hugodejonge

Hugo de Jonge lapte veiligheid aan zijn laars, gebruikte privémailaccount 'omdat het makkelijker was'

Politiekapr 05 2022, 19:22
Faalminister Hugo de Jonge gaf vandaag tekst en uitleg over het gebruik van zijn privémailaccount voor zaken die met zijn werk te maken hebben. En er is natúúrlijk niks aan de hand! Lekker lollig doen en dan waait het vanzelf weer over...
Het mailverkeer van het ministerie van Volksgezondheid is zwaar beveiligd. Sommigen zouden denken dat daar een reden voor is, maar voor iemand als De Jonge is het alleen maar irritant. Dat zijn mails op die manier buiten de Wet Openbaarheid Bestuur vallen is slechts een handige bijkomstigheid. Nee, het is púúr praktisch dat hij zijn privémailaccount tijdens de coronacrisis voor werk heeft gebruikt.
Met dit soort koekenbakkers is het toch geen wonder dat onze overheid op IT-gebied zo lek is als een mand? Poeh, wat irritant dat er steeds om een wachtwoord wordt gevraagd en dat je die steeds moet veranderen! Stel je toch eens voor dat er over staatsgeheimen moet worden gecommuniceerd. De Jonge heeft waarschijnlijk nog net niet een mapje op zijn iPad genaamd 'staatsgeheimen'.
Hugo de Jonge wuift alle kritiek over het gebruik van zijn privémailaccount eigenlijk van de hand op een schijtlollige manier, blijkt wel uit dit artikel van het AD. 'Haha ja dat is niet zoals het hoort', en 'Ja maar sinds vorige week gebruik ik mijn privémail niet meer voor werk, haha'. Ondertussen is volstrekt onduidelijk wat De Jonge over de mondkapjesdeal heeft gemaild. Ook is het goed mogelijk dat hij vertrouwelijke informatie via zijn privémail heeft doorgestuurd. De Jonge kan wel doen alsof dat heel erg flauw is, maar juist door zijn capriolen is dat nu dus niet zomaar te controleren.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nu zijn er weer een hele hoop ambtenaren bezig om zijn privémailverkeer door te spitten, om te kijken of er iets aan Wob-documenten toegevoegd had moeten worden, of erger. De Jonge is hier ook gewoon meerdere malen op gewezen, maar hij heeft kennelijk gewoon lak aan de regels, de staatsveiligheid en transparantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten