screen shot 2022 05 01 at 22

Akyols onzinnige vergelijking: Moslim-bashers vs. goedpraten terroristenreacties

Binnenlandjan 23, 16:00
Özcan Akyol heeft weer eens de plank misgeslagen met zijn recente uitspraken. In zijn column beweert Akyol dat reacties van terroristen op kritiek op de islam of acties zoals het verbranden van de Koran slechts 'debiele reacties' zijn. Dit is een gevaarlijke en onverantwoordelijke trivialiseren van het islamitisch terrorisme. Hoe kan een handeling die niemand fysiek schaadt – hoe controversieel ook – worden vergeleken met het daadwerkelijke geweld en de terreur van extremisten?

In deze column laat @OzcanAkyol zich kennen: Indien moslimterroristen een jihad-aanslag plegen als reactie op een Koranverbranding, dan noemt hij dat louter een 'debiele' reactie. Een Koran verbranden noemt hij daarentegen 'een vorm van terrorisme'. Kent hij de video's dan niet…

AD.nl
AD.nl
@ADnl

Column @OzcanAkyol | 'Radicale moslim-bashers moeten niet raar opkijken als er debiele reacties volgen van terroristen' ad.nl/binnenland/rad…

670
Reply
Sam van Rooy van Vlaams Belang reageert terecht verontwaardigd. Hij wijst op de moed van activisten in geïslamiseerde landen die de Koran verbranden of scheuren als daad van verzet tegen onderdrukking. In plaats van empathie voor deze dappere zielen, lijkt Akyol hun strijd te bagatelliseren en zelfs te veroordelen. Zijn standpunt is een gevaarlijke toegeving aan het islamitisch extremisme en een klap in het gezicht van iedereen die strijdt voor vrijheid en tegen islamisering.
Deze houding van Akyol is niet alleen een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, maar ook een knieval voor de druk vanuit radicaal-islamitische hoek. Door het verbranden van boeken te veroordelen en te zwijgen over de haatdragende inhoud van sommige Koranverzen, speelt hij het spel van de extremisten. Dit is niet de weg die onze vrije, westerse samenleving moet bewandelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat we de zaken in perspectief plaatsen. Vrijheid van meningsuiting, ook als deze controversieel is, moet verdedigd worden tegen elke vorm van extremisme. Het verbranden van een boek, hoe smakeloos het ook mag zijn, kan en mag nooit gelijkgesteld worden aan de wrede daden van terroristen. Laten we opkomen voor onze westerse waarden en niet buigen voor de angstcultuur die extremisten ons proberen op te leggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten