bbbgaagbouwlust

BBB-Statenlid bekritiseert minister en beschuldigt wolvenexperts van verborgen agenda

Binnenlandjul 05 2023, 20:00
Het Gelderse Statenlid Eric Kemperman van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft tijdens een debat over de aanwezigheid van wolven in de provincie kritiek geuit op een minister, vermoedelijk Christianne van der Wal. Kemperman beschuldigde de minister ervan blindelings de adviezen van zogenaamde wolvenexperts op te volgen, die volgens hem eigenlijk vermomde wolvenbeschermers zijn. Hij suggereerde dat deze experts bewust de aanwezigheid van wolven in Gelderland willen bevorderen, om zo het afschieten van deze beschermde diersoort te voorkomen.
De BoerBurgerBeweging (BBB) pleitte voor meer maatregelen tegen wolven in Gelderland vanwege aanvallen op schapenkuddes. BBB is de grootste partij in Gelderland en maakt deel uit van een coalitie met CDA, VVD, ChristenUnie en SGP. In het coalitieakkoord hebben de partijen aangegeven te willen lobbyen voor een verlaging van de beschermde status van de wolf.
Kemperman benadrukte dat de partij niet per se alle wolven wil doden, maar dat de provincie de controle moet behouden en niet afhankelijk moet zijn van organisaties met eigen idealen. De coalitie, samen met de PVV, heeft een motie ingediend om verder onderzoek te laten doen naar het DNA van de wolf. Deze motie heeft een meerderheid in de Provinciale Staten. De Universiteit van Wageningen voert momenteel DNA-onderzoek uit naar wolven in Nederland, maar volgens de partijen is de verkregen informatie onvolledig.
De partijen willen met name uitsluiten dat er hybride wolven in Gelderland aanwezig zijn, dat zijn wolven die gekruist zijn met honden. Als wolven-DNA te vaak vermengd raakt met dat van honden, kan het dier niet langer als een echte wolf worden beschouwd en verliest het zijn beschermde status. Dit zou het makkelijker maken om de dieren af te schieten.
BBB pleit tevens voor meer DNA-onderzoek om te achterhalen of er wolven in Gelderland leven met DNA afkomstig uit verschillende delen van Europa. Kemperman gaf niet specifiek aan waarom dit relevant zou zijn, maar hij suggereerde dat dit een geheel nieuw perspectief zou kunnen werpen op de vraag of de wolf spontaan naar Gelderland is gekomen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten