Pepijn van Houwelingen (FVD): ‘Kabinet strooit met miljarden maar vernedert Groningers met een fooi’

Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vindt het volstrekt onacceptabel dat het kabinet “met miljarden strooit” terwijl Groningers tegelijkertijd vernederd worden met “een fooi.” Gelijk heeft ‘ie.

De komende vier jaar is het kabinet Rutte IV van plan om bakken met geld uit te geven aan een heel scala linkse hobby’s. Ons geld wordt gewoon weggegooid. Met name de klimaatgekkigheid wordt flink gespekt, terwijl de gewone Nederlander daar helemaal niets aan heeft… en, sterker nog, diep in de buidel moet tasten om belastingen te ‘betalen.’

Pepijn van Houwelingen neemt het op voor Groningers

Het is schandalig. Maar wat zo mogelijk nóg erger is, is dat Groningers ronduit beschamend behandeld worden. Dat zegt Pepijn van Houwelingen, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie, terecht.

“Staatsschuld onder rutte IV explodeert naar 92% van het BBP in 2060,” aldus Van Houwelingen op Twitter. “[O]nze (klein)kinderen betalen de prijs. Het motto van dit kabinet is ‘na ons de zondvloed.’ Er wordt met miljoenen gestrooid terwijl Groningers worden vernederd met een fooi waar ze onderling voor moeten vechten.”

Daar is geen woord te veel aan gezegd. Want Groningers kregen te horen dat er een wie-het-eerst-komt-wie-het-eerst-maalt principe was, waardoor ze in lange rijen voor het gemeentehuis stonden om daar nog iets van financiële steun te krijgen. Kwam je te laat? Jammer dan!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dieptriest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Gregorius van Dubbeldam

  “Daar is geen woord te veel aan gezegd. Want Groningers kregen te horen dat er een wie-het-eerst-komt-wie-het-eerst-maalt principe was”

  Dat leidde inderdaad tot een gênante vertoning maar het staat nu wel vast dat de Overheid deze regeling zal openstellen voor iedereen die ervoor in aanmerking komt.

  1. Pauline Kummer

   Als wij met ons allen de klimaatregels naleven zal er van een zondvloed geen sprake zijn. Pepijn pijpt maar wat.

 2. Nikita

  Er blijft er hier maar eentje doorratelen, te sneu voor woorden. Dat deze autist dat zelf niet in de gaten heeft .

  1. leukeditter

   dat jij als halve zool niet in de gaten hebt dat heel die linkse mongolebende er op uit is om alles af te breken , en wat FVD ook zegt nooit goed is.. helaas voor jou gaat de linkse bende het afleggen beetje bij beetje

   1. Heineken

    Ik wil je er even aan herinneren dat mijn dochter syndroom van down heeft. En die heeft deze ellende niet veroorzaakt waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Dus even een ander woord gaan gebruiken om je frustraties te bot vieren dank je wel.

    1. rasecht wappie

     Ik zal even aan heel Nederland vermelden dat ze rekening moeten houden voor uw dochter die met het syndroom van down geboren is oké zo goed?
     (Sarcasme knop uit.)

     1. Heineken

      Fijn dat je er begrip voor op kan brengen.
      Maar ik merk aan je sarcasme, dat je het niet echt begrijpt.
      Gaat om onnodige bezigen van taal om je punt van argumenteren te versterken, zoals kanker er ook vaak bij gehaald wordt. Je staat niet stil wat je veroorzaakt met zulk onnodig taal gebruik.

    2. leukeditter

     je begrijpt me wel , heeft niks met je dochter of syndroom van down te maken bullshitt

     1. Heineken

      Fijn dat we elkaar begrijpen.
      Ik ben een PVV stemmer en baal net zo als jij van een rechtse meerderheid van stemmers. Maar dat we een links draaiboek hebben. En voor rasechte wappie ik ben niet gevaccineerd omdat het in mijn ogen shitzooi is. Leef als een kluizenaar om besmetting te voorkomen en verfoei het gevoerde beleid.
      Maar het stemmen in Nederland is stemmen op één grote Happy Family.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “Leef als een kluizenaar om besmetting te voorkomen”

      Dat is inderdaad de consequentie van je niet laten vaccineren. Binnen blijven, voor jezelf maar natuurlijk ook voor anderen.

    3. september

     Je kan ook niks anders verwachten van Leukeditter,je bent hier nieuw dan weet je dat.Hij scheldt zoveel mensen uit.

   2. Brenda Welsh

    Leuke ditter komt graag grof en kwetsend uit de hoek. Er hoeft eigenlijk geen nickname bij, je herkent het zo wel aan het taalgebruik.

    1. Dubblecheck

     Ik krijg net een appje uit Mongolië met de vraag,
     waarom je de naam van hun burgers als grof en kwetsend ervaart?

 3. Florissa

  Daarom de hetze tegen de partij van Baudet ,die spreken de waarheid ,en daar houd de club van Pinokkio niet van ,die liegen er op los kopen de media om en geven bekende figuren 20.000 euro om te promoten en het corona bedrog door te zetten .
  MKB kapot,groningers kunnen het ram bam krijgen ,en het gas gaat voor een prikkie naar Duitsland ,die daar ook een stelletje klimaatmafklappers aan het bewind hebben .

  1. Brenda Welsh

   Baudet is een voorstander van het opslurpen van al het gas uit de provincie, goed voor de schatkist.

 4. Heineken

  Om met miljarden te kunnen strooien.
  Moet je die eerst ergens vandaan zien te krijgen.
  Dat is dus gas leveren aan Duitsland.
  Onze welvaart is verkregen door het verkoop van Gas dat grotendeels in Groningen onder de grond zit.
  Zonder dit gas heeft Nederland aanzienlijk minder inkomsten.
  Mijn enige argument om het niet te doen, is hoe ze die miljarden gaat verspillen.

 5. Pieter48

  Wat zijn de Groningers toch lieve en geduldige mensen. Jaren door de Rutte maffia bedonderd en bestolen.En weer worden ze blij gemaakt met een dode mus.Als deze praktijken in de grachtengordel hadden plaats gevonden zou de linkse kmer moord en brand geschreeuwd hebben. Alleen in Amsterdam valt door de overheid niets te halen alleen te brengen. Laten we hopen dat de Groningers eindelijk eens tot actie overgaan ze hebben het gelijk aan hun zijde.Van het nieuwe elan team Kaag hebben de Groningers niets te verwachten. Die stoppen liever miljarden in hun hun eigen hobby bodem loze putten.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “Laten we hopen dat de Groningers eindelijk eens tot actie overgaan”

   Aan welke actie denkt Pieter dan? De gaskraan dichtdraaien, afscheiden van Nederland?

   1. Heineken

    Laten ze dan maar eerst anders gaan stemmen.
    Groningen heeft grotendeels VVD en D66 en Volt gestemd.

   2. Dubblecheck

    Waarom ga je er vanuit dat Pieter uit Groningen komt?
    En dus bepaald welke actie?

    Met bron vermelding graag en factcheck en antizuig checkverwijzing.
    Bij voorbaat dank.

 6. Branzino

  Ik woon ver van Groningen en ben daarom niet in detail op de hoogte van wat daar wel en niet gebeurt. Ik begrijp nu, dat er een versterkingsprogramma is, dat herstel en/of versteken van woningen financiert. Maar er zijn ook heel veel woningen die buiten dit programma vallen, geen aardbevingsschade hebben, en toch benadeeld zijn. Bijvoorbeeld omdat verbouwingen en verbeteringen (o.m. energiemaatregelen) a.g.v. de onzekerheid uitgesteld werden. Die bewoners kunnen nu daarvoor een subsidie krijgen.
  Ik zou die regeling willen zien als een bijdrage in de ondervonden ongemakken, niet zozeer een schadevergoeding. Dit een fooi noemen lijkt me te ver gaan. De echte schade wordt gewoon vergoed, al gaat dat te langzaam en wellicht ook onvolledig. Maar dat is wel een heel andere discussie. De subsidie waarom het nu gaat is een extraatje, m.i. onverplicht.

  1. Heineken

   Branzino ik ga jaarlijks op vakantie in Groningen en heb daar veel kennissen gemaakt. Wat er eigenlijk gaande is dat er veel oude mooie panden en arbeidershuisjes in Groningen staan, maar echt niet gebouwd zijn om aardbevinkjes te weerstaan.
   Ook zijn er veel grond verzakkingen waardoor vele puien scheuren of instorten.

   1. Branzino

    @Heineken
    Ik wilde niet beweren, dat die € 10.000 niet terecht zijn. Maar al die mooie huisjes zijn niet beschadigd door de aardbevingen. En men hoopt, dat dit ook niet gaat gebeuren, nu de boringen (zullen) stoppen. Met die € 10.000 kunnen bewoners een mooie keuken of badkamer kopen of dat fraaie huisje iets degelijker maken zodat ze wat onrust kunnen doorstaan. Ik vind het een mooi gebaar en geen fooi. De overheid is het niet verplicht en ze kan ook wachten tot er schade aantoonbaar is.

    1. Heineken

     Hallo Branzino,
     Nee was geen aanval naar jouw mening of opmerking.
     Overal waar er uitgedeeld wordt zijn er figuren die daar misbruik van willen maken.
     Daarom duurt het ook lang dat de juiste mensen hun geld krijgen als compensatie.
     Maar ik beschreef in gevallen waar de schade zichtbaar is, en dan moet compensatie gewoon sneller mogelijk zijn.

     1. Branzino

      @Heineken
      “Nee was geen aanval naar jouw mening of opmerking.”

      Zo vatte ik het ook niet op. Ik wilde alleen aangeven, dat er hier twee vergoedingsregelingen spelen. De eerste en belangrijkste is die voor het herstel van de schade aan woningen. Ik heb de indruk, dat jij op die woningen doelt. Dat duurt lang, o.m. omdat men het heel zorgvuldig wil doen. Maar daarom gaat het niet bij die € 10.000.
      De tweede regeling is een generieker regeling, namelijk voor iedereen die in het schadegebied woont en niet onder de eerste regeling valt. Daar zijn die € 10.000 voor bedoeld. Een extraatje dus, eerder voor immateriële schade a.g.v. het lange wachten op duidelijkheid, dat besteed moet worden aan onderhoud, verbetering of verduurzaming van de woning.

  2. Re-al

   @Branzino : zelfs voor een ambtenaar, hang je hier een compleet onzinnig verhaal op.

   Er is al decennia, grote schade door bodem-daling.
   Die had al lang al volledig vergoed moeten zijn :
   herbouw-waarde is een klein deel uit de vele, vele miljarden aardgas-baten.

   1. Branzino

    @Re-al
    Als dit een onzinnig verhaal is, jij bent vast deskundige, doe ik niet veel meer dan uitleggen hoe dat onzinnige verhaal in elkaar steekt. Ik heb het allemaal niet verzonnen. Anderen hebben die twee regelingen bedacht. Ambtenaren voeren nu gewoon uit, wat elders is besloten en zo hoort het ook.

 7. Monty

  Als Baudet nu gewoon een schandaal ontmaskerd zodat dit kabinet valt.
  Kunnen we na de stembus.
  Baudet zal dan zeker als overwinnaar uit de bus komen en zijn aantal zetels in de kamer verdubbelen.

  Met alleen de vinger op de zere plek leggen kom je er niet.

  Zelf met het oprichten van eigen basisscholen moet je nog minimale 6 jaar wachten tot deze kinderen FvD mogen stemmen.

  1. Heineken

   Monty stem gewoon PVV is een rechtse partij maar wel met een sociaal verkiezingsprogramma.
   Forum is door Baudet zelf om zeep geholpen.
   En zolang er steeds maar rechtse splinter partijen komen zal er nooit een echt alternatief op rechts zijn.

 8. Spoetnick

  Wist u dat zelfs in Albanië groningse aardbevingsschade is geconstateerd. Ik stond een half uur langer in de rij. Vlak voor mij was nl een bus met Albanezen gearriveerd die hun rechten kwamen opeisen.

  1. september

   Die Albanezen zullen hier dan wel wonen ,er zijn er blijkbaar die hier asiel hebben aangevraagd.

 9. september

  Als de overheid maar echt iedereen die regeling gaat openstellen voor iedereen die nog niet heeft gehad. En die aardgaswinning uit Groningen gaat eens helemaal stoppen ,dan moet je het maar importeren ,want je hebt gas nodig als energievoorziening.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “Als de overheid maar echt iedereen die regeling gaat openstellen voor iedereen die nog niet heeft gehad.”

   Dat gaat gelukkig ook gebeuren.

 10. Gregorius van Dubbeldam

  “Het motto van dit kabinet is ‘na ons de zondvloed.’”

  Lijkt me niet, er wordt zeer stevig ingezet op een klimaatbeleid.

 11. Monty

  h ps://dvhn.nl/groningen/FVD-leider-Thierry-Baudet-wil-gewoon-doorgaan-met-gasboringen-in-Groningen-Het-is-ongelooflijke-rijkdom-26650440.html

  Dit zijn de plannen van Baudet zo gaat hij de Groningers helpen.

  Gewoon uitkopen.

 12. Pieter48

  Er gaan echt wel miljoenen Euro’s naar Groningen. In Ter Apel bevindt zich een bodem loze put waar miljoenen in worden gestort. Daar ontstaat een nieuw probleem in de vorm een soort golf van gelukzoekers en ook nog wat echte vluchtelingen. Deze grote aantallen nieuwkomers kunnen de bijl zijn aan de voet van Onze maatschappij. Aangezien dat de kosten van deze linkse hobby nog jaren miljarden zal kosten kunnen de Groningers niet zeggen dat er geen geld naar Groningen komt. In het gunstigste geval mogen ze zich verheugen op een kerncentrale in hun provincie . Die moeten de Groningers dan wel de naam Mark Rutte geven.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   “In het gunstigste geval mogen ze zich verheugen op een kerncentrale in hun provincie .”

   Ik begrip dat je een tegenstander van kern-energie bent. Ik niet.

   1. Dubblecheck

    begrijp

    Je hoeft me niet te bedanken hoor.
    Ik neem het je niet kwalijk.
    En begrijpend lezen is nooit je sterkste kant geweest.
    Totaal verkeerde conclusies trekken blijkbaar wel.

   2. Harry Haller2

    kernenergie

 13. Re-al

  Gewoon weer helemaal gelijk, Pepijn van Houwelingen, FVD.

  Bodem-daling hoort bij gas-winning.
  De schade had al lang al volledig vergoed moeten zijn.
  Zelfs de her-bouw waarde had al lang al gekund.