shutterstock 1929816080

D66-rechter beslist: noodopvang vluchtelingen moet snel beter

Binnenlandokt 06 2022, 19:40
Een linkse D66-rechter heeft besloten dat de noodopvang van nepvluchtelingen snel 'beter' moet in Nederland. Want jongens toch, die avonturiers die naar hier komen voor een mooi huurhuis en wat leuke subsidies moeten wel met alle egards behandeld worden.
De rechter heeft besloten dat iedere asielzoekers die bij een vluchtelingenopvang in Ter Apel of elders komt "recht" heeft op een slaapplek. Hadden wij gewone Nederlanders dat ook maar, denk je dan. Maar gezien al die daklozen in ons land is dat blijkbaar niet zo. 
En slechts "een dak" is niet eens alles. Want de NOS legt uit dat de eisen van de rechter wel wat verder gaan dan dat. "Een overdekte slaapplaats, water, voedsel en toegang tot hygiënisch sanitair zijn de minimale eisen," aldus de D66-rechter in zwart. Binnen negen maanden tijd moet de staat zorgen voor slaapkamers "met minimaal 4 m2 slaapruimte per persoon, een deur die kan worden afgesloten en een raam dat kan worden geopend."
Moet er ook een bloemetje op tafel staan? Gratis WIFI? Voor mensen die zelf vanuit één of andere verre plaats naar Nederland zijn gekomen en daarvoor per definitie door heel veel andere veilige EU-landen gereisd moeten zijn waar ze al opvang hadden moeten aanvragen?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
In plaats van dat die mensen opgevangen "moeten" worden moet er eens een rechter zijn met het verstand om te bepalen dat avonturiers uit het Midden-Oosten en Afrika, die door allerlei Europese landen gereisd zijn om naar hier te komen, bij de grens teruggestuurd worden.
Maar ja, dat is blijkbaar te veel gevraagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten