OMT-lid Marion Koopmans blijft paniek zaaien: ‘Aantallen gaan nu razendsnel steil omhoog en dit is nog maar het begin’

Diverse OMT-leden blijven vrezen voor de gevolgen van de omikronvariant op de maatschappij. Marion Koopmans meent dat het ergste moet komen. Opnieuw kijkt het OMT voornamelijk naar het besmettingscijfer, maar zouden de ziekenhuiscijfers niet leidend moeten zijn? 

We zijn in december opnieuw in lockdown gegaan omdat men zich zorgen maakte over de druk op de zorg. Met de opkomst van de omikronvariant zou de druk op de zorg wel eens flink kunnen toenemen, maar tot op heden is er geen explosieve stijging waarneembaar. Alleen het aantal besmettingen is de afgelopen dagen flink toegenomen. Wat te verwachten viel: omikron is veel besmettelijker, maar waarschijnlijk veel milder.

Maar in een interview zegt Marion Koopmans zich enorm veel zorgen te maken, volgens het OMT-lid gaat het alleen maar erger worden: “We weten dat het verloop bij omikron iets gunstiger is, maar nog steeds kunnen mensen ernstig ziek worden. We moeten serieus rekening houden met een flinke golf opnames. Dat loopt eigenlijk – met alle slagen om de arm – zoals je zou verwachten op basis van de modellen. We zien nu een hele steile toename, maar dat is echt nog maar het begin. Eind januari of begin februari gaat dat pieken.”

Ook een ander OMT-lid, Christian Hoebe, vreest voor een “ontwrichtende” werking door de omikronvariant.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is een scenario waar Koopmans overigens al langer voor vreest, een maand geleden zei ze praktisch hetzelfde. Maar de explosieve stijging in ziekenhuisopnames bleef, gelukkig, uit. Nu omikron de dominante variant wordt, vreest ze opnieuw hetzelfde. Maar toch blijft de vraag staan waarom Nederland in een lockdown zit en onze buurlanden niet. Zijn wij te paniekerig bezig, of zijn zij nu zo stom? Voor ondernemers wordt het moeilijk om de lockdown te accepteren als anderen landen gewoon compleet open blijven en de doemscenario’s uitblijven. De laatste dagen is er steeds meer onvrede en onrust zichtbaar bij ondernemers in ons land. De paniekerige boodschap van het OMT slikken zij niet meer, want vaak genoeg komt de boodschap niet overeen met de werkelijke situatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. leukeditter

  zou daT STOMME WIJF NIET IN DE GATEN HEBBEN HOE ONGELOOFLIJK LOMP ZE IS

  1. Baco

   NEE

   1. LifeBuddy

    Eerst waren er 35.000 besmettingen, die ze gister naar 22.000 hebben bijgesteld. HaHaHaHa, Al is de leugen nog zo snel, de Waarheid achterhaalt hem wel. Hoe DubbelDom kan je zijn, om je te laten besmetten door de pinokkio van de VVD/CDA en de rest van de extremen.

    1. LifeBuddy

     Misschien wil marion de plek innemen van kaag, want die ligt ook op sterven door omikron. Ja, wie met VVD omgaat wordt besmet.

    2. september

     Vandaag waren het weer 32.581 besmettingen,maar het aantal opnames In het ziekenhuis en op de I.C neemt ook af.

    3. Adriaen van Bergen

     Het zijn positieve test uitslagen. Dat is compleet wat anders.

     1. Xyz1234

      Precies Adriaen. Het is goed dat u dit even in herinnering brengt. Er zijn namelijk mensen die denken dat een positieve test hetzelfde is als een infectie. Dat komt omdat die leugen eindeloos herhaald is en mensen te dom of niet geinteresseerd genoeg zijn om zich te verdiepen in de werkelijke betekenis van zo’n uitslag.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “Er zijn namelijk mensen die denken dat een positieve test hetzelfde is als een infectie.”

      Die gedachte is bijna altijd juist, een besmetting leidt in de regel tot een positieve testuitslag. Het kan in uitzonderlijke gevallen echter voorkomen dat een besmetting niet leidt tot een positieve test.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Leukeditter kennen we daarentegen als een toonbeeld van subtiliteit en beschaving.

   1. Baco

    pipo is bekend bij vele als pedöseksuele prikfascist…

    1. Woordkunst

     En een bittere psychopaat die een ander het licht in de ogen niet gunt….

   2. Xyz1234

    Subtiel is hij niet altijd. Beschaafd wel. Voor u daarentegen, geldt het tegenovergestelde. U drukt zich vaak subtiel uit, maar de strekking van uw verhaal is extreem, apathisch en onmenselijk. U houdt ervan om te generaliseren en te demoniseren middels het verspreiden van leugens. Dat is iets wat in de verste verte nog niet iets met beschaving te maken heeft.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     De heer Xyz is erg bitter geworden. Mogelijk heeft dat te maken met zijn onmacht in het inhoudelijk debat.

 2. Kokkie_2

  Kijkend naar de cijfers in Frankrijk en UK en de maatregelen in Duitsland(G2) en Frankrijk (G2) denk ik dat ze het juist ziet.

  1. Baco

   prikfascist kijkt niet naar Nederland maar naar het buitenland, maar het buitensluiten van mensen doet denken aan een tijd in de vorige eeuw…

  2. Monty

   Volgens velen op dit blog doen alle landen het beter dan ons land.

 3. Monty

  ”zegt Marion Koopmans zich enorm veel zorgen te maken,”

  Je gaat je pas zorgen maken als je de site van ‘Frontnieuws’ bezoekt. Daar wordt echte angst gezaaid.

 4. Gregorius van Dubbeldam

  “We weten dat het verloop bij omikron iets gunstiger is, maar nog steeds kunnen mensen ernstig ziek worden. We moeten serieus rekening houden met een flinke golf opnames.”

  Ja, mooier kunnen ze het niet maken.

  Je kunt die feiten natuurlijk ook domweg ontkennen. Die denkwijze is hier helaas meer regel dan uitzondering.

  1. Baco

   Ik zie in mijn omgeving met name dat veel gevaccineerden ernstig ziek worden, dat is een feit

   1. Monty

    Bedoeld vlekkenoplosser niet dat er veel gevaccineerden zijn overleden?

    Dit gebeurt nu massaal als we sommige nieuwssites moeten geloven.

   2. Gregorius van Dubbeldam

    Heeft baco al sterfgevallen door vaccinatie in zijn nabije omgeving te betreuren?

    1. Baco

     Het probleem met vaccinatiedoden? die cijfertjes worden weggemoffeld en dat weet pipo natuurlijk zelf ook wel want er moet een beleid worden uitgevoerd die gebaseerd is op massahypnose, angst en 2 deling in de maatschappij…

     1. Krasvast

      @Baco: Eenvoudig te meten! Oversterfte neemt gelijkelijk toe met de vaccinatiewoede van Liego de Jonge.

     2. Monty

      ”want er moet een beleid worden uitgevoerd”

      Nederland omvolkeren met moslims en er een totalitaire contr0lestaat van maken.
      De autochtone Nederlanders worden op een plek elders op de wereld ondergebracht.

      Of is er volgens usbtje een ander beleid wat uitgevoerd wordt?

    2. leukeditter

     jaa zoals ik al zei vorige week 2 op 1 dag.. ze waren 67 en 74 maar ik weet zeker dat er landelijk heeel veel zijn

  2. Mr.blauw.sky

   Bacootje vergeet voor het gemak te melden hoeveel doden reeds te betreuren zijn in zijn naaste omgeving als gevolg van voornoemde vaccinatieschade…

  3. ET007

   Al was heel Nederland ziek. Hoeveel mensen sterven er? Dan moet je ook de vraag stellen wat de prijs is van de hele opoffering. Kinderen die niet meer sporten, geen zwemles krijgen, volvreten. Dan nog de singles die niet op jacht kunnen gaan naar een partner en de kleine ondernemers die failliet dreigen te gaan met al hun bezittingen. En zo is er meer. Nee, natuurlijk ontkent men niet zomaar. Maar dat wordt snel gezegd omdat veel mensen bang zijn dat hunzelf iets overkomt. Angst wint weer van gezond verstand. Mensen zijn vergeten dat er ook een oorlog op de loer ligt als ondertussen duizenden migranten binnen wandelen. Wat dan? Kop in het zand steken met zijn allen?

 5. Branzino

  Ik blijf me verbazen. Tijdens de vorige golven was de kritiek te horen, wat mij betreft terecht, dat het kabinet met haar maatregelen teveel focuste op de ziekenhuiscijfers. De ziekenhuisbezetting loopt achter op de besmettingen en daarom is men dan bij overschrijding van grenswaarden altijd te laat met maatregelen. Nu vallen de ziekenhuiscijfers nog mee, maar heeft het kabinet toch geleerd van het verleden en besloten om op besmettingscijfers te sturen. Die besmettingscijfers zijn goede voorspellers voor ziekenhuisopname. En weer is het volgens DDS niet goed. Het is wel een feit, dat de ziekenhuizen al vanaf de ontdekking van omikron waarschuwen voor te trage reacties, omdat besmettingen ongeveer 2 weken vooruit lopen op ziekenhuisopname en 3 weken op IC-opname. Overlijden volgt eventueel een week of meer later. In de ziekenhuizen bereidt men zich daarom sinds half december al voor op een golf aan opnames vanaf half januari. Dat beeld staat nog steeds en komt nu angstig dichtbij. Elke ziekenhuisopname, al zijn het er relatief veel minder dan bij vorige golven, betekent een aanslag op de capaciteit en daarmee op de beschikbaarheid van zorg voor ons allemaal. Met de hogere besmettelijkheid kunnen die opnames toch gemakkelijk uit de hand lopen.

  Ik ben blij met een kabinet en OMT die vooruit denken, hun eigen beslissingen nemen en niet voortdurend zoeken naar argumenten om nog maar even niets te doen of al te nadrukkelijk naar andere landen met andere keuzen te kijken.

  Achteraf zullen we weten of dat juiste keuzen waren. Zonder twijfel zullen toekomstige enquêtes of onderzoeken dat uitwijzen. Daar zijn geen tribunalen voor nodig.

  1. Baco

   Je bent toch zo van de feitjes?

   h**ps://w w w.blckbx.tv/videos/trias-politica?ss_source=sscampaigns&ss_campaign_id=61daa0212803e04b8ea9e600&ss_email_id=61daa1dbff0cb82429f500fa&ss_campaign_name=%E2%80%9CDe+cöntrölerende+taak+is+zoek%21%E2%80%9D+stelt+Rechtsfilosoof+Raisa+Blommenstijn&ss_campaign_sent_date=2022-01-09T08%3A52%3A10Z

   1. Baco

    ht*ps://www.blckbx.tv/videos/trias-politica

   2. Branzino

    @Baco
    Ik hou inderdaad van feitjes en juist daarom volg ik uit principe blckbx.tv niet. Maar toch, dank voor de linkjes.

  2. Fax uit Darmstad

   “In de ziekenhuizen bereidt men zich daarom sinds half december al voor op een golf aan opnames vanaf half januari.”
   Met Cliniclowns zeker.
   Vergeten is de toezegging van Van Dissel op 18 december dat ze de ontwikkelingen van Omikron op de voet zouden volgen, en direct zouden terugkomen met aanpassingen van de maatregelen, als de ontwikkelingen gunstiger gingen verlopen dan in het doemscenario van het RIVM/OMT.
   Er liggen op dit moment geen ruim 1000 mensen op de IC zoals de meest gunstige voorspelling met lockdown was van het RIVM.
   Hiervoor was door deskundigen al van te voren op gewezen omdat het RIVM zich baseerde op foutieve cijfers uit GB. Het zijn een ongelofelijk stelletje prutsers.

 6. Ome Cor

  Toen omicron in Zuid-Afrika veel milder bleek te verlopen, moesten we vooral niet denken dat dat ook bij ons zo zou zijn. Kijk eerst maar naar Denemarken en de UK. Nu daar geen enkele toename van IC-bezetting is gebleken en het beloop precies gelijk is aan Zuid-Afrika, moeten we daar nu vooral niet naar kijken. Nu is het Frankrijk…als ze nu eens naar de cijfers had gekeken dan had ze gezien dat de grote stijging in Frankrijk is gebeurd tijdens de deltagolf en dat juist nu er een afvlakking is van IC-opnames. In Frankrijk is omicron pas vorige week dominant.

  De stijging van IC-bedden die je ziet is het gevolg van sterke stijging delta in november en december. Hetzelfde geldt voor de VS. Overal waar omicron dominant wordt vlakt de curve na een week of twee af. Het ontkennen van het veel mildere beloop van omicron is onwetenschappelijk.

  Zeer zorgelijk dat dit soort mensen het OMT advies maken, waar de regering zich op moet baseren. Het totaal ontkennen van de werkelijkheid….ongelooflijk.

  1. Nikita

   Dat mag je hier niet verkondigen Ome Cor daar wordtd links heeeeeeeeel boos van en dan krijg je de windtd van voren 😪😪

  2. Baco

   delta = vaccinatieschade

   1. Branzino

    @Baco
    Een serieuze vraag: Kun je uitleggen wat je precies met vaccinatieschade bedoelt? Bedoel je, dat delta als ongewenst gevolg van de vaccinaties is ontstaan? En hoe dan? Of bedoel je, dat de effecten van delta juist zijn verergerd a.g.v. de vaccinaties i.p.v. verminderd. Of bedoel je nog iets anders?

    1. Mr.blauw.sky

     Helaas… op vragen geeft ons Busje zelden of nooit rechtstreeks antwoord…

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Baco heeft geen idee.

    2. Harry Haller2

     Raar dat Branzino in het geheel niet reageert op het serieuze en feitelijk overkomende verhaal van Ome Cor.

     Selectieve missiedwang, zullen we maar zeggen.

     1. Magyar

      Het zal toch niet zijn dat iemand hem onder een op volle snelheid voortrazende TGV heeft getrapt, dan gaat bij mij de Prinsenvlag uit…..

      😀

     2. Mr.blauw.sky

      Wanneer schieten ze jou ook eens van de straat af, Magjar?

     3. Branzino

      @Harry Hakker
      Ik heb ook nog andere, belangrijker en plezieriger, dingen te doen dan op Ome Cor reageren. Bovendien lees ik nogal selectief, Ome Cor deze keer dus niet. Maar nu ik weet, dat je mijn bijdragen mist als ik niet reageer, zal ik erop letten.
      Een paar opmerkingen n.a.v. de bijdrage van Ome Cor:
      * Hij schrijft op een verstandige manier, maar niet helemaal correct of volledig. Ik corrigeer met plezier.
      * Ik lees in het nieuws, dat men met veel belangstelling de ontwikkeling van omikron in Denemarken en het VK volgt.
      * De situatie in Frankrijk volg ik al bijna twee jaar intensief, omdat mijn familie daar woont. Men raakt nu langzaam maar zeker in paniek, want het gaat onwaarschijnlijk hard met de besmettingen, zelfs op het platteland. En, terecht opgemerkt, omikron is nog maar net dominant, dus de effecten komen nog.
      * Overal waar omikroin doiminant wordt vlakt de curve af. Maar omikron is nog maar net begonnen. En zkh- en IC-opnames volgen een paar weken later pas. Dus het is nog te vroeg om te juichen.
      * Een milder verloop van omikron wordt door niemand hard ontkend, maar men is heel voorzichtig, want eerder waren te vroege inschattingen achteraf onterecht. En inschattingen van wetenschappers onwetenschappelijk noemen kan alleen als je zelf een goede wetenschapper bent. Van Ome Cor weet ik dat niet zeker, maar ik vermoed wel iets. Ik denk dat hij één van die vele miljoenen zelfverklaarde virologen/epidemiologen is.
      * In ben blij, dat deze internationaal gerespecteerde en als deskundig erkende mensen het OMT vormen waarnaar het kabinet zich richt.

     4. Woordkunst

      Zwamzino is de letterlijke belichaming van “veel geblaat maar weinig wol”

  3. Eksteroog

   @Ome Cor,
   Op veler verzoek een korte reactie op de cijfers. Ik heb Frankrijk gecheckt, omdat ik die bij de hand heb. De afgelopen week waren er iedere dag meer opnames op de IC dan dezelfde dag een week eerder. Nog een herkenbare afvlakking. Van het VK zag ik de ziekenhuisopnames en de sterftecijfers. Forse stijgingen.

   Maar de deskundigen zeggen, dat Omikron milder is. Alleen is het veel besmettelijker en dus lopen de aantallen sneller op.

   1. Baco

    Tuurlijk, en zijn ook zeer sterke aanwijzingen die anders doen vertellen…

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Op welke aanwijzingen doelt baco ?

     1. Baco

      Kijk zie hier de selectiviteit van Pipo, eksteroog geen vraag stellen maar mij wel, Pipo zal natuurlijk met nutteloze opmerkingen komen…

     2. Gregorius van Dubbeldam

      De analyse van Eksteroog lijkt me verstandig en juist. De bewering van baco is, zoals gebruikelijk nergens op gebaseerd, vandaar mijn vraag.

    2. Eksteroog

     @Baco,
     Wat Gregorius vergat te vragen: voor welke punten zijn er aanwijzingen, die anders doen vermoeden? Wat ik zeg is hier al zo vaak behandeld en dat bovenstaande is niet alleen door mij gesteld. Ook door mensen die tegen vaccineren zijn.
     Pas als je duidelijk stelt voor welk punt je die aanwijzingen hebt en waarom die belangrijk zijn, kan ik een zinvol antwoord geven.
     Sorry hoor, maar zonder een beetje duidelijk zijn, is het geblaat in de ruimte van jouw kant.

  4. Gregorius van Dubbeldam

   “ Toen omicron in Zuid-Afrika veel milder bleek te verlopen, moesten we vooral niet denken dat dat ook bij ons zo zou zijn”

   De epidemiologen hadden inderdaad redenen om de situatie in Zuid Afrika voor wat betreft Omikron niet automatisch te projecteren op Europa. De besmette populatie was gemiddeld veel jonger en met zat daar in het zomerseizoen.

   Op dit moment is nog steeds onmogelijk betrouwbaar te voorspellen hoe de verontrustende besmettingscijfers van Omikron in Europa de komende dagen en weken zullen uitpakken in opnamecijfers voor ziekenhuizen. Er is een zeer grote kans dat we over een week op dat punt diep in de problemen zitten. Dat is geen paniekzaaierij maar behoedzaam opereren.

   1. Fax uit Darmstad

    Engbek,

    Die Belgen hebben het natuurlijk helemaal verkeerd aangepakt.
    Bij ons gaat het veel beter door de lockdown. Veel minder besmettingen enzo.
    U wordt een beetje lachwekkend.
    We zouden volgens “het model” al over de 1000 IC opnames zitten.
    Realiteit: minder dan 400 en dit was ook voorspeld, alleen door wetenschappers niet door vaccinazi’s . Van Dissel heeft het nog nooit bij het juiste eind gehad en heeft er altijd naast gezeten. Een schande voor de wetenschap.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Ik denk dat we pas over een week kunnen beoordelen hoe de Omikron-besmettingen gaan uitpakken, Darmstadt.

     limburger.nl/cnt/dmf20220107_97315441

     1. Baco

      Nee hoor dat wordt gestuurd door prikfascisten die de bevolking zo pissig maken met onrechtmatige lockdowns dat vindt jij heerlijk…

     2. Gregorius van Dubbeldam

      vind

   2. Baco

    “Steeds onmogelijk”, “betrouwbaar te voorspellen”, “verontrustende”, “zeer grote kans dat”.

    Pipo doet er alles aan om paniekerig zijn npo riedeltje te projecteren

   3. HenC

    In Engeland vertelt Marion Koopmans wat anders dan bij het OMT.
    In Engeland vertelt ze dat Omicron niet ernstig ziek maakt en dat we ons hoogstens enkele dagen beroerd voelen. Dat maar 0,5% in het ziekenhuis komt voor 3-4 dagen Als je dat gaat doorrekenen kom je uit op een ziekenhuis bezetting van 6 tot 700 bedden op het hoogtepunt van Omicron in Nederland
    Behoedzaam???? Paniek maken in Nederland en in de rest van de wereld wat anders zeggen.

 7. Re-al

  Koopmans met haar banden met WHO en Chinese overheid.
  Koopmans blijft maar liegen en bedriegen.

  “Besmet” is NIET ziek. 99,8% wordt hier niet ziek aan.

  1. Krasvast

   @Re-al: Je kunt er wel ziek van worden, maar 99,8% sterft er niet aan. 😉

   1. Gregorius van Dubbeldam

    .. als je gevaccineerd bent.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/boosterprik-coronavaccinatie-ook-effectief-tegen-omikron#article-detail-wrapper

     2. Fax uit Darmstad

      Er liggen dus alleen ongevaccineerden in het ziekenhuis?
      Voetnoot:
      Readers should therefore be aware that articles on medRxiv have not been finalized by authors, might contain errors, and report information that has not yet been accepted or endorsed in any way by the scientific or medical community.

     3. Fax uit Darmstad

      Engbek,

      Vaccine effectiveness against Omicron was 37% (95%CI, 19-50%) ≥7 days after receiving an mRNA vaccine for the third dose.
      medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.30.21268565v1

     4. Eksteroog

      Even goed gelezen. De onderzoeken zijn niet tegenstrijdig.
      Het Canadese onderzoek geeft aan, dat de booster wel helpt tegen besmetting door de Delta-variant maar veel slechter tegen besmetting (gemeten als positieve testen) door de omikron variant. Dat is slecht nieuws. Het aantal besmettingen zal nog verder oplopen, omdat de booster beperkt werkt. Uiteraard geldt ook dat de niet-gevaccineerden in grotere aantallen besmet zullen worden.

      Het Belgische onderzoek gaat niet over de aantallen besmettingen, maar over het ziekteverloop gemeten als ziekenhuisopnames. De boosterprik helpt nog aanzienlijk tegen omikron. Jammer voor de niet-gevaccineerden, die weer de ziekenhuizen gaan bevolken. Althans meer dan de gevaccineerden.

     5. Baco

      Onzin, de experimentele vloeistoffen zitten in een experimentele fase waarbij de ernstige bijwerkingen op lange termijn niet zichtbaar zijn

    1. Baco

     Nee hoor Pipo deze cijfers zijn van ver voor enige vorm van vaccinatie.

 8. Nikita

  Geloof niet dat Marion ooit model is geweestdt, kan ook niet met zo’n kop haha, mijn god wat een lelijk wijf pffffff.

  1. LifeBuddy

   Nu ik weet dat ze door pinokkio VVD is besmet, vraag ik mij af of dat het hart nog wel op de goede plaats zit.

  2. Gregorius van Dubbeldam

   De domste debaters beoordelen andersdenkenden op hun uiterlijk.

   1. Woordkunst

    Zoals jij altijd deed met de BBB partij?

 9. Krasvast

  Stel dat je reclame maakt voor een vaccin(atiecampagne). Hoe zou je dat dan doen?

  1. Arbeider65

   Met een lekkere zuster, kort gerokt, jartel met panties en mooi pumps. En laag uitgesneden blouse. Uiteraard lingerie in wit met kant. Gvd, wat moet dat een plezier zijn in het ziekenhuis……

   1. Branzino

    @Arbeider
    Jij hebt nooit het genoegen gehad een vrouw in “jartel” te zien? Ik in ieder geval ook niet.

    1. Woordkunst

     Misschien eens wat minder selectief lezen?

 10. HD

  Het enige goede nieuws is dat van Kaag, en dat met een cappuccino in de tuin met een zonnetje op je.

 11. dumbfarmer

  Wat maken die besmettingcijfers uit precies.. als niemand er zoveel last van heeft als de andere varianten??
  Elk jaar hebben we ook de griep golf, die is even zo besmettelijk, maar dat heeft dan niet een gillend paniek effect op die figuren in het OMT.
  Ze kunnen zich misschien maar beter bezig houden met waar ze voor geleerd hebben dan te proberen het beleid te beinvloeden/dicteren, daar hebben ze bewezen totaal geen benul van te hebben.
  Of.. in simpelere bewoording: kruip alsjeblieft terug onder de steen waar je vandaan komt en hou alsjeblieft je kop.

 12. dumbfarmer

  ligt het trouwens aan mij dat ik elke keer als ik die kop zie, dat ik aan cruella moet denken in 101 dalmatiers.. En dat wij (nederlandse bevolking) dan de dalmatiers zijn…

 13. ET007

  Is er werkelijk niemand die dat mens een beurt wil geven. Ze schreeuwt al 2 jaar lang om aandacht maar er is niemand die iets van haar aantrekt. De enige met medelijden lijkt wel de media.

  1. Eksteroog

   Ik zie het, een echte liefhebber van geweld tegen vrouwen.

   1. Woordkunst

    Jij ziet niks met je eksteroog, blinde uilebal!

    1. Eksteroog

     Nog een aanhanger van geweld!

    2. Baco

     Inderdaad raar dat eksteroog dit eruit haalt..

   2. Eksteroog

    De uitspraak van ET007 hebben niets met de inhoud te maken. Het is wel een oproep tot/steunbetuiging aan het hebben met s*x met MK zonder haar wat te vragen. Dat is dus een oproep tot verkrachten. En ja, ik reken dat tot geweld, jullie zijn aanzienlijker toleranter op dat punt.

    1. Baco

     We zien hier een staaltje nsb praktijken van eksteroogje…

    2. ET007

     Jij trekt iets compleet uit zijn verband en komt met conclusies waar ik geen touw aan kan knopen. Hoe kom je erbij? Oproepen tot geweld? Verkrachten? Jij hebt echt hulp nodig! En dan anderen jouw zogenaamde geweld toerekenen aan jouw waanbeelden. Jij bent echt totaal gestoord als je mij vraagt. Haat je mannen? Is er iets uit je verleden waar je over wilt praten? Maar houd aub op met mensen te beschuldigen.

     1. Eksteroog

      @ET007,
      Je hebt een heel ongelukkige manier van uitleggen. De uitspraak, waarop ik kritiek heb, die negeer je, je legt vooral niet uit wat je dan wel bedoeld zou hebben. Als er geen betere uitleg komt, is de mijne de beste.
      Het roepen, dat je buiten deze site wel fatsoenlijk met vrouwen zou omgaan, verandert niets aan de uitspraak hier.

     2. Baco

      Nee hoor dat heeft ET helemaal niet.
      Ik herhaal, jij daarentegen hebt een rare kronkel in je hoofd dat je dingen meent te zien die neigen naar waanzin door voor anderen in te vullen wat ze in de verste verte niet zeggen.

     3. Eksteroog

      Even een gedachte experimentje voor al die Baudet-fans.
      Als we de uitspraak iets aanpassen. Dan wordt het: ‘Is er werkelijk niemand die die Baudet een mes in de rug wil geven.’ Dat is ongeveer hetzelfde maar dan Baudet in de slachtofferrol. Volgens jullie dus niet, voor jullie is het geen bedreiging, maar een normale manier om over mensen te spreken.
      Of maakt het uit, dat Baudet een politieke medestanders is?

   3. ET007

    Je kent me dus niet. Ik ben net heel aardig voor vrouwen.
    Maar jij bent duidelijk iemand die iets ervaart en dan meteen als waarheid aanneemt. En leer aub af om op iedere slak een schep zout te doen. Want je gaat nu buiten mijn context.

    1. Harry Haller2

     Eksteroog is een woke-ratje. Hol van binnen, zonder eigen gedachten of mening, alleen maar politiekcorrect meegillen met de diversitygolf.

     Negeren is de boodschap.

 14. Eksteroog

  Een paar dagen geleden vroeg Baudet cs om een open dialoog. Ik zie dat de redacteur van dienst en de reaguurders hier nog steeds lak hebben aan Baudet. En een aantal reaguurders dat nog steeds houdt van bedreigingen.

  Altijd leuk, een redacteur, die zich afvraagt wie er stom is, maar niet naar zichzelf wil kijken.
  1. Het voorzorgsprincipe. Dat de overheid maatregelen neemt om slachtoffers te voorkomen. Omdat te kunnen begrijpen moet je het voorkomen van sterfgevallen wel belangrijk vinden. Iedere keer weer laat men hier zien, dat mensenlevens niet tellen.
  2. Er zijn voorspellingen gedaan, dat het dankzij de nieuwe variant weer fors uit de hand kan lopen. Er zijn maatregelen genomen en het is niet gebeurd. Dus de maatregelen hebben gewerkt. Wat is het probleem?
  3.Tussen het oplopen van de positieve testen en het aantal mensen in het ziekenhuis en op de IC zit altijd meer dan een week. Eind december oplopende besmettingen leiden tot oplopende ziekenhuis aantallen meer dan een week later.
  4. Ondanks het verzet hier is er een boostercampagne op gang gekomen. Dankzij die campagne zullen de maatregel eerder afgebouwd kunnen worden. Daar zal het bedrijfsleven van profiteren. Maar dat is niet belangrijk.

  Mevrouw Koopmans is veel slimmer dan het zooitje FvD aanhangers hier bij elkaar. Zij kan in al die reacties de fouten aanwijzen, die jullie over het hoofd zien.

  1. Baco

   We zitten al een tijdje in een achterlijke lockdown waarbij types als Koopmans niet heel slim de boel opnaaien

   1. Eksteroog

    Uit je antwoord maak ik op, dat het redden mensenlevens geen prioriteit heeft boven geld verdienen.

    1. Mistgabel

     Vroeger heette een besmetting gewoon een snotneus.
     Het klinkt alleen wat angstaanjagender…

    2. Baco

     Ik maak uit je antwoord op dat ik gelijk heb

     1. Eksteroog

      Ik ben christelijk, mensen in grote aantallen laten overlijden om het bedrijfsleven wat meer geld te laten verdienen staat my tegen. Ik zie, dat jij er anders over denkt.

     2. Baco

      Je hebt een rare kronkel in je hoofd dat je dingen meent te zien die neigen naar waanzin door voor anderen in te vullen wat ze in de verste verte niet zeggen.

     3. Fax uit Darmstad

      Ekster,

      “Ik ben christelijk”
      Is dat een pluspunt dan?
      Het lijkt erop dat u niet uit Urk komt.
      U vertrouwt niet op God, vaccinazie

     4. Eksteroog

      @Fax uit Darmstad
      Baco heeft een dag of wat geleden gezegd, dat hij het aantal abortussen in de wereld zo erg vindt. Daarom nam ik aan dat hij een christelijke achtergrond had. Maar de Covid-slachtoffers tellen niet zo mee. Vandaag vindt Baco de winst heel belangrijk, en tellen de mensenlevens niet.

     5. Baco

      Nee eksteroog je stuurt het gesprek teveel.
      Je kunt nergens herleiden waar ik dat laatste zou hebben gezegd of heb ontkent.
      Je bent een naargeestig fantastje.

      Je hebt een rare kronkel in je hoofd dat je dingen meent te zien die neigen naar waanzin door voor anderen in te vullen wat ze in de verste verte niet zeggen.

  2. ET007

   Ja is ze slimmer? Kan ze ook een auto repareren of een keuken plaatsen?
   Figuren als Koopmans kunnen heel weinig. Ik heb meer respect voor ondernemers die de economie voedt door productie, handel, dienstverlening etc. Dat zijn precies de mensen die Koopmans betalen middels belasting en ook precies de mensen die Koopmans nu naait. Ze heeft geen verstand van economie en ook totaal geen mensenkennis. Mensen gaan deze tirannie niet accepteren.
   Als je te veel van mensen verlangt gaan ze op de duur afhaken. Dat is normaal. Geef mensen brood en spelen. Dat is niet uit het niets gegrepen.

   1. ET007

    Maar Eksteroog, dat Nederland vol zit met meelopers is bekend. Neem ik niemand kwalijk. Verdeel en Heers. Sommige trappen daar nu eenmaal in. Wat ik erg vind is dat veel mensen handelen naar hun angst en dan hun angst uitspelen op anderen. Dat is niet alleen laf. Het helpt jezelf ook niet.

 15. tata

  Onheilsprofetes.

 16. GewoonJohan

  Marion Koopmans = Griezel.

 17. HenC

  Is Marion Koopmans nog geloofwaardig als je dit leest….
  In Engeland waar ze ook woont, laat Marion Koopmans op twitter wat anders weten op 12 januari.. Dr. John Campbell laat op YouTube met papieren die van Marion Koopmans twitteraccount komen een heel ander verhaal horen.
  Bij het OMT maakt Koopmans ons bang en in Engeland vertelt ze over de cijfers in Nederland dat we al op 24 November hier voor het eerst Omicron zagen en dat elke drie dagen het aandeel verdubbeld. Dat heeft tot resultaat als je dit door gaat rekenen dat we rond 15 januari op 17 miljoen besmette Nederlanders uitkomen.
  Hier maakt ze ons in het OMT bang met het verhaal dat we nog drie weken ellende krijgen.
  In Engeland vertelt ze dat Omicron niet ernstig ziek maakt en dat we ons hoogstens enkele dagen beroerd voelen. Dat maar 0,5% in het ziekenhuis komt voor 3-4 dagen Als je dat gaat doorrekenen kom je uit op een ziekenhuis bezetting van 6 tot 700 bedden op het hoogtepunt van Omicron.
  Daarvoor laten wij door quarantaine verplichtingen de hele maatschappij vast lopen iedereen moet met familieleden 10 dagen thuis blijven terwijl je maar 3-5 dagen ziek bent. Niet Omicron ontwricht de maatschappij maar het OMT met de 10 dagen quarantaine verplichting.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.