dalle 2024 06 24 125336 a tense and dramatic scene on a city street in jenin west bank a wounded palestinian man is tied to the hood of a military vehicle which is surroun

Woede! Israël bindt Palestijn vast op motorkap... Maar wacht, dat is NIET het hele verhaal

Buitenlandjun 24, 9:00
Twee dagen geleden hebben Israëlische militairen iets gedaan dat afschuwelijk is. Ze schoten een Palestijn neer... en bonden hem vervolgens op de motorkap van hun militaire bolide. Op die manier reden ze de rest van de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever in. Het is natuurlijk totaal verrot. Daar is dan ook veel woede over. Maar wacht, het hele verhaal is hier NIET mee verteld.
(Foto boven dit artikel is een impressie gemaakt met ChatGPT van wat er in Jenin gebeurde. Het is niet de daadwerkelijke foto ervan; die is gemaakt door Reuters en daar hebben we helaas geen abonnement op)
Op de foto bij dit artikel van RTL Nieuws kun je duidelijk zien wat er gebeurde. Je hebt niet veel woorden nodig om dat uit te leggen. Een duidelijk gewonde Palestijnse man is vastgebonden op de motorkap van een militair voertuig. Er wordt rondgereden met hem. Het is marteling en bewust vernederend. De IDF-militairen willen overduidelijk een signaal afgeven aan de Palestijnen in Jenin, wat trouwens niet Israël is, maar dat aan de Palestijnen toebehoort.
Hoewel het Israëlische leger bekendstaat als ongekend hard - wat je ziet gebeuren gaat echt heel ver - vindt zelfs de IDF dat dit wat te ver ging. "Het gedrag van de strijdkrachten in de video is niet in overeenstemming met de waarden," aldus het leger in een officiële verklaring. "Het incident zal worden onderzocht." Dat zou dan natuurlijk moeten resulteren in criminele vervolging van de verantwoordelijke soldaten. Je kan en mag dit soort wangedrag niet accepteren van je militairen. Niet in een geciviliseerd land, tenminste, wat Israël toch pretendeert te zijn.
Online is er veel woede over dit akkevietje. Rebekka Timmer van BIJ1 is heel helder. "Het Israëlische leger is simpelweg een terreurorganisatie," schrijft Timmer op X. Daarop eist de BIJ1'er dat de IDF op de Europese terreurlijst wordt gezet, uitreizigers teruggehaald worden naar Nederland en berecht worden, en dat er sancties komen tegen "het Israëlische regime."

Het Israëlische leger is simpelweg een terreurorganisatie. — Daarom hoog tijd voor: ➡️ IDF op Europese terreurlijst en opschorting van alle banden met de IDF ➡️ Uitreizigers terughalen naar NL en berechten ➡️ Sancties tegen het Israëlisch regime Welke partij pakt de bal op?

RTL Nieuws
RTL Nieuws
@RTLnieuws

Israëlische militairen binden gewonde Palestijnse man vast aan jeep tijdens inval rtl.nl/nieuws/artikel…

Image
181
Reply
Het is inderdaad wanstaltig. Maar er moet ook gezegd worden dat het hele verhaal hier niet mee verteld is. Want wat er aan vooraf ging is zo mogelijk nog afschuwelijker.
Een Joodse man wilde groenten kopen in een 'Palestijns' plaatsje, Qalqilya, in de Westelijke Jordaanoever. Hij doet dat vaker. De mensen daar kennen hem en kunnen goed met hem overweg.
Tenminste, dat dacht hij. Want toen hij daar twee dagen geleden kwam - dus vlak voor de inval van Israël in de Westelijke Jordaanoever - besloten lokale Palestijnen hem opeens op een heel andere manier te behandelen.
Hij werd neergeschoten in zijn auto. Vervolgens filmden de Palestijnen die hem aanvielen hem een uur lang terwijl hij langzaam aan het sterven was, verspreidden ze de beelden ervan op het Internet (ter vermaak van andere Palestijnen), en staken ze toen hij eenmaal dood was zijn lichaam én auto in brand.
Vervolgens trokken IDF-troepen de Westelijke Jordaanoever (een beetje) binnen en hielden ze op agressieve wijze grote schoonmaak.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Gek genoeg zie je hier totaal geen commentaar op van Rebekka Timmer... of van andere lieden die erom bekendstaan dat ze de Palestijnse zaak gepassioneerd steunen. Ja, ze roepen terecht dat wat de IDF deed onacceptabel is. Maar als het dan om wangedrag gaat van Palestijnen - brute moorden - dan blijven hun kaken stijf op elkaar.
Je gaat bijna denken dat ze zich wel heel druk maken om misdaden van de ene partij, maar niet van de andere. Waarom toch?
Oh, en voor iemand iets zegt: ja, dat geldt ook voor de andere kant die wel heel boos worden om wat Palestijnen doen maar die het vervolgens prima vinden dat IDF-soldaten zich ook op de meest vreselijke wijze misdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten