shutterstock 1711098676

BVNL, FVD, Trots en Hart voor Haarlem komen met antwoord tegen veganistische dwangneurose stadhuis Haarlem

Binnenlandjul 13 2023, 11:00
In een gezamenlijke strijd tegen de veganistische dwangneurose op het Haarlemse stadhuis, hebben BVNL-raadslid Joey Rademaker, samen met FVD, Trots en Hart voor Haarlem, de hypocrisie aan de kaak gesteld. Terwijl linkse partijen pleiten voor het serveren van uitsluitend plantaardige voeding tijdens gemeentelijke bijeenkomsten, blijkt de realiteit anders te zijn.
Volgens Rademaker (BVNL) en zijn medestanders kent de gemeenteraad van Haarlem, van links tot rechts, ware vleeseters die volop kunnen genieten van een smakelijk stukje vlees. Bij de recente vergadering op 10 juli jongstleden waren alle vleesgerechten, onder leiding van linkse carnivoren, gretig verorberd. Daarentegen bleef het veganistische voedsel, waar niemand om gevraagd had, onaangeroerd achter.
"We staan volledig achter de keuzevrijheid in wat mensen eten. In tegenstelling tot andere partijen, ook niet de behoefte om zich daar erg mee te bemoeien, zoals bij de eiwittransitie die er op vele fronten wordt doorgedrukt. Volgens mij zitten heel veel mensen niet op het gedram te wachten om op soja-sponsen te moeten kauwen. Blijkbaar de Haarlemse politici zelf ook niet, want in de realiteit kiezen ook zij in grote getale voor een lekker stukje vlees. Onze motie sluit bij die realiteit aan..," aldus Moriah Hartman (FVD).
"Het begon met het absurde zogenaamde vleesverbod, dat geen vleesverbod bleek te zijn, en het gaat maar door. Laten we in plaats daarvan de hondenbelasting afschaffen, zodat mensen geld overhouden voor hun boodschappen," voegt Van den Raadt (TROTS) toe.
BVNL, FVD, Trots en Hart voor Haarlem roepen middels een motie op om af te zien van veganistische dwang en drang, en stellen voor om vleesgerechten als een standaard optie op het menu te behouden.
Deze politieke samenwerking vertegenwoordigt een gezamenlijke visie op keuzevrijheid en het respecteren van verschillende dieetvoorkeuren. De partijen stellen dat het belangrijk is om de diversiteit aan voedingskeuzes te waarborgen, en niet de vegetarische of veganistische voorkeur op te leggen aan alle aanwezigen tijdens gemeentelijke evenementen.
De motie is een reactie op de veganistische tendens die lijkt op te komen in de Haarlemse politiek en het stadhuis. De partijen willen een duidelijk signaal geven dat vrijheid en diversiteit ook gelden voor voedselkeuzes, en dat niemand gedwongen moet worden om afstand te doen van zijn of haar voorkeur voor vleesgerechten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is afwachten hoe de gemeenteraad van Haarlem zal reageren op deze motie en of er ruimte zal zijn voor een inclusiever voedingsbeleid dat de verschillende voorkeuren en behoeften van de gemeenschap weerspiegelt. In ieder geval hebben BVNL, FVD, Trots en Hart voor Haarlem hun standpunt duidelijk naar voren gebracht en benadrukt dat keuzevrijheid en respect voor individuele smaken van groot belang zijn in de politieke arena van Haarlem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten