na 6 maanden tenzij booster

   h*tps://www.geenstijl.nl/5162261/voor-uw-gezondheid-en-de-zorg/

   Begint eng te worden.

 9. sonny

  Zeer belangrijk en handig voor criminelen, hak het handje eraf, en je kunt jezelf verrijken met andernans poen en identiteit!
  Deze innovatie is uiterst handig voor meerdere partijen, alsook de overheid!
  Alle persoonsinfo is op afroep beschikbaar en de gps volgt je als een schaduw!

  1. right

   Sonny@
   Big brother wordt “biggest brother is watching you”

 10. Buzz68

  Beetje off topic
  maar gisteren geinig artikeltje gelezen over Covid-19 en numerelogie;

  Als je COVID-19 optelt als Romeinse cijfers -en de O telt voor nul en de 1 en de 9 telt voor wat ze zijn, dan telt het op tot 616
  -616 is getal van de Duivel als de je oudst bekende codex (Egyptische Oxyrhynchus) mag geloven (en niet 666 is bewust fout vertaald door Katholieke Kerk).
  -616 telt weer op tot 13 (ongeluksgetal)
  -13 telt weer op tot 4 (getal van de dood in China en Japan)

 11. Meriadoc Brandebok

  Geïmplanteerde chips en apparaatjes in het lichaam bestaan al jaren. Doorgaans worden zij gebruikt omwille van medische redenen, soms omwille van veiligheidsredenen (er wordt zelfs gefluisterd dat de Amerikaanse president een chip in zijn arm heeft geïmplanteerd om hem te beschermen). De chips wprden ook gebruikt door mensen die graag hun sportprestaties willen meten of hun digitale bankrekening niet meer willen leegpinnen.

  Ik begrijp wel dat een krankzinnige als Baudet dit feit wil gebruiken om zijn complottheorie dat mensen een chip krijgen ingespoten te staven. Zijn verdienmodel is het zaaien van angst onder zijn discipelen. Zolang hij zijn discipelen in de ban houdt met angstverhalen – zoals zo vele demagogen in de geschiedenis – is hij verzekerd van zijn salaris.

  De goede verstaander, de normale mensen, zullen er niet naar horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.