Screen Shot 2022 07 01 at 140427

Pats! Gideon van Meijeren pakt schreeuwlelijk Attje Kuiken (PvdA) aan: "Nee, ik ga niet zitten"

Politiekjul 01 2022, 12:44
Tijdens het debat over de boerenprotesten wilde Gideon van `Meijeren (FVD) weten of het klopt dat de zogenaamde boerenhooligan die voor de woning van CDA'er Derk Boswijk in feite een oud vrouwtje van 70 was die daarna weer rustig wegging. Toen hij daar het debat over aanging werd hem de mond gesnoerd. "Ga zitten!" schreeuwde PvdA-leider Attje Kuiken hem zelfs toe. Nou, dat liet Van Meijeren niet gebeuren.
Gideon van Meijeren wilde het gisteren even hebben over de geflipte en overdreven reactie van de politiek op een 'actie' bij de woning van CDA'er Derk Boswijk. Die zou lastiggevallen zijn door boeren. Hooligans. Gevaarlijke mensen! Nou, dat valt nogal mee. Volgens informatie die Van Meijeren heeft ontvangen - en ik heb hetzelfde begrepen - was de levensgevaarlijke hooligan in kwestie namelijk een hoogbejaard vrouwtje van 70 jaar.
Ja, echt waar. Het was een dorpsgenote van hem met een achtergrond in de agricultuur. Ze is 40 jaar lang melkveeboering geweest. Deze oude vrouw is niet blij met zijn politiek, belde aan bij Boswijks woning, maar ging daarna weer rustig weg. Dat wordt tenminste gezegd door mensen uit kringen rond de boerenprotesten. Er was dus totaal geen sprake van een intimiderende situatie.'
Van Meijeren wilde achterhalen of dit klopt en of Boswijk en de rest van de politiek alles dus schromelijk overdrijven. Want die zegt "een aantal dagen" niet naar Den Haag te komen omdat er zogenaamd zo'n dreigende situatie was ontstaan bij zijn woning.
Echt? Een oud vrouwtje van 70 jaar, die rustig is, en die daarna ook weer kalm weggaat?
Dat wordt gezegd. De politiek weigert dat te ontkennen noch te erkennen. Ze willen het er niet eens over hebben.
Toen Van Meijeren het over deze situatie wilde hebben werd hij steeds weer aangevallen door alle andere Kamerleden en door Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Hij moest zijn mond hier over houden. De veiligheid van politici staat op het spel! Boze boeren! Dreiging! Intimidatie! 'Een aanval op de parlementaire democratie!'
Flauwekul, natuurlijk.
En trouwens: in andere landen is het heel normaal dat parlementariërs thuis aangesproken worden door kiezers. Niet met dreigementen, maar wel op een gewone manier. Dat onze huidige politici niet eens contact willen hebben met normale kiezers. Met búrgers.

Van Meijeren pakt Attje Kuiken aan

Hoe dan ook, toen Van Meijeren een paar vragen stelden hierover riep een ander Kamerlid hem vanaf haar stoeltje toe dat hij zijn mond moest houden en moest gaan zitten. Het gaat natuurlijk om PvdA-leider Attje Kuiken, veruit het meest vervelende dametje in de Tweede Kamer. Erger dan dit figuur worden ze niet gemaakt.
Gelukkig is Van Meijeren niet onder de indruk van dat soort wanpraktijken. Hij bediende haar dan ook meteen van repliek.
"Nee ik ga niet 'gewoon zitten', mevrouw Kuiken, ik blijf gewoon hier even staan. En u hoeft niet vanaf uw bankje mij hier aan te spreken als ik bij de interruptiemicrofoon sta."
Pats. Boem.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Die kon het Kuikentje mee naar huis nemen. De volgende keer misschien toch maar even een adje nemen voor het debat om wat te ontspannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten