Belachelijk Louis Couperus Museum gaat vol Woke: 'Hij was heimelijk non-binair'

Belachelijk Louis Couperus Museum gaat vol Woke: 'Hij was heimelijk non-binair'

Het nieuws dat het Louis Couperus Museum plotseling beweert dat de Nederlandse schrijver Louis Couperus in het geheim "non-binair" was, heeft veel stof doen opwaaien. Vooral omdat de linkse krant Trouw er een artikel over heeft gepubliceerd.

De waarheid is dat Louis Couperus een man was die leefde in de 19e eeuw. Hij was een zeer gerespecteerd auteur in Nederland, bekend om zijn romans en korte verhalen. Hij was een ontwikkelde man.

Nu beweert het Louis Couperus Museum dat hij in het geheim "non-binair" was, en dat hij graag speelde met het geslacht. Want hij was "verfijnd," had zogenaamd een "vrouwelijke, krakerige stem" en "speelde" plots "met gender."

Dit is een belachelijke bewering die geen enkele basis heeft in de werkelijkheid en gewoon een poging is om toe te geven aan de woke-mindedness van de huidige maatschappij. Couperus was daar helemaal niet op die manier mee bezig. De enigen die daarmee geobsedeerd zijn, zijn de Woke-gekken die zone cultuur tegenwoordig gekidnapt hebben.

De waarheid is dat Louis Couperus een man was die leefde in een tijd waarin genderrollen heel anders waren dan tegenwoordig. Zijn gedrag was zeer in overeenstemming met de normen van die tijd. Hij was gewoon een man die zich prettig voelde bij zichzelf. Hij was een kunstenaar, een schrijver. Punt.

Dat het museum nu probeert te beweren dat hij stiekem "niet-binair" was, is een klap in het gezicht van de herinnering aan Louis Couperus. Het is een poging om de geschiedenis te herschrijven en de nalatenschap van een groot man uit te wissen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is belangrijk om te onthouden dat Louis Couperus een man was die in een heel andere tijd leefde. Zijn gedrag en zijn opvattingen werden gevormd door de waarden van zijn tijd. Hem de waarden van vandaag proberen op te leggen is een belediging voor zijn nagedachtenis.

Het Louis Couperus Museum zou zich moeten schamen omdat het probeert de geschiedenis te herschrijven en de erfenis van een groot man uit te wissen. Het is een trieste poging om tegemoet te komen aan de woke-mindedness van de huidige maatschappij. Couperus was een man. Punt. In zijn tijd werd er niet eens gesproken over 'non-binair' zijn; die gekte was toen nog niet verzonnen. Deal with it, Wokies.

Volg mij op Twitter.

Lees meer over:
LHBTI non-binair kunst

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties