Dit is de werkelijke schade van de stikstofplannen: 'Zijn vader, een boer, pleegde zelfmoord'

Dit is de werkelijke schade van de stikstofplannen: 'Zijn vader, een boer, pleegde zelfmoord'

Bij Hart van Nederland is er aandacht voor het verschrikkelijk sneue verhaal van Arjen. Elf jaar geleden pleegde zijn vader namelijk zelfmoord. De reden? Hij was boer. En hij zag dat de stikstofplannen van het kabinet zijn bedrijf én zijn hele manier van leven zouden vernietigen. Dat wilde hij niet meemaken. Daarom stapte hij letterlijk uit het leven.

Dit, mensen, is de ware prijs van het wanbeleid van het kabinet; een beleid dat er op gericht is om Nederland te veranderen in een stadstaat en alle boeren naar Oost-Europa te verhuizen.

Protesterende veehouders halen regelmatig zelfdoding aan, wat een populaire uitweg voor boeren in nood zou zijn. De Drentse landbouwer Arjen Schuiling maakte het van dichtbij mee: 11 jaar geleden stapte zijn vader uit het leven omdat hij door de vele regels geen andere optie meer zag.

Hart van Nederland

"Het was een opstapeling van factoren, maar het landbouwbeleid was de druppel die de emmer deed overlopen," legt Arjen uit. "Hij was een slimme boer, maar moest toekijken hoe de overheid steeds meer afknibbelde. Hij voelde zich beperkt. Hij wilde ook niet dat ik in zijn voetsporen zou treden. 'Doe het alsjeblieft niet', zei hij. Over een bedrijf dat al een paar honderd jaar in de familie zit."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dit, mensen, is de echte prijs van het stikstofbeleid van het kabinet. Denk terug aan Arjen en zijn vader, elke keer dat Haagse kartelpolitici doen alsof ze empathie hebben met de boeren. Al dat medeleven is nép. Ze zijn erop uit om de boerenstand te vernietigen, en het interesseert ze niet dat ze onze boeren enorm laten lijden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties