SP'er Mahir Alkaya pakt Sigrid Kaag (D66) hard aan: 'Als dit zo gaat kan de digitale euro ons door de strot worden geduwd'

In een commissiedebat met Sigrid Kaag over de invoering van de digitale euro - een project waar de D66-minister zich hard voor inzet - is ze even flink, goed aangepakt door SP-Kamerlid Mahir Alkaya. Want die valt het op dat Kaag en de haren het Nederlandse parlement eigenlijk geen inbreng willen geven over dit enge totalitaire project. Zoals we gewend zijn van Kaag reageerde ze daar heel verbolgen op. Hoe durft die plebejer haar te bekritiseren?!

Alkaya heeft in het verleden al vaker kritische opmerkingen gemaakt over de mogelijke invoering van een digitale euro. Eigenlijk vindt hij het hele project maar niets - dat is duidelijk - juist omdat hij begrijpt dat de mogelijkheden die digitaal geld aan de overheid bieden voor totale controle extreem groot zijn.

In gesprek met Kaag - die het project van harte steunt maar enkele 'eisen' zegt te hebben (die ze natuurlijk desnoods keihard laat vallen) - wilde Alkaya bij een commissiedebat de toezegging dat de Tweede Kamer uiteindelijk 'ja' of 'nee' mag zeggen over de digitale euro. Ze kan allemaal afspraken maken in Brussel, hartstikke leuk voor die technocraten daar, maar hij wil wél dat onze eigen volksvertegenwoordigers het laatste woord krijgen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De reactie daarop van Kaag was... tja, gewoon alles-zeggend. Want ze wilde gewoon geen belofte doen. Ja, ze "komt weer terug" nadat alles besproken is in Brussel, maar dat is niet om toestemming te vragen aan de Kamer... maar slechts om terugkoppeling te geven. Dus om het parlement te laten weten wat er besproken is, welke afspraken er precies zijn gemaakt en... nou ja, dat is het. Om wat informatie te geven waaraan de Kamer vervolgens helemaal niets kan doen.

Volg mij op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer