1739177191 237659d085 c

Afgang! Formatie Haags gemeentebestuur dreigt vandaag te mislukken

Binnenlandsep 05 2022, 12:50
De gemeenteraadsverkiezingen liggen bijna 6 maanden achter ons. Den Haag presteert het om als enige gemeente nog steeds geen nieuw college van Burgemeester &Wethouders te hebben. Ook niet gek natuurlijk als je de grootste partij van Den Haag, Hart voor Den Haag uitsluit.
In Den Haag staat een college bestaande uit het partijkartel (VVD, D66, CDA, GroenLinks en PvdA) in de steigers. De formatie dreigt nu te mislukken omdat de VVD pleit voor lastenverlichting voor de Hagenaars en Hagenezen. Het is de vraag hoe lang de VVD zijn rug recht houdt. Het Rutte tijdperk leert ons dat principes voor de liberals niet heilig zijn. En dat de Haagse VVD leider Anne Mulder vanmiddag alsnog verder wil praten belooft niet veel goeds.
De formatie gaat zo stroef omdat Den Haag geen geld te verdelen heeft. De stad moet bezuinigen, maar de VVD wil ook lasten verlichten. Dat heeft de partij ook beloofd in haar verkiezingsprogramma. Ook zijn de onderlinge verhoudingen tussen de partijen niet best. Dat is ook niet gek bij de partijen die leven van uitsluiting en verdeel en heers.
Het is geen publiek geheim dat de VVD liever in zee was gegaan met Hart voor Den Haag. Dat is voor de andere partijen onbespreekbaar vanwege de verdenking van corruptie tegen twee voormannen van de partij. Een verdenking van corruptie wordt dus misbruikt om veel Hagenaars en Hagenezen uit te sluiten dat doet men dus door de partij van partijleider Richard de Mos uit te sluiten.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Richard de Mos wil vandaag nog aan tafel om zijn stad uit deze bestuurlijke impasse te krijgen. Ook een minderheidscoalitie is voor hem bespreekbaar. Dat is dus een gedoogconstructie. Zet de antidemocraten van D66 en de communisten van GroenLinks hiermee buitenspel. VVD hou dus jullie rug recht. Den Haag verdient het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten