shutterstock 2140232371

Stoltenberg: Er is geen acuut gevaar voor NAVO-landen, ondanks recente speculaties

Buitenlandjan 23, 18:00
Eindelijk iemand die de zaken in perspectief plaatst! NAVO-chef Jens Stoltenberg staat als een rots in de branding met zijn uitspraak dat er geen acuut gevaar is voor de NAVO-landen. In een wereld waar Russische dreiging vaak wordt overdreven en uitvergroot, brengt Stoltenberg een broodnodige dosis realisme.
De recente paniekzaaierij van onder andere generaal Rob Bauer, waarbij sommigen ons willen doen geloven dat we op de rand van de afgrond staan, is niet alleen ongegrond maar ook gevaarlijk. Stoltenbergs nuchtere benadering herinnert ons eraan dat niet elk conflict meteen een wereldoorlog inluidt.
De NAVO bereidt zich voor op alle mogelijke scenario's, zoals blijkt uit de recente aankopen van wapens en de geplande militaire training. Dit is echter geen teken van een onmiddellijke dreiging, maar een voorbeeld van verantwoordelijke voorbereiding en verdediging.
De steun van demissionair minister Bruins Slot voor de woorden van Bauer moet ook in dit licht worden gezien. Het is geen oproep tot paniek, maar een oproep tot paraatheid en waakzaamheid. We moeten ons realiseren dat de echte dreiging vaak ligt in de hysterie en de angstcultuur die wordt gecreëerd door ongefundeerde speculaties. We moeten ophouden met het bang maken van onszelf en in plaats daarvan vertrouwen op de zorgvuldige analyse van ervaren leiders zoals Stoltenberg.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Laten we het hoofd koel houden en niet vervallen in doemdenken. Het is tijd om het voorbeeld van Stoltenberg te volgen en ons te focussen op feiten, niet op fictie. De NAVO blijft waakzaam, maar laat ons niet leiden door angst. Dit is de houding die we nodig hebben om echte veiligheid en stabiliteit te garanderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten