Sigrid Kaag Minister van Financiën DJH0035

Doodeng! Sigrid Kaag gaat vol voor 'digitale euro': 'Ik zet mij in de EU in voor privacy voor gebruikers'

Politieknov 23 2022, 13:00
D66-minister van Financiën Sigrid Kaag gaat vandaag in de Tweede Kamer in 'debat' over invoering van de digitale euro. Zogenaamd is haar inzet om "de privacy" van burgers "te waarborgen." Feitelijk is dit natuurlijk allemaal al beklonken. De digitale euro komt er, en dat heeft vreselijke gevolgen voor onze privacy - zelfs als Kaag zogenaamd bij de EU enkele 'waarborgen' weet 'af te dwingen.'
Wappies waarschuwen letterlijk al jaren dat de internationale politiek ons gewone geld wil vervangen met digitaal geld. De reden daarvoor is natuurlijk heel simpel: de staat kan daar dan totale controle over uitvoeren. Álle geldstromen kunnen snel en gemakkelijk in de gaten gehouden worden. Monitoren? Heel makkelijk. Even wat 'limieten' instellen waarbij er extra aandacht komt bij bepaalde bedragen (Kaag wil 100 euro), en hop.
Maar dat is niet alles. Oh nee. Het gaat nog veel verder. Want digitaal geld kan ook op een bepaalde manier ingesteld worden. 'Normaal' geld kun je voor alles en nog wat gebruiken. Een euro is een euro. Je kan 'm gebruiken om brood te kopen, maar ook om een Happy Meal bij de Mac te halen.
Bij digitaal geld kan dat heel anders gaan. Dan kun je het zo instellen dat het alleen gebruikt kan worden voor bepaalde doeleinden. Of dat er een limiet is: je kunt 1 een hamburger kopen bij de Mac. Als je een derde wilt werkt het geld gewoon niet. Jammer dan!
Het is, met andere woorden, een waar nachtmerriescenario dat zo'n digitale euro er komt. Maar dat gaat natuurlijk heus gebeuren. De internationale politiek wil het namelijk - met Kaag voorop. Alleen beweert ze dan wel dat ze zich heel hard gaat inzetten om onze privacy te "waarborgen":
Als je bovenstaande hebt gelezen weet je dat dit natuurlijk je reinste flauwekul is. Een digitale euro is per definitie een aanval op de privacy, en een ongekende uitbreiding van de staatsmacht. Zelfs als het niet begint als "geprogrammeerd geld" gaat het die kant heus op (te beginnen met een link naar je 'stikstofuitstoot)... en zelfs voordat dit punt bereikt wordt is het privacy-gehalte eigenlijk al nihil omdat werkelijk álle geldstromen bijgehouden gaan worden door de staat. Zelfs als daar eerst niets mee gebeurt is dat natuurlijk een inbreuk op je privacy.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Vandaag gaat de Kamer hierover nep-debatteren. Dat wordt een groot toneelspel. Het hele partijkartel staat namelijk achter de digitale euro. Ik vermoed dat alleen FVD zich er tegen gaat verzetten. BBB gaat zelfs vast staan te juichen, JA21 vindt het hypermodern en daarom automatisch leuk... en de PVV - tja, ik denk niet dat die partij inziet hoe gevaarlijk dit werkelijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten