shutterstock 2381825523

Controversiële pro-Palestina stichting stelt duizenden kinderschoentjes tentoon in Breda

Binnenlandjun 23, 18:00
Op het Kasteelplein in Breda werden duizenden kinderschoentjes uitgestald, elk symbool voor een van de 16.000 overleden kinderen uit Gaza. Deze zoveelste deugactie werd opgezet door Stichting Plant een Olijfboom, een controversiële stichting die véél vragen oproept, zo ook bij de PVV.
De actie op het Kasteelplein trok veel aandacht. Bram Netten, een vader uit Breda, vertelde zijn dochter over de schoentjes en de kinderen die er niet meer zijn, zo is te lezen in BN De Stem. Het hele artikel staat vol met ‘emotionele’ quotes waarbij voorbijgangers in tranen zijn.
Het is een enorme hypocriete gewaarwording. Ten tijde van de verschrikkelijke moordpartij van Hamas op 7 oktober vorig jaar, was het in de ‘parel van het zuiden’ angstvallig stil, geen symboolpolitiek voor de vermoorde en ontvoerde Israëliërs maar nu wel – voor de zoveelste keer – een enorme Pro-Palestina deug-actie.
Esther van der Most, directrice van de stichting, benadrukte dat de actie bedoeld was om mensen bewust te maken van de genocide die volgens haar in Gaza plaatsvindt. Ze vertelde hoe haar eigen schoonfamilie, die in het gebied woont, rechtstreeks wordt getroffen door het geweld. "Als wij dit zomaar laten gebeuren, gaat de mensheid kapot. We moeten iets doen, we mogen onze ogen hier niet voor sluiten," verklaarde ze tegenover BN De Stem.
De PVV volgt deze stichting met argusogen en uitte hun zorgen over de doelstellingen en acties van de stichting en stelde kritische Kamervragen. Ze wezen op beschuldigingen dat de stichting steun zou betuigen aan Hamas en geweld zou verheerlijken. De PVV stelde vragen over de ANBI-status van de stichting, die bedoeld is voor organisaties met een algemeen nut beogende doelstelling.
(Artikel gaat verder onder deze GRATIS aanbieding) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De controverse rond de Stichting Plant een Olijfboom weerspiegelt de bredere politieke en sociale spanningen rond het conflict in Gaza. Aan de ene kant staat de noodzaak om aandacht te vragen voor de humanitaire crisis en de slachtoffers, vooral de kinderen. Aan de andere kant zijn er zorgen over de mogelijke politieke implicaties en de manier waarop dergelijke acties geïnterpreteerd kunnen worden als steun voor controversiële of gewelddadige groeperingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten