Spanje en Verenigd Koninkrijk gaan corona beschouwen als griep: ‘We moeten leren leven met het virus’

Terwijl Nederland nog zeker enkele dagen in harde lockdown blijft, zijn er inmiddels twee Europese landen die voor een radicaal andere aanpak kiezen. Spanje en het Verenigd Koninkrijk vinden het inmiddels welletjes met de corona en zien dat de maatregelen meer schade dan winst opleveren: ze willen het als griep gaan beschouwen.

Dr. Clive Dix, de voormalige voorzitter van de Britse vaccinatie-taskforce, pleit ervoor dat de vaccinatiecampagnes na de huidige boosterronde moeten worden geschrapt, meldt De Telegraaf. En dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch, aangezien de boosters al na zo’n twee maanden flink in effectiviteit af lijken te nemen. Continue blijven boosteren heeft dan geen enkele zin en vergroot juist de kans op bijwerkingen. Dat merken zowel Spanje als het Verenigd Koninkrijk nu ook wel met de stijgende besmettingen, want de milde omikronvariant trekt zich nergens wat van aan.

De Spaanse premier Sánchez zegt dat de regering bijna klaar is met het ontwikkelen van een systeem om corona ‘niet meer als een pandemie maar als een endemische ziekte’ te beschouwen, meldt het AD. In beide landen gaan nu geluiden op om een rationeler coronabeleid te voeren. Ze willen een vinger aan de pols houden en voornamelijk de kwetsbaren blijven beschermen. Voor de rest willen ze, allebei in een ander tempo, terug naar normaal.

Het gaat hier om landen die midden in de golf van de omikronvariant al weinig restricties hebben en dat rustig uit willen zitten, maar er wel van uit gaan dat het allemaal mee gaat vallen. Dat is nogal in schril contrast met de paniekerige houding van het Nederlandse overheid dat doet alsof iedere versoepeling direct zal leiden tot ‘code zwart’ in de zorg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zal nog een hele klus gaan worden voor het nieuwe kabinet om het 2G-beleid alsnog in te voeren als Spanje en het Verenigd Koninkrijk corona als griep gaan beschouwen en die langzaam maar zeker de vaccinatiecampagnes en de meeste coronamaatregelen na de huidige coronagolf laten varen. Dan is er waarschijnlijk totaal geen draagvlak meer voor zulk idioot beleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Re-al

  Het kunstmatige Sars-2 is nooit gevaarlijk geweest.
  WHO : IFR = gem. 0,15% : influenza-cijfer.

  Het gaat ze om de QR-code : totale digitale identiteit.
  Dan heeft “de overheid” je totaal in de macht.

  1. Henrique Villiers

   Staat u onder curatele?

   1. tim p

    zit u onder een .?

    1. Henrique Villiers

     Ook Re-al? Of een slaafse meeloper?

   2. Nikita

    Nieuwe nick knul ??? Hahaha

    1. Henrique Villiers

     Neen, zeker niet. Uit de stal van @Baaz!

   3. Xyz1234

    Leuke nieuwe nickname. Is dit meteen een poging tot het tonen van beterschap?

   4. Re-al

    H.V. : Onder een koude douche staan – dat zou je goed doen :
    mislukte tr*ll.

 2. dumbfarmer

  sinds wanneer kunnen we die idioten in den haag betrappen op een vorm van gezond verstand?
  Tuurlijk gaan die gewoon door, draagvlak of niet.. al houd de rest van de wereld het voor gezien..
  Wat er gebeurd: oog/oorkleppen op, blijven drammen.. en ondertussen doet het RIVM in alle rust en op een slakkengang onderzoek er naar, komt met totaal tegenovergestelde conclusies en adviseren nog een rondje boosteren (want tja.. de troep is al besteld.. ).
  Pas als duitsland dan eindelijk overstag gaat, dan gaat de west-duitse regering ook overstag, geen minuut eerder.

 3. Nikita

  Poe hey dat is beroerdtd nieuws voor onze vaczinazi’s hahaha waar ik woon doen we allang niet meer aan die onzin .

 4. tim p

  corona-extremisten zullen hier niet blij mee zijn..

  ja jij gregorius huilie huilie lol

 5. Xyz1234

  Meer dan 99% leeft zonder problemen met dit virus, gevaccineerd of ongevaccineerd. Van die laatste groep was dat al lang duidelijk want voordat het hele vaccinatiecircus begon waren er al miljoenen mensen in Nederland met het virus in aanraking geweest (aldus van Dissel tijdens een briefing) en meer dan 99% heeft daar weinig tot geen klachten van ondervonden.
  Dat er alsnog is overgegaan tot massa-vaccinatie van kerngezonde mensen heeft alleen kunnen gebeuren doordat de argeloze burger dag in dag uit bestookt is met angst en leugens rondom de ernst en het gevaar van dit virus.
  Wanneer men zich had beperkt tot alle prioriteit te geven aan de kwetsbaren, ook met medicatie in de eerste lijn, zaten we nu niet in de ellende, was de maatschappelijk en economische schade niet zo groot en waren er minder slachtoffers gevallen.

 6. HD

  En dat tribunaal kan dan ook gaan starten, dan kunnen de verantwoordelijke voor de zomervakantie hun vonnissen aanhoren.

 7. plakband

  Dit kabinet heeft geen draagvlak nodig.
  Na de ‘aanwijzing’ van Broekers-Knol in het belang van de asiel-industrie wordt deze methode ook voor de Corona-maatregelen ingevoerd. Dus bevolking: gewoon slikken of stikken.

 8. Gregorius van Dubbeldam

  Als Omikron zich gedraagt zoals we nu mogen verwachten en we niet spoedig worden geconfronteerd met een meer ziekmakende variant (wat redelijkerwijs mag worden verwacht) kunnen we inderdaad terug naar normaal en de situatie van de gewone griepgolven.
  De kans is groot dat we na de laatste stuiptrekkingen van Omikron over een paar weken het regime in Spanje en de UK kunnen volgen. Dat isdan geen wijziging van het beleid maar het inspelen op een totaal andere situatie.

  1. Baco

   “als”

   pipo is zich aan het indekken natuurlijk maar pipo vindt niet dat het beleid moet worden veranderd maar moet worden aangescherpt, nou dan ben je toch ziek in je hoofd…

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Nee hoor, ik denk dat we over twee weken de maatregelen kunnen verzachten of mogelijk geheel afschaffen.
    Of dat volgende week al mogelijk is kan ik niet beoordelen maar ik hoop het wel.

    1. RvdBe

     Je zegt het wel juist: kunnen afschaffen, echter dit wordt een politieke beslissing, zolang de QR samenleving nog niet goed op de rails staat zullen we nog veel lockdowns, discriminatie en andere vernederende situaties moeten doorstaan.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Ja, dat is een politieke beslissing en die verwacht ik ook.

     2. Baco

      Het gaat dus volgens Pipo niet om de gezondheid, dan is dat even opgehelderd

     3. Gregorius van Dubbeldam

      Jawel, het gaat wel degelijk over gezondheid maar maatregelen op dit vlak betreffen altijd politieke beslissingen waarin gezondheidseffecten moeten worden afgewogen tegen andere maatschappelijke belangen.

     4. Baco

      Nee hoor het gaat jou en de regering niet om de gezondheid, dat vastgesteld hebbende is het de regering te doen om de medisch discriminerende QR, geen prikje geen QR, geen toegang tot sociale aangelegenheden.

      ht*ps://www.facebook.com/marcelhuberts0/videos/307582907973440

     5. Gregorius van Dubbeldam

      “Nee hoor het gaat jou en de regering niet om de gezondheid, “

      Waar zou het ‘mij en de regering’ dan wel om gaan?

      😀

    2. leukeditter

     hahahahahahahaha 500% omgedraait lompe ezel!!

  2. Vrijedenkert

   Dat is dan bedoelt Gregorius Lao-Tse van Noppen Paaltjens!

  3. FVD

   Beste Gregorius, ik heb je politieke geneuzel enige tijd gevolgd op deze site, en hier uit een conclusie getrokken. Volgens mijn diagnose ben je besmet met een zeer gevaarlijk virus, geen corona, maar een politiek virus. Een virus die meestal voorkomt bij links politieke sektes, die het normale verstand uitschakelt, en zich dan uit in verstand loos na papegaaien van een doctrine. Er is natuurlijk wel een oplossing voor deze vermeende hersenspoeling, dat is deprogrammeren. Maar omdat deprogrammeren vaak tegen de wil van de betrokkende is, hebben we dat in Nederland verboden

   Deprogrammering kan natuurlijk op veel kritiek rekenen, uiteraard vooral door de politieke sekten zelf. Maar voor jouw persoontje zou het een uitkomst zijn.

   Maar ik ben een humaan persoon, en ik kan jouw een alternatief aanbieden in de vorm van een exit-counselor. Deze persoon blijft in tegenstelling tot deprogrammeurs in alle gevallen binnen de wet. Deze persoon kan er misschien voor zorgen dat je weer van je zolderkamertje weg kan, en je weer als een NORMAAL mens gaat gedragen…………………SUCCES! 😊

   Nog een laatste tip, doe de gordijnen/ramen open en laat een frisse wind door je kamertje waaien. Haal diep adem en zing “als de rook (politiek virus) om je hoofd is verdwenen” (Boudewijn de Groot) Minder ingrijpend dan deprogrammeren, maar voor een geïndoctrineerd persoon zoals jij misschien een verademing. (oplossing)

   1. Nostradamus

    Doe geen moeite Goorlap von Dubbeldom is te ver heen. Er is maar één manier om hem het licht aan de eind van de tunnel te laten zien.

    1. Buzz68

     De koplampen van een aanstormende sneltrein?

   2. Gregorius van Dubbeldam

    Heeft FvD nog iets inhoudelijks te melden over het onderwerp van deze draad?

    1. Baco

     FVD reageert juist feitelijk en inhoudelijk en jij staat met je mond vol tanden…

 9. kattekop

  Spanje en het verenigd Koninkrijk willen corona als griep gaan beschouwen
  Het IS gewoon van het begin af aan de griep geweest.
  Het is het media-virus, het OMT en de regering die er een killer-virus van gemaakt hebben en de bevolking steeds weer in angst gehouden hebben.
  En vooral is het de great reset en build back better onzin.

  1. Vanduinen

   Gelukkig kunnen de meesten hier het allemaal nog na vertellen dank zij de overheids maatregelen en de bereidheid tot vaccinatie waartoe zij zijn overgegaan. Op een enkele zonderling na of een door geloofsovertuiging beperkt inschattingsvermogen is er licht aan het eind van de tunnel.

   1. Woordkunst

    Je kletst uit je nek, overheidsslaaf
    We “vertellen het na” omdat het niet meer dan een exotische griep is en het merendeel gewoon vrolijk doorloopt.
    Wanbeleid en emotiepörno hebben meer kwaad gedaan dan dat hele virus….

 10. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Re-al,Xyx1234 en Dumbfarmer!!!!!!!!!! volledig mee eens. Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn in elk geval wakker. De vraag is wanneer Nederland wakker wordt. Het bevestigd eens te meer maar eens dat vaccineren een illusie is. Het is een in een haast in elkaar geflanst goedje wat weinig of helemaal niet werkt. Ze hebben de gevaccineerden angst aan gepraat. Toen het eerste vaccin er was, was er ineens een stormloop naar de GGD. Maarten van Rossum pikte zelfs voor zo bang was hij en de rest natuurlijk. Omdat de gevaccineerden -ten onrechte- denken dat vaccineren DE!!! oplossing is om Corona te bestrijden, ook dat berust op een illusie. Gevaccineerden laten zich leiden door angst en angst is -ook in dit geval- een slechte raadgever. Ik noemde het Corona vaccin het Kill ‘em all vaccin omdat er ook steeds meer gevaccineerden bezwijken aan Corona. Enfin!!!! mocht Nederland ook wakker worden dan drink ik er een Corona biertje op.

  1. Nostradamus

   Ik denk dat Spanje en het VK een shitstorm aan zien komen die z’n weerga niet kent. Iets met ‘tribunalen’. Mensen als die in het programma Tegenwind zouden wat meer op de M S M te zien moeten zijn.

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=aWyYDT9FR2Q
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=1SF-YHnkxEc
   De rest moet ik zelf nog kijken.

 11. Nostradamus

  De volgende ziekmakende variant noemen we “Goorlap von Dubbeldom”. Oh kak, die bestaat al…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.