8667729293 c3b381a1f6 c

De puinhopen van Rutte: Nederland dreigt stil te vallen door rampzalig beheer van infrastructuur

Binnenlandjan 24 , 9:00
Wakker worden, Nederland! Ons land staat aan de rand van een infrastructuurcrisis. De recente noodkreet van bouwers over het schrikbarend achterstallig onderhoud van onze bruggen, tunnels en viaducten is het zoveelste bewijs dat de overheid schromelijk tekortschiet. De uitgestelde renovatie van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam waar DDS eerder deze week over schreef is slechts het topje van de ijsberg in een reeks falende beslissingen.
Deze verwaarlozing is een direct gevolg van jarenlange bureaucratische besluiteloosheid en een chronisch gebrek aan investeringen door de kabinetten van Mark Rutte. Dit moeten we de VVD zeker aanrekenen. Van de vroem vroem partij blijft zo weinig over. De overheid lijkt blind voor de gevaren die ons land loopt, terwijl de bouw- en installatiebranche smeekt om actie. Hoe lang nog voordat ons land letterlijk en figuurlijk tot stilstand komt?
Doekle Terpstra van Techniek Nederland slaat de spijker op zijn kop: Nederland verzuipt in bureaucratie en kortzichtigheid. Dit is geen klein probleem; het gaat hier om de veiligheid en mobiliteit van ons allemaal. Het nieuwe kabinet moet dringend investeren in onze infrastructuur. Een infrastructuurfonds, zoals voorgesteld door TNO, is geen luxe maar bittere noodzaak.
De stijgende kosten van grondstoffen, verergerd door de situatie in Oekraïne, maken de zaken alleen maar nijpender. En laten we de regelzucht, zoals de stikstofnormen, niet vergeten die elk project lijkt te verlammen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het wordt tijd dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt en een duurzaam en realistisch plan opstelt voor onze infrastructuur. Dit gaat niet alleen over geld; dit gaat over de toekomst en het welzijn van ons land. Wij als burgers moeten eisen dat onze leiders vooruitdenken en handelen. Nederland mag niet het slachtoffer worden van politieke nalatigheid en bureaucratische traagheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten