shutterstock 1502281436

Acteur Thijs Römer staat terecht in zedenzaak: 'Onschuldig, wist niet dat ze zo jong waren'

Binnenlandjan 14 2023, 9:00
De recente onthulling dat acteur Thijs Römer zich later dit jaar in Assen zal moeten verdedigen tegen aantijgingen in een onlinezedenzaak, heeft een golf van schok en verontwaardiging teweeggebracht. De beschuldigingen zijn zeer ernstig en de situatie is zeer delicaat voor Römer.
De zedenzaak gaat erom dat Römer een meisje benaderde, online, toen ze tussen de 14 en 16 was. De appjes die hij stuurde waren overduidelijk seksueel van aard. Toen Römer geïnformeerd werd over de gelekte appjes reageerde hij in eerste instantie heel arrogant en hautain.
Maar alles veranderde toen het OM duidelijk maakte dat hij vervolgd zou worden. Römer heeft inmiddels al de steun verloren van zijn manager en ook van zijn vrouw. Het is duidelijk dat deze situatie een enorme impact heeft op Römers leven, dat nu totaal verwoest is.
Het is onaanvaardbaar als Römer zijn positie als BN'er heeft gebruikt om ongepaste appjes te sturen naar meisjes, en hij zal verantwoording moeten afleggen voor zijn daden. Het is belangrijk om te benadrukken dat zedendelicten nooit getolereerd moeten worden, ongeacht de positie of status van de dader.
Zijn verdedigingsstrategie zal niet zijn te ontkennen dat hij de berichtjes stuurde, maar dat hij niet wist dat de meiden in kwestie "zo jong waren." Tijdens de rechtszaak zal de focus liggen op de vraag of één van de drie meisjes dat wél heeft gezegd tegen hem - of geappt - of dat hij dat op een andere manier had moeten weten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk te benadrukken dat de beschuldigingen van online zedendelicten zeer ernstig zijn en dat iedereen die hiermee wordt geconfronteerd verantwoordelijkheid moet nemen voor hun acties. Het is van groot belang dat de waarheid aan het licht komt en dat de slachtoffers de hulp krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast geldt natuurlijk wel dat Römer als onschuldig beschouwd moet worden tot het tegendeel bewezen is.
Hoe dan ook is het natuurlijk geen goed teken dat zowel zijn vrouw als zijn manager hem nu de rug hebben toegekeerd. Dat zijn de mensen die hem het beste kennen, en die dus het beste kunnen inschatten hoe dit verhaal in elkaar zit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten