De wokegekte draait door! Naaktportretten niet langer welkom in stadhuis Purmerend

De wokegekte draait door! Naaktportretten niet langer welkom in stadhuis Purmerend

De beeldenstorm gaat door in Nederland! Van universiteiten slaat het nu over naar gemeentehuizen en stadhuizen. Woke gekkies vinden naaktportretten in het stadhuis van Purmerend aanstootgevend. En ja hoor de kunstenaar dient de aanstootgevende schilderijen te verwijderen.

De schilderijen waarop geen blote borsten of billen te zien zijn, mogen van de gemeente wel blijven hangen, aldus het model Goede, één van de geportretteerde vrouwen op de schilderijen. Kunstenaar Hermkens is verbaasd over het besluit van de gemeente in de Telegraaf: „Er zitten geen aanstootgevende werken tussen. Het gaat alleen om naakte vrouwen. Als het nog sterk erotisch getint zou zijn, was het een ander verhaal. Maar dat is niet het geval. Ik heb in meerdere landen geëxposeerd, maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is te zot voor woorden, temeer omdat de wethouder van cultuur de tentoonstelling al eerder heeft gezien. Er is een enorme verpreutsing gaande in Nederland. De discussie over kunst in de openbare ruimte speelt al langer, maar dat we met z’n allen zo geforceerd reageren op naakt vind ik vreemd.”

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

harm

Harm Beertema (PVV) moest ook met zijn ogen knipperen toen hij dit nieuws vernam. Erotische LHBTI afbeeldingen mogen wel blijven hangen in Almere, ondanks protest, maar naakt stilleven dat geen erotische lading heeft moet verdwijnen. Eigenlijk moet je daar niet vreemd meer van opkijken alles wat afwijkt van de norm dat moeten we normaal en alles wat vroeger normaal was moeten we nu verafschuwen. De intolerantie van woke begint Nederland te verstikken. Geef elkaar de ruimte, nee bij woke telt alleen het eigen gelijk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer