herfst in centrum den haag 2020 50530156641

Haagse PVV streeft naar verbod op gebruik van honden door Oost-Europese bedelaars: "Emotionele chantage"

Binnenlandjul 05 2023, 19:00
De Haagse PVV heeft plannen om tijdens de komende gemeenteraadsvergadering een motie in te dienen met als doel het gebruik van honden door bedelaars in het centrum van Den Haag te verbieden. Volgens Sebastian Kruis, fractievoorzitter van de PVV in Den Haag, worden deze honden misbruikt om meer geld te verdienen, en hij vindt dit een zorgelijke ontwikkeling.
Twee jaar geleden werd al vastgesteld dat het aantal bedelaars in de stad toeneemt. Kruis benadrukt dat dit nog steeds het geval is en dat hij vaak honden ziet naast de bedelaars. Voorbijgangers geven deze dieren vaak iets te eten, maar er is geen informatie beschikbaar over hoe deze dieren op andere momenten verzorgd worden. Kruis benadrukt dat het zielig is dat deze honden de hele dag op dezelfde plek zitten.
Hoewel bedelen op meerdere plaatsen in Den Haag verboden is, ziet Kruis steeds meer bedelaars, voornamelijk uit Oost-Europa. Hij maakt zich zorgen over bedelaars die de Nederlandse taal niet spreken en met een zielig kijkende hond naast zich staan. Hij beschrijft dit als emotionele chantage. In het Haagse Bos zijn er veel bedelaars te vinden, wat voor sommige mensen 's avonds op bepaalde plekken angstaanjagend is. Kruis pleit voor strengere maatregelen tegen dit fenomeen.
Kruis benadrukt dat het belangrijk is om verder te kijken en wijst op bezuinigingen in de zorg, waardoor veel mensen in een crisissituatie verkeren. Een woordvoerder van burgemeester Van Zanen geeft aan dat er op bepaalde plekken waar overlast is een verbod geldt en dat er wordt opgetreden, maar kan op dit moment geen commentaar geven op de motie van de PVV.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten