Achterhoekse burgemeesters steunen gefrustreerde ondernemers: gaan niet ingrijpen als winkeliers de deuren openen

Winkeliers en horecaondernemers die komende zaterdag hun zaak opengooien in Montferland en Oude IJsselstreek hoeven niet te vrezen voor handhavers die de zaak direct sluiten. De burgemeesters geven aan begrip voor de zaak te hebben. “We kunnen niet van lockdown naar lockdown blijven gaan”, aldus de burgemeester van Oude IJsselstreek. 

Komende zaterdag vinden er in verschillende plaatsen in het land protestacties plaats tegen het coronabeleid. Of het kabinet nu wel of niet gaat versoepelen, ondernemers en winkeliers gaan toch hun zaak openen. Twee Achterhoekse burgemeesters hebben aan de Gelderlander laten weten de protestacties volledig te begrijpen.

De Dagelijkse Standaard

“Ondernemers zitten in een ingewikkelde situatie. Daar heb ik begrip voor. We zullen daarom niet optreden als winkels een statement willen maken door open te gaan. We kunnen niet van lockdown naar lockdown blijven gaan. Dat betekent dat er plannen door en met de sectoren gemaakt moeten worden hoe winkeliers gecontroleerd open kunnen gaan.”, aldus Otwin van Dijk, burgemeester te Oude IJsselstreek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een duidelijke boodschap van de bestuurder: het wordt tijd dat het kabinet eens gaat komen met maatwerk. We kunnen inderdaad niet om de zoveel maanden het land weer op slot gooien. Er moet een lange termijnaanpak komen met duidelijke regels. Het beste zou zijn als het Rijk opnieuw kiest voor regionale maatregelen. Nederlandse gemeenten hebben de beste kijk op welke maatregelen er in hun stad of dorp geschikt zouden zijn. Een ‘one size fits all’-aanpak zoals we de laatste twee jaar hebben gehad is vragen om gedoe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Re-al

  Alle winkels open !
  De hele samenleving open !

  Geen boa’s en politie binnen laten : ze hebben geen bevoegdheid
  Geen id en qr tonen : is niet wettelijk verplicht
  Stoppen met testen, mondkapjes, injekteren;
  en qr volledig wissen.
  Alle problemen opgelost.

  1. Joko

   Ik stem voor!

  2. Baco

   Ik ook

   1. Pauline Kummer

    Logisch, als gevaccineerde zoals u hoeft u nergens over in te zitten. U kunt hoogstens een beetje ziek worden maar levensbedreigend is het niet.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Klopt, baco kan makkelijk stoer zitten doen.

    2. StanleyC

     Je bedoelt corona? Dat extreem ongevaarlijke virus.

  3. Crassus

   Dat binnenlaten is geen procleem. Met een machtiging van de officier van justitie staan staan ze met een glimlach bij u in de slaapkamer.

  4. StanleyC

   Mondkapjes plicht voor ambtenaren, ook in huis, onder de douche en in bed. Handhaven dmv enkelband die stroomschokken geeft.
   Ophokplicht voor ambtenaren.
   OMT leden levenslang huisarrest

 2. Kokkie_2

  Goed nieuws uit Forumland.

  Forum voor Democratie wil eigen scholen

  FvD werkt achter de schermen aan de oprichting van eigen basisscholen. Hiervoor is al een stichting opgericht waarin onder anderen Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen in het bestuur zit, zo blijkt uit onderzoek van De Telegraaf.

  Partijleider Thierry Baudet droomde eerder al van een ’Forumland’ met eigen cryptomunten, een datingapp en scholen. Die laatste categorie is nu in aantocht, erkent stichtingbestuurder en FvD-Statenlid Ralf Dekker. Waar de scholen moeten komen, wil hij niet zeggen. Het ministerie van Onderwijs laat weten dat ’in principe iedereen in Nederland vrij is om een school op te richten’, maar dat wel aan voorwaarden moet worden voldaan.

  Bron(nen): De Telegraaf

  1. Crassus

   Pepijn heeft iets onnatuurlijks, een vreemde kostganger.

 3. Gregorius van Dubbeldam

  Het kabinet zal vrijdag beslissen om de lockdown (gedeeltelijk) op te heffen en de scholen te openen.

  Rustig maar.

  1. Re-al

   GVD : doe je ’t alweer – als ambtenaar uit de school klappen.
   Voor de zoveelste keer. Dit gaat niet lang meer voor je duren.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Ik lees de krant en gebruik mijn verstand, Re-al.

    Misschien iets wat jij ook zou kunnen proberen.

    1. Baco

     Jij gebruikt helemaal je verstand niet, jij riedelt hier de hele dag het welbekende npo riedeltje, zelf nadenken die je niet…

    2. Marcoweer

     De beslissing van de regering is puur gebaseerd op draagkracht binnen de samenleving. Nu er steeds meer tegen de regels ingegaan word zullen ze de regels daarop aanpassen. Niet denken komt wel goed want dat komt het pas als er geen gehoor meer aan de regeltjes word gegeven eerder echt niet.

   2. september

    Ik moet nog zien of het klopt wat die GVD nu al zegt,afwachten Tot vrijdag.

  2. HenC

   De regering zal wel moeten toegeven. Zelfs Marion Koopmans twittert dat Omicron niet ziek genoeg maakt om veel mensen in het ziekenhuis of op de IC te krijgen. Iedereen ziet dat, terwijl maar 45% geboosterd is, de ziekte zelfs op het hoogtepunt niet meer mensen in het ziekenhuis brengt. Mensen zijn maar 3-5 dagen beroerd, maar moeten 10 dagen samen met alle familieleden die niet ziek zijn in quarantaine. wanneer je elke dag 25.000 mensen voor 10 dagen uit de maatschappij haalt moet dat wel tot problemen leiden. Vooral omdat je ziet dat die mensen na drie dagen al weer beter zijn.
   De quarantaine ontwricht de maatschappij niet de Omicron.
   Omicron zorgt voor een ziekenhuis opname van 0,5% zegt Marion Koopmans en bij 200.000 gevallen per week is dat 1000 in het ziekenhuis, maar ze blijven daar maar 4 dagen dus 4/7 geeft zo’n 600 bedden bezet in het hele ziekenhuis door Omicron.

 4. Joko

  Burgerlijke ongehoorzaamheid verandert in een burgerbeweging die de staat op de grondvesten zal laten trillen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Met hooivorken?

   😎

   1. Baco

    Sukkel, domme, domme, domme sukkel..

  2. Pauline Kummer

   U denkt aan geweld naar de politie die er ook niets aan kan doen dan de orde handhaven. Of aan plunderingen, de middenstanders brodeloos maken. Ga het gevecht aan, kom op voor uw rechten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.